Galaxy Tab S 10,5 suunniteltu elokuvakäyttöön

paras tabletti 2014

Testi: Samsung Galaxy Tab S sopii viihdekäyttöön vaaka-asennossa
http://www.digitoday.fi/vimpaimet/2014/08/16/testi-samsung-galaxy-tab-s-sopii-viihdekayttoon-vaaka-asennossa/201411314/66

"Samsungin uusin Galaxy Tab S pistää Applen iPadeille kampoihin varsinkin viihdelaitteena.

Samsung uskoo ilmeisesti, että tableteja käytetään jatkossa varsinkin elokuvien ja tv-ohjelmien katsomiseen. Yhtiön uusimman Galaxy Tab S -tabletin 10,5-tuumainen versio onkin suunniteltu selvästi tähän tarkoitukseen.

Tab S:n tärkein ominaisuus on näyttö. Laitteessa on 2560 x 1600 -tarkkuuden SuperAmoled -näyttö. Samsung kehuu näytön pystyvän toistamaan 90 prosenttia graafisen alan ammattilaisten käyttämästä Adobe RGB -väriavaruudesta. Tästä tosin lienee iloa lähinnä joillekin valokuvaajille. Näyttö on kuitenkin laadukas myös suppeamman sRGB -väriavaruuden kanssa, eli niin verkkosivut kuin videokuva näyttävät siitä katsottuna mainiolta.

Myös painikkeiden ja kaiuttimien paikat paljastavat, että kyseessä on pääasiassa elokuvien katseluun tarkoitettu laite. Kuten kuvasta näkyy, koti- sekä kaksi muuta Androidin hallintanäppäintä on sijoitettu laitteen pitkään reunaan ja kaiuttimet sen kumpaankin lyhyempään päätyyn.

Joka tapauksessa näyttö on odotusten mukainen. Kuva on kirkas ja sävykäs, ja katselukulma on laaja.

Kiinnostava Tab S -laitteen viihdesovellus on myös sen sisäänrakennettu kaukosäädin. Laitteen pitkällä reunalla Samsung-logon kohdalla on infrapunalähetin, jota käytetään WatchOn-sovelluksella.

Yhdistäminen televisioon ja digiboksiin on periaatteessa helppoa. Ohjelma pyytää valitsemaan listasta television merkin. Sitten tv on ensin sammutettava, jonka jälkeen WatchOn koettaa käynnistää sen. Jos käynnistäminen onnistuu, on kaukosäädin valmis.

Digiboksiin yhdistäminen sujuu hieman samaan tapaan. Oikea digiboksi on valittava aakkosjärjestyksessä olevasta maailman set-top-boxien listasta, joka on pitkä kuin nälkävuosi. Suomessa käytetyistä digibokseista löytyvät ainakin Handan ja Topfield, mutta ei HDThunderia.

Samsung Galaxy Tab S -laitteen käyttöjärjestelmänä on Android 4.4, jonka päällä on Samsungin oma Touchwiz-käyttöliittymä. Laitetta saa 16 tai 32 gigatavun tallennusmuistilla. Varsinkin 16 gigatavua on melko vähän sovelluksille ja sisällölle, mutta Tab S -tableteissa on myös paikka 128 gigatavun microSD-muistikortille.

Tab S -tabletissa on kolmen gigatavun ram-muisti ja neliydinsuoritin, ja kaikki toiminnot ovatkin erittäin sujuvia ja nopeita.

Erikoismaininnan ansaitsee myös 7 900 mAh akku, josta riitti tavallisessa netti- ja lukukäytössä virtaa päiväkausiksi. Latauksen vahtimisen ehti jo unohtaa, ja ilmoitus akun loppumisesta tuli lopulta jopa pienenä yllätyksenä.

Teknisten tietojen ja mittojen perusteella vaikuttaa siltä, että Samsungilla on tarkasti mittailtu Applen iPad Airia, ja päätetty pistää kaikessa hieman paremmaksi. Tab S on näytöltään tarkempi, akultaan isompi, ulkomitoiltaan hieman ohuempi ja muutaman gramman kevyempi".

Varsinkin Galaxy Tab S 10,5 4G mallia on hieman vaikea löytää 32Gt:n muistilla varustettuna, mutta se kannattaa valita. Päälle kun laittaa 32-128Gt:n MicroSD-muitikortin niin ei ole muististakaan kiinni.

12

97

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ainut merkittävät huonopuoli on Samsungin laittamat turhat sovellukset. Niillä ei tee yleensä mitään ja ne vie turhaan tilaa ja tehoja.

      • vain 16GB ongelma

        Osta 32GB:n versio, niin ei haittaa pätkääkään. Ja Galaxy Tab S 10,5 tablettiin saa maksimissaan 128GB:n MicroSD-lisämuistikortin lisäksi.


      • ei haittaa sekään

        Ja tehonvienti häviää, kun pysäytät turhat sovellukset. Se onnistuu helposti asetuksista.


    • Ne aukeaa uudestaan aina välillä. Ei siis auta.

      Ainoa keino on roottaus ja custom romin asennus. Muistin kokokaan ei vaikuta näihin.

      • onnistuu se

        Kyllä ne mulla pysyy pois päältä kun ne on sammutettu. Tietenkin teet saman käyttis- ja ohjelmapäivitysten jälkeen, jotka tapahtuvat manuaalisesti.


    • Ei pysy. Kokemusta löytyy S3 mallista joka nopeutui huomattavasti roottauksen ja custom romin asennuksen jälkeen. Tässä näkee sen että ohjelmat ja käyttiksen päällä olevat käyttöliittymät hidastavat puhelimen/tablettimen toimintaa.

      • haha, hah

        Höpö, höpö. Kyllähän sinä näet Asetuksista, mitkä ohjelmat on puhelimessa päällä ja ainakin itsellä S2, S4 Plus ja S5 puhelimissa sammuteut prosessit pysyy pois päältä kun ne sammuttaa. Ei ole mitään rakettitiedettä.


    • Totta se on.

      • usko jo..

        Niin on että turhat sovellukset voi pysäyttää viemästä muistia ja suoritintehoa =))


    • Vain roottaamalla. Muuten ne eivät poistu:D

      • joko jo..

        Ei niitä tarvitse poistaakaan, riittää kun turhat palvelut sammuttaa.


    • Ei se auta tähän hommaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1378
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1251
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1175
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1135
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      14
      1083
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      31
      1027
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1023
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1022
    10. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1011
    Aihe