Ennakolliset ls-ilmoitukset

järkyttynyt

Kertokaa kokemusianne... Vaikka tämä onin biovanhemmat-palsta, mutta paljonhan täällä puhutaan yleisestikin lastensuojelusta.

Meidän kohdalla enn. ls-ilmoitus on työn alla, enkä tiedä yhtään mitä odottaa. Ryntäävätkö sossut kotiin jo ennen lapsen syntymää, vaikko sairaalaan ja saadaanko kotiutua vauvan kanssa ennen hyökkäystä?

10

141

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pohjoisen äiti

      Tästä nyt pari vuotta, mutta samankaltaisia tilanteita kuin itselläni, niin ollut monilla muillakin nuorilla äideillä. Olin siis tuolloin 19. Synnytin siis lapsen isästä eronneena, mutta ennen sitä synnytystä menin sairaalan sossulle valittamaan huonosta olostani. Siellä sitten tehtiin tietämättäni ennakollinen lasuilmoitus. Ymmärsin tapahtuneen vasta viime vuoden keväällä, kun perhetyön aikana käytiin siihen astinen elämä läpi. Synnytyksen jälkeen sairaalan lääkäri teki toisen ilmoituksen. Omat huolensa tällä ja oli tällä jo tiedossa, että olin käynyt sairaalan sossulla aiemmin. Isä ei ollut kuvioissa juurikaan, kunnes syksyn alussa tehtiin perusteeton huostaanotto. Lapsi oli hieman yli vuoden. Täyttää ensi viikolla 3. Lapsi meni silloin isälleen, joka etsittiin viranomaisten avulla käsiin. Isää kiinnosti lapsi vain, koska valtiolta sai rahaa.
      Se kokonainen ensimmäinen vuosi oli kyttäämistä ja valheita viranomaisten puolelta. Meni melkein toinen vuosi, kun sain lapsen takaisin.

      • Edellinen

        Tuohon edelliseen, kun unohdin tarkentaa, niin exän luona kävivät sen jälkeen perhetyöntekijät, kun lapsi oli sinne sijoitettu. Neuvotteluissa olivat yleensä kummatkin vanhemmat mukana. Kyse ei ollut siis minun ja lapseni kodissa käyneestä perhetyöntekijöistä.


    • Ennakoivasta ilm.

      Ennakoiva ilmoitus on täysin vieras aihe minulle siten, että en ole koskaan tavannut ketään tai kuullut kenenkään kertovan, miten sitä on sovellettu. Silloin kun kuulin siitä lain valmisteluvaiheessa, se kuulosti vain erittäin arveluttavalle. Mutta niin hyvin tunnin lastensuojelun jonnin joutavan jargonin, että on helppo kuvitella, miten loistavin sanakääntein sitä perustellaan.

      Kaikkihan saadaan lastensuojelussa kuulostamaan hyvälle suunnittelijoiden pöydällä. Mutta lain käytännön soveltamista ei valvota tässä, eikä missään muussakaan kohden millään tavalla.

      Tehdäänköhän ennakoiva ilmoitus aina, jos ero on tullut ja äiti erehtyy mainitsemaan vaikka näin, että pelkää yksinhuoltajuuta. Totta kai siinä on jännittävän ja aivan erilaisen haasteen edessä, kun alkujaan on suunniteltu yhdessä lasta kasvatettavaksi. Tuntuu jotenkin, että huolensa, pelkonsa ja eroahdistuksensa kannattaa pitää aina omana tietonanaan, ei niistä ainakaan terv.huoltoon tai sossuille kannata huudella.

      Hyvin harvassa tuntuvat kuitenkin aina olevan ne ihmiset, jotka sossun toimia lämmöllä muistelevat.

    • järkyttynyt

      Meillä ihan ydinperhe, toisen vanhemman värikäs menneisyys vaan kummittelee, mikä saanut lääkärit innostumaan enn. ls-ilmoituksesta. Ei jostain syystä ymmärretä sitä, että on ollutta ja mennyttä, tereydentilanne nyt toinen kuin muutama vuosi sitten... Lienee raskaat ajat tulossa.

      • Pohjoisen äiti

        Voimia! Sitä tarvitsette!
        Menet päivä kerrallaan ja sinuna hankkisin nyt asianajajan! Älä mieti rahatilanteita ja voit saada parhaimmassa tapauksessa oikeusapua!
        Hyvä juristi tietää yleensä nämä asiat antaa voimia.


    • hohhoijjajjjaaa

      Ennakollisiin ls-ilmoituksiin olen törmännyt kun molemmilla tai toisella vanhemmalla on päihteidenkäyttöä. Ihan todistettavasti. Yksi näistä vauvoista syntyi siinä kunnossa, että vauvasta otetussa seulassa oli montaa eri huumetta. Mutta kai sekin oli lastensuojelun väärentämä (tietenkin yhteistyössä sairaalan henkilökunnan kanssa)....

    • Valheenpaljastaja 55

      Kyllä jotkut jaksavat valehdella. Kai se omaa oloa helpottaa.

    • järkyttynyt

      No em. päihteidenkäyttäjällä ei ollut ongelmat vielä menneisyyttä ja vauva kärsi sen vuoksi. Mutta eikö vanhat mt-ongelmat voisi unohtaa, onko vanhat dg:t pakko kaivaa esille ja lähteä työstämään niistä aineistoa ilmoitukseen?

    • hhohhhhoijjjakkaaaa

      Tuo esimerkkini vauvasta, josta otetussa huumeseulassa oli monia eri huumaavia aineita on täyttä totta. Näitä löytyy Suomesta, eivätkä ole kauhean harvinaisiakaan. Vauvasta voidaan ottaa synnärillä myös pitkäaikaisseula, joka kertoo mille häntä on altistettu sikiöaikana. Kun vauvan pikaseula antaa plussaa (lähetetään varmuuden vuoksi tarkistukseen), otetaan myös pitkäaikaisseula.

      Hienoa, että edes joku tällä palstalla pitää sikiön ja vauvan altistamista huumeille sellaisena, että siitä koituu kärsimystä vauvalle.

      Miten määritellään vanha mielenterveysongelma? Jos naisella on esim. 2 lasta ennestään ja molempien synnytysten jälkeen nainen on kärsinyt synnytyksen jälkeisestä masennuksesta (joka voi joskus harvoin myös johtaa psykoosiin), niin onko mielestänne aiheellista tehdä ennakollinen ls-ilmoitus kun nainen odottaa kolmatta lastaan?

      Ilmoituksen tekemistä harkitsevan viranomaisen kuuluu keskustella asiasta yhdessä naisen (ja puolison) kanssa. Keskustelu voi johtaa siihenkin, että perhe itse haluaa ilmoituksen tekemällä varmistaa extra-tuen vauvan syntymän jälkeen.

      Mielentervesyongelmia on niin monenlaisia, että täytyisi tietää vähän tarkemmin, milloin tuo ongelma on ollut ja minkä asteinen se on ollut. Jos tuleva äiti on nyt 20-vuotias, niin hänen 15-vuotiaana kokemansa paniikkiahdistus tuskin on mikään peruste ennakollisen ilmoituksen tekemiseksi. Mutta jos tuo 20-vuotias on ollut psykiatrisessa osastohoidossa 19-vuotiaana psykoosin takia, niin sitten ilmoitukselle on perusteita.

      • Seen that

        Ssssshhhhh!

        Täällä ei saa puhua asiaa! Täällä on vain palstan kuningattaren totuus.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1525
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1164
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1097
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      996
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      917
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      842
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      640
    Aihe