Poissaolokohtaus

Kortitonkotaas

Olen ollut ajokiellossa kohta vuoden. Saisin siis ajaa autoa taas pian. Noh, eilen lapseni sanoi minulle että: " äiti sä sammuit." Kysyin että mitä? Lapseni siihen:" sä et vastannut mitään kun kysyin sulta, sä sammuit." Toinen lapseni siihen: "niin teit". Mitäs nyt? Oliko tuo poissaolokohtaus? Tuleeko lisää ajokieltoa? Pitääkö lisätä lääkitystä? Soitankin lääkärille? Tuon tilanteen jälkeen oli outo olo. Ai niin ja ennen kohtausta minulla oli rinnassa kipu tuntemuksia. Pari viikkoa on ollut outoja tuntemuksia, kipuja rinnassa, päänsärkyä, tavarat tippuvat kädestä... Mitä hittoa tämä kaikki on?? Minulla ei ole ollut vuoteen kohtausta sama lääkitys. Vuosi sitten sain ensimmäisen, ja epilepsia diagnoosin...

9

406

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • En usko

      En usko että oli poissaolokohtaus. Itsellä tulee niitä joskus jopa päivittäin ja ne huomaa kyllä ite millon on kohtaus päällä.

    • missäkohtaukset

      Lääkärille soittaminen ei koskaan ole huono tuollaisessa. Auttaa se enemmän kuin nettikeskustelut. Mietin itsekin, tajuaisinko enää kohtauksiani näin vuoden tauon jälkeen. Poissaoloni kun eivät kovin pitkiä olleet.

    • Ceda

      Hei,
      ymmärrän huolesi ja harmituksesi. Kyseessä saattoi olla minulle tyypillinen poissaolokohtaus, joka ei kestä kauan - mutta josta en itse muista/ymmärrä yhtään mitään. Kumppanini aina tunnistaa jo silmistäni: katoan ja en vastaa (tämä lyhyt aika) ja sen jälkeen muistikatkosta usempi hetki, jolloin kommunikoin aivan normaalisti.

      Neuvoni on, että muista kuitenkin ikävänäkin hetkenä, että tärkeintä on saada hoitoa ja oikeanlaista lääkitystä - sen vuoksi suosittelen ehdottomasti yhteydenottoa lääkäriin.

      Tämä siitäkin huolimatta, että ajokielto taustalla varmasti kummitteleekin. Hoitamaton epilepsia on vaarallinen itsellesi ja välillisesti myös läheisillesi. Minusta kannattaa siis ottaa lastesi kommenteista kiinni, sillä he tuntevat ja tietävät äidin käyttäytymisen. Kaikki tämä jo sen takia, ettei mitään ikävää tapahtuisi sinulle auton ratissa lapsiesi ollessa kyydissä.

    • epileptikko

      Itse saan poissaolokohtauksia silloin tällöin enkä itse huomaa niitä. Toiset kertovat kohtausten jälkeen.

    • kortitonkotaas

      No se kohtaus varmaan sitten oli alkusoittoa sille, että sain pari yötä sitten varmaan kouristuksen. En muista mitään, mutta olin purrut kieleni niin pahasti ettei epälystä..:( Täytyisi soittaa neurologille nyt ja miettiä kaikkea uudestaan..Kai se on irtisanouduttava, en nimittäin voi kulkea töihin ilman autoa...Kukaan ei herännyt kouristukseen.. Aamulla huomasin että kieli oli sairaan kipeä ja että väsytti kamalasti..nukuin tosi pitkät unet ja silti töissä nukahdinkin kun istahdin tuolille!!! että kaipa se oli kohtaus...Alkoi ahdistamaan ja pelottamaan että entä jos kuolen joku yö...

      • Saman kokenut

        Hei! Älä nyt mene irtisanoutumaan, sairauden takia ei tarvitse sitä tehdä. Soita neurolle ja pyydä aika vaikka epilepsiahoitajalle, jotta pääsisitte miettimään jatkoja. Lääkitystä täytyy varmaan kyllä miettiä uudestaan jos kohtauksia alkaa nyt tulemaan tiuhemmin. Voimia!


      • Saman kokenut kirjoitti:

        Hei! Älä nyt mene irtisanoutumaan, sairauden takia ei tarvitse sitä tehdä. Soita neurolle ja pyydä aika vaikka epilepsiahoitajalle, jotta pääsisitte miettimään jatkoja. Lääkitystä täytyy varmaan kyllä miettiä uudestaan jos kohtauksia alkaa nyt tulemaan tiuhemmin. Voimia!

        Yhdyn tähän kannustukseen! Elämää (eli töitä jne.) ei saa unohtaa sairauden takia. Olen itse ollut ajokortiton 11 vuotta. Nyt sain ajoluvan takaisin, muttei ajelu vielä houkuta edes. Se on pieni seikka siihen nähden, että saa perheen ja ystävien kanssa vietettyä aikaa ja elätettyä itseään.

        Kannustan ottamaan yhteyttä lääkäriin ja miettimään ratkaisuja!


    • isopelkoni

      En osaa ottaa kantaa kohtauksiisi, mutta tunnen syvää sympatiaan ajokiellon vuoksi. Itsekin olen joutunut miettimään, että joudun irtisanoutumaan jos ajokieltoni vielä jatkuisi. Uusi talo maalla, rakkaudella rakennettu pitäisi myydä ja muuttaa kulkuyhteyksien luo. Minun kokemukseni lääkäreistä ja ajokiellosta on hyvin negatiivinen, ei ole heidän murheensa. Kelalta ajattelin, että voisi kysellä kyytiapua. Olen myös miettinyt, että voiko mopolla ajaa. Yksi tuttu alkoholisti menetti korttinsa ja ajelee nyt mopolla. Mopokorttia ei kai vaadita jos on aikoinaan ilman saanut ajella. Onko kellään tietoa moisesta? Ota yhteyttä lääkäriin. Voimia

    • kortitonkotaas

      Lääkärikin on minulle tuota mopoilua ehdottanut, mutta en tiedä miten se talvella onnistuu. En ole ikinä mopolla edes ajanut. On kuitenkin pakko irtisanoutua jos meinaa saada jostain jotain rahaa. Monet sanoo, että voihan sitä ottaa virkavapaata, mutta eihän silloin saa rahaa esim. liitosta. Tiedän karenssit ym..mutta ne ei kai ikuisesti kestä. Ja sosiaalitoimistosta voi pyytää apua, sillä he antoivat minulle jo vuosi sitten kielteisen päätöksen kyyditysavustuksesta ja kysyin silloin että autatteko jos joudun irtisanoutumaan niin vastaus oli että kyllä silloin voi toimeentulotukea hakea..!ELi kyytiavustusta olen jo kysynyt sitä en saa mutta toimeentulotukea kyllä, tämä on ihan hullu maa..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6263
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4006
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2416
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1960
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1413
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      996
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      971
    Aihe