Kannuste päihteettömyyteen?

Päihteetönelämä

Moi!

Mitä luulet, tehoisko nuoreen jokin rahallinen kannustin,jos pysyy päihteettömänä?esim vaikka 400€ sais keväällä jos kaikki mennyt ok?

25

646

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei.

      Ehkä johonkin nuoreen tehoaisikin, rippuu varmaankin monesta asiasta. Minkä ikäinen nuori on kyseessä. Saako hän rahaa helposti muuten. Onko hänen kaverinsa ahkeria päihteiden käyttäjiä vai onko heistä osa täysin päihteettömiä. Onko tuollainen kannustaminen teillä ollut tapana aiemmin yms. Mitä hän itse sanoo asiaa.

      Hyvää elokuun jatkoa,
      Pirkko-pappi

    • oisin rikas

      Ai että sellaisesta käytöksestä, jonka tulisi olla oletusarvo, palkitaan? No huhhuh. Omat vanhempani jos olisivat noin tehneet, niin nytpä olisin varsin varakas.

    • Ei kannata

      Voi vastata,vain omasta näkökulmasta,että ei.Poika kasvoi minun kanssa ja en lahjonut rahalla ja Tyttö äitinsä kanssa ja nyt lastenkodissa.Sanoi itse,että helppo äitiä vedättää.Edelleen ongelmia pössyttelyn kanssa ja tällä hetkellä karkuteillä ja turvaton.Kiltti tyttö kuitenkin.

    • 7+41

      Selkäsauna on hyvä kannustin, harmi vain, että vanhempia ei nykyään kiinnosta välittää lapsistaan.

      • mek

        EThän sinä piulisoakaan turpaan laita jos se ei tee niinkuin sanotaa ja tuollaiset selkäsaunat ovat lapsuuden jäänne kun omat vanhempasi ovat sinua hakanneet etkä ole oppinut että kaikki väkivalta on turhaan ja ainakin oma lapseni on puheella uskontu asioita ja se siitä.


    • luonnekohtanen asia

      Ystäväni äiti oli luvannut tälle 300e jos tämä ei olisi kännissä ennen täysi-ikäisyyttä. Toimi, eipä vetänyt kaveri känniä alaikäisenä edes opiskelijabileissä missä muut yrittivät vakuuttaa että eihän se sun äitis sais kuitenkaan tietää. "Ei niin, mutta mä tietäsin".

    • päihteetönnuori

      Joihinkin toimii, suurimpaan osaan ei. Kyllä sen päihteettömyyden pitäis lähtee ihan nuoresta itestään. Se vaan on miltei mahdotonta nykynuorison keskuudessa.

    • seuratekeekaltaiseks

      Päihteettömyyteen pääsee helposti, jos karsii nuoren elämästä turhat päihteiden käyttöön johtavat "impulssit". Tämä tarkoittaa nuoren kaveripiirin karsimista ja ohjaamista sellaisten ihmisten pariin, jotka eivät päihteitä käytä. Kun kaveripiiri tuomitsee kodin ohella päihteiden käytön, loppuu se nuoreltakin kuin itsestään.

    • Sahti-Seppo

      Eihän nämä nykyajan nuoret edes käy ulkona, istuvat koneella vain...Toista se oli omassa nuoruudessa.

    • TeeHooCee

      Kannabista kehiin tolla 400 eurolla. Loppuu känniörveltämiset ja muut sekoilut.

    • päihteetön äiti

      Sanoisin, että ehkä eniten vaikuttaa vanhempien esimerkki. Jos vanhemmat käyttävät alkoholia joka viikko, niin totta kai lapsi tottuu siihen, että aikuisuus tarkoittaa sitä, että alkoholia kuuluu jokaiseen viikonloppuun.

      Minä en käytä alkoholia oikeastaan ollenkaan kuten ei myöskään lasteni isä. Vaikka olemme eronneet, niin lapsemme ovat nähneet, että mitä hyviä puolia päihteettömyydessä on. Rahaa voi käyttää muihin asioihin ja olen esim. aina tarvittaessa käytettävissä kuskiksi myös perjantai- ja lauantai-iltaisin. Alkoholia ei tarvita rentoutumiseen tai hauskanpitoon, vaan hauskaa voi oikeasti pitää ihan selvänäkin. Mitään uskonnollista syytä päihteettömyydelle ei ole. Meidän kummankin vanhemman päihteettömyyden syynä on omassa lapsuudenkodissa ollut alkoholistivanhempi.

      Kummallekin lapselle olen luvannut 800 euroa, jos pysyvät erossa tupakasta, alkoholista, nuuskasta ja huumeista. Esikoinen on kokeillut tupakkaa ja jäänyt siitä kiinni (tupakan haistaa esim. sormista helposti). Nuorempi on pysynyt erossa päihteistä. Hän kertoi, että hänen parhaat kaverinsakin käyttävät alkoholia ja joskus tupakkaakin, mutta hänestä se on niin tyhmää, ettei hän halua kulkea massan mukana.

      Toinen asia, joka vaikuttaa päihteettömyyteen on se, että nuorella pitää olla niin hyvä itseluottamus, että hän jaksaa vetää omaa linjaansa. Uskoisin, että pojilla on suuremmat paineet olla "cool" kuin tytöillä, jonka vuoksi pojat helpommin sortuvat päihteisiin.

      Kolmas asia on kaveripiiri. Varsinkin jos välit omiin vanhempiin eivät ole kovin vahvat, niin kavereista voi muodostua tärkeämpi mielipidevaikuttaja. Vanhemmat unohtavat, että nuorten kanssa pitäisi yhä viettää aikaa ja jutella paljon, vaikka nuori ns. pärjäisikin hyvin itsekseen.

      Jos haluaa rahalla yrittää vaikuttaa nuoreen, niin kannattaa pitää mielessä myös se, että onko teillä niin luottamukselliset välit, että nuori kertoisi, jos hän on sortunut? Rahapalkinto ei ole sen arvoinen, jos se tarkoittaa vanhemmilta kyyläämistä ja merkkejä päihteiden käytöstä, koska nuori voi menettää luottamuksensa vanhempiinsa.

      Eräs tuttu nuori poltti tupakkaa. Vanhemmat lupasivat hänelle ajokortin auton (käytetty, mutta kuitenkin arvoltaan pari tonnia), jos hän lopettaa tupakoinnin. Poika mietti muutaman kuukauden asiaa ja tarttui haasteeseen. Hän lopetti tupakoinnin ja sai kaveripiirissään hyväksynnän päätökselle. Hänen tapauksessaan huomattava rahasumma sai hänet lopettamaan. Tupakoinnin uudelleen aloitus tarkoittaisi auton menetystä.

    • ole hyvä esimerkki

      No uskoisin oman esimerkin vaikuttavan jonkun verran. Älä koskaan esiinny humalassa kotanasi äläkä myös tuo koskaan minkäänlaista alkoholia kotiisi. Selitä lapsillesi kuinka alkoholi on turhaa ja siihen monet jää koukkuun ja sen käyttö on myös kallista.
      Henkilökohtaisesti en ole halunnut tuoda viiniä enkä muutakaan alkoholia kotiini ja olla lapselleni huono esimerkki, että ainakaan minua ei voitaisi syyttää huonosta esimerkistä.
      Täytyy sanoa, että kiitos jumalalle hän ei käytä alkoholia on yli 30-vuotias.
      En lainkaan sano, että se olisi minun ansiotani, mutta en ole halunnut olla huono esimerkki.

    • KIITOS P.E. AINA TARPEELLISESTA AIHEVALINNASTAIS!

      LASTEN JA NUORTENJA PIENESTÄ PITÄEN PELASTAMISEKS JÄRJEN JA ELÄMÄN SEKOITTAVILTA, PILAAVILTA, ORJUUTTAVILTA AINEILTA, AATTEILTAKIN ON LUKUISIA KONSTEJA, RAHAAKIN KOKEILTAVA, KÄYTETTÄVÄ. KAHVIKIN ON YKS ORJUUTTAJA.

      LUONTEVA, LUONNOLLINEN, KOKO ELÄMÄN KESTÄVÄ IKIRAITTIUS ON FIKSUJEN JÄRKI-IHMISTEN AINOA OIKEA VALINTA.

      MONIN MUODOIN KELPO KAVERI, VIIPURILAISSYNTYINEN JOHANNES VIROLAINEN, VIROMPERÄN JUSSI OLI ERINOMAINEN ESIMERKKI VÄLITTÖMÄSTÄ, HYVÄMUISTISESTA LAULUVEIKOSTA JA ULKOMAILLAKIN HYVIN TIEDETYSTÄ, IKIRAITTIISTA VALTIOMIEHESTÄ.

      LAPSISSA JA NUORISSA ON SUOMEN TULEVAISUUS. NYKYJUOPOT ENIMMÄKSEEN OVAT JO MENETETTYÄ SUKUKUNTAA.

      SUOMESSA ON ARVIOITU NYT MAJAILEVAN PUOL MILJOONAA ALKOHOLISTIA. SEN LISÄKS LIKI PUOL MILJOONAA ROTKON REUNALLA ROIKKUVAA RISKIRYYPPÄÄJÄÄ.

      SUOMALAISILLE ON KÄYNYT KUIN P.AMERIKAN INTIAANEILLE, JOTKA VALKOISEN MIEHEN TULILIEMI SUUREKS OSAKS TÄYSIN TUHOS.

      OTETTAKOON KAIKISSA LASTEN JA NUORTEN OPPILAITOKSISSA UUVVESTAAN OHJELMIIN NYKYAIKAISTETUT RAITTIUSKILPAKIRJOITUKSET ANSIOKKAINE ESIVALMISTELUINEEN!
      21.8.2014 ikiraitis kiiom mikko tammerforssin nuapurista

    • mek

      Isänä ainakin ostin tyttrelleni ne pari sidukkaa 15 ikävuoden jälkeen ja hyvä opetus on että alkholia voi juoda mutta sitä ei ole pakko juoda ja hyvin on mennyt oppi perille ja käyttää kohtuudella alkoholia. Monet jotka ovat raittiita tuonne 18-20 vuotiaiksi voivat vanhempana ruveta ryyppäämään kunnolla kun ei ole sitä nuoruuden toilailuja kokenut ja se siitä. Sosiaalinen elämä olisi itsellä aika aneemista jos ei juhlissa tulsi otettua kun en selvinpäin viitti känniläisiä katella. Onhan se todettu että kohtuullinen alkon käyttäjät ovta terveeempiä kuin täys raittiit. Itse tunne muutaman raittiin henkilön niin aika tiukkapipoisia on kun eivät osaa selvimpäin rentouta ja kiukuttelevat joka pikkuaista ja kun ehdottaa että otappa kunnon känni niin ottavat herneen nenään.

      • kerran kuussa yksi

        Paras neuvo. Meilläkin sai kotona kaljaa maistaa joskus pienen määrän ja keskusteltiin rehellisesti mitä se teke, eipä tuntunut tabulta kuten joillekin samanikäisille jotka sitten kirkolla ryyppäsivät joka perjantai eikä tehnyt mieli siihen osallistua. Aikuisena itsellä välissä vuosia ettei juo ollenkaan. Sitten jossain juhlatilaisuudessa voi juoda kohtuudella.


      • väärää fiksuutta
        kerran kuussa yksi kirjoitti:

        Paras neuvo. Meilläkin sai kotona kaljaa maistaa joskus pienen määrän ja keskusteltiin rehellisesti mitä se teke, eipä tuntunut tabulta kuten joillekin samanikäisille jotka sitten kirkolla ryyppäsivät joka perjantai eikä tehnyt mieli siihen osallistua. Aikuisena itsellä välissä vuosia ettei juo ollenkaan. Sitten jossain juhlatilaisuudessa voi juoda kohtuudella.

        Aika usein on niin, että kun vanhemmat ostavat lapselleen ne pari sidukkaa, niin ne ovat vain pohjat, jonka jälkeen lähdetään kavereiden kanssa esim. ostamaan Alkon kulmilta pullo pimeää viinaa.

        Jos antaa nuorten viettää aikaa kotona, niin selvinpäinhän he silloin ovat. Osa nuorista vetää ns. päiväkännejä eli lähtee aamupäivällä jonnekin pois kodista, kännäävät päivän ja sitten tulevat illalla kotiin ja menevät suihkun kautta nukkumaan. Vanhemmat luulevat, että lapsella ei ole paheita, vaikka tilanne on ihan toinen.

        Jotkut nuoret odottavat, että vanhemmat nukahtavat, jonka jälkeen livahtavat ulos ja kömpivät takaisin ennen aamua. Voi vain kuvitella, miten väsynyt nuori on sitten koulussa.

        Tiedän tämän ammattini kautta. Nuoret osaavat olla erittäin kekseliäitä.


    • Shalom!

      Pistä se nuori katsoo tätä. Tää video varmasti pistää miettimään, ja mahdollisesti auttaa niihi päihde ongelmiinki paremmin kuin rahalla lahjominen.

      https://www.youtube.com/watch?v=QTzz2AiGJXY

      Tossa Late Johanssin ja entisen blues kitaristin todistusta ja nyrkkeilijä Järvisen todistusta elämästä.
      Kannattaa katsoa.

      • loitsuilijathiiteen

        Suurin valhe mikä minulle kerrottiin, oli että vain jeesus voi minut pelastaa.
        Se lähes tappoi minut.
        Onneksi eräs uskonnoton osasi ohjata minut hoitoon.
        Usko auttaa vain jos usko on riippuvuutta suurempi, usein näin ei kuitenkaan ole.
        Uskonnollisen hypnoositilan ja riippuvuuden vahvuuteen ei voi loitsuilla vaikuttaa.


    • lkdaskljadskjl

      Lol, itse en saanut mitään, eikä korkki auennut ennen ikää 18. Päihteettömyyttä ei lahjottu, sitä vaadittiin ja odotettiin.

    • nuorisomaatti

      Kuulostaa siltä että toivot että lapseen voi laittaa rahaa, jolloin ei tarvi hoitaa vanhemman velvollisuuksia.

      400e = ei päihteitä
      300e = ei seurustelua
      200e = ei varasta kaupasta
      100e = ei jälkistuntoja
      50e = ei kiroilua
      jne, jne.

      Kun tarpeeksi maksaa, ja nuorena aloittaa maksamisen, vaikka 10 vuoden ikäisenä, lapsi kasvattaa itse itsensä kunnolliseksi 20v. ihmiseksi. Joo, noihan se toimii, rahalla voi korvata kasvatuksen.

    • Absolutisti yh-äiti

      Lapseni isä käyttää kohtuullisesti alkoholia. Minä en käytä ollenkaan. Olemme eronneet vuosia sitten. Jälleen kerran tajusin kuinka hyvin toimin otettuani eron tästä miehestä. Hän osti alkoholia teini-ikäiselle lapsellemme. Hän oli oikein mainostanut mitä alkoholia pitää missäkin tilanteessa käyttää. Tuo oli jälleen kerran minun lyttäämisyritys ja keino osoittaa, että lapsi on yhtä typerä kuin äitinsä.

      Jos olet teini, joka luet tätä, niin muista, että motivaatio vanhemmalla ostaa sinulle alkoholia voi olla todella sairas.

      En käytä alkoholia ollenkaan ja viihteellä on ollut todella mukavaa raittiina.

      • reikapaa

        viihteellä selvinpäin on kuin matti vanhanen hakkaa halkoja motin että rentoutuu!se on täyttä padee että sinä katsot känniääliöitä streittinä!


    • reikapaa

      irti mun päihteistä!annat rehupuntin vedellä sätkää huolella!annat myssyn mulle!

    • Alkup.kirjoittaja

      Kylläpäs tästä tuli keskustelua.eli meillä vanhemmat käyttävät alkoa erittäin kohtuudella.jos enempi tarkotus ottaa,lapset eivät silloin läsnä.tällä erää tuntuu että päihteiden käyttö ei ole ajankohtainen asia nuorelle,mutta ajattelinkin sitä että jos hänelle lupaisi jonkun kannustimen,niin pitäisikö oman päänsä pitempään.hänellä on isoja unelmia lähi vuosien suhteen ja ne vaativat paljon rahaa.se voisi olla oikea kannustin.myöskin kaveripiirissä on fiksuja nuoria joilla hyvät harrastukset.itse en uskoisi pystyväni ostamaan mitään sidukoita ,ehkä korkeintaan hieman ennen täysi-ikäisyyttä.ja mullekin oma äitini osti ehkä 4 siideriä ollessni jotain 16-17v.ja tosiaan ne oli vain hyvät pohjat,lisää oli hommattu muualta.meillä on nuoren kanssa hyvät välit.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5035
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3307
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe