Spirolaktoneen lisälääke???

uskallanko nyt

Lääkäri määräsi hiustenlähdön vuoksi Spirolactone 100 mg, minulla on verenpaine ja entiset lääkket on hypoloc 5 mg ja losartan, nyt kun luin tuon ohjeen siinä sanottiin että ace- estäjät ja II-angiot. kuten diovan, cozaar, losartan jne. ei käykkään yhdessä tämän lääkkeen kannssa, onko kellään muuta lääkettä tämän spirolaktoneen kanssa ja mitähän on??? Lääkäri ei maininnut mitään entisistä lääkkeistä vaikka kysyin, taisi olla niin kiire ettei joutanut, sanoi vaan että ehkä muita joudutaan vähentämään? jäi kyllä kysymysmerkki minulle tästä.
Uskaltaakohan sitten ottaa nuo muut "kielletyt" Beetasalpaaja ei ollut niissä.

8

214

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • syön myös spirol.

      spirolactone on nesteenpoistaja ja voi laskea verenpainetta lisää. En ainakaan söisi,jos ei omaa mittaria jolla seurata asiaa.
      voihan olla muutakin yhteensopimattomuutta

    • uskallanko nyt

      Tilasinkin soittoajan endokrinologille, jolla olen käynyt verenpaineen vuoksi, soittaa huomenna. Minun on valittava kalju tai lääkkeet, hiukset on niin ohuet että lääkäriäkin säälitti. Mutta sanoi niiden auttavan. Sitä en tiedä sitten mitä voisi aiheuttaa nuo II-angioest. en ole nyt ottanutkaan kuin beetasalpaajasta puolikkaan joka on migreeniin ja verenpaineeseen.

    • uskallanko nyt

      ap. lääkäri soitti siis endokrinologi toinen oli ihotautilääkäri joka tutki siis hiustenlähdön. Nyt sitten vain beetasalpaa ja spirolaktonia käytössä.
      Verenpaine on kyllä pysynyt melko hyvissä lukemissa, jotain 130-139/70-79.
      Tämä on hassua kun söin beetasalpaajaa ja cozaaria 50 mg, niin verenpaine oli ylemmällä tasolla ja juoksin jatkuvaan vessassa ja vatsaa turvotti ja oli kamala olo.
      Nyt ihme tässä onkin etten tarvii juosta niin paljoa vessassa ja verenpaine on alhaisempi, eikä paino ole muuttunut miksikään, voi olla jotain 300-500g vähempi.
      Lisäksi suolat putosi ihan alakanttiin tuolla edellisellä lääkityksellä, nyt en tiedä vielä kun ei ole mitattu. Saas nähdä.

    • vuosien kärsimys

      Käytän pientä 25mg annosta Spironolactonia lisämunuaisen erittämän liiallisen suolahormonin estäjänä. Alussa lääkäri oletti että isompi annos ja käyttämiäni yli 20v jo b-salpaaja ja kalsiuminestäjää pitäisi vähentää. Kokeilin huonolla menestyksellä. Sydänoireet paheni, olo huononi. Käytän kaikkia 3 lääkettä ja verenpaine normaali. Kaliumia seurataan verikokeilla. Vuosia ehti kulua ennen kuin sain apua heikkoon oloon, verensokerikin ehti kohota ja vastuskykyni aleni tulehdussairauksille. Nyt olen jaksanut paremmin, kunto ehti huonota eikä palaa edeltävään aikaan enää ja senharmittaa ja rajoittaa elämääni ja tekemisiäni ikävästi.

    • Na ja K

      Alhaisen Kaliumin eli hypokalemian yksi tyypillinen oire on juuri runsas virtsaneritys ja liian korkea veren suolapitoisuus. Syy löytyy lisämunuaisista ja sen toiminnasta. Helposti todettava sairaus veri ja virtsakokeilla ja jos syytä löytyy niin tehdään kuvauksia munuaisista.

    • Yhdistelmiä

      Minulla just Spiroa lisättiin 50mg :maan ,muut lääkkeet :primaspan,lozartan,orloc,aminopin,ja kolesterooli lääkitys ja sokru lääke...ei kukaan ole koskaan maininnut ,etteivät sovi yhteen ja hengissä ollaan...toistaiseksi.

      • ap. huikkailee

        Kirjoitan vielä, siis ap. aloittaja, niin multa kyllä lääkäri kielsi siis endokrinologi kokonaan muut lääkkeet paitsi beetasalpaajan, sillä minulla on myös" migreenipää", verenpaine on ollut luokkaa n.135-140/75-80.
        En tiedä sitten että kun aiemmin siis aiemmilla lääkkeillä beetasalpaaja Diasectral ja Losartin, eli cozaar oli silloin, niin multa putosi suolat ne oli 106 ja menin tajuttomaksi, onneksi oli mies kotona ja sairaalaan teholle.
        Olin sairaalassa 8 pv, jolloin suolaa nostettiin hitaasti, se oli 138 kun pääsin kotiin, kalium oli 3.8, mulla on aina kalium ollut jotain 3.6-korkeitaan 4. ja suola aina alakantissa vuosikymmenet tuon cozaarin aikana.
        Kaiken päälle mulle tuli turvotusta takavuosina näillä lääkkeilla ja lääkäri määräsi cozaar-compin. No sitä aikani söin kunnes ulkomaan matkan jälkeen Tallinnassa pyörryin ja sairaalassa todettiin suolan puute, olin siellä päivän.
        Kotiin tultua jätin Compin pois ja paino putosi, eli turposin vain sillä.
        Ja suolojen pudottua määrättiin amlopidinia 5 mg kokeiluksi, se nosti pulssin aivan tajuttomiin lukemiin n. 89-95 pyöri, se jätettiin pois.
        Elikkä nyt on vain beetasalpaaja ja se spirolakton. Kohta puoliin sitten otetaan se koe on kaikki kunnossa elektrolyytit.
        Kyllä tämä on sellaista seikkailua ettei arvaa, en tiedä miksi sinulle on annettu nuo lääkkeet, mulle sanottiin että ne ei sovi ja ei saa käyttää keskenään.
        En ole juuri uskaltanut ottaa särkylääkettäkään, mikä oli kiellettyjen listalla, taisi olla primaspaaniin verrattava.
        Lue vielä ohje spirosta ja. Mulla on kyllä arvoitus että vessajuoksut väheni, aina sai olla pissalla, yölläkin ja ei ollut edes nesteenpoistajaa??.


    • 3+3

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2824
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      526
      2671
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1855
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1787
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1733
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1679
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1282
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      87
      1116
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      58
      1099
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1092
    Aihe