TÄSTÄ ON HYVÄ ALOITTAA!

Yritystä pitää olla

Menkää työkkäriin, kysykää töitä. Ellei ole kysykää kursseja. Ellei oo kysykää jos ryhtyisitte yrittäjäksi?

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ahaa, ohjeitako?

      Millähän maailman perusteella tämä foorumi julkaisee noita aloituksia, joissa ei ole mitään asiaa? Kysyn vaan.

      Ja mitä ohjeiden antajan "ohjeisiin" tulee, niin en usko, että Suomen talous siitä elpyy, että jos vaikka kaikki alkaisi yrittäjiksi. Luulen lisäksi, että yrittäjäksi alkaessa pitää olla aikamoisen tarkkaan mietitty liikeidea ja jonkinmoinen varmuus siitä, että yrittämällä elättäisi edes itsensä joutumatta turvautumaan valtion tukiin tai muuten yritys olisi konkassa puolessa vuodessa.

      Oletetaanko tossa sitäpaitsi, että kaikkien pitäisi haluta yrittäjiksi ja jos siten, niin miksi? Ihmisissä on erilaisia luonnetyyppejä: en jotenkin usko, että esimerkiksi jokainen sellainen ihminen, joka on luonteeltaan hyvin teoreettinen ja analyyttinen ja ehkä ujokin tai introvertti, välttämättä olisi soveltuva yrittäjäksi, vaan sellaisen ihmisen vahvuudet ovat ehkä muualla ja muuntyyppisissä tehtävissä. Olen ehkä vanhanaikainen, mutta itse miellän yrittäjän luonnetyypin jotenkin siten, että he ovat ekstrovertteja, useinkaan eivät erityisen syvällisiä, mutta nopeita reagoimaan erilaisiin tilanteisiin ja lisäksi erityisesti sellaisia, että jaksavat jauhaa kevyttä läppää tylsän tai ikävänkin ihmisen kanssa - lisäksi heidän täytyy rakastaa itsensä esilletuomista, mikä on ujolle kauhistus.

      Millä perusteella muuten yrittäjyyskannustamiset ovat Köyhyys- aiheen palstalla? Olen ehkä tyhmä ja tyhmän helppo provosoitumaan, mutta minusta tuossa haisee v*ttuilu palstavalinnan osalta.


      Minä en yrittäjäksi alkaisi. Voisin harkita, jos olisi riittävästi pääomaa = jos olisin rikas ihminen ja jos minulla olisi takuuvarma liikekonsepti, mutta ei tod. näillä näkymin... Että silleen, tohon aloitukseen kommentti.

      • konkurssiin työttömän

        Ryhtyä yrittäjäksi, ainoa kilpailu valtti on tehdä halvemmalla kuin muut saman alan yrittäjät!. Se vie aina


      • sama, ahaa ohjeitako
        konkurssiin työttömän kirjoitti:

        Ryhtyä yrittäjäksi, ainoa kilpailu valtti on tehdä halvemmalla kuin muut saman alan yrittäjät!. Se vie aina

        Tuo on jännä tuo sinun kirjoittajan lauserakenne, btw... Niin kyllä itsekin epäilen ( ja sanoo tilastotkin), että aika monen yrittäjän tie vie konkurssiin - ei ensimmäisenä ainakaan työttömänä ollessa - mikäli jos tukien varassa - kävisi mielessä alkaa yrittäjäksi. Toki sellaiset yrittäjät joilla on jokin vakaa spesialiteettiosaaminen, niin mikäs siinä ja sellaiset yritykset voivat menestyäkin.


        Saan varmaan taas jonkun pahansuovan tyhmiön nillittämään kimppuuni, kun otan köyhiä puolustavan näkökulman (mulla on maailman hirveimmät kokemukset tästä keskustelufoorumista Suomi24), mutta minun mielestäni sellainen yrittäjyys esimerkiksi ei ole mistään kotoisin, missä vaikkapa joku ei-toivotusti joutuu myymään suorittavan työn palveluksiaan ja työtä "yrittäjänä", vaikkei olisi mitään voiton mahdollisuuksiakaan. Luulis, että ainoa asia mikä yrittäjyydessä tai yrittäjäksi alkamisessa ketään viehättäis, olisi nimittäin yrittäjän elämän vapaus tehdä itseään ja työtään koskevia ja edes se teoreettinen mahdollisuus tehdä voittoa ja menestyä, ja sitä mahdollisuutta ei varmaan tasan tarkkaan ole esimerkiksi joillakin firmoista ulkoistetuilla siivoojilla, monasti, vaikka yrittäjän nimikkeellä olisikin. Lisäksi kaiken maailman isot ketjut ja franchising- yrittäjyydet, mistä suuromistajat usein hivuttaa yli kolkytprossaa jonkun yrittäjän tekemästä työstä, ugh...


        Yrittäjyys on toki ihailtavaa, jos rehellistä. Mutta ällöttävä ajatus kaiken luovan työn yksityistäminen, yäk. En halua nähdä tiettyjen alojen osaajia yksityistettyinä yrittäjiksi, sotii sivistystä vastaan, kun kerran raha on ainoa asia mikä määrää maailmaa. En ymmärrä, että missä maailmassa ne sellaista ajattelumallia ihailevat elää, tai no voin arvata, että he soveltavat työttömiin taviskansalaisiin samanlaisia periaatteita, että joo jokainen on oman onnensa seppä ja pystyy muka tulemaan yrittämisellä miljonääriksi, vaikka olisi mistä tahansa taustasta. Ei päde reaalielämässä se huuhaa-ajatus, ja siksi en koskaan yrittäjyyttä ole kokeillut. Suomen valtiossa on jo menestymistä se, että jos joku saa yrityksensä pysymään pystyssä kakskytvuotta ilman mitään valtion tukia.


        Voisin ajatella olevani yrittäjä joskus, jos mulla olisi taloudelliset mahdollisuudet sellaiseksi alkaa, nyt ei ole, kun olen tavis, eikä ole liikeideaakaan.

        Ja yhä ihmettelen tätä foorumia ja tällä olevia aloituksia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5178
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3377
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1512
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1353
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1046
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      958
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      768
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      63
      728
    Aihe