Saako sosiaaliturva olla vastikkeellista?

ei saa

Tampereella avataan suuri keskustelu sosiaaliturvan tulevaisuudesta. Sampolan auditoriossa kysytään maanantaina 22.9.2014 kello 18 - 20

Saako sosiaaliturva olla vastikkeellista?

Sosiaali- ja terveysministeriö on nimennyt laaja-alaisen toimikunnan valmistelemaan sosiaaliturvan muuttamista vastikkeelliseksi. Uudistuksesta käytetään nimitystä "osallistava sosiaaliturva". Lakiesitys asiasta on tarkoitus antaa vuoden 2015 alussa.

Tämä merkitsee sitä, että köyhimmät sosiaaliturvan saajat joutuvat suorittamaan palkatonta työpalvelua. Kieltäytyminen on mahdollista vain sen uhalla, että menettää huomattavan osan sosiaaliturvastaan. Vielä 1980-luvulla vastikkeeton sosiaaliturva oli perusoikeus ja tabu, johon ei saanut kajota.

Paneeliin kutsutaan sosiaalipolitiikan tuntijoita eri puolueista, sekä hallituksen että opposition taholta. Myös yleisö saa esittää mielipiteitä.

Tilaisuuden järjestävät Kuule köyhää –toimikunta, seurakuntien yhteiskunnallinen työ sekä Tampereen seudun työväenopisto

37

195

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ehkä, ehkä ei

      Mitenköhän tuo menee muissa maissa?

      Kuntouttavassa mielessä vastikkeellisuus olisi ihan ok. Orjuuttavassa mielessä ei ole ok, sillä yrittäjät varmaankin repivät sen jälkeen vähemmän koulutusta vaativan työn sosiaalihuollon asiakkaiden selästä samalla kun potkivat omaa väkeä ulos.

      Moni saa sosiaaliturvaa muista syistä kuin laiskuudesta. Pitäisikö mielenterveyspotilaat laittaa haravan varteen?

      Kysymys on hankala mutta meistä jokainen tunnistaa tietyn ihmistyypin joka riittävän monta vuotta sitten olisi laitettu työleirille. Sellaisille vetelyksille ei vastikkeetonta rahaa tarvitse antaa. Vähintä mitä ihmisen ilmaisen rahan eteen pitäisi tehdä on pitää yllä terveyttä ja työkuntoa ja pysyä kiitollisena ja nöyränä saamastaan tuesta, eikä ainakaan tulla keskustelupalstoille ylpeilemään kuinka mukavaa hänellä on olla yhteiskunnan elätettävänä.

    • 2 + 7

      "Pitäisikö mielenterveyspotilaat laittaa haravan varteen?" :kysyi kalevi ja vastataan että ei pitäisi sillä kalevin tapauksessa se haravan varressa vietetty aika olisi pois loputtomasta työttömiin kohdistuvasta vihaspämmäilystä.

      Mutta kysytään saako tai pitääkö muiden hyväksi tapahtuneen työn teon olla vastikkeellista?

      Ja jos saa ja pitää niin miksi keksiä tai käyttää uusia nimityksiä sille työnteosta maksetulle vastikkeelle jota ikiaikiasesti on kutsuttu palkaksi?

      Jos maksettu palkka uhkaa jäädä matalaksi sitä silloin tulisi silti ja yhä kutsua (matalaksi) palkaksi mutta ei työttömyyskorvaukseksi kulukorvaukseksi tai jollain muilla söpöhöpönimityksillä.

      Ei se että erittäin matala palkka pyritään naamioimaan joksikin muuksi muuta miksikään sitä tosiasiaa että kyseessä on erittäin matala palkka.

      Ja vähintään yhtä tärkeää olisi kysyä miksi sosialiturvan vastikkeellistaminen on työeläkettä kerryttämätöntä työntekoa? Pyritäänkä näin tapahtuvalla eläkemenojen alentamisella rahoittamaan kultapossukerhon eli hyvistä veljistä hyvimpien täysin omiin ulottuvuuksiinsa karanneet supereläkkeet. Supereläke = 40 000 - 60 000 euroa/kuukausi tai enemmän.

      • Ehkä, ehkä ei

        Tämä herättää lisää ajatuksia.

        1) Jos korvausta alettaisiin kutsumaan palkaksi, silloin pitäisi työnantajan (sossun tmv) maksaa työnantajan sivukuluja. "Työntekijälle" myös kuuluisi normaalit lomaedut. Voiko työtön tai sosiaalihuollon asiakas saada "kesälomaa" normaalista työttömyydestänsä. Heh.

        2) Palkalla ilmeisesti tarkoitetaan että palkitaan ihmistä jostakin asiasta jota hän on tehnyt. Yleensä tuo palkka on rahallinen korvaus. Jos sosiaaliturva olisikin palkkaa, niin mikä on se ansio mitä tuo "ansiotyön" tekijä on tehnyt jotta hän on oikeutettu siitä saatavaan palkkioon. Joku voisi ajatella että riittävä ansio palkkion saamiseen on ollut syntyä Suomeen. Itse näkisin että itsestänsä huolen pitäminen olisi jo jonkinlaisen palkinnon arvoinen teko, kun olen itse läheltä nähnyt näitä oman elämänsä sankareita jotka joutuvat vaikka minkälaisiin ongelmiin jo alle 30-vuotiaina.


    • niinonkii

      sossuluukkuraha PITÄÄ olla vastikkeellista.Sen eteen ei ole tehty työtä, toisin kuin työttömyyskorvauksen eteen.

      • juuuu niin

        Pummi on aina pummi saa rahaa mistä luukulta tahansa, vai luuletko olevasi parempi?


    • kokoomuksen ääni

      Kyllä pitää, meinaa vastikkeellista. Kaikki työttömät tukitöihin myös nämä työttömyysturvalla(ansiosidonnnaisella) olevat pummit.

    • hyvästi.

      Tarvii sitten kai kuolla nälkään Jos ei sossu rahoja saa. Töistäkään ei saa. Tai jos joutuu orja hommiin niin työtön ei ole vastuussa vahingoista mitä tapahtuu.

    • tuppis

      niiiiinpä...mutta onneksi se vasta voimaan tulee joskus 2017 jälkeen, siiheksi ehtii jo moni ansiosidonnaisella oleva lisäpäiville ja sitä tietä eläkkeelle.

      • KAIKILLE 2017

        Väärin.. osallistava sosiaaliturva tulee KAIKILLE 2017, mutta kyllä se osalle tulee jo 2015 alusta (tai siis osalla on nyt jo, mm. kokeilukunnat)

        Eli kukaan ei vielä tiedä keitä kaikki se koskee jo ensivuoden alussa?

        Eikä edes sitä millä tavoin se koskettaa?

        Ei tietenkään se haittaisi että "aktivoitaisiin" sossun rahalla olevia työttömiä mm. antamalla kuntosalille kuukausikortti tai vaikkapa uimahalliin (tämä oli nimittäin eräs vaihtoehto) mutta jostain syystä epäilen ettei sitä vaihtoehtoa valita? ;)

        Todennäköisintä on että 6-8 tuntia päivässä 5 päivää viikossa pakko-orjatyö tulee koskettamaan kaikkia jotka ovat pelkällä sossun tuella tai pelkällä työmarkkinatuella heti ensi vuoden alusta.

        Sitten sama alkaa koskemaan työttömyyspäivärahalla olevia sekä myöhemmin myös ansiosidonnaisella olevia, ehkä jopa sairaita (osa-työkykyiset) sekä (osa-aika) eläkeläisiä.


    • Yli 6000€kk

      Toivottavasti yhteiskunta hankkii näille veivareille osallistumispaikat, joissa vaikka vain painettaisiin punaista nappia, kun punainen valo syttyy. Tätä sitten normaalilla työajalla tahdilla ja tauotuksilla.

      Normaalit työelämän poissaolo säännöt käyttöön.

      Karensit tulisi olla oikeasti sitten majoitus hallissa ja soppatykki ruokailu.

      Alkaisivat sossun veivaajat oppia ihmisten tavoille.

      Parasta mitä voi tapahtua on vastikkeellisuuden tuleminen, toivottavasti tulisi mahdollisimman nopeasti ja kattavasti.

      Itse en enää silloin ole työnteon piirissä, kunhan parivuotta konttorilla jaksaa käydä, sitten loppuelämän varallisuus on tehty.

      • orja vie työpaikkasi

        siinä käy niin että tulee suurin muutos koskaan mitä Suomen työmarkkinoilla on koskaan tapahtunut. Ne kenellä on nyt kunnan tai valtion työpaikka ja luulo, että sielä työskennellään eläkeikään asti tai ne jotka työskentelevät pienissä yrityksissä tai kassalla, siivoojana, lastenhoitajana jne tulevat huomaamaan tämän ensimmäisenä. Pikkuhiljaa työpaikat vaihtuvat niin, että laitetaan työntekijät työttömyyskortistoon "taloudellisilla ja tuotannollisilla" syillä, tämähän on todella helppoa Suomessa. Sen jälkeen otetaan samaa työtä tekemään vastikkeellisen sossuturvan orja jonka palkka tulee tukena valtiolta ja on monta kertaa halvempi kuin pienipalkkaisimman duunarin palkka on sivukuluineen ja loma-aikoineen.

        Siinä mielessä tämä koskee myös työssäkäyviä joilla on ammattikoulutasoinen tai opistotasoinen koulutus, heidän työnsä on mahdottoman helppo korvata pakko-orjalla, joka oppii tuon työn helposti, on ehkä ennen työttömäksi jäämistään tehnyt samoja tai samankaltaisia töitä.

        Ihmeellistä, että suurin osa tällä palstalle avustustensaajille vittuilijoista ei tätä tajua. Mutta jos vaade menee läpi, eiiiiköhän se teille pian selviä.


    • KUUSKUUSTA

      @KAIKILLE 2017...kaikille ja kaikille,....tietysti kaikille, siinä mielessä että jos kuka tahansa alkaa sossutuilla elelee niin silloin se koskee...siis kaikkia jos sille tasolle menee.Vai mitä tarkoitat 'kaikilla'.
      Miten se koskee työssä 40tuntia/viikko tekevää, jos kerran kaikille on tarkoitettu ja miten sairaalassa makaavaa leikkauspotilasta....mitens nää 'kaikit' selität.

    • ihmettelen kans

      Ei kuulu ei näy selvitystä mitä tarkoittanee.

    • aktiv kapitaal
    • 1717

      sossupummien märkiä unia on jotta vakiporukka pois....millä ammattitaidolla ne 'orjat' ne hommat sitten tekee. Silloin on viimeistään konkassa koko maa jos niin sattuisi käymään, mutta sehän ei ole mahdollista.
      Johonkin aputöihin niitä voi käyttää ei muuhun.
      Ja se vakiporukka senkun lisää liksaa nostaa kun viimeistään siinä vaiheessa työnantajat huomaa kuinka suurta tappiota nää 'orjat' aiheuttaa.
      EI SIIS MITÄÄN PELKOA KELLÄÄN VAKINAISELLA...jollei muuten firma alta mene, kuten työnantajan eläköitymisen johdosta kun jatkajaa ei ole.

      • oi kerro jumalus

        "... niitä ..."

        Missähän vaiheessa herra orjuudelle-immuuni-ihmeolio muuttuu 'niiksi', kun hänet potkitaan pois työstään, jonkun toisen korkealle koulutetun korvatessa hänet, nyt vain ilman palkkaa? Tämä siirtyminen esimerkiksi Nokian ammattitaitoisesta työntekijästä 'niiden' rooliin - tapahtuuko se heti irtisanomisen yhteydessä, vai havaitaanko tämä vasta vuoden, parin jälkeen? Mikä on se ratkaiseva ero herra ylivertaisen ja työttömän orjaolion välillä? Oi paljasta meille suuressa viisaudessasi tämä. Ja miten se sinun imuuniutesi muodostuukaan? Varmaan hyvänä kansalaisena kerrot muillekin, jotta kaikki voimme rokottautua työttömyyttä ja orjuutta vastaan, kuten Sinä jo olet tehnyt. Syvään kumartaen ...


      • 1717
        oi kerro jumalus kirjoitti:

        "... niitä ..."

        Missähän vaiheessa herra orjuudelle-immuuni-ihmeolio muuttuu 'niiksi', kun hänet potkitaan pois työstään, jonkun toisen korkealle koulutetun korvatessa hänet, nyt vain ilman palkkaa? Tämä siirtyminen esimerkiksi Nokian ammattitaitoisesta työntekijästä 'niiden' rooliin - tapahtuuko se heti irtisanomisen yhteydessä, vai havaitaanko tämä vasta vuoden, parin jälkeen? Mikä on se ratkaiseva ero herra ylivertaisen ja työttömän orjaolion välillä? Oi paljasta meille suuressa viisaudessasi tämä. Ja miten se sinun imuuniutesi muodostuukaan? Varmaan hyvänä kansalaisena kerrot muillekin, jotta kaikki voimme rokottautua työttömyyttä ja orjuutta vastaan, kuten Sinä jo olet tehnyt. Syvään kumartaen ...

        esim. Nokialaisethan jo uudelleen työllistyneet 80 prosenttisesti, jollei jo enemmänkin.Jollei firma alta mene yrittäjän lopetettua eläköitymisen takia niin onhan se työ varmaa.
        Kutsumillasi 'niillä' tarkoitan sossurahalla ikänsä eläneitä jotka ei koskaan töissä ole olleet, ei kä aio mennäkkään koska rahaa virtaa ovista ja ikkunoista tekemättä mitään.
        Jokainen töissä kävijä saattaa jossakin vaiheessa olla myös työtön. Töistä työttömäksi joutuva ei ole sama kuin sossurahaa hyväkseen koko ikänsä käyttävä.


      • Byro B
        1717 kirjoitti:

        esim. Nokialaisethan jo uudelleen työllistyneet 80 prosenttisesti, jollei jo enemmänkin.Jollei firma alta mene yrittäjän lopetettua eläköitymisen takia niin onhan se työ varmaa.
        Kutsumillasi 'niillä' tarkoitan sossurahalla ikänsä eläneitä jotka ei koskaan töissä ole olleet, ei kä aio mennäkkään koska rahaa virtaa ovista ja ikkunoista tekemättä mitään.
        Jokainen töissä kävijä saattaa jossakin vaiheessa olla myös työtön. Töistä työttömäksi joutuva ei ole sama kuin sossurahaa hyväkseen koko ikänsä käyttävä.

        Entiseen haettiin osaajaa ja toivottiin "rahalla löytyvän". Löydettiin ja tyyppi hallitsi homman. Johtaja eläköityi ja uusi omistaja ei osaa vieläkään pyörittää firmaa.
        Tänä keväänä osaaja ja koko osastonsa saivat viimeisenä työpäivänään kutsun yt-neuttariin. Tuo osasto vaan on sen verran tärkeä, että jossei se pyöri kunnolla, koko firma on vaarassa. Uskon, että osaaja löytää uudenkin homman, mutta kaikki eivät.
        Ite sain kenkää pari vuotta sitten edellisissä yt-neuttareissa. Olen kai se 20%, jokei uutta ainakaan vakihommaa löydä. Ilman siippaa en pärjäisi 500/kk. Sinkkuna olisin joutunut myymään asuntonikin, siinä kun on lapsilta tyhjiksi jääneitä neliöitä.
        Joku uskoo, että sossu kustantaa vaikka mitä. Minä en.

        Turvassa voi olla kunnes edessä on yt ja potkut. Mikään ei ole ikuista..


      • ekstii
        Byro B kirjoitti:

        Entiseen haettiin osaajaa ja toivottiin "rahalla löytyvän". Löydettiin ja tyyppi hallitsi homman. Johtaja eläköityi ja uusi omistaja ei osaa vieläkään pyörittää firmaa.
        Tänä keväänä osaaja ja koko osastonsa saivat viimeisenä työpäivänään kutsun yt-neuttariin. Tuo osasto vaan on sen verran tärkeä, että jossei se pyöri kunnolla, koko firma on vaarassa. Uskon, että osaaja löytää uudenkin homman, mutta kaikki eivät.
        Ite sain kenkää pari vuotta sitten edellisissä yt-neuttareissa. Olen kai se 20%, jokei uutta ainakaan vakihommaa löydä. Ilman siippaa en pärjäisi 500/kk. Sinkkuna olisin joutunut myymään asuntonikin, siinä kun on lapsilta tyhjiksi jääneitä neliöitä.
        Joku uskoo, että sossu kustantaa vaikka mitä. Minä en.

        Turvassa voi olla kunnes edessä on yt ja potkut. Mikään ei ole ikuista..

        'Turvassa' on silloin kun on ikää sopivasti vaikka yt tulisikin. Moni vanhempi suorastaan odottaa tilaisuutta.


      • kansan demokratia
        ekstii kirjoitti:

        'Turvassa' on silloin kun on ikää sopivasti vaikka yt tulisikin. Moni vanhempi suorastaan odottaa tilaisuutta.

        Eläkkeesi voidaan viedä sinulta pois. Se ei ole jumalansanaa, että vanhusten on annettava elää arvoistaan elämää. Voi tulla joku fasistihallitus, joka poistaa vanhuuseläkkeenkin, paitsi tietysti rikkailta. Paras turva on yhteiskunnan korjaamisessa hyvinvointiyhteiskunnaksi, jossa hyvin- ja pahoinvointi jaetaan tasaisemmin ja kaikista pidetään huolta, kaikille kuitenkin yksityisyyttä ja vapautta sallien. Sellaista ei ehkä vielä ole kokeiltu missään. Voisikohan Suomi olla ensimmäinen?


      • Byro B
        ekstii kirjoitti:

        'Turvassa' on silloin kun on ikää sopivasti vaikka yt tulisikin. Moni vanhempi suorastaan odottaa tilaisuutta.

        Tai lait muutetaan ja lisäpvputki siirtyy historiaan.
        Mikään ei ole ikuista..ja pakko on vain köyhän kuolema.


      • kaappoli
        Byro B kirjoitti:

        Tai lait muutetaan ja lisäpvputki siirtyy historiaan.
        Mikään ei ole ikuista..ja pakko on vain köyhän kuolema.

        kyllä ne lisäpäivätkin poistetaan ajan mittaan ...vaikkakaan ei nyt tulevissa muutoksissa , mutta ehkä jo seuraavan hallituskauden lopulla.
        ''kansan demokratialle' senverran jotta äläpä pelottele ihmisiä, ei mitään viedä keltään....no, ehkä sossupummilta se vastikkeeton...mutta sehän jopa on suotavaakin....saada se vastikkeelliseksi.Seiso vaikka aidantolppana muutama tunti päivässä niin olet sitten ansainnut sen sossurahasi.


    • mikä muuttuu?

      "Kieltäytyminen on mahdollista vain sen uhalla, että menettää huomattavan osan sosiaaliturvastaan."

      Onhan jo vuosia voinut leikata 40% toimeentulotuesta jos kieltäytyy orjatöistä yms.

      Eikö se ole vielä huomattava? Kuinka paljon on sitten tämän "vastikkeelisen sosiaaliturvan" jälkeen?

    • oikeus ja kohtuus

      Minusta on oikeus ja kohtuus, että työhön kykenevät työikäiset velvoitetaan töihin. Ei voi puhua mistään orjatöistä, kun siitä vastineeksi saa täyden ylläpidon ja vähän enemmänkin rahaa.

      Kohtuutonta sen sijaan on kenenkään työkykyisen vaatia, että hänelle maksetaan pelkästä olemisesta. Jos on yhteiskunnan jäsen ja saa yhteiskunnalta ylläpidon, on kyllä velvollisuus myös antaa jotain yhteiskunnalle.

      Korostan vielä sitä, että lapset, vanhukset ja sairaat ovat eri asia. Näille ei tietenkään työvelvoitetta voi panna.

      • Kohtuutta

        "Minusta on oikeus ja kohtuus, että työhön kykenevät työikäiset velvoitetaan töihin. Ei voi puhua mistään orjatöistä, kun siitä vastineeksi saa täyden ylläpidon ja vähän enemmänkin rahaa."

        Tuohon kun lisää ilmaiset hautajaiset, niin yhtä juhlaa on työttömillä: http://goo.gl/09W0Go


      • hapsis1

        "Minusta on oikeus ja kohtuus, että työhön kykenevät työikäiset velvoitetaan töihin. "

        Mutta miksi jos he jo veroillaan palkastaan ovat maksaneet työttömyysturvastaan, jonka suurin osa työttömistä on tehnytkin. He ovat maksaneet palkoistaan myös sinun terveyskeskuskäyntejä tai omiaan, teiden rakentamista, infrastruktuuria jne. Jotkut näistä työttömistä ovat olleet yrittäjiä jotka huonossa taloustilanteessa ovat yrityksensä menettäneet. Heille, jotka ovat työstään maksaneet veroja ei sinun mielestäsi kuulu sosiaaliturva? Sitten on parasta ettei sitä veroa keneltäkään peritä, jos siihen hyötyyn ei meillä oikeutta ole.

        "Kohtuutonta sen sijaan on kenenkään työkykyisen vaatia, että hänelle maksetaan pelkästä olemisesta. Jos on yhteiskunnan jäsen ja saa yhteiskunnalta ylläpidon, on kyllä velvollisuus myös antaa jotain yhteiskunnalle."

        Maksamme, ja myös vanhempamme ovat maksaneet tolkuttomasti veroja täällä suomen maassa. Meille kuuluu siitä edestä palveluja... olemme jo tehneet työn niiden edestä.

        Nyt tämä minkä edestä olemme maksaneet jo hirveästi veroa pitäisikin maksaa kahteen kertaan työllä. Ei, olemme maksaneet huolenpidosta itse, jotta vaikeissa tilanteissa meitä autetaan... "ilmaiseksi", joka siis on jo maksettu.

        Olemme yhteiskunta jossa on erilaisia ihmisiä.. jotkut antaa enemmän ja toiset vähemmän... joillekkin ei olla edes annettu mahdollisuutta mennä elämässä eteenpäin työnteolla (nykyään näitä on paljon). Ihmisten pitäisi olla valmiita tekemään 6-8 tuntista työpäivää ja saada siitä palkaksi 550e/netto vaikka ennen sitä olisi ollut yrittäjä monta vuotta ja maksanut hemmetillisä veroja. Miksi? Koska hallitus ja jotkut ihmiset toitottaa kaiken vastikkeellisuudesta, ymmärtämättä että moni on jo maksanut... Ahne valtio. Se kenet vastuuseen pitäisi laittaa niin Suomen valtio ja hallitus, nimittäin meidän rahojen kiikuttamisesta ulkomaille.Ei tule sillä tavalla Suomeen työpaikkoja. Mieheni maksaa niin paljon veroja ja silti ei sillä tueta oman maamme kansalaisia vaan keskieurooppaa ja EU:ta, joka tulee olemaan meidän tuho.

        Ei 550e/kk riitä elämiseen edes vaikka kuinka Suomen edestä työharjoittelijana itseään orjuuttaisi! Joillain on asuntolaina jonka ovat ottaneet ennen töistä potkujen saamista. Nyt on niin paljon työpaikkoja lakkautettu, että monella menee asunto alta. Eikä sitä saa edes myytyäkään tässä tilanteessa. Velat vaan jää, joita ei makseta tuolla 550e/kk. Ei siinä yhteiskunta ole pitänyt huolta vaan ottaa taas vähän lisää... tämä ei ole oikein!

        Omituista on myös se kun työharjoittelijasta/orjatyöläisestä ei saisi yritys hyötyä lain mukaan, mutta miksi sitten laitetaan orjatyöläiseksi? Tämä on selvää, tietenkin koska niistä oikeasti hyödytään ja potkitaan oikeaa palkkaa saavat pellolle. Tilastot halutaan myös kauniiksi. Mutta miten se selitetään suomen kansalle....Se puetaan valkoisiin vaatteisiin. --->

        Voi raukat työttömät kun ne nyt syrjäytyy ja masentuu yksin kotona ja eivät sitten kohta kun on työvoimapula niin jaksa tehdä töitä enää. He alkoholisoituvat ja terveyskuluja tulee.. voi pieniä, heitä pitää auttaa jotenkin. Noh, laitetaan ne työtä tekemään 550e/kk keppiä käyttämällä niin sillä me niitä raukkoja autetaan ja sitten ovat onnellisia nuo vähän tyhmät, osaamattomat ja laiskat jotka vain yhteiskunnassa työtä tekemällä paikkansa ja minuutensa taas löytävät. Heillä kun ei ole mitään jos ei ole työtä.


        Oikeasti melkein kaikki työttömät haluavat palkallisen työn, ja heillä on tarvittavat taidot niihin, ihan tavallisia ihmisiä ovat. Alkoholisoituneita on työssäkäyvissäkin ja sairaita ja masentuneita. Töitä ei ole ja sillä selvä. Monet keksii elämäänsä sisältöä ja pitää sisäistä paloaan päällä ihan muulla tavalla kuin pakotettuna "orjatyöhön". Ihminen ei masennu työnteon puutteesta.. sitä keksii itsekin vaikka hyväntekeväisyydessä.. ihminen masentuu ja syrjäytyy syyllistämisestä, pakottamisesta, siitä ettei rahat riitä. Rahojen riittämättömyydestä aiheutuneisiin oireisiin kun ei orjatyö auta.

        Ongelma on muualla kuin työttömissä!


      • safa jgfsdg
        hapsis1 kirjoitti:

        "Minusta on oikeus ja kohtuus, että työhön kykenevät työikäiset velvoitetaan töihin. "

        Mutta miksi jos he jo veroillaan palkastaan ovat maksaneet työttömyysturvastaan, jonka suurin osa työttömistä on tehnytkin. He ovat maksaneet palkoistaan myös sinun terveyskeskuskäyntejä tai omiaan, teiden rakentamista, infrastruktuuria jne. Jotkut näistä työttömistä ovat olleet yrittäjiä jotka huonossa taloustilanteessa ovat yrityksensä menettäneet. Heille, jotka ovat työstään maksaneet veroja ei sinun mielestäsi kuulu sosiaaliturva? Sitten on parasta ettei sitä veroa keneltäkään peritä, jos siihen hyötyyn ei meillä oikeutta ole.

        "Kohtuutonta sen sijaan on kenenkään työkykyisen vaatia, että hänelle maksetaan pelkästä olemisesta. Jos on yhteiskunnan jäsen ja saa yhteiskunnalta ylläpidon, on kyllä velvollisuus myös antaa jotain yhteiskunnalle."

        Maksamme, ja myös vanhempamme ovat maksaneet tolkuttomasti veroja täällä suomen maassa. Meille kuuluu siitä edestä palveluja... olemme jo tehneet työn niiden edestä.

        Nyt tämä minkä edestä olemme maksaneet jo hirveästi veroa pitäisikin maksaa kahteen kertaan työllä. Ei, olemme maksaneet huolenpidosta itse, jotta vaikeissa tilanteissa meitä autetaan... "ilmaiseksi", joka siis on jo maksettu.

        Olemme yhteiskunta jossa on erilaisia ihmisiä.. jotkut antaa enemmän ja toiset vähemmän... joillekkin ei olla edes annettu mahdollisuutta mennä elämässä eteenpäin työnteolla (nykyään näitä on paljon). Ihmisten pitäisi olla valmiita tekemään 6-8 tuntista työpäivää ja saada siitä palkaksi 550e/netto vaikka ennen sitä olisi ollut yrittäjä monta vuotta ja maksanut hemmetillisä veroja. Miksi? Koska hallitus ja jotkut ihmiset toitottaa kaiken vastikkeellisuudesta, ymmärtämättä että moni on jo maksanut... Ahne valtio. Se kenet vastuuseen pitäisi laittaa niin Suomen valtio ja hallitus, nimittäin meidän rahojen kiikuttamisesta ulkomaille.Ei tule sillä tavalla Suomeen työpaikkoja. Mieheni maksaa niin paljon veroja ja silti ei sillä tueta oman maamme kansalaisia vaan keskieurooppaa ja EU:ta, joka tulee olemaan meidän tuho.

        Ei 550e/kk riitä elämiseen edes vaikka kuinka Suomen edestä työharjoittelijana itseään orjuuttaisi! Joillain on asuntolaina jonka ovat ottaneet ennen töistä potkujen saamista. Nyt on niin paljon työpaikkoja lakkautettu, että monella menee asunto alta. Eikä sitä saa edes myytyäkään tässä tilanteessa. Velat vaan jää, joita ei makseta tuolla 550e/kk. Ei siinä yhteiskunta ole pitänyt huolta vaan ottaa taas vähän lisää... tämä ei ole oikein!

        Omituista on myös se kun työharjoittelijasta/orjatyöläisestä ei saisi yritys hyötyä lain mukaan, mutta miksi sitten laitetaan orjatyöläiseksi? Tämä on selvää, tietenkin koska niistä oikeasti hyödytään ja potkitaan oikeaa palkkaa saavat pellolle. Tilastot halutaan myös kauniiksi. Mutta miten se selitetään suomen kansalle....Se puetaan valkoisiin vaatteisiin. --->

        Voi raukat työttömät kun ne nyt syrjäytyy ja masentuu yksin kotona ja eivät sitten kohta kun on työvoimapula niin jaksa tehdä töitä enää. He alkoholisoituvat ja terveyskuluja tulee.. voi pieniä, heitä pitää auttaa jotenkin. Noh, laitetaan ne työtä tekemään 550e/kk keppiä käyttämällä niin sillä me niitä raukkoja autetaan ja sitten ovat onnellisia nuo vähän tyhmät, osaamattomat ja laiskat jotka vain yhteiskunnassa työtä tekemällä paikkansa ja minuutensa taas löytävät. Heillä kun ei ole mitään jos ei ole työtä.


        Oikeasti melkein kaikki työttömät haluavat palkallisen työn, ja heillä on tarvittavat taidot niihin, ihan tavallisia ihmisiä ovat. Alkoholisoituneita on työssäkäyvissäkin ja sairaita ja masentuneita. Töitä ei ole ja sillä selvä. Monet keksii elämäänsä sisältöä ja pitää sisäistä paloaan päällä ihan muulla tavalla kuin pakotettuna "orjatyöhön". Ihminen ei masennu työnteon puutteesta.. sitä keksii itsekin vaikka hyväntekeväisyydessä.. ihminen masentuu ja syrjäytyy syyllistämisestä, pakottamisesta, siitä ettei rahat riitä. Rahojen riittämättömyydestä aiheutuneisiin oireisiin kun ei orjatyö auta.

        Ongelma on muualla kuin työttömissä!

        Hyvä, osaat ajatella. Monet eivät osaa, vaan toistelevat iskulauseita, joita syötetään televisiosta, lehdistä ja netistä.
        Satuin kuuntelemaan Riminillä Italiassa kaksi vuotta sitten pidetyn tilaisuuden puhujia, taloustieteilijöitä Missourin yliopistosta. Michael Hudson ja muut selkeyttivät tarkkaan, miksi niin Amerikka kuin EU:ssa käpristelevät valtiot ovat tässä jamassa nyt. Tätä kannattaa kuunnella jokaisen kansalaisen, työttömän ja palkollisen, yrittäjän, opiskelijan, eläkeläisen ja kaikkien muidenkin. Me olemme samassa jamassa kaikki, menossa kohti samaa määränpäätä, ellemme yhdessä päätä suuntaa muuttaa. Tässä on suomalainen tekstitys, ja puheita on useita. Kannattaa kuunnella kaikki. https://www.youtube.com/watch?v=M8YHohFHalE&index=7&list=PLIKCzB-IC9HItjjy-CNhGpXpZNqoZJk0h

        Tämän katsottuanne osaatte kysyä oikeat kysymykset, jos menette Tampereelle. Ja osaatte kertoa, miten te haluatte tätä maata vietävän eteenpäin. Vaikka emme eläkään demokratiassa, vaan sosiaalidemokratian irvikuvassa, kuten Hudson kuvailee. Poliitikot sanovat meille suurinpiirtein: "Ähäkutti, äänestit minua, ja nyt olen hallitsijasi, ja teen niin kuin pankit ja suuryritykset haluavat - sinun mielipiteesi ei liikuta minua, ennen kuin hiukan seuraavien vaalien alla."

        Muutos lähtee meistä. Hudson muuten kuuluu Occupy Wall Street -liikkeeseen.


      • dfhgvdfhgs
        safa jgfsdg kirjoitti:

        Hyvä, osaat ajatella. Monet eivät osaa, vaan toistelevat iskulauseita, joita syötetään televisiosta, lehdistä ja netistä.
        Satuin kuuntelemaan Riminillä Italiassa kaksi vuotta sitten pidetyn tilaisuuden puhujia, taloustieteilijöitä Missourin yliopistosta. Michael Hudson ja muut selkeyttivät tarkkaan, miksi niin Amerikka kuin EU:ssa käpristelevät valtiot ovat tässä jamassa nyt. Tätä kannattaa kuunnella jokaisen kansalaisen, työttömän ja palkollisen, yrittäjän, opiskelijan, eläkeläisen ja kaikkien muidenkin. Me olemme samassa jamassa kaikki, menossa kohti samaa määränpäätä, ellemme yhdessä päätä suuntaa muuttaa. Tässä on suomalainen tekstitys, ja puheita on useita. Kannattaa kuunnella kaikki. https://www.youtube.com/watch?v=M8YHohFHalE&index=7&list=PLIKCzB-IC9HItjjy-CNhGpXpZNqoZJk0h

        Tämän katsottuanne osaatte kysyä oikeat kysymykset, jos menette Tampereelle. Ja osaatte kertoa, miten te haluatte tätä maata vietävän eteenpäin. Vaikka emme eläkään demokratiassa, vaan sosiaalidemokratian irvikuvassa, kuten Hudson kuvailee. Poliitikot sanovat meille suurinpiirtein: "Ähäkutti, äänestit minua, ja nyt olen hallitsijasi, ja teen niin kuin pankit ja suuryritykset haluavat - sinun mielipiteesi ei liikuta minua, ennen kuin hiukan seuraavien vaalien alla."

        Muutos lähtee meistä. Hudson muuten kuuluu Occupy Wall Street -liikkeeseen.

        Tuosta konferenssista on 21 videota, jotka on tekstitetty suomeksi, löytyvät edellämainitun videon yhteydestä. Kuunnelkaa myös kysymys ja vastaus -sessiot, niissä on paljon relevanttia ohjetta ja ideaa Suomenkin työllisyystilanteeseen ja talouteen. Minä en ole kovin hyvä numeroiden suhteen, mutta jopa minäkin ymmärsin nuo puheet kuunneltuani, missä EU menee. Työttömyys ei todellakaan ole meidän syymme. Ja se on hyvä muistaa meitä kyykyttävien virkailijoidenkin, koska hekin ovat pian työttöminä ja elämässä kädestä suuhun, jos sitäkään. Vain rikkaat pankkiirit tässä tilanteessa rikastuvat, kaikki muut köyhtyvät. Muutosta on turha odottaa rikollisilta, sen on lähdettävä meistä, kansalaisista.


    • 167-176

      "Ei voi puhua mistään orjatöistä, kun siitä vastineeksi saa täyden ylläpidon ja vähän enemmänkin rahaa."
      Työstä pitää maksaa PALKKAA, ei "vähän enemmän rahaa" joka menee sitten matkakuluihin eikä aina edes riitä, täydestä ylläpidosta on turha puhua nykykorvauksilla ja -hinnoilla. Suurin ongelma tuossa on se että noilla orjilla aletaan korvata palkkatyötä jota jo nyt tapahtuu vaikka laki kieltää sen niin kukaan ei tehokaasti valvo sitä.

      • painajainen

        Heräsin tänä aamuna uneen, jossa muinaiset roomalaiset rikkaat mässäilivät kemuissaan, loikoen divaaneillaan, välillä oksentaen, että pystyivät mättämään lisää. Heitä palvelivat laihat orjat, jotka olivat heidän omaisuuttaan; ei palkkaa, vain henkensä sai pitää, jos teki, mitä käskettiin, koko ajan. Selkäänsä saattoi saada mielioikusta, eikä hengenlähtökään kaukana ollut.

        Onkohan tuollainen nykyisten ökyrikkaiden yhden prosentin tavoitteena? Yhteiskunta, jossa on hyvin vähän pienyrittäjiä tai vapaita työläisiä - on vain muutamia rikkaita ja heidän orjalaumansa. Sinä ja mibnäkin olisimme siinä yhteiskunnassa orjina, joten samassa veneessä tässä ollaan. Samassa kaleerilaivassa. Vedetään siis yhtä köyttä, eli käytetään airojamme johonkin muuhun kuin laivan kuljettamiseen kiltisti.


    • Pahoinvointivaltio

      "Heräsin tänä aamuna uneen, jossa muinaiset roomalaiset rikkaat mässäilivät kemuissaan, loikoen divaaneillaan, välillä oksentaen, että pystyivät mättämään lisää. Heitä palvelivat laihat orjat, jotka olivat heidän omaisuuttaan; ei palkkaa, vain henkensä sai pitää, jos teki, mitä käskettiin, koko ajan. Selkäänsä saattoi saada mielioikusta, eikä hengenlähtökään kaukana ollut."

      ***************
      "Hyvä sijoitusvuosi

      Vuonna 2013 sijoitukset tuottivat hyvin ja taloudellisesti säätiön vuosi oli erinomainen. Omaisuusluokista eniten tuottivat osakkeet, joiden paino säätiön salkussa oli lähes puolet. Korkein tuotto saatiin suomalaisista osakkeista ja alhaisin kehittyvien markkinoiden osakkeista. Säätiön sijoitusvarallisuuden tuotosta maksetaan apurahat ja säätiön hallinto.

      Näkymät juhlavuodelle 2014

      Vuosi 2014 on alkanut sijoitusmarkkinoilla tapahtumarikkaissa merkeissä. Säätiön talous ja toiminta ovat vakaalla pohjalla. Sijoitussalkku on hajautettu ja tuottaa riittävää kassavirtaa toiminnan hoitamiseen.



      Vuoden 2014 varainkäyttöä nostaa säätiön juhlavuosi. Juhlavuoden kunniaksi säätiö järjestää kaksi kansainvälistä tieteellistä kongressia ja jakaa apurahoja tavallista enemmän. Juhlavuoden päättää joulukuussa suuret vuosipäiväjuhlat."
      http://www.yjs.fi/blog/saation-vuosikertomus-2013-tieteen-tuki-vakaalla-pohjalla/

      "Uusi köyhyysraja on näin ollen 13 990 euroa vuodessa eli 1 170 euroa kuukaudessa. Pienituloisia oli toissa vuonna 635 000, eli noin 70 000 vähemmän kuin vuotta aiemmin."
      http://www.taloussanomat.fi/tyo-ja-koulutus/2014/03/20/raja-laski-nailla-tuloilla-olet-nyt-pienituloinen/20143991/139

    • aktiv kapitaal

      Tulee olla vastikkeellista, mutta hieman eri tavalla, kaikille
      Myös sinut, vastikkeelliseen haluamaasi mielekkääseen "työhön" lähettäjän tulee olla vastikkeellinen "työntekijä" mieleisessään työssään joka palvelee kokonaisuutta muutoin kuin rahan voimalla.

      http://www.zeitgeist.fi/ajan-henki/

    • 58v

      Sain verolaskelman, jossa bruttotuloni ovat 8.800 euroa vuodessa. Olen siis yliköyhä? En onneksi vielä kaleeriorja. Vastikkeellisuus on elossa olo.

      • Row row the boat

        "Sain verolaskelman, jossa bruttotuloni ovat 8.800 euroa vuodessa. Olen siis yliköyhä? "

        "En onneksi vielä kaleeriorja."

        Vvapaasti sinä voit matkustaa, vapaasti ostaa terveellistä ruokaa, vapaasti pitää yllä kuntoasi, vapaasti vaihtaa asuntoa, vapaasti valita itsellesi terveellisiä vaihtoehtoja, vapaasti sinä voit lähes kaikkea niin kuin orjat voivat.

        Vapaasti sinä voit maksaa Tv-maksun, jotta voit vapaasti vastaaottaa markkinatalousmainoksia.

        Vapaasti sinä voit maksaa arvonlisäveron terveellisestä halpamakkarapaketista, joka nostaa kolesteroliarvosi pilviin.

        Vapaasti sinä voit maksaa arvonlisäveron mukavasta halpawcpaperista joka repii perseesi verille.

        Vapaasti sinä voit maksaa arvonlisäveron sähköverosta jota vapaasti voit sinä maksaa, jotta saat katsottua tv:tä, josta voit vapaasti katsoa mainoksia, joita vapaat markkinat sinulle syöttävät.

        Vpaasti voit sinä katsoa vapaiden markkinoiden sinulle syöttämisä mainoksia ja vapaasti sinä voit ostaa halpamakkaraa, josta voit vapaasti maksaa arvonlisäveroa.

        Vapaasti olet sinä valitsemassa orjuuden sijasta pakkotyön ottamalla vapaasti vastikkeellisuus vastaan.

        Sinä et vielä ole kaleeriorja. Kaleeriorjat tekevät vastikkeellista työtä, jotta saavat ruokaa. Ilman vastiketta tulee ruoskaa.

        Muut orjat eivät ole sitoutuneet vapaasti kaleeriorjaksi

        Onnittelut ajattelukyvystäsi.


      • 58v
        Row row the boat kirjoitti:

        "Sain verolaskelman, jossa bruttotuloni ovat 8.800 euroa vuodessa. Olen siis yliköyhä? "

        "En onneksi vielä kaleeriorja."

        Vvapaasti sinä voit matkustaa, vapaasti ostaa terveellistä ruokaa, vapaasti pitää yllä kuntoasi, vapaasti vaihtaa asuntoa, vapaasti valita itsellesi terveellisiä vaihtoehtoja, vapaasti sinä voit lähes kaikkea niin kuin orjat voivat.

        Vapaasti sinä voit maksaa Tv-maksun, jotta voit vapaasti vastaaottaa markkinatalousmainoksia.

        Vapaasti sinä voit maksaa arvonlisäveron terveellisestä halpamakkarapaketista, joka nostaa kolesteroliarvosi pilviin.

        Vapaasti sinä voit maksaa arvonlisäveron mukavasta halpawcpaperista joka repii perseesi verille.

        Vapaasti sinä voit maksaa arvonlisäveron sähköverosta jota vapaasti voit sinä maksaa, jotta saat katsottua tv:tä, josta voit vapaasti katsoa mainoksia, joita vapaat markkinat sinulle syöttävät.

        Vpaasti voit sinä katsoa vapaiden markkinoiden sinulle syöttämisä mainoksia ja vapaasti sinä voit ostaa halpamakkaraa, josta voit vapaasti maksaa arvonlisäveroa.

        Vapaasti olet sinä valitsemassa orjuuden sijasta pakkotyön ottamalla vapaasti vastikkeellisuus vastaan.

        Sinä et vielä ole kaleeriorja. Kaleeriorjat tekevät vastikkeellista työtä, jotta saavat ruokaa. Ilman vastiketta tulee ruoskaa.

        Muut orjat eivät ole sitoutuneet vapaasti kaleeriorjaksi

        Onnittelut ajattelukyvystäsi.

        Mistä poltit päreesi?
        Olen köyhä ja pitkäaikaissairas jo melko iäkäs ihminen. Työhistoria on pitkä, yli 40 vuotta. Siksi kirjoitin, että pienen tukeni vastine on vain elossa olo, ei muuta.
        Elämässäni ei ole mitään muuta enää jäljellä kuin nukkuminen, lääkkeet ja iltapuuro.


    • kukkuböööle

      Suomen rajojen sisäpuolella elää eräiden s-kirjaimella alkavan maahanmuuttaryhmän lisäksi myös sellaisia suomalaisia jotka lähtökohtaisesti ajattelee, että yhteiskunnan täytyy elättää heidät eivät halua tehdä töitä vaikka ovat täysin terveitä. Lisänä osalla vielä itse aiheutettu alkoholiongelma. Kukaan ei ole syntyään alkoholisti. Heille toimeentulotuki tulisi olla vastikkeellinen. Sitten on heitä jotka ovat työtapaturman johdosta työttömänä, kehitysvammaisia, joilla on jatkuvia kroonisia kipuja näile ei tulisi olla vastikeellisuuden vaatimusta.

    • taaskusetettiin

      Tässäpä jälleen TE-keskuksen aivopieru ja suomalaisen lainsäädännön riemuvoitto! Minulta evättiin työmarkkinatuki koska te-keskus lähetti kirjeen väärään osoitteeseen! Ja tämä on nyt sitten minun vastuullani,että en ollut tietoinen siitä,ettei maistraatin kautta mene uudet osoitetiedot työkkäriin! Tällaisillako heppoisilla perusteilla,inhimillisen erehdyksen ja puhtaan tietämättömyyden vuoksi lapselta viedään leipä suusta ja katto päänpäältä??? Työkärin lausunnon vuoksi menetin myös osan perusturvasta ja nyt ollaan kohta vaillavakinaistaosoitetta,jolleivät pyörrä tuota lausuntoaan! Ei muuta kuin diakonia toimistolta ruokakuponkia kerjäämäään,on se per-kele tätä maata!!!! Ihan itse vielä olin työkkäriin yhteydessä,että josko johonkin pääsisi edes työkokeiluun sitten jos ei muuta. Jos en olisi käynyt kyseisessä lafkassa muistuttamassa olemassaolostani,olisin saanut olla täysin rauhassa ja tuet eivät olisi menneet!!! Kansalaispalkka kaikille!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      226
      3505
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2191
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2081
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1965
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      83
      1640
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe