Lentopelko

Ihateflying

Mikä ihme voisi auttaa lentopelkoon? En usein lennä mutta sitten kun pitää mennä koneeseen niin sisäinen paniikki iskee vaikka en sitä ulospäin näytäkään juuri. Ajattelen vain koko ajan että mitä jos kone putoaa maahan tai mereen tai autiolle saarelle, keskelle kaupunkia tai jos koneeseen iskee salama, alkaa ukkostaa ja sataa hirveästi tms tai ylipäänsä mitä jos joku menee pieleen ja sitten...Niin no, tietty siis pelkään siinä sitä pahinta koska jo ajatus siitä, että olen yli 10 km korkeudessa, karmii minua. Jos jotain tapahtuu, niin MITÄÄN ei ole tehtävissä ja pakoon ei pääse. Lennän Finnairilla mikä nyt on tietysti varmaan luotettavimmista lentoyhtiöistä mutta silti pelottaa. Ei sitä koskaan voi tietää mitä tapahtuu.
Huomenna lähden ulkomaille ja lento kestää 4 h. NELJÄ TUSKAISTA TUNTIA. En tiedä miten kestän. Talvella olin myös matkoilla ja lento kesti vain 1,5 h mutta ei sekään herkkua ollut. Nyt pitäisi pärjätä koneessa tuo 4 h. En ole yksin vaan äitini kanssa (onneksi!) mutta tottakai silti pelottaa. Jos jotain tapahtuu niin ei äiti vierellä oikeasti paljoa auta. Siinä ei auta muu kuin toivoa parasta. Mitä ihmettä pelolleni voisi tehdä että matkustus olisi helpompaa eikä niin hermoja raastavaa kidutusta? Rakastan matkustelua ulkomailla mutta tuo lentäminen on se ilkeä vaihe joka vaikuttaa negatiivisesti matkaani. Paikan päällä osaan kyllä rentoutua, mutta viimeistään pari päivää ennen kotiinpaluuta alkaa jo mielessä pyöriä ajatus lennosta takaisin. Niin, kun pitää sitä takaisin kotiin kuitenkin päästä eikä ole vaihtoehtoja kuin lentää. APUA!

6

103

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei apua

      Voisithan uida lentämisen asemesta...

      Nooh... kerran 80-luvulla sain Mallorcalta kello 22 lähteneelle lennolle viereeni lentopelkoisen naisen, joka veti villatakin päänsä yli lähdön ajaksi, vaikka eihän isossa CD-10-koneessa mitään keskipenkeiltä nähnyt, kun ulkonakin oli pimeätä.

      Hän kälätti toista tuntia milloin mistäkin rasahduksesta tai vaarasta, nin että en saanut luettua enkä nukuttua. Lopulta sanoin naiselle, että juu... kyllä minäkin nyt kuulin selvästi oikeanpuoleisesta moottorista jonkin omituisen äänen ja näytin huolestuneelta.

      Nainen kalpeni, nousi ylös ja meni lentoemojen luo. Kohta hän palasi viereeni istumaan kasvoillaan synkän alistunut ilme, juuri sellainen kuin kuolemaan valmistautuvilla on. Olivat varmaankin antaneet hänelle jonkin sopivan pillerin. Loppuajan nainen istui hiiskumatta ja odotti noutajan tuloa.

    • mzmmzmdm

      Lentäminen on turvallisin matkustustapa. Yhtä vähän kuin lentokoneessa voit tehdä junassa tai bussissa onnettomuustilanteessa. Tai kun ajat autoa maantiellä, et voi tietää etukäteen pysyykö vastaantulijat omalla kaistallaan tai kuinka kännissä/huumeissa/väsyneitä he ovat. Finnairin kone uhreja vaatineessa onnettomuudessa viimeksi 60-luvulla, kertoo aika paljon turvallisuuustasosta.

      • Niin se vain on

        Seuraava onnettomuus on aina lähempänä.


      • mlldmdnnfmfn
        Niin se vain on kirjoitti:

        Seuraava onnettomuus on aina lähempänä.

        Se on totta kuten kuolemakin. Kello tikittää.


      • jrkipäähän
        mlldmdnnfmfn kirjoitti:

        Se on totta kuten kuolemakin. Kello tikittää.

        Voihan sitä ottaa jonkun rauhoittavan pillerin. Niin itse teen. Ja sitten vainajatella että lentäminen ON turvallista. Auttaa myös jos esim yrittää kuunnemla musaa.


    • Sannnnnnni

      Koneisiin iskee salama aika usein, ne on rakennettu kestämään se. Tuskin edes huomaisit.

      Älä myöskään ajattele että "jos jotain sattuu niin sitten ei ole mitään tehtävissä" -luulen että tuo ajatus ainakin aiheuttaa ihmisissä lentopelkoa. Kone on *tehty* pysymään ilmassa. Se lentää niinkuin laiva kelluu -ja vaikka on mahdollista että laiva jostain syystä lopettaa kellumisen, ei se iskeydy vauhdilla pohjaan vaan vajoaa hitaasti -niin konekin. Vaikka molemmat moottorit sammuisivat yhtä aikaa (mikä on erittäin epätodennäköistä) niin kone tulisi alas loivasti, liidellen, ei romahtamalla. Lisäksi lentokapteenit ovat rautaisia ammattilaisia, ja saavat koneen hallitusti alas vaikka sillä olisi yksi siipi eikä yhtään moottoria, ja ainakin yhdessä tapauksessa vaikka puolet koko koneesta puuttui (katto). Jonkin aikaa sitten matkustajakone laskeutui ilman moottoreita keskelle Manhattania ja kaikki poistuivat turvallisesti (joskin märkinä, koska asutuksen tiheyden takia kone laskeutui jokeen)

      Joten jos et löydä apua tiedosta että onnettomuus on hyvin epätodennäköinen, niin auttaisiko se, että onnettomuus ei myöskään ole kuvittelemasi katastrofi -useimmat kävelevät omin jaloin pois.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      251
      4121
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2368
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2076
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      101
      1733
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1362
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1317
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      311
      1290
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1237
    Aihe