Kymppi kuussa ruokaan

Rahat lopussa

Kymppi kuussa on tosi vähän, mutta sen saa riittämään kun ei ole muutakaan vaihtoehtoa. Lääkkeiden jälkeen tilille jäi alle 8 euroa eikä kaapeissa ollut oikein mitään syötävää valmiina.

Syön paljon vehnäjauhoista ja vedestä tehtyä velliä, koska kaurahiutalepakettia täytyy käyttää säästellen. Leivästä on turha haaveilla, parempi keskittyä siihen mihin on varaa. Rasvat tulee tarjousmargariinista, proteiinit herneistä ja kananmunista. Munien kuorista teen jauhetta, josta saan kalkkia. Monivitamiinit tulee todelliseen tarpeeseen.

Onneksi ensi kuussa on taas enemmän rahaa käytössä, ellei mitään yllättävää tapahdu. Tätä ruokavaliota ei jaksaisi kovin kauaa.

30

322

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mulla 8 e/kk

      Mä syön kerran viikossa, on se kauheeta eikä mitään jaksa, mutta kun ei ole rahaa niin sitä ei ole.

      Leipäjonosta täällä ei saa kun leipää, sen käyn hakemassa että ruokani koostuu makaroonista ja leipäjonon leivästä. Vettä juon kun se maksaa kuitenkin käytti sitä tai ei aina se sama 18 e/ kk. pakko käyttää ettei mee hukkaan.

      Nyt ostin pussillisen makaroonia 0,19 senttiä oli pussi, siitä syön viisi kertaa kun jaan sen pussillisen viiteen osaan.

      Nukun myös paljon ettei tunne sitä nälkää.

      • en usko.

        Siis ETTE TE VOI OLLA TOSISSANNE?
        Tämän on pakko olla provo?

        Diakoni, pelastusarmeija?


      • Rahat lopussa
        en usko. kirjoitti:

        Siis ETTE TE VOI OLLA TOSISSANNE?
        Tämän on pakko olla provo?

        Diakoni, pelastusarmeija?

        Olen ihan tosissani. Itse olen ahdinkoni aiheuttanut, kun elin yli varojeni silloin kun kävin töissä sen sijaan että olisin säästänyt rahan päivän varalle. Oma on vikani enkä ansaitse muiden apua, kun kerran pärjään jotenkin ilmankin.


      • ...........

        8,79 euroa pala lihaa, jaoin kolmeen osaan, siitä vaikka kolme kertaa hernekeittoon.
        Kyllä 10 euroa riittää pitkälle.
        Pitkän tähtäimen suunnittelua, rahapäivänä alkaen.


      • exköyhä
        en usko. kirjoitti:

        Siis ETTE TE VOI OLLA TOSISSANNE?
        Tämän on pakko olla provo?

        Diakoni, pelastusarmeija?

        Kyl nää iha totta. Itsekin elin vuosia eu:n avustuskaurahiutaleilla ja makaronilla. Vettä kannattaa juoda paljon. Täyttää vatsaa.


    • ...........

      Valmistin kaalipataa - yhden annoksen hinnaksi tuli 67 senttiä.
      7 pakasterasiallista että viikon elää sillä.

    • kehitysmaa, suomi

      Nää on niin uskotmattomia tarinoita, mutta ne ovat täysin totta tämän päivän suomessa.

      Täällä ei elä kun poliitikot, ja pakolaiset, mutta oma kansa ei.

      Taannoin oli juttu, että pakko erota jotta lapset saavat ruokaa, sekin on totta. Kun olet perheellinen, sinua ei auteta yhtään, mutta kun eroat, yh äiti saa kaikki tuet ja avustukset, mutta pehettä ei auteta edes sen hetken, että asiat korjaantuisi. Apua et perheellisenä saa.

      Ruoka jonoissa on työläisiäkin nykyisin, kun palkka ei riitä perheen elättämiseen.

      Opiskelijat opiskelevat ja tekevät ytöä ilman ruokaa, sillä raha vaan ei riitä, kun tienaat se otateaan tuista pois, joten ei ole mitään järkeä.

      Näin se EU mietä suomalaisia kohtelee, sinne vaan menee rahat ja suomalaiset kärsii.

      Suomessa ei työ kannata, kun olet työtön saat edes voita leivälle, muuten et saa edes sitä leipää, jos töissä olet.

      • Ja höpöhöpö

        Suomessa ei todellisestä nälästä ja puutteesta tiedetä yhtään mitään. Jokaiselle löytyy ruokaa ja rahaa, jos vain viitsii niitä hakea. Yhteiskunnalta saa rahaa erilaisina tukina ja ruokaa jaetaan ilmaiseksi. Lisäksi ruokaa myydään todella halvalla kaupoissakin, mitä pystyy pienemmilläkin tuloilla ostamaan.

        Voitko todistetusti osoittaa, että joku Suomessa olisi kuollut nälkään tänä päivänä?

        ps. jos Suomi tuntuu huonolta maalta asua, voit kokeilla asumista vaikkapa Kreikassa.


    • uskomatonta mutta

      Tuo tuntuu vain niin julmetun uskomattomalle. Koittakaa nyt vielä kaikki keinot... se kirkon apu, leipäjono, pelastusarmeija.
      Toimeentulotukea on pakko sosiaalihuollon myöntää?
      Jos ei muuta niin pitäkää itsenne edes ruuassa perunan, kananmunien, kaurahiutaleiden avulla.

    • kalaan

      Kannattaa mennä mato ongella kalaan ja sillä saa onkia sielläkin missä kalastus on kielletty . Eikä vaadi lupamaksuja.

      • wwwinkkk

        Menkää dyykkaamaan kauppojen roskiksia, kerätkää pulloja/tölkkejä ja kerätkää puolukoita. Johan tollasella olemattomalla sapuskalla sairastuu pian!


    • nuukuus kunniaan

      Siltä varalta, että viestisi on totta:

      Sinulla on rahaa käytettävissä päivää kohden noin 30 senttiä. Voit kaksinkertaistaa käyttövarasi kahdella palautuspullolla. Se kannattaa. 30 lisäsentillä saat jo monta perunaa, valtavan banaanin, kolme kananmunaa tai puolitoista pussia makaronia.

      Sinun kannattaa hyödyntää kaikki ilmainen ruoka alkaen kauppojen maistiaisista. Asuuko lähistöllä sukulaisia, joita voisit pistäytyä ilahduttamassa?

      Luonnon antimet ovat oma lukunsa: sienet, mustikat, puolukat, villiomenat yms. Vielä löytyy nokkostakin, jota kannattaa kerätä ihan ravintoarvojen takia.

      Sinulle on tärkeintä saada riittävästi kaloreita, ja silloin jauhot, margariini, herneet ja kananmunat, joita syöt, ovat hyviä vaihtoehtoja.

      Sinuna etsisin vaikka mitä satunnaistöitä. Tuttavien koiran ulkoiluttaminen, ikkunoiden pesu, pihan siivous, auton pesu. Niillä tienaisit aika nopeasti toisen ja kolmannenkin kympin.

      • ........

        Kyllä.
        Millä muutoin jaksetaan seuraelämää jollei syö lujasti.


    • vdfwtg4e

      elämänhallinta pahasti pielessä jos jää 8 euroa ruokaan rahaa kuussa.
      Ei kai tilanne ole joka kuukausi sama. eli ostat lääkkeesi ja ruoan kaltaisia tarvikkeita sitte lopuilla?
      Hanki ammattiapua. Aloita omasta lääkäristäsi. Hänen velvollisuuksiinsa kuuluu neuvoa sinut ottamaan yhteyttä esim. kunnan sosiaalipalveluihin tai kenties mielenterveyspuolelle. ja tämä ei ole mitään v*uilua.

      • 6+11

        "elämänhallinta pahasti pielessä jos jää 8 euroa ruokaan rahaa kuussa."

        Useimmiten varmasti on, mutta ei aina. Kaikilla ei ole mahdollisuutta kerryttää sukanvarteen mittavia säästöjä, joista riittää vuosikausiksi. Yllättäviä asioita sattuu ja tapahtuu, eikä sossukaan aina maksa kaikkea mitä pitäisi.


    • pärjäät kyllä

      Tämän on pakko olla provo, mutta jos ei olisi, niin tässä on mainio esimerkki siitä, että millaista elämä on, jos ei yhtään varaudu ns. pahan päivän varalle. Esimerkiksi kun ruokaa on tarjouksessa halvalla, niin osta sitä varastoon. Niitä ruokia voi syödä sitten, kun rahat on loppu. Tämän takia pitäisi jokaisen osata tehdä edes jonkun verran perusruokia ja osata valmistaa esim. kaurahiutaleista ja jauhoista ruokia.

      Itse saan palkan vain kerran kuukaudessa. Lähes aina palkkarahat loppuvat noin viikkoa ennen palkkapäivää. Sen vuoksi kerään esim. tyhjiä pulloja ja tölkkejä, jotka vien kauppaan silloin, kun rahat on loppu. Turvaudun myös ruokakomeron antimiin ja syön pakastimesta ruokia. Kerrytän rahaa S-tilille Prisman ja S-marketin bonuksista jotta rahaa on siellä S-tilillä tällaisia tilanteita varten. Myös possupankista löytyvät pikkukolikot voivat olla kultaakin kalliimpia hädän hetkellä.

      Jos on oikeasti köyhä, niin kannattaa pitää hyvät välit naapureihin, ystäviin ja tuttaviin. Heiltä voi kuulla hyvistä ruokatarjouksista, heiltä voi ehkä saada jopa ilmaiseksi esim. omenoita ja marjoja, heiltä voi saada kyydin ruokakauppaan ja esim. naapurin huonojalkaiselle mummelille kaupassakäynti voi merkitä ilmaista ruokaa mummon seurassa.

      Moni lahjoittaa omeniaan. Meillä täällä kaupungissa moni jättää omenoita ämpäriin tai kasaan portin pieleen. Joillakin on jopa kyltti, että saa ottaa. Omenoita voi syödä sellaisenaan, niistä saa mehua, ne voi keittää soseeksi, niistä voi tehdä vispipuuroa, ne voi lohkoina pakastaa jne.

      Monissa julkisissa puistoissa kasvaa syötäviä marjoja ym. esim. marja-aroniaa ja hevoskastanjaa. Netistä löytyy kuvat, jotta ei sekoita syötäviä marjoja myrkyllisiin. Niitä voi käydä poimimassa nälkäänsä. Metsissä on myös sieniä ja jos on älypuhelin, niin puhelimeen voi ladata sienisovelluksen, joka toimii sienioppaana.

      Tällaisten asioiden takia olisi tosi tärkeää, että pystyisi edes silloin tällöin laittamaan sukanvarteen edes kolikoita. Jos ajattelee, että ruokabudjetti on 8 euroa, niin eikö silloin olisi todella iloinen parista kolmestakin eurosta, jotka ovat säästöpossun pohjalla?

      Aina voi myös miettiä, että onko tapahtumia, joissa olisi ruokatarjoilua. Näin syksyllä on venetsialaisia, sadonkorjuujuhlia jne, joissa voi olla ruokamaistiaisia. Poliittisissa tapahtumissa on usein myös jotain tarjoiluja kuten kaupoissa maistiaiset. Ne, kuten ruokajonot, kannattaa myös koluta.

      Voi myös miettiä, että olisiko jotakin, jota voi myydä. Huutonetin tai Tori.fi kautta voi myydä sellaista, josta saisi jotain rahaa. Muista avoinna olevista vastaavista ilmoituksista näkee hintatasoa, mitä tuotteesta voisi pyytää. Jos on enemmän myytävää (esim. lasten pieneksi käyneitä vaatteita), niin kirppispöytä viikoksi voi tuoda viikon päähän lisätuloja.

      Kirkolta voi käydä kysymässä avustusta, jotta saisit ruokapaketin.

      • Yrittelijäx

        Minulla on tilanne, että en yrittäjänä saa tietenkään mitään yhteiskunnan tukia, mutta tuloni vaihtelevat todella paljon vuodesta riippuen ja rahaa tulee urakoiden mukaan vain muutaman kerran vuodessa ja joskus isot firmat saattavat pitkittää maksujaan useita kuukausia, joten joskus mennään perheen kanssa tosi tiukille. Aina ei viitsi mennä pankkiin lainaamaan rahaa ihan ruokaa varten, joten joskus eletään tosi vähällä rahalla muutama kuukausi.
        Uskomattoman halvalla pystyy elämään, kun oikein yrittää. Pitää vain ostaa edullista ruokaa ja tehdä kotona paljon. Kasvatamme itse perunaa kasvimaassa ja muutakin vihannesta ja juuresta, tänään syötiin perunaa ja naurista omasta kasvimaasta kerättynä. Salaatit tulee kasvimaasta ja punajuuret on kohta korjattavissa.
        Monasti ihmettelen, miten ihmiset täällä voivat valittaa, vaikka he saavat yhteiskunnalta vielä rahaa elämiseen. Meidän perhe joutuu joskus olemaan ilman rahaa pitkäänkin, kun sovittuja maksuja ei kuulu tilille. Tietysti pidetään rahaa tilillä, mutta ei sekään riitä loputtomiin, jos firmojen maksut viivästyvät kuukausia, sillä omatkin laskut pitää maksaa.
        Tuolle ap:lle sanoisin, että pienellä oma-aloitteellisuudella tuo 10€/kk riittää ruokaan, pullot ja tölkit keräten kauppareissuilla ja lenkkeillessä, niistä lisää ruokaan rahaa, sieniä ja marjoja luonnosta, marjoista saa vitamiinit. Omenoita on ok-asujilla riesaksi asti, omenoillakin elää, voi syödä sellaisenaan ja tehdä ruokaakin uunissa ja hyvää mehua tulee. Omenoita voi käyttää perunasalaattiin lisukkeeksi tuoreena. Keräkaali on halpaa, siitä saa hapankaalia vähällä vaivalla.
        Kalaa voit käydä kysymässä paikkakuntasi hoitokalastajilta, sitä saa ilmaiseksi helposti muovikassillisen. Kalasta saat käytännössä ilmaista ruokaa, voit tehdä kalapullia, keittoja ja paistaa pannulla, sekä pakastaa, jos sinulla on pakastin käytettävissä (oma taikka kaverilla). Pakastimia saa joskus ilmaiseksi, meilläkin on varalla yksi ilmaiseksi kaupan takapihalta saatu kaappipakastin.


    • sossumies 39.

      Mielummin kuolen nälkään kun menen leipäjonoon. Joskus kauan sitten olin 2 viikkoo ilman ruokaa ja jouduin siksi sairaalaan. Meinasin henki lähteä kun olin niiin heikko.

      • köyhi.mys

        Itse elelen työmarkkinatuella ja asumistuella. Leipäjonoon en mene! Toinen asia on se etten sossuun mene! En voisi ikinä levitellä HENKILÖKOHTAISIA raha-asioitani tuikituntemattomien syynättäväksi (laskelman mukaan OLISIN oikeutettu 150 e/kk toimeentulotukeen). Kerran olin minäkin syömättä yli viikon vai vettä juoden, nukuin suurimman osan päivää :(


      • sinuna hakisin tukea
        köyhi.mys kirjoitti:

        Itse elelen työmarkkinatuella ja asumistuella. Leipäjonoon en mene! Toinen asia on se etten sossuun mene! En voisi ikinä levitellä HENKILÖKOHTAISIA raha-asioitani tuikituntemattomien syynättäväksi (laskelman mukaan OLISIN oikeutettu 150 e/kk toimeentulotukeen). Kerran olin minäkin syömättä yli viikon vai vettä juoden, nukuin suurimman osan päivää :(

        Miksi jätät kansalaisperusoikeutesi käyttämättä? Tuo on todella väärin, että jätät toim.tulotuen hakematta, jos sen vuoksi joudut näkemään nälkää. Sinun tietosi ovat kuitenkin suomalaisen virkamiestahon (verottaja vaikkapa) käytettävissä ja kuuluvat yksityisyyden suojaan, joten en olisi huolissani siitä, että sossun täti näkee tiliotteesi.


    • Olen alkoholisti

      Minulle ei jää yhtään euroa ruokaan, kaikki menee viinaan!

      • puIiukko

        Se onkin pakollinen meno, kuten lasten puhelin ja netti jokaiselle omansa ja laitteet joita ei tarvitse kavereiden edessä hävetä.

        Minulla ei ole nytkään rahaa senttäkään, mutta tähän aikaan vuodesta terveellistä ruokaa saa joka paikasta, mm. sata kiloa omenia tuttavalta joka ei viitsi niitä itse poimia. Ei hän poimi marjojakaan joten saan tyhjätä pensaat ja metsissä on marjoja niin, että saan helposti vaikka parin tonnin tulot jos viitsin vain ottaa. En viitsi, koska kuun vaihteessa saan taas rahaa.

        Järvestä saa ilmaiseksi kaloja läpi vuoden.

        Ruoka on siis järjestelykysymys, eikä edes vaikea. Lapset saavat ruokaa koulusta.


    • tyhmyri

      luulin ettei suomessa ole muuta kuin järjen köyhyyttä. mutta viisastuin tutustuessani sairauden takia pois työ elämästä joutuneeseen raittiiseen ihmiseen. edes jotain harrastuksia ja mielen virikkeitä täytyy jokaiselle suoda,sen niukan leipäpalan lisukkeeksi

    • 1967

      Näitä avauksia nyt löytyy ympäri internettiä
      Liekö Ministeri kohun jälkimainikeja.

      Itse olen kerran joutunut elämään kaksi viikoa 2 kg kaurahiutaleita 1kg hienosokeria ja 4 litraa maitoa. Kävin töissä ja kävelin työmatkat yht. 12 km. Painoa putosi 14 kg vaatteet olivat sitten aika isoja.. ;) Olin laiha työkaverit vinoili voit sairastua vain luuvaloon tai nahkahomeeseen.

      Mutta tämä tapahtui jo ennen kun edes oli olemassa toimeentulotukea tai peruspäivärahaa puhumattakaan asumistuesta.

    • kotona paras

      Minä olen ollut 25 v työtön, aistin jo aajoissa, ettei työ kannata suomessa. Enempi saat kun olet kotona ja teet kotityöt.

      Ihan hullua lähtä 9 e/päivä töihin... siis ei kukaan fiksu..niinkuin ministerit, valehtelemalla ja huijaamalla ja kiertämällä veoja, sat kaiken mitä haluat ja enemmänin.

      Hullu töitä tekee viisas pääsee vähemmällä.

      Tuleehna noita työkutsuja mutta kun leikkii typerää ei kukaan ota, hulluhan olisin jos ilmatteeks menisin.

      Nyt tulee työttömyyskorvaus, tt tukea tulee noin 600-700 e kk ja kaikki laskut tulee maksettua. Matkoilla en tykkää käydä, ennemmin ostelen kotiini uusia tavaroita ja sen semmista.

      • Rikkaampiköyhä

        "Työ ei kannata" ja "enempi saat kun oot kotona" miten muka? Mun nettotulot palkkatyöstä ovat 3640,- kuukaudessa ja vaimolla hiukan enemmän. Molemmilla akatemminen loppututkinto, velaton luksuskoti, -autot ja -purjevene. Pelkästään ton purkkarin hinnalla saa 3 hyvää omakotitaloa. Wanhaa taidetta seinät piukassa. Vuokrakämpät tuottaa pääomatuloalisäksi pari tonnia kuukaudessa, velattomia nekin. Molemmat lapset yliopistossa, velattomia hekin ja opinnot maittaa.

        Mitä sulla on kun tykkäät niin ostella mitättömästä työttömyyskorvauksestasi? Miten niin työnteko ei kannata? Meillä ainakin kannattaa, elätetäänhän me Sinutkin.


      • henkinen lebra
        Rikkaampiköyhä kirjoitti:

        "Työ ei kannata" ja "enempi saat kun oot kotona" miten muka? Mun nettotulot palkkatyöstä ovat 3640,- kuukaudessa ja vaimolla hiukan enemmän. Molemmilla akatemminen loppututkinto, velaton luksuskoti, -autot ja -purjevene. Pelkästään ton purkkarin hinnalla saa 3 hyvää omakotitaloa. Wanhaa taidetta seinät piukassa. Vuokrakämpät tuottaa pääomatuloalisäksi pari tonnia kuukaudessa, velattomia nekin. Molemmat lapset yliopistossa, velattomia hekin ja opinnot maittaa.

        Mitä sulla on kun tykkäät niin ostella mitättömästä työttömyyskorvauksestasi? Miten niin työnteko ei kannata? Meillä ainakin kannattaa, elätetäänhän me Sinutkin.

        on alloittaja tosissan tai ei, sinä olet palsatan köyhin. etkä koskaan tule saamaan "varallisuutta".
        Äiti Teresa sanoisi sinulla on Länsimainen spitaali.


      • loppu on helpotus
        henkinen lebra kirjoitti:

        on alloittaja tosissan tai ei, sinä olet palsatan köyhin. etkä koskaan tule saamaan "varallisuutta".
        Äiti Teresa sanoisi sinulla on Länsimainen spitaali.

        Köyhät älkäämme murehtiko, maailmalla kuohuu ja enteilee loppua, kurjuutemme päättyy mutta niin käy myös rikkaille, menettävät suuret rikkautensa ja heille se onkin kauhistus, vieläköhän pilkkaavat köyhiä.


      • Rikkaampiköyhä
        henkinen lebra kirjoitti:

        on alloittaja tosissan tai ei, sinä olet palsatan köyhin. etkä koskaan tule saamaan "varallisuutta".
        Äiti Teresa sanoisi sinulla on Länsimainen spitaali.

        Oli kysymys työteon kannattavuudesta, ei mistään muusta. Varallisuutemme ei ole mitenkään poikkeuksellista ja olemme ystäväpiirissämme nk normituloisia ja -varallisia. Omalta osaltani opiskelijana kituuttaminen ja määrätietoinen uran rakentaminen on luonut perheelleni hyvä elämänlaadun. Riippumattomuus ja yksilöllisyys ovat elämänarvojamme, kertynyt varallisuus mahdollistaa näiden toteuttamisen.

        Työntekeminen on siis kannattanut. Kannattaisi Sinullekin, yhtä elämää tässä kuitenkin eletään. Kadehtimalla ja omaa kurjuutta voivottelemalla ei ole kukaan köyhyyskuopasta noussut.


    • Maffian tarjonta

      Miksi olla huolissaan?
      Todella köyhät kirjoittelivat muutavansa planeettaa, kun maailman saastuu elinkelvottomaksi.
      Nyt ovat vähän hiljempää, kun kysyttiin viettekö orjia makananne, koska siellä ei ole; rakennuksia teistöä liikumistekniikkaa peltoja tehtaita eikä "jalastamoita".
      Harva tajuaa ettei raha ole kuin väline kaikeen tarvitavaan, työ ja tekijä on se: kone laite tai ihminen ja aina ensin ihminen.
      Jo vanha sanonta sanoo: "käärinliinassa ei ole taskuja" alasti tulet ja lähdet, eikä kukaan kumarra tai pyydä jäämään.
      Et voi valita aikaa etkä paikaa. Sinulta ei kysytä sopiiko?

      Viha tai kauna ei seuraa, sekin jää, ainoa mitä Viha tai Kauna voi tehdä on avata ovi ja tuupasta matkaan - antaa lähtöpassi.
      Suomessa ei ole vielä ammati ihmisiä jotka myysivät lähtöpasseja, saatta tulla ensin maahanmuutona.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3839
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2298
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2121
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2015
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      93
      1694
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      301
      1228
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe