Jos käteinen raha poistuu käytöstä.

12+15

Jos käteinen raha poistuu käytöstä, niin tuleeko pullonpalautusautomaatteihin semmonen reikä pankkikortille, jotta pulloista saadut rahat voi laittaa tilille.

13

252

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2050

      on sulla vittu murheet ;D

      • 10+6

        LOL


    • debit card

      Onhan esim. jo kolikkolaskureissakin kortinlukulaite eli kaadat kolikot koneeseen ja ne siirtyvät sitten tilillesi johon kortti on liitetty.

      Itse käytän enää hyvin vähän käteistä rahaa, ihan kaikkia pikkuostoksia, kahveja tms. en aina maksa kortilla vaan käteisellä pikkurahalla mutta esim. kauppaostokset maksan nykyään lähes aina sirukortilla.

    • ruyeuiteiuthi

      Entäs katupummit? Niilläkin pitää olla vähintäänkin kortinhöyläyskoneet...

    • Jos tosiaan käteisen käytön kaventaminen alkaisi hankaloittaa tavallista rahvasta kohtuuttomasti kurmuuttavalle asteelle, niin viisas väki alkaa harjoittaa luovaa kekseliäisyyttä ja synnyttäisi vaihtoehtoja, vaikka maan vallanpitäjät yhdessä Ison Rahan kanssa yrittäisi väittää, että on vain yksi käteisen hävittämisen vaihtoehto eikä mikään muu ole hyödyllistä. On sitä ennenkin osattu käyttää oravannahkoja eli on ollut "tuohta taskussa". Mahdollisuudet ovat monenmoiset. Vaihtoehtoja piisaa.

      • Ei ikinä!!!

        Jos käteinen raha poistuisi kuinka yksityisten väliset kaupat? Menet ostaan vaikka vanhaa sohvakalustoo, autoo, mopoo........ korttikourassa? vai hoidetaanko pankinkautta? Kyllä vaikeeks menee no sitä ehkä valtivalta haluaakin että joka sentti olis kontrollissa!


      • Ei ikinä!!! kirjoitti:

        Jos käteinen raha poistuisi kuinka yksityisten väliset kaupat? Menet ostaan vaikka vanhaa sohvakalustoo, autoo, mopoo........ korttikourassa? vai hoidetaanko pankinkautta? Kyllä vaikeeks menee no sitä ehkä valtivalta haluaakin että joka sentti olis kontrollissa!

        Aikanaan tuon näemme, jatkavatko käteisen poistamisintoilijat jästipäistä puuhaansa ja puskevat päätään seinään kuin pässit. Kun "uudistus" ei sitten onnistuisikaan, niin nuo mainiot rikkiviisaat fundamentalismimme tulisivat ilmoittamaan, että ei kukaan voinut etukäteen aavistaa eikä tietää, että käteisen hävittäminen ei onnistuisi.


      • Toivoo

        Toivon todella sydämestäni, että käteinen ei poistu. Kaikki tutkimukset sirusta vaan viittaa ihan muuhun. Toivottavasti nämä merkit eivät pidä paikkaansa, eikä siru tule olemaan totta koskaan.


      • tuuliharju

        suudella osalla kortit koneet joilla asija hoidella käteistä en käytänä vuosiiin


    • Talouselämä -lehden tuore uutinen kertoo, mitenkä yli puolet saksalaisista maksaa kulutustavaraostoksensa käteisellä. Aihe liittyi Applen liikkeen ryöstöön Berliinin keskustassa. Uutisen otsakkeessa todetaan, että Saksassa kannattaa pikemmin ryövätä Applen liike kuin pankki. Mitäpä, jos suomalaiset käteisen lopettamisintoilijat menisivät sanomaan 40 miljoonalle saksalaiselle käteisostajalle, että he ovat aivan vanhanaikaista väkeä. Saisi siinä puolet Saksaa aiheen nauraa suomalaisille neropateille.

    • MAAILMATUHOUTUU

      Kyllä se käteinen säilyy, älä kuvittelekkaan että käteinen häviäisi. Se tuottaisi todella paljon ongelmia. Kyllä tämä yhteiskunta tuhoon on menossa, kaikki halutaan vain elektroniseksi, ihmisen terveys kärsii.

    • Dipster

      Käteinen säilyy aina. Kaikki eivät edes saa maksukortteja tai edes tiliä pankkiin. Suomessa kuvitellaan, että täällä on vain suomalaisia, mutta kyllä tänne välillä joku turistikin eksyy.

    • ostin.auton.sirukortilla

      Ainakin eräässä autoliikkeessä viime vuonna hieman oudoksuivat kun halusin maksaa autoni kauppasumman sirukortilla. En siis ottanut mitään autolainaa vaan maksoin auton kerralla pois.
      Ilmeisesti yleensä auton ostajat maksaa vielä autonsa jotenkin muuten, tuskin sentään käteisellä rahalla enää?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      273
      2843
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      75
      1506
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1460
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1240
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1177
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1170
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      19
      1036
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1003
    Aihe