Mormonismi

Yksi eksytys

Joku soittaa ovikelloasi: nuoret, kohteliaat mormoni-lähetystyöntekijät. He kertovat palautetusta evankeliumista, Mormonin Kirjasta, hienosta musiikistaan, koti-illoistaan, kauniista temppelistään ja kirkkonsa totuudesta.

He eivät kerro Sinulle,
että Jumala on korotettu ihminen, jolla on lihaa ja verta oleva ruumis
Jeesus on Saatanan veli, Hänen ristinkuolemansa ei sovita muuta kuin perisynnin ja että Jeesuksen isä on lihaa ja luuta oleva korotettu ihminen
että kaikki muut kirkot ja niiden uskontunnustukset ovat kauhistus Herran silmissä, ja niiden papisto turmeltunut. että Raamattua on täydennettävä Mormonin kirjalla ja muilla myöhemmillä "ilmoituksilla", että jumalia onkin itse asiassa lukematon määrä ja että mormonikirkossa kelvolliset miehet voivat korottua jumaliksi, moniavioisiksi, sillä uusi, pelastava liitto on moniavioisuus, ei Kristuksen veren suoja
että henkilökohtaiset synnit voi sovittaa vain noudattamalla mormonikirkon lakia ja järjestystä että mormonikirkon ulkopuolella ei ole oleva pelastusta
salaisista temppeliseremonioistaan, eivät niistä salaisista nimistä, merkeistä ja sanoista, joita he temppelissään käyttävät kasteista kuolleitten puolesta - ainoastaan mormonikirkkoon kastetut voivat saavuttaa korotuksen
ammoin kuolleitten naisten liittämisestä sinetöinnin kautta nyt eläviin mormonipappeuden haltijoihin, sillä mormoniopin mukaan yksikään nainen ei pelastu ilman mormonimiestä pyhitetystä alusasustaan Garment'ista, jota jokainen temppelin läpikäynyt mormoni sitoutuu käyttämään 24 tuntia vuorokaudessa
mihin Sinulta saadut kymmenykset - 10% bruttotuloistasi - tai muut lahjoituksesi käytetään. Mormoniteologiassa kymmenykset ovat laki, peruuttamaton, Jumalalta saatu. Jäsen, joka jättää maksamatta kymmenykset, varastaa Jumalalta.
Mormonit kertovat, että "Mormonin Kirja" on toinen todistus Kristuksesta. Profeetta Joseph Smith ilmoitti kääntäneensä sen muinaisista kultalevyistä noin 160 v sitten. Käännöstä ei voi tarkistaa, sillä mormonien oman ilmoituksen mukaan "enkeli haki ne pois".

Lainauksia Joseph Smithin kirjoituksista
"Jumala oli itse kerran sellainen, kuin me olemme nyt, ja Hän on korotettu Ihminen, joka istuu korotettuna valtaistuimelle tuolla taivaissa! Tämä on se suuri salaisuus. Jos verho repäistään auki tänä päivänä ja suuri Jumala, joka pysyttää tämän maailman radallaan ja joka voimallansa ylläpitää kaikkia maailmoita ja kaikkea, näyttäytyisi - sanon, että jos näkisitte Hänet tänä päivänä, te näkisitte hänet ihmisen muotoisena, koko persoonassaan teidän itsenne kaltaisena, teidän kuvananne ja todella ihmisen kaltaisena; sillä Aadam luotiin Jumalan muotoiseksi, kuvaksi ja kaltaiseksi, ja Aadam sai opetusta Häneltä, kulki hänen kanssaan, puhui ja keskusteli Hänen kanssaan, niin kuin ihminen puhuu toisen kanssa."

"Jotta me ymmärtäisimme kuolleita koskevia asioita ja niiden lohdutukseksi, jotka murehtivat ystäviensä menettämistä, on tarpeen, että me käsitämme Jumalan luonteen ja olemuksen sekä sen, miten Hänestä on tullut se mikä Hän on; sillä minä tulen kertomaan teille, miten Jumalasta tuli Jumala. Me olemme kuvitelleet ja otaksuneet, että Jumala on ollut Jumala koko iankaikkisuuden. Osoitan vääräksi tuon ajatuksen ja poistan verhon, niin että voitte nähdä."

" Joillekuille nämä ajatukset ovat käsittämättömiä, mutta ne ovat yksinkertaisia. Evankeliumin ensimmäisenä periaatteena on tuntea varmasti Jumalan luonne ja tietää, että me voimme puhua Hänen kanssaan niin kuin ihminen puhuu toisen kanssa, että Hän oli ihminen kuten me - niin, että itse Jumala, meidän kaikkien Isä, asui jonkin maan päällä samalla tavoin kuin itse Jeesus Kristuskin; ja minä näytän sen Raamatusta..."

"Tämä siis on iankaikkinen elämä: ainoan viisaan ja totisen Jumalan tunteminen; ja teidän on opittava, miten voitte itse olla jumalia, Jumalan kuninkaita ja pappeja, teidän on opittava sama, minkä kaikki jumalat ovat oppineet ennen teitä, nimittäin nousemalla pienen asteen kerrallaan, kehittymällä pienestä kyvystä suureen kykyyn, saamalla armoa armon päälle, kehittymällä korotuksesta korotukseen, kunnes te saavutatte ylösnousemuksen kuolleista, pystytte asumaan iankaikkisessa hehkussa ja istumaan kirkkaudessa samalla tavoin kun ne, jotka istuvat korotettuina iankaikkisen voiman valtaistuimella." (King Follet -saarna, Valkeus, huhtikuu 1972, s. 150, 151, 152).

Lähde: Uskontojen uhrien tuki UUT ry

17

108

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nojoo.

      Maksettu mainos!

    • jade711

      Katsos. Hyvin oikein kirjoitit "lainasit". Silti ja juuri siksi rakastan kirkkoani ja viihdyn muiden Jeesuksen Kristuksen Kirkon jäsenten seurassa ja uskon että kirkko on totta.

      Väittämät kuulostavat rohkeilta noin kylmiltään - mutta ne ovat totta.

      -muut uskonnot tietävät jumalasta vielä vähemmän, niin vähehän. Tyttäri pääsee juuri ripille - siellä sanotaan että se on kolmiyhteinen jotain jotain.. Kyllä minusta on hienoa että rohkeasti kerromme kuka, mikä on Jumala ja Jumalan ja keitä me olemme.

      • M.E.L.

        Kun kirkkosi kerran on 'totta', kykenet esittämään edes yhden tieteellisen todisteen Mormonin kirjan tarinoiden tueksi?

        Kas kun tältä planeetalta ei ole yksikään aito historiallinen sivilisaatio kadonnut minnekään jättämättä ainuttakaan jälkeä olemassaolostaan, eikä Mormonin kirja tätä trendiä aloita!

        Ja koska Mormonin kirja ei ole historiallisesti totta, ei Joseph Smith ollut mikään profeetta vaan huijari ja tästä syystä MAP-kirkko ei todellakaan ole mikään 'palautettu' kirkko vaan pelkkä itsekeksittyyn uskontoon nojaava rahankeräys- ja liikelaitos.


    • M.E.L.

      Mormonismin kristinuskosta radikaaleimmin erottava oppi on monijumalaisuus tai ikuinen kehitys, jonka mukaan ihmiset ja jumala(t) ovat vain eriasteisia tai -tasoisia mutta samanlaisia tai -sukuisia olentoja. Jumala oli joskus ihminen, joka kehittyi jumalaksi olemalla kuuliainen evankeliumin laeille, ja mekin voimme hyvinä Jeesuksen seuraajina eli uskollisina mormoneina kehittyä omien maailmojemme jumaliksi. Östman puolustaa tätä oppia sivumennen ja suluissa raamattuviitteillä Room. 8:16-17, Ps. 82:6-7, Joh. 10:33-36 ja Ap.t. 17:29. Asiaan perehtymättömään tämä saattaisi tehdä vaikutuksen.

      Room. 8:16-17 opettaa asiayhteydessään, että me kristityt olemme Jumalan lapsia ja Kristuksen kanssaperillisiä, jos/kun meissä on Pyhä Henki – perimme siis taivasten valtakunnan Jeesuksen kanssa. Ajatus ei ole se, että meistä voi kehittyä jumalia kuten Jeesuksesta ylösnousemuksen jälkeen, jos suoritamme tietyt temppeliseremoniat, kuten mormonioppi vaatisi ajattelemaan. Sama pätee Ps. 82:n ja sitä siteeraavan Joh. 10:n teksteihin – ihmisten sanotaan olevan jo nyt jumalia (asiayhteydessä merkityksessä tuomareita, niitä, joille Jumalan sana tuli ja joilla oli Jumalan valtuudet tuomita).

      Ap.t. 17:29:n tarkoituksena on osoittaa pakanoille, ettei Jumala asu missään tietyssä paikassa kuten heidän patsaansa, että Jumala ei ole patsas, koska mekään emme ole patsaita ja olemme Jumalan sukua – mehän olemme eläviä olentoja. ”Koska me siis olemme Jumalan sukua, meidän ei pidä luulla, että jumaluus olisi samankaltainen kuin kulta, hopea tai kivi, kuin ihmisen mielikuvituksen ja taidon luomus.” Ajatus ei ole, että Jumalan täytyy olla meidän kaltaisemme luonnon puolesta, Jumalahan ”ei… ole kaukana yhdestäkään meistä: hänessä me elämme, liikumme ja olemme…” (17:27-28). Jos Jumala olisi korotettu ihminen kaukaisella planeetalla lähellä Kolob-tähteä, emme voisi elää, liikkua ja olla hänessä.

      Taivastelua ja pappistelua

      Ohimennen Östman viittaa Paavalinkin opettaneen taivaassa olevan kolme kirkkautta tai valtakuntaa, joihin ihmiset menevät ylösnousemuksen jälkeen (viitteinä 1. Kor. 15:40-42, 2. Kor. 12:2). Jos Paavaliin tutustuu kokonaisuutena, ei tällaiseen johtopäätökseen päädy mitenkään. Hänelle on olemassa kaksi lopullista päämäärää – kadotukseen joutuvat epäuskoiset ja Kristuksessa kirkkauden ylösnousemuksen perivät pyhät (ks. esim. Room. 2:6-10, 1. Kor. 1:18-21, 15:22-23, 1. Tess. 1:10, 2. Tess. 1:6-8, jne jne).

      1. Kor. 15 puhuu yksinkertaisesti siitä, kuinka luomakuntakin todistaa, että on olemassa erilaisia ruumiita, maallisia ja taivaallisia (tai korkeintaan siitä, että yhdessä ja samassa ylösnousemusvaltakunnassa on eriasteisia kirkkauksia). 2. Kor. 12:n ”kolmas taivas” viittaa yleisen juutalaiseen ajatteluun perustuvan tulkinnan mukaan Jumalan taivaaseen erotukseksi 1) ilmakehän taivaasta ja 2) tähtien taivaasta eli avaruudesta. Konteksti vielä samaistaa kolmannen taivaan paratiisiin, joka on mormoniopissa aivan eri asia.

      Mormonipappeutta Östman puolustaa mainitsemalla, että Hepr. 7:11 mainitsee sekä Aaronin että Melkisedekin pappeuden. Mormoneilla edelliseen kuuluvat virat ovat diakoni, opettaja, pappi ja piispa, jälkimmäisen virat ovat vanhin, ylipappi, patriarkka, seitsenkymmen ja apostoli. Raamatulliset sanat kuulostavat hienoilta, mutta missään UT:ssa kirkon hierarkia ei näytä kokonaisuudessaan tältä, eivätkä yksittäiset kohdatkaan koskaan esiinny tässä kontekstissa tai yhdessä muodosta tätä hierarkiaa. Heprealaiskirjeessähän Aarnonin pappeuden lopettaa Kristuksen pappeus, joka on Melkisedekin pappeutta.

      Pappeus sallittiin mormonismissa mustaihoisille vuonna 1978. Östmanin kirja ei syvemmin käsittele oppia mustaihoisten ihonväristä kirouksen merkkinä, näistä Kainin jälkeläisistä kenties edellisessä elämässä Jeesuksen suunnitelmaan välinpitämättömästi suhtautuneista tai muuten syntiä tehneistä henkiolennoista, mutta s. 66 mainitsee, että mormonijohtajat saivat vaikutteita ympäristöstään. Tämän jälkeen esitetään, että rotusortoa oli kristikunnassakin. Sivulla 69 kuitenkin argumentoidaan, että Raamatussakin Jumala kohteli eri ihmisryhmiä väliaikaisesti eri tavoin (esim. VT:n leeviläiset), joten mitä vikaa MAP-kirkon käytännössä oli? No tietysti se, että uudessa liitossa kaikki ovat yhtä Kristuksessa Jeesuksessa (Gal. 3:28).

      Lähde: http://hyviauutisia.net/category/teologia-2/apologetiikka-teologia/jehovan-todistajat-ja-mormonit/

      • Ja sama

        omin sanoin!

        Vai mitä sanoo !!! ?


      • M.E.L.
        Ja sama kirjoitti:

        omin sanoin!

        Vai mitä sanoo !!! ?

        Lyhyesti: Mormonismi ei ole kristinuskoa eikä mormoni ole kristitty koska jo aivan perustavanlaatuinen asia kuten käsitys Jumalasta on mormoneilla aivan erilainen kuin kristityillä.

        Ja Tapanin on sitten aivan turha tulla selittämään että millainen Jumala kristityillä pitäisi mormonien mielestä olla :)


      • !!!
        Ja sama kirjoitti:

        omin sanoin!

        Vai mitä sanoo !!! ?

        Näin on!


      • Selkeyttä
        M.E.L. kirjoitti:

        Lyhyesti: Mormonismi ei ole kristinuskoa eikä mormoni ole kristitty koska jo aivan perustavanlaatuinen asia kuten käsitys Jumalasta on mormoneilla aivan erilainen kuin kristityillä.

        Ja Tapanin on sitten aivan turha tulla selittämään että millainen Jumala kristityillä pitäisi mormonien mielestä olla :)

        Athanasiuksen uskontunnustusta ei ole Raamatussa. Raamatun mukaan kaikki kolme ovat erillisiä Jumalia, joista Poika ja Pyhä Henki toimivat Isän tahdon mukaan täysin yksimielisinä eli yhtä olevina. Mormonit palvelevat vain Isää Jeesuksen Kristuksen nimessä ja Pyhän Hengen vaikutuksesta eli totuuden hengessä.


      • M.E.L.
        Selkeyttä kirjoitti:

        Athanasiuksen uskontunnustusta ei ole Raamatussa. Raamatun mukaan kaikki kolme ovat erillisiä Jumalia, joista Poika ja Pyhä Henki toimivat Isän tahdon mukaan täysin yksimielisinä eli yhtä olevina. Mormonit palvelevat vain Isää Jeesuksen Kristuksen nimessä ja Pyhän Hengen vaikutuksesta eli totuuden hengessä.

        Höpön löpön!

        Älä sinä mormoni sotke ollenkaan pakanallisia ideoitasi kristinuskoon!


      • !!!
        Selkeyttä kirjoitti:

        Athanasiuksen uskontunnustusta ei ole Raamatussa. Raamatun mukaan kaikki kolme ovat erillisiä Jumalia, joista Poika ja Pyhä Henki toimivat Isän tahdon mukaan täysin yksimielisinä eli yhtä olevina. Mormonit palvelevat vain Isää Jeesuksen Kristuksen nimessä ja Pyhän Hengen vaikutuksesta eli totuuden hengessä.

        Tapani, sinä olet polyteisti. Miksi et myönnä sitä?


      • to..
        Selkeyttä kirjoitti:

        Athanasiuksen uskontunnustusta ei ole Raamatussa. Raamatun mukaan kaikki kolme ovat erillisiä Jumalia, joista Poika ja Pyhä Henki toimivat Isän tahdon mukaan täysin yksimielisinä eli yhtä olevina. Mormonit palvelevat vain Isää Jeesuksen Kristuksen nimessä ja Pyhän Hengen vaikutuksesta eli totuuden hengessä.

        Raamatun mukaan on vain yksi jumala.
        Mitä virkaa muuten on monilla mutta täysin yksimielisillä jumalilla? Polyteismin itu on siinä, että mikään jumala ei ole kaikkivaltias eikä voi tehdä kaikkea . Niinpä joku monista hallitsee kuolemaa, toinen elämää ja hedelmällisyyttä , joku on sotii toinen koittaa saada rauhaa aikaan.
        Se miksi itse asiassa häpeätte polyteismianne on mielenkiintoinen asia, ette tuo sitä missään esiin ette myös sitä, että Isä jumala ei ole Raamatun JHWH . Elohimia ei ole Raamatussa, ei rouvaa ei Kolobia ei henkilapsia ei yhtään mitään.


      • Matti K
        to.. kirjoitti:

        Raamatun mukaan on vain yksi jumala.
        Mitä virkaa muuten on monilla mutta täysin yksimielisillä jumalilla? Polyteismin itu on siinä, että mikään jumala ei ole kaikkivaltias eikä voi tehdä kaikkea . Niinpä joku monista hallitsee kuolemaa, toinen elämää ja hedelmällisyyttä , joku on sotii toinen koittaa saada rauhaa aikaan.
        Se miksi itse asiassa häpeätte polyteismianne on mielenkiintoinen asia, ette tuo sitä missään esiin ette myös sitä, että Isä jumala ei ole Raamatun JHWH . Elohimia ei ole Raamatussa, ei rouvaa ei Kolobia ei henkilapsia ei yhtään mitään.

        Eihän teillä jutkuilla ole uskoa Jumalan Poikaankaan, sen paremmin kuin Uutta Testamenttiakaan joten se sinun viisastelustasi.


      • to..
        Matti K kirjoitti:

        Eihän teillä jutkuilla ole uskoa Jumalan Poikaankaan, sen paremmin kuin Uutta Testamenttiakaan joten se sinun viisastelustasi.

        Juutalaisuus on monoteistinen uskonto, jos et tiedä mitä se tarkoittaa, kysy joltain muslimilta . Jeesus oli itse juutalainen ja useimmat UT:n kirjoittajat myös, heprealainen raamattu on kokonaan juutalaista työtä . Sinun sanastosi mukaan se on "jutkujen" teos ja "jutku" on nyt jumalan poikana taivaassa, jos kristinusko sattuisi olemaan totta. Revi siitä.


      • Matti K
        to.. kirjoitti:

        Juutalaisuus on monoteistinen uskonto, jos et tiedä mitä se tarkoittaa, kysy joltain muslimilta . Jeesus oli itse juutalainen ja useimmat UT:n kirjoittajat myös, heprealainen raamattu on kokonaan juutalaista työtä . Sinun sanastosi mukaan se on "jutkujen" teos ja "jutku" on nyt jumalan poikana taivaassa, jos kristinusko sattuisi olemaan totta. Revi siitä.

        Mitä revittävää siinä on? Jutkut keräävät mielellään kunnian, huonot jutut painetaan villasella. Miksi muuten teitte venäjän vallankumouksen?


    • Haavoitettu
      • Niinpä niin...

        Jotain vastaavaa kuuntelin autossa Järvi-Suomen radiosta. Tärkeintä tuntui olevan muistuttaa joka välissä, että muista lahjoittaa rahaa "Herran työhön", älä ole itsekäs...

        Niilo Ylivainion kokouksissa rahaa ei kerätty haaveilla vaan saaveilla, joissa ei juuri satasta (markka-aikaa) pienempiä rahoja näkynyt. Tuntemani bussikuski kertoi maksavaa karjaa sinne kuskanneiden bussikuskien keskenään haaveilleen saavansa edes yhden saavin itselleen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1851
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1779
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      116
      1745
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1557
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1425
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1232
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    8. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1108
    10. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1102
    Aihe