Millä perustellaan vaatimusta viinit ruokakauppoihin?

Kenen etua ajetaan?

Samaan aikaan A-klinikka sanoo ettei ongelmakäyttö ole vähentynyt. Mielestäni nyt mentäisiin väärään suuntaan samaan aikaan kun muualla maailmassa kiristetään alkoholipolitiikkaa.

http://yle.fi/uutiset/a-klinikkasaatio_yt-neuvotteluihin_asiakkaiden_puutteen_takia__paihteiden_ongelmakaytto_ei_ole_suomessa_vahentynyt/7421070

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kysyjä

      Ruohonen Lerner voisi olla asiasta Soinin kanssa hivenen eri mieltä..

      • Että semmosta . . .

        viisautta, mistähän asiasta ?


      • kysyjä.
        Että semmosta . . . kirjoitti:

        viisautta, mistähän asiasta ?

        oleppas hyvä ja tutustu ruohonen-lernerin kannanottoihin eduskunnassa aiheesta alkoholi. siellä kyseinen rouvashenkilö on vaatinut tiukempaa alkoholipolitiikkaa. lueppas vaikka tuosta:


        "99. TIISTAINA 15. LOKAKUUTA 2013 kello 14.01


        3) Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi alkoholi- ja alkoholijuomaverosta annetun lain liitteen muuttamisesta
        Lähetekeskustelu

        Hallituksen esitys HE 151/2013 vp


        Pirkko Ruohonen-Lerner /ps: Arvoisa puhemies! Alkoholin hinta suomalaisessa yhteiskunnassa on valtava. Meidän kestävyysvaje olisi minimaalinen, jos meillä ei olisi näitä alkoholin aiheuttamia kustannuksia liittyen ihmisten terveyteen ja kaikkiin sosiaalisiin ongelmiin, joita alkoholi aiheuttaa. Alkoholin hinta on tällä hetkellä melkein ainoa tapa, jolla me voimme tätä kotimaista kysyntää säädellä. Onkin ihan hyvä, että alkoholinkäyttöä pyritään rajoittamaan niillä keinoilla, joita meillä on käytettävissä, ja näitä keinoja todella ei ole kovin paljoa.
        Kun mietin sitä, että eurooppalaiset juovat alkoholia eniten maailmassa ja suomalaiset ovat kyllä siinä joukossa reippaasti monien muiden maiden kansalaisten edellä, niin tämä on hyvin valitettavaa. Euroopan parlamenttiin on perustettu jopa maksan ystävien ryhmä, kun on tiedostettu se, kuinka paljon maksasairauksia alkoholinkäyttö aiheuttaa yhteiskunnassa. Suomessa pelkästään maksasairauksiin kuolee noin 3 000 henkilöä vuodessa. Se on paljon, ja nämä kaikki kuolemat ovat aivan turhia. Meillä on nykyisin jopa alle 25-vuotiaita, jotka ovat kuolleet alkoholisairauksiin, mutta myös 25-29-vuotiaitten joukossa kuolleisuus on huomattavasti kasvanut.

        Itse peräänkuulutan ennen kaikkea sitä, että nuoret saataisiin ymmärtämään terveellisten elämäntapojen merkitys. Siitä, että kännissä on kivaa, pitäisi päästä asennepuolella irti, ja sitä kivaa ja hyvää fiilistä pitäisi saada terveellisistä elämäntavoista, kuten hyvistä liikuntaharrastuksista, jotka tuottavat hyvää mieltä, hyvää fiilistä, paljon pitempivaikutteisesti kuin alkoholi. Eli peräänkuulutan ennen kaikkea lasten ja nuorten koulutusta ja kasvatusta siihen, että he vapaaehtoisesti luopuvat tästä haitallisesta myrkystä ja sitten suuntautuvat terveellisiin elämäntapoihin."


        oliko sulla muuta?


      • kysyjä.
        Että semmosta . . . kirjoitti:

        viisautta, mistähän asiasta ?

        "Nuorten alkoholimyrkytykset

        Eduskunnan puhemiehelle
        Viime viikkoina tiedotusvälineissä on ollut esillä järkyttäviä tapauksia liittyen alaikäisten humalajuomiseen. 16-vuotiaan tytön uutisoitiin sammuneen hankeen ja puhaltaneen yli 4 promillea, 14-vuotias tyttö puolestaan löydettiin menehtyneenä metsästä tyhjä puolen litran vodkapullo vieressään. Lastentauteihin erikoistuvan lääkärin Juho Kivistön tuoreesta väitöstutkimuksesta käy ilmi, että Suomi on kärkimaa lasten ja nuorten alkoholimyrkytyksissä verrattuna muihin länsimaihin. Yhdysvaltoihin verrattaessa ero on tiettävästi jopa 50-kertainen.

        Yhteiskuntamme suhtautuu poikkeuksellisen myönteisesti runsaaseen alkoholinkäyttöön. Suomalaiset lapset kasvavat kulttuuriin, jossa humalajuominen on normaalia ja kuuluu elämään. Alaikäisten on myös suhteellisen helppo saada käsiinsä alkoholia: sitä ostavat heille kaverit, sisarukset ja jopa omat vanhemmat. Vastuu siirretään nuorille, vaikka sen pitäisi kuulua aikuisille.

        Juomiseen tottumattomalle keskenkasvuiselle nuorelle humala on aina hengenvaarallinen. Myrkytyskuoleman uhan aiheuttaa jo veren alkoholipitoisuuden kohoaminen yli kolmen promillen, ja tätä lievempikin humalatila asettaa nuoren alttiiksi onnettomuuksille, hyväksikäytölle ja esimerkiksi lumihankeen sammumiselle. Yhteiskunnan velvollisuus on - vanhempien ohella - pyrkiä suojelemaan nuoria näiltä vaaroilta. Jokainen viinan vuoksi menetetty nuori elämä on hirvittävää tuhlausta.

        Edellä olevan perusteella ja eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ään viitaten esitän asianomaisen ministerin vastattavaksi seuraavan kysymyksen:

        Onko ministeri tietoinen nuorten alkoholimyrkytysten yleisyydestä ja

        mihin toimenpiteisiin ministeri aikoo ryhtyä niiden vähentämiseksi?

        Helsingissä 12 päivänä helmikuuta 2009
        Pirkko Ruohonen-Lerner /ps"

        oliko sulla muuta?


    • antirasisti

      Kyllä se ihan antirasismista lähtee

      Koska napolilainen mafioso saa spriitä ja viinaa paikallisesta ruokakaupasta
      niin
      Alkon monopolipalkalla olevien työpaikan takai ei tässä maassa
      sellaisia kansanedustajia tueta
      jotka ovat tekopyhiä kieltolain levyjä pyörittäviä turhiksia

      EU-kansalaisella on oikeus saada viinansa ruokakaupasta

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2576
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      41
      1421
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      73
      1421
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1176
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1133
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1131
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1083
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1042
    Aihe