Muuttunut persoonallisuus

Kuumapää

Mikä helvetti mussa on vikana?

Tuntuu kuin koko persoonallisuus olisi muuttunut tässä viimeisen puolen vuoden sisään. Ennen olin huumorintajuinen ja jaksoin nauraa itselleni ja muiden jutuille, olin kärsivällinen puolisoani kohtaan ja odotin innolla tulevaa. Olen toki aina ollut temperamenttinen mutta se nyt on mieto sana nykytilanteeseen verrattuna.

Nykyään on vitsit vähissä, huumorintaju on olematon. En kestä ollenkaan omaa epäonnistumista enkä hoputusta tai krtitiikkiä vaan saman tien palaa käpy ja joissain tilanteissa hajoo omaisuutta. Räyhään puolisolleni pienistäkin asioista koska ei voi muuta kun tuntuu että raivostuttaa niin että pää räjähtää jos ei päästä paineita. Sitten raivokohtauksen jälkeen itkettää ja tuntuu että olen epäonnistunut ihmisenä täysin. En jaksa siivota kotona ja laskuja jää maksamatta kun en saa oikein aikaan sitä enkä mitään muutakaan töiden ohella.

Olen hoitoalalla töissä eikä siellä töissä ole mitään ongelmia mutta vapaa-ajalla pinna on seitin ohut ja millin pituinen. En ymmärrä miten minusta on tullut tällainen ihminen, juuri sellainen joita olen aina vihannut. Puoliso sanoo ettei jaksa kauaa kuunnella enkä yhtään epäile, en kai tuota itsekkään tällaisen hullun kanssa asuisi ja aikaa viettäisi kun vähän väliä saa pelätä että millon alkaa vittuilu. Voiko pelkkä stressi ajaa ihmisen näin hulluuden partaalle vai onko mulle nyt puhjennut joku psykopaattinen mielisairaus aikuisena?

Huomenna on tarkoitus varata aikaa jonnekkin missä joku viisas voi kertoa mulle montako mutteria on pudonnut matkanvarrelle mutta sitä ennen pakko purkaa tänne tätä ahdistusta, itseinhoa ja huonouden tunnetta joka on taas ottanut vallan.

Anteeksi vuodatuksesta. Kiitän ja kuittaan.

8

425

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Paussitin menoni

      No oliskohan sulla alkanut tuo menopaussi?
      Siihen on oikeasti helppoja hoitoja, Kukaanhan ei voi tarkasti määritellä sen alkamis ikää, on kuulemma perinnöllinen, No sisarus parvessa jopa voi vaikuttaa kumman vaan vanhemman geenit,

    • supermies1

      Menopaussi tai burn-out

    • Mistä johtuu...

      Voisiko kyse olla huonosta parisuhteesta? On sanonta, jonka mukaan huono parisuhde muuttaa ihmisen. Muussa tapauksessa ehdottaisin burn outia. Mieti toivottavasti sait lääkäriltä osuvamman diagnoosin.

    • yksimeistä

      Mitä tapahtui ap? Minkä ikäinen olet? (oletus 40-50 v.)

      • Kuumapää

        Nuori, huimasti alle 30. Kävin siis hakemassa neuvoa viisaammalta ja tuloksena oli siis se että menneisyys kummittelee ja työstressi on päässyt niskan päälle. Jotain vastapainoa raskaalle työlle pitäisi osata tässä kehittää mutta ei kyllä suoraan sanottuna harmainta hajua mitä se sitten olisi!


      • Kevennä
        Kuumapää kirjoitti:

        Nuori, huimasti alle 30. Kävin siis hakemassa neuvoa viisaammalta ja tuloksena oli siis se että menneisyys kummittelee ja työstressi on päässyt niskan päälle. Jotain vastapainoa raskaalle työlle pitäisi osata tässä kehittää mutta ei kyllä suoraan sanottuna harmainta hajua mitä se sitten olisi!

        Kuuntele "kuumapää" sisintäsi, sieltä se nousee ennemmin tai myöhemmin. Mieti, mikä asia / aihe / juttu ... on sellainen, jota sinä kaikista eniten maailmassa haluaisit ja tahtoisit tehdä. Sitten vaikka vain pikku-pikku-pikkiriikkisin askelin sitä kohti ...


    • jyvällä

      Aha, olet noin nuori. Tuon ikäisille menopaussioireita voi aiheuttaa (vain) hormonaalinen ehkäisy. Nyt pillerit ja muut hormoni-alkuiset ehkäisimet pois 3 kk ajaksi, ja pidä päiväkirjaa mielentiloistasi ennen ja jälkeen.

      • tuttua touhua

        Samallaisia oireta oli minullakin. Johtui masennuksesta ja huonosta parisuhteesta. Aloin syödä lääkkeitä ja muutin vuodeksi muualle. Sitten parisuhde neuvojalle ja muutto takaisin kotiin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6629
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4283
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2700
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1588
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1121
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1084
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1041
    Aihe