Miksi Itä - Ukrainan sota ei lopu

Syy on väärät rajat

Samasta syystä, jonka takia Afrikassa soditaan loputtomasti.

Syynä on se, että kun uusia valtioita on luotu (tässä tapauksessa Ukraina), rajoja on luotu kartalle viivoja vedellen jossakin kabinetissa alueen paikallista etnistä väestöä huomioon ottamatta.

Afrikassa eri heimojen väestöä kulttuureineen ja kielineen on jäänyt rajolen toiselle eli "vääralle" puolelle. Samoin Ukrainassa. Itä - Ukraina olisi pitänyt jättää Venäjään kuuluvaksi, ei Ukrainalle, koska sen väestö on venäjänkielistä, ja koko heidän kultturinsa on venälinen.

Stalin rakenutti 1930-luvulla Luganskin ja Donetskin, ja kuljetti sinne venälistä väestöä. Ennen sitä siellä ei ollut mitään.

Koska Lännen johtajat tuijottavat kansaivälisiä lakeja ja pykäliä huomioimatta tätä, he eivät ymmärrä Venäjää eivätkä venäläisiä.

Olisiko Luganskin ja Donetskin kohtalo ollut muka myös Krimillekin parempi?

On totta, että Venäjä otti sen laittomasti, mutta kuitenkin ilman tuhoa ja veren vuodatusta.

Samasta syystä on ongelmia myös Euroopassa eri kansojen jäätyä vähemmistilsi
rajojen "väärälle puolelle esim. Romanisaa, Unkasissa ja myös Virossa.

Nämä ongelmat eivät kansaivälisiä lakipykäliä tuijottamalla tai pakotteita asettamalla rakea.

21

198

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kolehmainen

      "Stalin rakenutti 1930-luvulla Luganskin ja Donetskin, ja kuljetti sinne venälistä väestöä. Ennen sitä siellä ei ollut mitään."

      Stalinko itse väitti näin? Muistaakseni hän perusti myös Helsingin ja Rooman.

    • Hyvä selitys -heh

      "On totta, että Venäjä otti sen laittomasti, mutta kuitenkin ilman tuhoa ja veren vuodatusta."

      Tämähän on aivan perinteistä "NL -moraalia."

      • törkyturvat

        Eikö kansa voi laillisesti liittyä Venäjään halutessaan.


    • ei väkisillä

      Aloittajan mielestä separatisteilla / Venäjällä on oikeus korjata "vääriä rajoja".

      Näitä "vääriä rajoja" on maailma täynnä. Liekö mitään absoluuttisen oikeaa rajaa yleensäkään missään edes olemassa. Varmasti Ukrainan ja Venäjän välinen rajakin on "väärin vedetty".

      Väärä raja voidaan tietysti korjata ja niin pitääkin tehdä. Maanmittarit tarkastaa rajalinjoja työkseen. Maanmittari ei kuitenkaan työskentele rynnäkkökivääri selässä tai pyssynpiippu ohimolla.

      Homma menee jotensakin niin, että asiasta järjestetään kuulutus ja asianomaiset kutsutaan kokoukseen. Ongelmat keskustellaan ja esityksiä tehdään, rajlinjoja luonnostellaan, käydään maastossa ja juodaan kahvia .... Uusi raja ei tule siihen, mihin ökyisäntä puskutraktorillaan sen raivaa, vaan siihen, mihin kokousten lopputuloksena se määritellään.

      ps.
      Tiesittekö muuten, että Suomella ja Ruotsilla on ns. rajajokikomissio (tai joku sellanen), joka määräajoin tarkistaa Torniojokea myötäilevän Suomen ja Ruotsin välisen rajan.

    • Ajatelkaa aivoilla

      Kuka haluaa kaivaa kukkaroaan kun kriisi ratkeaa ja Ukraina pyytää EU:ta hätiin? Minä ainakin toivon että Ukrainan rajoja on siirretty mahdollisimman paljon Venäjälle. Ei minulla ole haluja rahoittaa venäjämielisiä itä-Ukrainan osia.

      • ???

        Eihän sinulla ole mitään logiikkaa tuossa.

        En minäkään haluaisi raottaa kukkaroani Ukrainan takia. Mutta juuri Itä-Ukraina on vauraampi osa Ukrainaa tehtaineen ja kaivoksineen. Miksi se pitäisi Venäjälle antaa? Harva itäukrainalaisistakaan haluaa siirtyä Venäjän alaisuuteen.


      • kyläpöljä
        ??? kirjoitti:

        Eihän sinulla ole mitään logiikkaa tuossa.

        En minäkään haluaisi raottaa kukkaroani Ukrainan takia. Mutta juuri Itä-Ukraina on vauraampi osa Ukrainaa tehtaineen ja kaivoksineen. Miksi se pitäisi Venäjälle antaa? Harva itäukrainalaisistakaan haluaa siirtyä Venäjän alaisuuteen.

        Onko enemmistö harva?Eivät pärjää ilman Venäjää.. EU-almut ei elätä!


      • ???
        kyläpöljä kirjoitti:

        Onko enemmistö harva?Eivät pärjää ilman Venäjää.. EU-almut ei elätä!

        Elätkö kyläpöljä vain Venäjän propagandan ja Venäjän almujen varassa? Enemmistö itäukrainalaisista kokee olevansa ukrainalaisia, ei venäläisiä.


      • kokee mitä kokee
        ??? kirjoitti:

        Elätkö kyläpöljä vain Venäjän propagandan ja Venäjän almujen varassa? Enemmistö itäukrainalaisista kokee olevansa ukrainalaisia, ei venäläisiä.

        Taloudellisesti täysin riippuvaisia Venäjästä!


      • harva enemmistö
        kyläpöljä kirjoitti:

        Onko enemmistö harva?Eivät pärjää ilman Venäjää.. EU-almut ei elätä!

        "Onko enemmistö harva?"

        Kyllä se venäläisessä politiikassa näyttää aika harva olevan !!!


    • Pjelle Pjuuttin

      Tulee taas niin paksua jaskaa Kremlin rakkikoirilta ettei mitään tolkkua. :-D
      Stalin rakennutti Luganskin ja Donetskin? :-D
      Tietysti jos se, että antaa paikalle uuden nimen on sama kuin perustaminen niin sitten olet ihan oikeilla jäljillä.

      Toisekseen Afrikan sodissa varsinaiset etnisten ryhmien väliset sodat on enemmänkin harvinaisuuksia. Valtaosassa syynä on ne perinteiset raha, valta, uskonto ja poliittiset aatteet.

      • sieläkin kyllä

        Ulkopuoliset niitä masinoimassa!


    • Kolehmainen

      Mongolit ovat sitä mieltä, että Venäjä on aina kuulunut mongoleille ja se on laittomasti perustettu. Mongolit antoivat vahingossa Moskovan provinssille oikeuden veronkeräykseen 1400-luvulla ja moskovalaiset vetivät kaikki rahat omiin liiveihinsä. Sitten mongoleilla oli pieni vastoinkäymisiä ja useampi perättäinen Iivana pääsi vahmistamaan valtaansa ja irroittautmaan mongoleiden ikeestä.

      Nyt on syytä käynnistää hanke, jossa rajat ja vääryys korjataan ja Venäjä liirtetään takaisin Mongolian provinssiksi. Itsemäärämisokeus on poistettava, autonimia, jonka Venäläiset ovat tulkinneet itsenäisyydeksi on taas palautettava alkuperäiseen rotiin.

      • Pjelle Pjuuttin

        Kyllähän se on niin että maiden rajat saa vedettyä vähän mihin vain riippuen ihan siitä että mihin kohtaa historian aikajanaa sormella osoittaa.


    • on se kumma mies

      Rajoja ei saa siirrellä Putinin menetelmällä. Nykyisiä rajoja tulee kunnioittaa olivatpa miten "vääriä" tahansa. Muutokset tulee sopia asianomaisten kesken ilman aseita.

      Aika yksinkertainen asia. Miten se Putin ei tätä ymmärrä ?

      • pöljäpojat

        Tajutko pöljä? Ukrainasa oli laiton vallankaapaus,? Obama ja Merkel järkäs.


    • RatkaisuSotaan

      Vallankaappauksen jälkeen Ukrainan elämä meni sekaisin ja samalla menetettiin mahdollisuus demokratiaan globaalille kapitalismille USAlle ja EUlle. USA, EU ja NATO tukee vallankaapparien presidenttiä Poroshenkkoa ja kansan pitää otteessaan aseelliset natsijärjestöt. Täten ei Ukrainan puolelta ole tulossa sotaan ratkaisua. Itä-Ukrainalaiset ei anna periksi vallankaappareille ja heitä tukee Venäjä asein ja taloudellisesti. Ratkaisua voisi hakea siitä, että EU, Venäjä ja USA yhdessä palauttaa Ukrainan tilaan ennen vallankaappausta ja järjestäisivät riippumattomat vaalit puolueettoman Ukrainan luomiseksi, johon kaikki Ukrainalaiset osallistuisivat. Vaalien järjestäjät tukisivat Ukrainaa jaloilleen pääsemiseksi. Itä- ja Länsi-Ukraina yhdityisi Ukrainaksi ja Venäjä, EU ja USA.ei sekaantuisi enää Ukrainan asioihin.

      • Kerettiläisrealisti

        Täsmälleen samaa näkemystä olen minäkin kannattamassa. Missä mahtanee majailla Ukrainan entinen presidentti Janukovits? Varmaan hänen osoitteensa lienee tiedossa niin, että hänet voitaisiin kutsua mukaan Ukrainan tilannetta kokonaisuutena käsittelevään neuvottelupöytään. Janukovits osoitti oman kelpo selkärankaisuutensa hylkäämällä EU:n uhkavaatimuksen ja kävelemällä ulos paikan päältä, vaikka EU yritti asettaa hänet seinää vasten. Siitä sitten EU (ja varmaan USA mukana) järjestivät Ukrainaan Majdakin vallankaappauksen, joka porukka teki ensimmäisen kertakaikkisen kardinaalitason erehdyksen, kun ukrainan kieli julistettiin maan ainoaksi viralliseksi kieleksi. Siitä se kahina sitten vyörähti käyntiin. Ukraina menetti Krimin ja venäjänkielisessä itäisessä Ukrainassa leimahti tyytymättömyys. Venäjä totta kai käytti tilannetta hyväkseen, kun kerran asetelmaa tarjottiin hopealautasella. Siis ratkaisuksi ehdotan: Janukovits takaisin Ukrainan presidentiksi ja maan venäjänkielisille oblasteille kunnolliset kielelliset oikeudet eli Ukrainasta pitää tehdä virallisesti kaksikielinen ainakin alueellisesti.


    • Pitäisikö meidän siis ruveta "ymmärtämään" Venäjän imperialismia?

      • Niinisyänuolecenkonperse

        Tajuidit umpitollo edes Usan... Usa työntänyt miljardin kapinaukrainwke aseisiin. Obaman jojolle. Maksattaa sen Eula taas. Suomikim tunkenut Ukrainan korruptioon ja sotavarusteluun satoja miljonia..


      • OmillaanParempi

        USA ja EU toimivat yhdessä junaillakseen vaaleilla valitun presidentin palliltaan ,
        niitä imperialisteja ei ainakaan kannata ymmärtää, kun se on jo vaikka kuinka mones kerta. Valitettavasti maat liittoutuu keskenään eikä pysy tontillaan vaan tunkevat naapurin tontille. Jos jokainen pysyisi omassa maassaan itsenäisinä niin Ukrainan kaltaiset sodat olisi vältettävissä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1555
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1315
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1122
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1045
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1036
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    Aihe