Pihoista karkaavat koirat!!!!

Pertti1

Taas tänään eräs agressiivinen koira " karkasi " pihasta ja suoraan meidän kimppuun!!! Tällä kertaa minä sain suurimmat traumat, siis selvittiin säikähdyksellä! Meidän asuinalueella tämä on yleistä ei ole sama koira aina kyseessä vaan neljä eri koiraa, mitkä aina "karkaavat" omalta pihalta, siis eri omistajilta. Mitä tehdä? Pari kertaa ollaan jo jouduttu käymään eläinlääkärillä hyökkäysten jälkeen, pelkään että joskus käy huonosti!

21

176

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Voi harhaista

      Mitä tehdä....? Hanki mielenterveydellesi hoitaja, se on aika retuperällä jo.

    • dh olet idiootti

      Niin varmaan.

    • seuraava kerta

      Joskus KÄY huonosti, se on aika varmaa. Poliisilta saa harvoin apua. Ainut tepsivä meilläpäin on ollut kova uhkailu ja pelottelu.

    • 1+11

      Kannattaa opettaa se oma piski olemaan hiljaa, eikä antaa räksyttää muiden koirille ja pihoille.

      • kasvattaja-kouluttaj

        Ei nää osaa ja mitäs hauskaa siinä olisi, naapurikiusa sen sijaan onnistuu tappajakoiranomistajilta liiankin hyvin.


    • Kannattaa,

      lopettaa vihdoin se trollailu.

      • iaegue875tyqa9jy

        Tuota noin...
        Viisaana ihmisenä tiedät kyllä mitä tehdä?
        Turhaan täältä kyselet neuvoja!!!

        Eli ensiksi puhut näiden koirien omistajille.
        Ja tietysti aina kun omalle koirallesi on käynyt huonosti niin eläinlääkärikäynnin jälkeen teet hyökänneestä koirasta ilmoituksen ja saat hyviä neuvoja miten toimia eläinlääkäriltäsi niinkuin varmasti tiedätkin koska olet näitä hyökkäyksiä ennenkin kohdannut.

        Näin se toimii...
        Tämänhän me kaikki näitä asioita kohdanneet tiedämmekin!

        Itse en tunne ketään jonka päälle on hyökätty ja asialle ei olisi tehty mitään!

        Jos jollekkin on käynyt niin että asioille ei ole kukaan esim.viranomaiset tehneet mtn, niin varsinkin jos tälläisia on tapahtunut useamminkin niin KANNATTAA MIETTIÄ ONKO ITSE SITTENKÄÄN OIKEASSA, ONKO TULLUT TEHTYÄ VIRHEARVIOINTI TAI OLETKO LIIOITELLUT ASIOITA TMS....


    • 7+16

      Itse kohdannut myös usein meidän naapurustossa sekä lähipiirissä pihoista lähteviä koiria. Ensin luovuin meidän kylillä kävelystä koska jokaisella lenkkipolulla on ainakin yksi koira joka juoksee pihasta tielle. Sen jälkeen rupesin käymään pidempiä lenkkejä kauempana entisistä lenkkipoluista. Tämä reitti kulki taajama-alueen läpi ja taas lähti koira perään. Ei ollut aggressiivinen mutten antanut tulla siltikään lähelle, silti se tuli perässä valehtelematta joku 400m! Autot joutui väistämään kun se vaan tuli perässä. Mitäpä siinä teet kun oma koira kumminkin mukana? Turhauttavaa joutua käydä lähestulkoon keskustassa kävelemässä että välttäisi näitä vapaana olevia koiria. Ilmoitusta tekisin jos tietäisi osoitteet, mutta jostain syystä ei talossa ole näkyvillä numeroa eikä postilaatikot ole "järjestyksessä" että osaisi yhdistää oikean talon oikeaan laatikkoon.

    • Höh!

      Mitä nyt on 400 m koiran reviiriksi varsinkin taajaman ulkopuolella. Maanomistajilla voi olla peltoa, metsää, puutarhaa, pihatietä, joutoaluetta yms. kymmeniä hehtaareja ja koira vartioimassa kaikkea sitä. Sielläkö pitäisi koiran olla pihassa riimun nokassa?

      • igyhiop52ugft7

        Voin valistaa, että vaikka maanomistajalla on peltoa tai metsää satojakin hehtaareja, ei siellä koiraa irti piretä! Koirat piretään kytkettynä helmikuun viimmosesta päivästä elokuun 20:tä päivään! Jos maanomistaja on voukrannut metsästys seuralle nämä sarat hehtaarit, hänen tulee olla metsästys-seuran jäsen voirakseen koiransa irti päästää!


      • 7+16

        Kyseinen tontti on ehkä juuri taajaman ulkopuolella, mutta kumminkin muun asutuksen vieressä sekä junaradan että ison tien läheisyydessä. Olkoon tontti kuinka iso vain mutta jos sen läpi menee autotie jota pitkin kulkee kevyttä liikennettä sekä autoja ja isojakin rekkoja niin mitä se koira juoksentelee vapaana?


    • Ottaa niin
      • ...joo

        Eiköhän ne opi kun kerrankin suihkauttaa tai sitten täytyy ottaa tehokkaammat keinot käyttöön.


    • kumma juttu

      Jäi vaivaamaan tuo "karkasi" ja "karkaamaan" tuolla aloittajan koirjoituksessa....
      Väitätkö siis tosiaan, että nämä naapurisi päästävät tahallaan agressiivisia koiria pihaltaan hyökkäilemään ihmisten ja toisten koirien kimppuun????

      Ja jos koirat ovat tosiaan agressiivisia, niin eikö ne silloin olisi käyneet sinun ja koirasi kimppuun ihan tosissaan? Agressiivinen koira tuskin jättää "hyökkäystään" kesken?

      Valitettava tosiasia on, että on paljon koiria, jotka keksivät aina jonkun keinon miten päästä hyvinkin aidatulta pihalta omille teilleen,vaikka omistaja tekisi mitä. Toki meistä jokainen on varmasti tietoinen, ettei koiria saa pitää irrallaan kuin nimenomaan esim. omalla aidatulla pihalla tms.
      Tuskin kukaan siis todellakaan päästää koiriaan vapaaksi juoksentelemaan ihan tahallaan.

      Oletko kysynyt millaisissa tilanteissa koirat ovat karanneet?
      Oletko ylipäätään jutellut näiden karkulaisten omistajien kanssa?

      Jos naapurustossasi on paljonkin koiria, niin kyllähän he haistavat toisensa kauempaakin ja siinä varmasti yksi syy miksi lähtevät vaeltelemaan omilta pihoiltaan.
      Oikeasti agressiiviset koirat olisi varmasti jo lopetettu jos tosiaan kävisivät muiden koirien kimppuun, eli onkohan nyt kyseessä kuitenkin ylireagointia taholtasi?

      • 7+16

        Korjaan nyt sen verran, että yksikään koira jota kirjoituksissani olen kuvaillut (en ole ap vaan kommenttoinut keskustelua myöhemmin) ei ole ollut aidatulla pihalla. Ei yksikään. Aidatulla pihalla tarkoitan pihaa jossa on aita koko pihan ympäri sekä portti, kumminkin niin ettei koiralla pitäisi olla mahdollisuutta poistua itsekseen piha-alueelta. Ymmärrän hyvin sen jos koira kerran karkaa aidatulta pihalta mutta että sen jälkeen pidettäisiin huolta ettei niin käy mutta koirat jotka meidän suunnilla lähteneet eivät ole aitaa nähneetkään. Ongelma täällä on etteivät ihmiset ilmeisesti oleta jonkun kulkevan pihan ohi kumminkin yleistä tietä pitkin kun pitävät koiraan pihallaan irrallaan. Meillä on mm naapuri jonka kaksi koiraa saavat juosta vapaana jopa TOISTEN pihoilla! Kun asian ottaa esille tulee selityksiä miten aitaus ei muka ole vielä valmis. Kumma kun sitäkin rakenneltu n 2v ja kehtaavat vielä väittää että aina olisi joku pihalla koirien kanssa mutta kertaakaan en ole tällaista tilannetta todistanut. Kyseisellä naapurilla on vielä iso lasiseinä olohuoneeseen josta voi todeta kaukaakin että sieläpä taas katsovat teeveetä kun koirat juoksee toisten pihoilla.

        Vielä tarkennukseksi tähän etten todellakaan yritä leimata kaikkia koiranomistajia ja olen todella eläinrakas, meidänkin perheeseen mahtuu neljä koiraa sekä kissoja. Ei nuo vapaat koirat haittaisi ellei omien puolesta tarvitsisi pelätä.


    • Höh!

      Jatkuvasti samaa keskustelua siitä, saako koiraa pitää vapaana omalla maallaan. Saa tietenkin. Eikä ne kaikki koirat metsästä. Useimmat vahtivat vain omaa reviiriään ja ovat aika hyviä siinä.

      http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1993/19930615
      8 LUKU
      Koiran pitäminenKoiran kiinnipitovelvollisuus
      51§:

      Maaliskuun 1 päivästä elokuun 19 päivään ulkona oleva koira on pidettävä kytkettynä tai siten, että se on välittömästi kytkettävissä.

      Edellä 1 momentissa sanottu ei kuitenkaan koske:

      1) alueen omistajan tai haltijan luvalla pihamaalla tai puutarhassa taikka koiran pitämiseen varatulla aidatulla alueella olevaa koiraa;

      2) viittä kuukautta nuorempaa koiraa;

      3) paimentamis-, opas- tai vartiointitehtävässä taikka muussa sen laatuisessa palvelutehtävässä olevaa koiraa;

      4) poliisin, tullilaitoksen, puolustusvoimien tai rajavartiolaitoksen tehtävässä olevaa koiraa; eikä

      5) koiraa, jota koulutetaan 3 tai 4 kohdassa tarkoitettuun tehtävään.

      Edellä 1 momentissa tarkoitetusta velvollisuudesta saadaan poiketa, kun muuta kuin ajavaa koiraa käytetään metsästykseen. Kiellosta saadaan poiketa myös, kun kanakoiraa tai muuta lintukoiraa koulutetaan rauhoitettuja riistaeläimiä niiden lisääntymisaikana häiritsemättä.

      • jlnhjoökip52khbg

        Meinaakko,jos maanomistajalla on asuntonsa ympärillä 50.tä hehtaaria peltua ja mettää, koira saa aluetta vapaana "vartioida"?


      • jlnhjoökip52khbg kirjoitti:

        Meinaakko,jos maanomistajalla on asuntonsa ympärillä 50.tä hehtaaria peltua ja mettää, koira saa aluetta vapaana "vartioida"?

        Mitähän metsästyslaki tähän kuuluu, jos kyse on lähinnä taajamista, joita kaikkia koskee Järjestyslaki.
        Ja vaikka "kuinka vartioisi omaa pihaa" jossain korvessa, rauhoitusaikana tulee huolehtia ettei koira häiritse luonnonrauhaa ja juoksentele päättömästi ympäriinsä. Mutta ainahan jossain on joku umpimieli, jota ei omasta mielestään koske mitkään säännöt.

        Hiukan eri asia paimenkoira työssäsn hakemassa karjaa laitumelta, kuin jonkun mukamas pihavhti joka käy maistamassa jokaisen ohikulkijan lahjetta.


    • 093hiocn2ömc

      Oliskohan pet coregt...vai mikä sumutin se olikaan apua.Sumutat kohti hyökkäävää koiraa.Varmasti myös päällekarkaus sumutteista olisi apua.Ne värjäävät hyökkääjän.
      Jolloin omistajakin huomaa, että hyökännyt on.

      • Lvvlgdzsc

        ..ja hysteeriset koirapelkurit sumuttavat jatkossa liiankin helposti kun raukat eivät ymmärrä koirien käytöstä. Sitten tulee niitä OIKEITA mamin mussukoita vastaan jotka ei tee pahaa kärpäsellekään, silti ovat saaneet mömmöt naamalle jonkun hullun skitsoilun seurauksena. Siihenhän se menis, onneksi niitä sairaita ihmisiä on harvassa.


    • ....

      minua kanssa ''pelottaa'' noi irrallaan olevat koirat.. ihan vaan sen karkurin puolesta joka sattuu liian lähelle koiraani tulemaan :( ja mitä siinä sitten ite tekee, kun ei haluais, että kumpaankaan koiraan sattuu ja yrittää yksin erottaa esim kahta isoa koiraa toistensa kimpusta.. kilttikarkurikin voi joskus muuttua jos toinen haastaa riitaa..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      377
      3568
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      196
      1662
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      66
      1317
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      145
      1192
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      873
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      164
      845
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      116
      814
    8. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      52
      811
    9. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      809
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      782
    Aihe