Uusi tuleva profeetta / julkkissaarnaja? (vai wannabe)

Punatulkkutar

Toivoisin keskustelua aiheesta Herra Tapio. Laitan linkin hänen TV7:n talviseen haastatteluun.

Katsottuani ohjelman ja käytyäni hänen kotisivuillaan, minua alkoi jotenkin pelottamaan. Onko kyse kätketystä suuruudenhulluudesta, laittaako hän itseään Jumalan rooliin (toki ilmaisten itse olevansa vain täysin Jumalan käytössä)?
Puheet lukuisista täysistä stadioneista yms. Blogissaan on myös omituista puhetta, tulee olo että hän kokee olevansa muita ihmisiä parempi, lähempänä Jumalaa ja että hän yksin rukoiluineen on vaikuttanut esim. siihen ettei homoseksuaali päässyt presidentiksi ja pimeys vallannut Suomea.

Toisaalta, jos todella hän on lähellä Jumalaa ja elää hyvää elämää, mikäs siinä. Ja ilmeisesti Jumala vastaa hänen rukouksiinsa hänen omassa arjessaan -ei kai sitä kieltääkään voi.

Blogissaan hän nosti tuon (minun nähdäkseni) pienen marginaaliyleisön ohjelmankin suureksi asiaksi ja mahtavaksi spektaakkeliksi.

Tässä haastattelu: www.tv7.fi/vod/player/?program=35375

Tässä Tapion kotisivut: teemutapio.blogspot.fi/

Mitä mieltä olette? Onko hän tulevaisuuden kohusaarnaaja joka saa stadionit täyteen ja rammat kävelemään ja sokeat näkemään?

24

1229

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaikuttunut

      Miksi heti kättelyssä ajattelet, että Tapiosta tulee kohusaarnaaja?
      Katsoin tuon "Isännän pöydässä"-ohjelman. Kyllä uskon, että tästä miehestä kuullaan vielä, vaikutti olevan tosi Jumalan mies. Mutta vasta sitten kun on oikea aika, jonka Jumala päättää ja valitsee, silloin voi Teemu Tapion julistajan työ alkaa.

      • Pokerilla rahaa.

        Kannattaa katsoa: Teemu Tapio. Pokerin pelaajasta saarnaajaksi - YouTube.


      • AP - Punatulkkutar

        >Miksi heti kättelyssä ajattelet, että Tapiosta tulee kohusaarnaaja?

        Ajatteluni perustuu hänen näkemiinsä näkyihin, joissa hän saarnaa stadioneilla tuhansille ihmisille. Sellaisista saarnaajista kohistaan.


    • vaikuttunut

      Miksi menet asioiden edelle, TT on vielä nuori mies. Mitä tapahtuu maailmassa 20 vuoden kuluttua, sitä ei voi vielä tietää. Odotan suurta herätystä piakkoin Suomeen. TT kertoi YouTubessa, että Pyhän Hengen tuli on jo alkanut levitä Suomeen. Meillä tarvitaan uusia julistajia, kun vanhat jäävät eläkkeelle. TT lla on valtava Pyhän Hengen voitelu, kyllä hänellä on suuri tehtävä tulevaisuudessa, näin uskon.

    • AP - punatulkkutar

      Eikö kukaan muu näe pelottavaa fanaattisuutta? Ja blogia lukiessa asioiden hengellistämistä ja aina oikeassa olemista?

      Ei hän vastaa videollakaan kysymyksiin, vaan täynnä (ilmeisesti Pyhän Hengen voitelua ja) paloa, huutaa vaan ja ylistää Jumalaa. Se on hienoa ja aidon oloistakin, en sitä kiellä, mutta kyllä minusta pitäisi kyetä normaaliin, rauhalliseen keskusteluun.

      Rauhallisuutta ja seesteisyyttä kaipaisin.

    • vaikuttunut

      Ei TT ollut YouTube saa keskustelemassa, vaan saarnaamassa. Ei silloin voi keskustella.

      • AP - Punatulkkutar

        > Ei TT ollut YouTube saa keskustelemassa, vaan saarnaamassa. Ei silloin voi keskustella.

        En tarkoittanut YouTubea vaan TV7:n Isännän pöydässä -ohjelmaa. Siinä TT oli haastateltavana.


    • 777

      Mielestäni tuo oli aika normaalia nuoren uskovan innostunutta puhetta. Nuoret uskovat ovat usein aika ehdottomia ajatuksissaan - eikä sen tarvitse olla mitenkään huonoa. Tyyli voi vielä muuttua iän ja kokemuksen myötä. Vilpittömyys kuitenkin paisto Tapion puheesta. Toivotaan, että tuo kokosydäminen mieli pysyy hänellä jatkossakin - Herra käyttää Hänelle kokosydämisesti antautuneita.

      • AP -Punatulkkutar

        Olen samaa mieltä kanssasi 777 siinä, että hän vaikutti vilpittömältä. Ja tosiaan ehkä (toivottavasti!) ajan myötä hän kasvaa uskossaan.

        Sekin on totta että Jumala käyttää hänelle kokosydämisesti antautuneita.

        Mutta.... varoituskellot kyllä minulla soivat tässä tapauksessa. Fundamentalismi ei ole koskaan hyväksi eikä liika höyryäminen - se että ei rauhoituta kuuntelemaan aidosti ja keskustelemaan nöyrästi.


    • vaikuttunut

      Isännän pöydässä ohjelman olen kanssa katsonut. Haastattelussa tilanne on sellainen, että haastattelija kysyy ja kuuntelee ja haastateltava saa olla enemmän äänessä. Tutustuin Teemu Tapioon ensimmäistä kertaa juuri Isännän pöydässä-ohjelmassa, en ollut kuullut koskaan aikaisemmin hänestä. Kun katsoin tätä nuorta evakelistaa ja hänen palavaa innostustaan, ajattelin mielessäni että "wow". Ei hän ole pelottava, hymy huulilla julisti Jeesusta ja sanoi ainakin 10 kertaa:"Meillä on ihmeellinen Jumala". Raamatussakin kehoitetaan olemaan palavia uskossa, ei haaleita.

      • AP -Punatulkutar

        No eihän tästä mitään keskustelua synny, tehän olette kaikki samaa mieltä keskenänne! :D

        Hmm. Ehkä minun pitää tarkastella omaa asennettani. Onhan se niinkin, kuten "vaikuttunut" sanoi, että TT on hymy huulilla ja hänen intonsa ja ilonsa on vaikuttavaa, oikeastaan kadehdittavaa.

        En vaan ole monestakaan asiasta samaa mieltä hänen kanssaan. Hänen asenne on minusta väärä. Mutta ehkä minun pitäisi olla suvaitsevaisempi? Ei vaatia kaikkia samaan muottiin itseni kanssa? Hmm.


    • vaikuttunut

      Hei ap, kertoisitko kuka on Se saarnamies tai nainen, jota tykkäät kuunnella? Minusta usein ev.lut. pastorit ovat hieman latteita, vaikka asia olisikin ok. Värikäs persoonallisuus tuo Jumalan Sanaa paremmin esille. Mutta makuasioista ei oikeastaan voida kinastella.

    • Haloo!

      Tämä mies on mieleltään epävakaa. Kävi meillä seurakunnassa ja yritti saada jalansijaa, mutta ei aikaakaan, kun jutut menivät varsin levottomiksi. Eikä muuten ole mikään "nuori mies", jolla nuoren ehdottomuutta...

      • AP - Punatulkutar

        Minun on helppo uskoa tuo, kun luen hänen blogiaan ja katson tuota Isännän pöydässä -ohjelmaa, vaikka en toki tiedäkään onko puheellasi totuuspohjaa.

        Mielenkiintoista!

        ps. keskustelussa ei tarkoitettukaan fyysistä nuoruutta vaan hengellistä nuoruutta.


    • AP - Punatulkkutar

      Lisää pohdintoja:

      Miksi uskovaiset niin helposti menevät kaikkeen humpuukin mukaan? Jos nimiä luettelee niin tulee heti suoriltaan mieleen Koivisto, Jalovaara ja Meller. Pelkästään suomalaisia nimiä, jätetään amerikkalaiset luettelematta.

      Eivätkö uskovaiset koskaan opi? Siinä tutkimuksessahan joku aika sitten väitettiin että uskonnolliset ihmiset olisivat muita tyhmempiä. Heh, höpöhöpö sanoin minä (en suostu olemaan tyhmä! ; ) ), mutta nyt kun asiaa miettii niin voisiko siinä ollakin perää? Kaikenlaisia höpöukkoja ja -akkoja seurataan, kunhan he vaan muistavat sanoa että he eivät puhu omissa nimissään vaan Jumalan nimessä ja kaikki kunnia Jumalalle. Kuka uskaltaisikaan epäillä henkilöä joka sanoo saaneensa profetian itseltään Jumalalta? Parempi siis vain uskoa tätä tyyppiä, varsinkin jos suoranaisesti hänen puheensa ei ole vastaan Raamattua. Parempi olla puolella, ettei vaan ole vastaan....

    • Anonyymi

      No nyt se uskoo koronasalaliittoteorioihin ja mesoaa niistä. Valemediasta jauhaa. Niin ja Trump voitti vaalit, oli vaan valtava vaalipetos Bidenin hyväksi. (lähde: hänen omat fb-sivut)

      Ei hyvää päivää. Ja joku ottaa tuollaisen ihmisen tosissaan?

    • Anonyymi

      Nämä wannabe -julistajat ovat usein osoittautuneet aivan joksikin muuksi kuin miltä he aluksi vaikuttavat. Raha tai seksi on ollut heidän luurankonsa. Tapion tapauksessa se näyttäisi olevan raha. Aikaisemmin hän yritti rikastumista pokeria pelaamalla, mutta siinä missä pokeri perustuu suurelta osin silkkaan sattumaan, voi uskovaisilta kerätä rahaa hyvällä esiintymistaidolla. Uskovaisien avulla rikastuu siis todennäköisemmin kuin pokerin avulla.

      Hölmöjä rahastettavia riittää. Vastineeksi he saavat voimakkaan uskonnollisen elämyksen. Yksi elämys kestää kuitenkin vain hetken, ja sitten onkin aika maksaa seuraavasta elämyksestä. Tähän rakoon Tapio iskee kuin paraskin pokeripelaaja.

      • Anonyymi

        Muuten ei se kyllä rahoiksi ole lyönyt. Ei kukaan sillä että käy rukoilemassa tv7:n marginaalilähetyksissä tai jossain pikkuseurakunnissa rikastu.

        Humpuukia koko ukko joka tapauksessa, myötähäpeää aiheuttava ilmestys.


    • Anonyymi

      Ei se rikastuminen tarkoita välttämättä miljonääriksi pääsyä. Muutamalla kymppitonnilla per vuosi pärjää jo hyvin. Varsinkin jos onnistuu välttämään verottajan kouran.

      Rahan ja seksin lisäksi tulee ihailun ja kunnioituksen tarve. Tähän tarpeeseen saa kuvasti tyydytystä, kun hurmahenkiset lajikumppanit kaatuvat tämän jumalan lähettilään maagisesta kosketuksesta.

      • Anonyymi

        Kuvasti po. kivasti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuvasti po. kivasti.

        Ai mikä "po."?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai mikä "po."?

        Ei ku nyt tajuun. "Kuvasti pitäisi olla kivasti. "


    • Anonyymi

      Yhteinen ominaisuus näillä kaikilla suosituilla "evankelistoilla" on hyvät puhe- ja esiintymistaidot. Heidän puheidensa sisällöllä ei niinkään ole merkitystä, kunhan esitys ei poikkea totutusta ja sisältää niitä jo tuhansia kertoja kuultuja fraaseja, joita uskovat ovat tottuneen kuulemaan. Lisää uskottavuutta saa pitämällä näkyvillä Raamattua ja lukemalla sieltä sopivin väliajoin muutama jae. Käsillä huitominen, ajoittainen huutaminen ja edestakaisin kävely on myös hyviä tapoja saada yleisöön vauhtia.

      Esiintyjän hyvät näyttelijäntaidot ja hyvä pelisilmä on siis se juttu millä hän menestyy ja tekee tilin. Rauhallisesti esiintyvä julistaja ei kerää kuulijoita kuin korkeintaan kourallisen.

      • Anonyymi

        Panettelua. Miten pitäisi julistaa? Istualtaan, seisten, polvillaan, vai päällään seisten?
        Onko äänenvoimakkuus mitattava että pysyy tasaisena koko julistuksen ajan?
        Ei se ole television eikä radionkaan äänenvoimakkuus tasaista, miksi saarnaajilla pitäisi olla?
        Entäs Antero Karapalo, urheiluselostaja joka huutaa kuin junan pilli? Pitäisikö hänestä tehdä valitus että selosta hiljempaa?
        Käsiä ei sovi myöskään heiluttaa, joku vielä luulee että on kyse työnteosta ja soittaa verottajalle.
        Jos sanoo amen, niin siihen pitää lopettaa, koska amen on aina lopetus.
        Ei kirkossa sovi tehdä Hectorit, jonka jäähyväiskeikka myi niin hyvin että ei sitten lopettanutkaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      370
      4599
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      85
      1865
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      65
      1610
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1556
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      214
      1403
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1400
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1371
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1357
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1235
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1218
    Aihe