Mahdollisimman pitkä jarruton traileri?

Flibu

Moi,

Tarvetta olisi jarruttomalle trailerille joka tulisi kahdelle veneelle eri tarpeeseen. Samalla trailerilla olisi tarkoitus hoitaa Flipper 575:sen talvisäilytys (kulkee siis vain 1km matkan satamasta pihaan ja vielä suurimman osan siitä yksityistietä pitkin) ja pulpettiveneen kuljetus ihan maantiellä (silloin kun Flipperi on vedessä).

Toki joku sanoo, osta kaksi, satamatraileri Flipperille ja jarruton traileri pulpettiveneelle. Ongelma vaan on se, että kaksi traileria vie kahden trailerin tilan.

Onko tässä järkeä? Jos on, niin tarve olisi saada mahdollisimman pitkä traileri tuolle Flipperille. Vene on kuitenkin 4-tahtikoneen kanssa melko peräpainoinen, joten takaylitystä ei tarvittaisi kovin paljon.

Vai meneekö tämä oikeasti kahden trailerin ostamiseksi? PAiniiko kukaan saman ongelman kanssa?

8

871

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mää ite

      Taitaa 575 moottoreineen sen verran, ettei jarruttoman kantavuus enää oikein riitä.

      • mää ite

        ...painaa sen verran...


    • Tyytyväinen

      Sama ongelma oli itselläni.Omistin aku 750 trailerin missä oli kantavuus n.600kg,mutta oli sen verran rimpula kärry,ettei uskaltanut laittaa kuin 450kg max.päälle.Ratkaisu oli, että tein itse 5.8m kärryn lehtijousilla ja irrotettavalla peräkipillä(pituus kipillä 6.4m).Traileriin laitoin 4-lehtiset jouset(kantavuus 1000kg),jotka toimivat pienelläkin kuormalla.Katsastuksen ajaksi otin kipin pois,koska pituus yli 6m olisi vaatinut oransit lisävalot sivuille(2kpl molemmin puolin) ja kantavuutta tuli 590kg ja aineet ovat 3mm seinämillä,elikä runko 60x40x3 ja aisa 80x60x3.Osat olivat tehdas osia ja aisa yksimittainen plteilla kiinni,niin ei mitään sanomista konttorilla.Kehuivat vaan että taas itserakentajat yleistyneet,kun oikea tieto saavuttanut ihmiset,että kärryjä saa tehdä itse edelleen,kun muistaa tietyt ohjeet ei osto aisoista.

    • Flibu

      Ensimmäiselle vastaajalle:

      Tuon Flipperin osalta ei ole mitään merkitystä täyttyykö laillinen vetokyky tai painoraja jne. Kunhan traileri siis kestää tuon painon. Sitä ei vedetä pätkääkään sellaista tietä pitkin jossa kukaan koskaan mitään valvoisi tai olisi edes liikennettä.

      Toimisi siis vain kuljettimena saaren rannasta omaan talliin mökillä, matkaa tosiaan 1km ja yksityistietä jonka ainoa käyttäjä olen minä.

      Eikö siis löydy jarrutonta traileria joka tuon kestäisi talvisäilytyksen osalta? Traileri toki tunkataan talveksi, ettei renkaat ja jouset kärsi.

      Tiellä tuolla trailerilla vedettäisi vain 260kg painavaa pulpettivenettä (painossa mukana bensat ja moottori varusteet).

      Tyytyväisen idea on itse asiassa loistava, mutta saako tuollaisen omavalmisteen vielä tehdä? Ja löytyykö sellaiselle jostain järki hintaan tekijää kun itselläni ei ole välineitä ja ehkä ei taitoakaan?

      Kahta traileria en edelleenkään halua vaikka satamatraileri jarruton olisi yksi vaihtoehto.

      • Flibu

        Niin ja jos tehdasosia löytyy niin mistä niitä kannattaa kiikaroida?


    • tyytyväinen

      Helsinkissä osia myy theohydrauli,mutta vähän on hintavia siellä.Itse ostin tampereelta Rauta Soinilta,mikä myy tehdasosia kärryihin mm. akseleita,rullatelineitä,erilaisia vetopäitä ym.ym.Kärryjä saa edelleen tehdä omavalmisteina ja käyttää tehdasakseleita,napoja ja uusia vetopäitä.Aisan saa tehdä itse,kunhan se on yksimittainen,ilman mitään hitsaus-saumoja ja pulteilla kiinni.Olen tehnyt yksiaisaisen ja tupla-aisaisen,missä vetopään puoleiset putken päät taivutettiin 30 astetta sisäänpäin,jotta saatiin v-aisalle tarkoitettu vetokita kiinni,eikä mitään onkelmia konttorilla kummassakaan kärryssä.Taitaa flipperi painaa 450-500kg moottori (2-tahti)ja varusteet päälle olla lähelle 600-630kg.Jos tietäisin yhteystietosi,niin pystyisin neuvomaan monissa asioissa ja vaikka järkkää kärryn mikä kestäisi veneesi,olisi kevyt joko lehtij. yhdellä akselilla tai lehtijousi 2-akselilla,mitä kukaan ei tee,en tarkoita keinuteliä,vaan 2-akselilla.

    • Flibu

      Moi,

      Kiitos hyvistä vinkeistä. Rauta Soinin valikoima näytti melko järkevästi hinnoitellulta. Yhdistelmällä (Flipper kone) on painoa varmasti 700kg. Kone painaa jo 162kg ja vene 500kg. Buster kone taas painaa 250kg.

      macrom ( miuku - mauku) gmail.com on sähköpostiosoite josta tavoittaa jos on hyviä vinkkejä mistä kärry saattaisi löytyä ihan valmiiksi kasattuna tai jos löytyy joku kasaaja.

      Ihan hirveitä summia en ole valmis maksamaan, koska siinä vaiheessa 1500-2000e hintaan löytyy jarrullisia kärryjä vaikka kuinka paljon. Itselleni vaan tuo jarruton sopisi paljon paremmin.

    • Anonyymi

      hei olis flipper 760 traileri traktorivetoinen myynnissä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2131
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1938
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1888
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1488
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe