Totta vai teoriaa

JariKuuva

16

65

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • köntsäthousussa

      just näin. Vaikka jääkaudesta ei ole tietoakaan ja se "viileneminenkin" näkyy luonnossa yhä suurempana jäätiköiden sulamisena niin denialistit tuottavat edelleenkin tietoa 2 vuoden käppyröineen, että viilenee ja rajusti.

    • On jo epätoivoista

      "Ilmastomalli on tietokoneohjelma, joka aiempina vuosina pystyi ennustamaan maapallon keskilämpötilan aiempien mittausarvojen perusteella"

      "..maapallolla on niin vähän sääasemia, että niiden tuottamien mittaustietojen perusteella laadittu keskilämpötila-arvio saattaa olla väärä"

      Tässähän jo suoraan tunnustetaan että mittausdata on jaskaa ja että sitä ei ole läheskään tarpeeksi tuottaa mitään ennusteita. Ehkä klimatoluukeille pitäisi lahjoittaa lottokone jolla voisivat arpoa lähtöarvoja malleihin.

      • köntsäthousussa

        mistä tiedät?


    • alarmihuuto

      Voi hyvä tavaton sentään. Denialistien kestosuosikki, ettei lämpene johtuu vain siitä ettei mittareita ole maanpäällä tarpeeksi ja todellisuudessa ILMASTOMALLIT toimivat! Lukekaa itse, kuinka väärässä mikkomäkisen, jne... blogit ovat.

      "Satelliittidata osoittaa, että erityisesti arktinen alue on lämmennyt viime vuosina. Maanpäällisissä mittauksissa tämä ei näy, koska alueella on vain muutama sääasema.

      Brittiläiset ja kanadalaiset tutkijat laativat satelliittidataan perustuvan vaihtoehtoisen lämpötila-arvion. Kun se yhdistetään ETH:n tuoreisiin havaintoihin, ilmastomallien antama tulos on hyvin lähellä totuutta."

      KIITTI KAMALASTI ALOITTAJA! Pilasit päiväni, kun 10 vuotinen pelkkien blogien selaus meni kertavetäisyllä viemäriin.

    • Kyseinen Knutti on melkoisen hauska veikkonen. El Nino ja sen vaikutukset ovat hänelle täysi yllätys, ja nyt Auringonkin vaikutus hyväksytään, kun se kuulemma hidastelee lämpenemistä!

      • alarmiraivo

      • knuuttimuutti
        alarmiraivo kirjoitti:

        epätoivo vain denialistien puuttuvassa tietolaarissa kasvaa. Heitä faktaa, äläkä suunsoittoa.

        Tuskin Knuutti olisi Naturalin sivustoille päässyt, jos ei olisi merkittävän hyvää työtä tutkimuksessa tehnyt.

        http://www.nature.com/ngeo/journal/vaop/ncurrent/full/ngeo2228.html

        ETH:n ilmastofysiikan professori Reto Knutti kollegoineen on nyt löytänyt selityksen: sääilmiö El Niño sekä aurinko eivät ole käyttäytyneet odotetusti.


    • JariKuuva

      Mikä tahansa näyttää kelpaavan, jos sillä voi kalibroida todellisuuden vastaamaan oikeassa olevaa teoriaa. Jopa säähavaintoyksiköiden data on oikeassa vain silloin, kun siitä on muodostettu teoria, mutta uudet havaintotiedot ovat väärässä, koska niitä ei käytetty teorian muodostamiseen.

    • voi hyvä tavaton

      Melkoisen epätoivoinen ja väkisin väännetty sepustus tuo lehtijuttu, toimittaja vaan paljasti oman taitamattomuutensa ja ennakkoasenteensa. Pikaisellakin lukemisella löytyi tukku epähdonmukaisuuksia.

      • kökkösaitteja

        jep, jep.... Suolijoen blogit on tietysti johdonmukaisia, vai?


    • nikkini varastettiin

      Aloituksen linkissä mainitut asiat on kerrottu tällä palstalla jo vuosia sitten ja sen jälkeen vähintään kymmeniä kertoja. Mutta tehdään taas kerran yhteenvetoa:

      Auringon aktiivisuuden hiipuminen ns. Maunderin minimin tasolle viilentäisi maapalloamme noin 0,2 asteella, ja tilanteen pitkittyminen useita vuosikymmeniä kestäväksi viilentäisi korkeintaan noin 0,3 astetta. Tämä on kuitenkin täysin spekulatiivinen tilanne, eikä sen tapahtumista voida kuin arvailla. Samaan aikaan ihmiskunnan hiilidioksiditupruttelu lämmittää maapalloamme nykyään noin 0,15 astetta vuosikymmenessä, ja tahti kiihtyy jatkuvasti, hitaasti mutta varmasti. Eli auringon aktiivisuuden spekuloitu hiipuminen voi kumota ihmiskunnan lämmitysvaikutuksen korkeintaan noin 15-20 vuodeksi.

      Tämäkin on kerrottu palstalla jo varmaankin yli 100 kertaa: ENSO-vaihtelu vaikuttaa maapallomme pintakeskilämpötilaan noin 0,4 astetta (eli /- 0,2 astetta). Se antaa aina muulloin kuin El Nino -huippujen aikaan denialisteille mahdollisuuden lässyttää "ei ole lämmennyt X vuoteen", ja sitähän he käyttävät aina häikäilemättömästi hyväkseen. Ja aina niiden El Nino -huippujen aikaan, kun he eivät voi inttää "eilämpenemistään", he väittävät kaikkea mittausdataa tiedeyhteisön katalan salaliiton väärentämäksi.

      Tuossa vielä erinomainen kuvaaja aiheesta:

      http://lasp.colorado.edu/home/wp-content/uploads/2011/01/empirical_model_of_temperature.jpg

      Siinäpä nämä tärkeimmät taas kerran. Palstalla vuosikausia asuneet denialistit taitavat todellakin olla dementikkoja, kun nämä samat asiat pitää kertoa heille aina uudestaan ja uudestaan ja uudestaan ja ...

      • voi reppanoita

        Eli käänteisesti maapallo on lämmennyt edellisestä pienestä jääkaudesta vain 0,3 astetta.
        Ja tuollaisesta alarmistit jaksavat mauhkata.
        Tietysti adjustoimalla asiaa on pyritty "korjaamaan" paljon kauhituttavammaksi.


      • -----------
        voi reppanoita kirjoitti:

        Eli käänteisesti maapallo on lämmennyt edellisestä pienestä jääkaudesta vain 0,3 astetta.
        Ja tuollaisesta alarmistit jaksavat mauhkata.
        Tietysti adjustoimalla asiaa on pyritty "korjaamaan" paljon kauhituttavammaksi.

        Maapallomme on lämmennyt ihmiskunnan hiilidioksiditupruttelujen takia jo lähes yhden asteen, ja lämpeneminen jatkuu kiihtyvällä vauhdilla, ihan tuosta lapsellisesta ja loputtomasta hörhöilystäsi riippumatta..


      • höpö höpö
        ----------- kirjoitti:

        Maapallomme on lämmennyt ihmiskunnan hiilidioksiditupruttelujen takia jo lähes yhden asteen, ja lämpeneminen jatkuu kiihtyvällä vauhdilla, ihan tuosta lapsellisesta ja loputtomasta hörhöilystäsi riippumatta..

        Ei ole.


      • -----------------
        höpö höpö kirjoitti:

        Ei ole.

        Kas, denialistihihhuli päivystää palstaa näin aamuyöllä ja raapustaa lapsellisia möläytyksiään. Mutta MIKSI?


    • + vai -

      "Sen lisäksi maapallolla on niin vähän sääasemia, että niiden tuottamien mittaustietojen perusteella laadittu keskilämpötila-arvio saattaa olla väärä."
      Toisinsanoen mittaustulokset eivät voi milloinkaan pitää paikkansa, näytti ne suuntaan tai toiseen läpötlojen kehityksen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2793
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      75
      1496
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1450
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      33
      1223
    5. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      10
      1180
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1173
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1170
    8. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1164
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1099
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      10
      1090
    Aihe