elatusmaksut

kohtuuskaikessa

hei! kaipaisin vähän kokemuksia ja tietoa näistä paljon puhutuista elatusmaksuista, lapsi asuu äidin luona, ja vanhemmat kuitenkin jakavat yhteishuoltajuuden jossa isän tapaamisoikeus on joka toinen viikonloppu. Isä maksaa elatusmaksuja joka kuukausi lähemmäs 160€, lisäksi hoitaa vakuutusmaksut 25€/kk, ja vie ja hakee lapsen aina, ja tosiaan kilometri määrä kasvaa kuukaudessa yli 1700km kun äidin ja isän kodin välillä on yli 200km. isän osuus on tällöin lähemmäs 400€ kuukaudessa, ja silti äiti on vaatimassa lisää rahaa, onko tämä normaalia ja kohtuullista?

19

309

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • koht kaikessa

      Kohtuullisuus riippuu isän tuloista. Jos bruttotulo on 3000 €/kk, 400 € on kohtuullinen. Jos bruttotulo on 5000 €, niin 400 € on vähän.

    • etkö välitä

      voi sinua, etkö rakasta lastasi ja halua että lapsella ja äidillä menee hyvin, sillä mitä enemmän omaa lastasi näet ja tuet, sen paremmin lapsella menee, ja ken ei omaa lastaan auttaisi.
      400 euroa, tiedätkö mitä sillä yleensä saa?

    • 2837

      Kaikki ämmät on samanlaisia!. Ei tarvitse antaa. Sitä voi kompensoida sillä että kysyt mitä lapsi tarvitsee. Turhaan rahaa annat!. Ainakin tiedät sitten että se menee lapselle!.

    • ennaltaehkäisy

      Vettä ja leipää sinunkin lapsesi tuntuu sinulta saavan miksi olet yleensä hankkinut lapsen .Laitahan siemenjohtimet poikki itseltäsi ei tule lisä ongelmia ainakan myöhemmin.

    • topi katti

      Saahan äiti vaatia, mutta isän ei tarvitse maksaa muuta kuin sopimuksessa olevat summat.

      • 7:n isä

        Just joo, tällaisia renttuisiä nykyään tuntuu suuri osa isistä olevan. Lapsia kyllä tehdään kuin liukuhihnalta mutta sitten ei uhrayyaisi yhtään mitään elättämiseen ja lapsen hyvinvointiin.

        Hävetkää renttumiehet!!!!!!!!


      • petettyjajätetty
        7:n isä kirjoitti:

        Just joo, tällaisia renttuisiä nykyään tuntuu suuri osa isistä olevan. Lapsia kyllä tehdään kuin liukuhihnalta mutta sitten ei uhrayyaisi yhtään mitään elättämiseen ja lapsen hyvinvointiin.

        Hävetkää renttumiehet!!!!!!!!

        Näinpä..mistäköhän löytyisi ihminen,isä-ihminen,joka kohtelee lapsiaan ihmisarvoisesti? Tahtoisin tutustua kyseisiin ihmeellisiin harvinaisuuksiin..


    • Sossun kusettama

      Olen isä ja lapset (3) asuvat luonani. Käyvät äidillään toisella paikkakunnalla joka kolmas viikonloppu. Tuomari määräsi äidin maksamaan 150€/lapsi, tosin kun jätti maksamatta vein kelaan lapun ja kela maksaa siihen pari euroa lisää kun oli alle minimin. Kuljetuksista on sovittu että isä vie ja äiti palauttaa.

      Näen että se on ihan riittävä määrä. Elatusmaksu on tarkoitettu lapsen kuluihin, ei vanhemman elintason nostamiseen. Elämme vaatimattomasti, mutta nuo elarit menee lasten tarpeisiin ja lapsilla on hyvin vaatteita, tms. Lapsilisällä saa lapselle ruokaa, jne. Omalla palkalla maksetaan koko porukan eläminen.
      = Elatusmaksun kuuluu mennä lapsen tarpeisiin, ei vanhemman.

      Tiedostan kyllä että jos äiti olisi saanut lasten asumisen luokseen, niin elarit olisivat vähintään kaksinkertaiset. Vaikka tulotaso on samaa luokkaa. Se on sitä "tasa-arvoa". Moni "yyhoo" äiti olettaa että mies elättää hänet myös avioeron jälkeenkin ja lastenvalvojat ovat samaa mieltä.

      Älä laita mihinkään lappuun nimeä lastenvalvojan vaatimuksesta. Se voi esittää vaikka mitä laskelmaa ja paperia. Jos olette puheväleissä, ja jos tilanne on se että äitillä on rahat tiukilla niin sovi mieluummin että ostat pojalle tarpeeseen aina jotain (tai jos äiti ostaa ja olet luvannut maksaa niin pyydä kuitti). Voit samalla neuvotella muista asioista, kuten tapaamisista, jne.

    • Lapsellinenvalvoja

      Niin se vaan on että tapaava vanhempi huolehtii kuljetuksista jos haluaa nähdä lastaan.

    • hatemyex

      yh-äippöihin ei kannata koskea edes pitkällä tikulla, itse maksoin 15 vuotta elatusmaksuja,aina ajallaan mutta kun tuli aika että elatusmaksut loppuivat (lapsi täytti 18) alkoi tämä ahne ex-ämmä sosiaalitoimiston avulla etsimään mistä minua voitaisiin vielä kupata, ja löytyihän sieltä kun oikein kaivoi, sossun tantta yhdessä ex-ämmän kanssa olivat keksineet etten ole maksanut indeksikorotuksia(minulla ei ollut mitään hajua mitä ne oli) no sitten alkoikin uhkailu ulosottomiehellä ja lakimiehellä, indeksit eivät kuulema vanhene ikinä huusivat molemmat yhteen ääneen(sossu ämmä) yrittivät huijata minua maksamaan yli viisi vuotta vanhoja saatavia,( summa joka oli kyseessä oli keskituloisen kuukausipalkka,) mutta uskokaa semmoista maksua ei olekkaan joka ei vanhenisi, ehdotin summaa jossa maksaisin 5 vuoden ajalta indeksikorotukset,homma vielä kesken,soitin toiseen sosiaalitoimistoon niin sieltä sentään sain hieman sympatiaa,sanoivat että exän venkoilu minua kohtaan oli moraalisesti arveluttavaa! meni vähän sivuun asiasta mutta kyllä vit..aa

    • akshuffhruthtuhgtu

      Sopikaas nyt ihan vaan normaalisti keskenänne alaikäisten lastenne elatukseen liittyvät asiat, yhteiskunnalle maksaa jos aikuisilla ei ole sosiaalisia taitoja. Ja toivottavasti yhteiskunnan hyysäröinti eroperheitä kohtaan loppuu. Se elättää, joka lapsen hankkii, kaksi osapuolta tarvitaan aina ja jokaikisessä tapauksessa lapsen alulle laittamiseen ja ihan selkeästi Suomen laissa lukee, että 18- vuotiaaksi asti on kestettävä bylsimisen seuraukset ilman urputtamista ja lasten nöyryyttämistä ei eroperheiden riidoilta tartte yhtään. Tosin normaaliperheillä ei urputusta ole ikinä ja rakkaus omiin lapsiin ei ole talousperustainen, normaaliperheissä.

      Mikä vtun käsite on toi "tapaamisoikeus", voi jualauta kun en koskaan ole tuntenut yhtäkään joka lapsilla haluais tienata, niin käsite on vähän epäselvä? Eiköhän lasten "tapaamisoikeus" eronneillakin ole ihan se, mitä vanhemmat keskenään sopii. Jos tietysti sitten on kysymys yheiskunnan tuista, niin ajattelisin että varmaankin lapsiparkoja nöyryyttävää toimintaa on, jos lasten vanhemmat haluaa jonkun "sosiaaliäidin - Valtio" perheensä keskelle ratkomaan kenen pitäisi mukulat elättää.


      Ei tartte tapaamisoikeusasioita märehtiä, jos lapsia tehdään vain rakkaudesta.

      • jälkeläisetensin

        Olipas hyvin sanottu. Itse ainakin olen ylpeä siitä, että saan ruokkia ja vaatettaa oman lapseni. Munat ja kohdut vaan pois niiltä, jotka ei ymmärrä jälkeläisistään kantaa vastuuta.


    • YH_ÄIPPÄÄ_TUETAAN

      Aina se on niin että nuo yh äipät on vaatimassa ja imemässä toisen osapuolen tyhjiin, mikään niille ei riitä. Nyt kuitenkin näkisin niin että tää verenimiä yh äipän tulisi ehdottomasti osallistua puolet näihin matkakustannuksiin, miksei hänen muka tartte maksaa niistä mitään? Vaadi puolet kuluista vaan! Inhottavaa tuollainen verenimentä! Yh äippiä tuoetaan aivan mielettömästi joka suunnalta, ei heidän tarvitse kun mennä hiukan sossuun itkemään niin johan asiat lähtevät rullaamaan, mutta jos iskä sinne menee niin mitään ei tule kun haukut päälle ja juopoksi keksivät jos muuta ei löydy? Isän asema on suomessa erittäin heikko eron sattuessa, tiedän mistä puhun!

    • yksis

      No etpä näytä kyllä kuitenkaan tietävän.
      Olen yksinhuoltajaäiti, ja voin rehellisesti kertoa, että puheesi eivät pidä alkuunkaan paikkaansa!
      Minua ei ainakaan ole koskaan "tuettu mielettömästi joka suunnalta."
      Ja kyllä, sossussakin olen joutunut käymään, mutta eivät ne "asiat lähteneet rullaamaan", eivät todellakaan..

      Että turha luulla, että todellisuus on väittämäsi kaltainen, koska se ei ole.

    • potkittu

      Jos olette uusioperhe kannatta/vaikka ette olisikaan hakea muutosta jo elatusmaksujen indeksin takia yhteshuoltajuus-sopimukseen.Tuo 160 euroa/kk normaali elatusmaksu ilman yhteishuoltajuuttakin.Tapaamisoikeus kolmenviikon välein pituudesta riippumatta tuntuu kohtuulliselta.Joudut riitauttamaan yhteishuotajuus-sopimuksen jos äiti ei vaapaaehtoisesti tee uutta sopimusta.Isä on allekirjoittanut,Jakavat yhteishuoltajuuden,jossa on määrätty elatusmaksun suuruus,muilta osin katto on rajaton.
      Kirjoituksestasi on yli vuosi kulunut,onko lapsi jo niin vanha että voi itse päättää yhteikuntasopimuksen purusta.Onko lapsi ollut aitinsä ruokakunnassa jo puolet eli 9 vuotta,voit yhteishuoltajuteen vedoten hakea lapsen edu mukaisesti.lapsen kodin vaihtoa.Eli pysyvästi asumaan isänsä luona.(Kirjoitukseni on suuntaa antava.)

      • sossupaholainen

        Yhteis- tai yksinhuollolla ei ole mitään tekemistä elatusmaksun kanssa. Runsaat tapaamiset pienentävät elatusapua, mutta ei ole väliä, onko yhteis-tai yhteishuolto. Asuminen (kirjoilla olo) tietysti vaikuttaa, siis se jonka luona lapsi ei asu, maksaa elatusapua. Se, jonka luona lapsi asuu, maksaa arjessa oman osuutensa.
        Joten, älä nyt ihmeessä yksinhuoltoa men vaatimaan. Eihän siitä ole mitään hyötyä kenellekään. Asuminen, tapaaminen ja elatusapu on sitten eri asia. Mutta tappelu harvemmin kannattaa niissäkään.


    • keinoja-on

      Halvempaa palkata Venäjän poika ja sen jällkeen on lapset sinulle eikä mitään ongelmia kun oletkin äkkiä ainoa huoltaja.

    • ohranjyvä

      Oulussa 1600e bruttotuloinen vkl isä maksaa 325e/kk koska äiti opiskelee. Yksilapsi. Äidin kk ansiot tulee olla 1000e/kk, mustaa on valkoisella. Soita Ouluun Kankkuselle, siltä saa parhaat sopparit.

      • Hhmmmmmmmm

        Jännä kun ilmoitat tulot bruttona. Mitä kaikkea niistä ennen tuota vähennetään? Autoetu, puhelinetu, lounasetu, palkkaennakko, asuntoetu?


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6263
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4006
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2416
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1960
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1413
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      996
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      971
    Aihe