Koh Lanta ja skootteri

Skootterimamma

Matkustamme ensimmäistä kertaa Koh Lantalle. Muissa Thaimaan kohteissa en ole uskaltanut vuokrata skootteria , mutta Lantalla ilmeisesti liikenne on niin rauhallista , että jokainen uskaltaa siellä liikenteen sekaan, onko näin?? Onko kokemuksia , paljonko skootterin vuokra siellä mahtaa olla ja kannattaako vuokrata skoba koko loman ajaksi heti kättelyssä???

35

2557

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • talviloman odottaja

      Kivan paikan ootte valinneet,ei niin hiljainen paikka kuin moni luulee.Skootterilla matkaan vaan kyl niil uskaltaa mammakin ajella siel.Etelä-lanta on aika mäkistä ja kapeaa tietä joten ottakaa kaksi skootteria tai yksi isompi joka jaksaa viedä kahta et ei tarvi toisen työntää.Viime talvena hinnat alkoivat 150baht siitä ylöspäin siis päivä.800baht viikko alkaen. Mul riitti kun oli 4päivää ehdin kaikki paikat kertää siin ajas.Hauskaa loman odotusta sitä kyllä kannattaakin odottaa on se ihku kiva paikka,lisäksi maailman yksi hienoimmista aurinkonlaskun näät siellä.

      • Skootterimamma

        Kiitos asiallisesta vastauksesta :) Täytyy siellä skootteri vuokrata , kuulostaa nyt ihan sille . Omat ajateltiinkin ottaa, on kaikinpuolin mukavampaa kun saa itse olla puikoissa. Vielä joutuu lomaa odottelemaan 5kk, mutta äkkiä se aika menee! Oikein mukavaa matkaa myös sinulle :)


      • Skootterimamma kirjoitti:

        Kiitos asiallisesta vastauksesta :) Täytyy siellä skootteri vuokrata , kuulostaa nyt ihan sille . Omat ajateltiinkin ottaa, on kaikinpuolin mukavampaa kun saa itse olla puikoissa. Vielä joutuu lomaa odottelemaan 5kk, mutta äkkiä se aika menee! Oikein mukavaa matkaa myös sinulle :)

        Jos aiemmpaa kokemusta skootterin ajosta niin ei huolia,
        Skootterit alle ja avartamaan Koh Lanta näkemystä!!!

        Omat ekat vasenpuoli ajokokemukset sain lantalla...


      • Lantanisti

        Meillä oli viime helmikuussa skootteri 130bht/vrk oli vähän tehokkaammalla moottorilla, kun kaksi päällä kuljimme. Meillä riitti ajelua 10pv., toki monessa paikassa olemme käyneet ennenkin. Liikenne on kyllä suht rauhallista. Kannattaa koluta pikkuteitä, niin löytää ihania paikkoja. No katsotaan mitä ensi tammikuussa löytyy😊


    • joice888

      Hei!

      Olen pari kertaa ollut Lantalla ja eka kerta (oletus oli n 1-2vko)
      venyi kahedeksi viikoksi kun poltin itseni liiallisessa auringossa.

      Saarikierros vaativeronsa, kun seuraavanapäivänä lääkäri sanoi että ei yhtään aurinkoa seuraavaan viikkoon ja turha uneksia rinkan kans matkaamisesta...

      Eka skootteri oli huono, hinnassa koitettiin vedättää./vuokratut päivät meni väärin ja extrarahaa kysyttiin...
      Ajoin kuitenkin viikon verran ko romulla...

      Tämän skootterin vuokrasin keskiosan alapuolelta

      Myöhemmin vuokrasin lähes tuliterän hyvän skootterin ja hinta lähes sama mitä vanha mutta myös huonokuntoinen

      • joice888

        siis hinta oli lopulta sama uuden karhealla ajettu 300km mitä olisi ollut hinta romulla loppuun ajetulla...

        Vuokratessa katsokaa yleiskunto
        Jarru pohjaan ja nytkyttelyä ees taas onko klappia
        Katsokaa renkaiden kuluminen, varsinkin jos on sateita luvassa / pitkiä reissuja huono kuntoiset renkaat on jopa vaaralliset.


    • Vesba

      Uskaltaa siellä ajella. Itse sain ensikokemukset skootterilla ajamisesta viime talvena. Ja mentiin kaksi ihmistä yhdellä skootterilla vieläpä ! Silmät auki siellä saa mennä, kun pihoista ja sivuteiltä saattaa ponkaista yllättäen joku mummeli eteen, mutta hyvin pärjättiin. Etelässä ja itäpuolella liikenne on tosi hiljaista.

      Skootteri vuokrattiin hotellista viikoksi. Ei ollut kallis ja oli ainakin varmasti kunnon peli. Jaksoi viedä kahtakin ihmistä satasta :-)

      • Skootterihullu

        Ja oli varmaan turvallista ajelua...näitä sitten luetaan lehdistä, kun on kolaroitu tai kaaduttu hullussa vauhdissa.


    • satsuma

      Mekin vuokrasimme Koh Lantalla skootterin ja suosittelen! Sillä näki hyvin ympäristöä ja sai reissailla ihan rauhassa. Liikenne ei ole liian vilkasta, etenkään juuri etelässä ja idässä niinkuin vesba sanoi. Me vuokrasimme skootterimme hotellilta, hintaa en muista tähän hätään. Sieltä kun vuokrasi niin oli ainakin luotettava ja hyvä menopeli.

    • Skootterit

      Mentiin hotellin vierestä vuokratulla skootterilla pari päivää. Eteläisin osa jäi vielä näkemättä, niinpä helmikuussa jälkimmäinen viikko Lantalle. Nyt aion kyllä vuokrata menopelin koko viikoksi, jotta on aina menopeli alla, jos tekee mieli ajelulle. Kunhan muistaa suojata itsensä pidemmillä siirtymillä, varsinkin pohjoispäässä, missä ei liioin varjoa puista...

    • ehkä skootteri

      Kuinka pitkälle etelään rantojen puoleinen tie on päällystetty?

    • Kannataa muistaa,

      että Lantalla turisteja loukkaantuu joka kausi kymmeniä ja kuolee muutamia mopo-/skootterionnettomuuksissa. Eihän ne edes oikeastaan ole mitään mopoja, kuutiotilavuus on normaalisti 125-135m2.

      Mitään vakuutuksia niissä vuokravehkeissä ei sitten ole, väittää myyjä mitä hyvänsä. Mikään thaimaalainen vakuutusyhtiö ei nimittäin niihin myönnä vakuutuksia. Eli, mikäli jotain sattuu niin taskua pitää kaivaa ja syvältä. Ja kyllä, tämä on faktaa.

      Ja vielä yksi homma. Monesti pyytävät passia vuokraamossa. Kopion voi antaa, alkuperäistä ei missään tapauksessa kannata jättää pantiksi vuokraamoon. Nimittäin,siinä vaiheessa kun palautat mopoa alkaa siitä kummasti löytymään kaikenlaista naarmua ja muut vikaa jotka olet aiheuttanut.

      Ja sitten pitää kaivaa kuvetta jos haluat saada passisi takaisin. Tuo passsin pantiksi jättäminen on sitäpaitsi Thaimaan lain vastaista. Eli vuokranantaja ei saa ottaa asiakkaan passia pantiksi.

      Nämä kun muistaa niin eipä muuta kun mukavia ajoja. Lanta on yksi Thaimaan helpoimmista paikoista harrastaa mopoilua.

    • Päätiet

      on nykyään päällystetty ihan sinne eteläkärkeen saakka.

    • santtu 1975

      Itse vuokraan skootterin aina alle jokaisessa Thaimaan lomakohteessa missä tulee käytyä (paitsi Bangkokissa, siellä en skootterilla liikenteeseen mene, kun eksyisi alta aikayksikön) ja joka loma (1-2krt/vuosi) tulee skootterille kilometrejä se 500-1500km.
      Viimeisen parin vuoden ajan minulle on "kelvannut" vain yksi vuokraamoilla tarjottavana oleva skooterimalli, eli Hondan Pcx125/150 skootteri joka on oikeastaan välimalli näiden "moposkootterieden" ja sitten moottoripyörän ominaisuuksilla varustettujen maxi-skoottereiden välistä.
      Selvästi isompi mitoitukseltaan kuin "moposkootterit", mahtuu isompikin kuski ajamaan ja jos saa alleen vielä isompikoneisen 150cm3 mallin ( 2hv. 125cm3 mallia tehokkaampi), niin kyytiläinenkään ei haittaa mäkisemmässäkään maastossa.
      Kyseisellä mallilla pystyy hyvin pitämään 80km/h reissuvauhtia hyvissä olosuhteissa, ja isompikoneiselle mallille tehdas lupaa jopa 70mp/h (112km/h huippunopeuden). Valot mallissa ovat ihan skootteriluokan parhaimmistoa ja jarrutkin menettelevät (mutta kaksi päällä ajettaessa niille kyllä toivoisi lisää tehoa).

      Tietysti tähänkin malliin pätevät kaikki vuokrausneuvot kuin muihinkin skoottereihin, eli tarkasta skootteri vuokraustilanteessa tarkkaan, etenkin turvavarusteet, kuten jarrut ja valot.

      Onko kenelläkään neuvoa jotain muuta vastaavaa mallia Thaimaassa vuokrakäyttöön saatavaksi, itselläni ei ainakaan vastaan ole tullut.

      • eipä oikein

        o
        le mitään vastaavaa. Yamahan Nuovo lähinnä tuota. Sitten menee jo oikeaan moottoripyörään, hintakin paljon kalliimpi. Jos puoliautomaatilla(automaattikytkin,eli sen voi naputtaa vaihdetta isompaan tai pienempään) ajo sujuu niin suosittelen Honda Wavea 125i tai vastaavaa. Tehoa riittvästi ja mäkisessä maastossa ehdoton juuri sijsi, ettävoiitsr valita sopivan vaihteen. Enemmän moottoripyörän oloinen, suuremmat renkaat kuin skootterissa, levyjarrut, parempi maavara ja tukevamnan oloinen.


      • lakia noudattava
        eipä oikein kirjoitti:

        o
        le mitään vastaavaa. Yamahan Nuovo lähinnä tuota. Sitten menee jo oikeaan moottoripyörään, hintakin paljon kalliimpi. Jos puoliautomaatilla(automaattikytkin,eli sen voi naputtaa vaihdetta isompaan tai pienempään) ajo sujuu niin suosittelen Honda Wavea 125i tai vastaavaa. Tehoa riittvästi ja mäkisessä maastossa ehdoton juuri sijsi, ettävoiitsr valita sopivan vaihteen. Enemmän moottoripyörän oloinen, suuremmat renkaat kuin skootterissa, levyjarrut, parempi maavara ja tukevamnan oloinen.

        Thaimaassa pitäisi olla kansainvälinen ajokortti. Eikö poliisi sakottanut?


      • santtu 1975
        lakia noudattava kirjoitti:

        Thaimaassa pitäisi olla kansainvälinen ajokortti. Eikö poliisi sakottanut?

        Minut pysäytettiin viimeviikolla kolmasti Pattayan keskustassa (alkuillasta joka kerta) skootterilla ajaessani (kahdesti ajokortin tarkistamiseksi ja kerran puhallutukseen), onneksi kansainvälinen kortti löytyy, joten jäi näillä kerroilla poliisin lompakko lihomatta.

        Tuon Kv. ajokortinhan saa autoliiton kautta tilattua, valitettavasti tuo Thaimaassa käytettävä versio on voimassa vain vuoden kerrallaan.


    • skuupy

      mites kun ne vuokraamot pyytää sitä passia pantiksi ja tarjoo pelkkää kopioo niin kelpaako se sitten miten usein noille vuokraamoille?

      • santtu 1975

        Itselläni on takana joku n.15kpl. skootterivuokrauksia Thaimaassa ja noin puolessa tapauksista olisivat halunneet passin haltuun vuokrauksen ajaksi, mutta kun selkeästi sanoo ettei suostu passin antamiseen, että vain passikopio saa riittää ja jos ei kelpaa, niin vuokraa toisesta paikasta. Yleensä vuokraajan mieli vaihtuu viimeistään kun on kävelemässä poispäin. Vain yksi vuokraaja ei ole suostunut vuokraamaan skootteria ilman passin luovutusta joten vuokraamatta jäi.
        Ilman passin luovutusta joutuu kyllä muutama tuhat TBH. jättämään vakuusrahoja vuokraajalle, mutta aina olen ne saanut mukisematta takaisin kun pyörän on palauttanut kunnossa takaisin.
        Isoimmillaan olen joutunut maksamaan 8000TBH "deposit":n uudesta Honda PCX150:stä (eli noin 10%:a mallin uushankintahinnasta), kun passia en suostunut jättämään pantiksi.


    • Eihuijareille

      Me ollaan tällä hetkellä Lantalla ja yritettiin vuokrata skootteria. 3 ekaa firmaa (mukaan lukien meidän hotelli) vaativat passia eikä kopio kelvannut. Neljännestä irtosi skootteri ilman passia. Eli jos ei anna ilman passia, menkää seuraavaan. Jos tulee ongelma ja teidän passi on firmalla, olette ihan lievästi sanottuna kusessa.

      • Lomailijat

        Kiitos vinkistä tuon passin suhteen, ollaan tulossa lauantaina Koh Lantalle. Minkälainen sää siellä on tällä hetkellä, sää tietoja kun ollaan seurattu niin aika pilviseltä ja sateiselta näyttää?


    • tyhmät turistit

      Miten sitten kannattaa toimia jos ei tyhmäpää sanonut kotona ollessaan että ota ajokortti reissuun mukaan? Täällä ollaan (Lantalla siis) ja mieli tekisin kovin menopelit vuokrata. Aikaisempaa kokemustakin löytyy joten olisi kyllä pitänyt tietää ottaa kortti mukaan,mutta jälkeenpäin on turha jossitella. Eli kuinka ison riskin ottaa jos vuokraa ilman ajokorttia? Viekö paikallinen poliisi loppuloman budjetin?

      • tukkahulmuten

        Mahtaakohan vuokraaminen edes onnistua ilman korttia?!? Itse en lähtisi ottamaan riskiä :D


      • riskillä vaan

      • Herz ja Avis kentäll
        tukkahulmuten kirjoitti:

        Mahtaakohan vuokraaminen edes onnistua ilman korttia?!? Itse en lähtisi ottamaan riskiä :D

        Jotkut autovuokraamot vaativat nähtäväksi Kansainvälisen ajokortin ainakin autoa vuokratessa.


    • Luovuus kunniaan

      Passia en ikinä antaisi siihen "toimistopöydän" ylälaatikkoon yösäilöön. Aina on skootteri irronnut muilla härpäkkeillä, esmes vanha opiskelijakortti on ollut kätevä.

      • if accidendt IF insu

        Toivottavasti et joudu onnettomuuteen. Vakutusyhtiöt EIVÄT OLE KORVAUSVELVOLLISUUDESSA jos ajat ilman ajokorttia Thaimaassa siis KANSAINVÄLISTÄ AJOKORTTIA.


    • satunnainen mopoilij

      No itse asiassa jouduin pienimuotoiseen, tosin kolhin "vain" itseäni ja ajokkiani ja korjauskulut molemmissa vähäiset. Tuuria matkassa. Itse asiassa matkavakuutus ei mielestäni ylipäänsä korvaa vuokra-ajokeille sattuneita vahinkoja tai välillisiä kuluja, oli ajokortti mikä tahansa.

      • thailand traveller

        Riippuu täysin siitä millainen matkavakuutus on.


    • nou mani

      No Eurooppalainen lienee yksi suurimmista ja miten tuota nyt tulkita...

    • virk(k)ailija

      Ei korvauksia vuokravehkeistä.

    • KohPhangan

      Juu u.. maailmaa kiertäneenä luulin olevani valmis Thaimaaseen,harvoin korpee mikään reissuilla mutta kusetettu ny usempaan kertaan Koh Phanganin saarella,vuokrakkaa skootteri,on meinaan upea saari kiertää kunnes tajuaa että on annettukyl rikkinäinen mopo ja melkein henki lähtee mutkassa skootterin viallisuuden takia,viet mopon takasi ja maksat.. tai et saa passias takas joka siis täällä on käytäntönä ottaa luottokortin sijasta takuiksi. On paska olo,varsinkin tästä valituksesta jota en yleensä harrasta mut nyt oli pakko avautua. Olkaa varovaisia Koh Phanganilla skoottereiden kans..kusetus Koh Phanganin Haad Yaossa,taas yks esimerkki kuinka yhen maan on turismi pilannu.

    • MäMatkustanThaimaahan

      Älkää koskaan vuokratko kulkupeliä sellaisesta paikasta missä vaativat passia takuuksi, ei koskaan.
      Myös koeajo kannattaa tehdä, testata jarrut ym. Kokemattomat Thaimaan matkaajat taas asialla.

      • santtu.1975

        Aina on kyllä vuokra skootteri laitettu välittömästi kuntoon taikka vaihdettu toiseen jos olen mennyt kesken vuokra-ajan vuokrapisteeseen valittamaan jotain vikaa (yleensä joko huonosti pitävät jarrut taikka joku valovika).
        Kerran on akku sanonut sopimuksensa irti yli 50km:n päässä vuokrapaikasta ja vaihdatutin uuden akun skootteriin pienessä skootterikorjaamossa. Vuokrapaikan omistaja sitten maksoi meille
        Skootteria palautettaessa tuon kyseisen akun vaihdon kustannuksen takaisin.


    • santtu.1975

      Onko muuten Koh Lantalta tiedossa vuokrapaikkoja, missä olisi hieman isompi valikoima kaksipyöräisiä moottorikulkupelejä vuokrattavana? Tiedän että normaaleja skoottereita löytyy vuokralle "joka kulmalta", mutta mistä kannattaisi kysellä jos jotain hieman isompia/tehokkaampia menopelejä haluaisi?
      Olen koittanut nettiä selailla, mutta aika huonosti tuntuvat Koh Lantan vuokraamot itseään mainostella, ei kovin montaa nettisivua paikallisilta vuokraajilta löydy.

      Ja tiedän, kohta tulee taas "paskaa niskaan" kun skoottereista/moottoripyöristä täällä kyselen. Mutta otan sen riskin, kun jospa vaikka joku sopivan paikan tietäisi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe