Down-lapsen abortoimattomuus moraalitonta?

ateismin ideologiaa

Mitä mieltä tästä?

http://www.hs.fi/ulkomaat/Richard Dawkins Moraalitonta olla abortoimatta Down-sikiöitä/a1408585737898?ref=hs-art-top-3

"Maailman tunnetuimmaksi ateistiksi kutsuttu evoluutiobiologi, britti Richard Dawkins on synnyttänyt kohun yhteisöpalvelu Twitterissä sanomalla, että on moraalitonta olla abortoimatta sikiöitä, joilla havaitaan Downin oireyhtymä, The Guardian -lehti kertoo."

"Richard Dawkins on tullut tunnetuksi tiededokumenteistaan ja jumalan olemassaoloa vastaan argumentoivasta kirjastaan The God Delusion eli Jumalharha. Hän on aiemminkin aiheuttanut kohua Twitter-viesteillään esimerkiksi kommentoimalla muslimien vähäisiä Nobel-palkintoja sekä ajatuksellaan, että jotkut raiskaukset ja pedofiliatapaukset ovat toisia lievempiä."

(kommentteja alta)

"Viimeksi näitä Richard Dawkinsin syndroomasta kärsiviä ihmisiä oli kolmannen valtakunnan leirijohtajina."

"Mukavuusabortti-instituutio on eugenismin ja sosiaalidarwinismin nykyinen muoto. Se kohdistuu tietysti vammaisiin ja poikkeaviin, kuten "väärää sukupuolta" kantaviin lapsiin. Suurin osa aborteissa teilatuista lapsista on kuitenkin täysin terveitä. Aborttijärjestelmä on suomalaisen sosiaalipolitiikan konkurssijulistus. Vain äitinsä kohdussa kasvavia lapsia kohdellaan riistämällä heiltä ihmisyys, lapsen oikeudet, henki ja elämä. Nuorten naisten painostus "vapaaehtoiseen" mukavuusaborttiin on vaiettu oikeusturvaongelma."

"jep jep, ja natsiaate nostaa taas päätään. Jos et ole jonkun mielestä "normaali" et ole ansainnut elämää...keneköhän moraali tässä on kieroutunut? Eiköhän se ole jokaisen oma päätös"

"Kylmäävää luettavaa. Jos ja kun tämänkaltaiset näkemykset pääsevät yhteiskunnassa vallalle, ei olla enää kaukana jo kertaalleen kuopattujen, todella vahingollisten aatteiden uudelleen nousemisesta. Ja mikä pahinta, näiden ihmisyyden wc -pytystä alas vetävien arvojen laajempaa hyväksymistä pohjustetaan varsin kyseenalaisella tavalla arvostusta nauttivien tieteentekijöiden arvovallalla."

10

107

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Dawkinsilla on mielenkiintoisia teesejä. Hän sanoo suoraan ja tarkoituksellisesti mitä ajattelee ja herättää siksi paljon pahennusta, vaikka moni tietysti ajattelee ihan samalla lailla kuin hän. Niistä ei vain saisi puhua ääneen, sillä nämä ovat tabuja. Itse en ole samaa mieltä kaikessa hänen kanssaan, ainakaan tästä aborttiasiasta. Jokainen perhe tekee nämä päätökset itse, eikä toisten moralisoiminen tai johonkin päätökseen pakottaminen ole paikallaan.

      Hän tietenkin provosoi tahallaankin uskovaisia esittämällä julkisesti täysin vastakkaisia moraaliajatuksia ja moni uskovainen provosoituukin helposti. Mutta hänellä on yhtä suuri oikeus luoda omat moraalikäsityksensä kuin muillakin.

      Mutta rupesi naurattamaan, että tuohonkin on jo tullut kommentti, missä lukee mm. näin:

      "Vain äitinsä kohdussa kasvavia lapsia kohdellaan riistämällä heiltä ihmisyys, lapsen oikeudet, henki ja elämä."

      Kummastuttaa, etteikö kirjoittaja todellakaan näe kenenkään muiden oikeuksia poljettavan, kuin juuri jakautneen munasolun, kun sanoo, että vain kohdussa olevien lasten ihmisyys riistetään? Paitsi että meillä lapsia kohdellaan todella huonosti monissa tunnekylmissä ja riippuvuusongelmaisissa perheissä, heitä pahoinpidellään ja kohdellaan kaltoin. Puhumattakaan ulkomailla, missä lapset ovat kauppatavaraa, koska heitä syntyy niin suunnittelemattomasti ja turvattomiin oloihin.

      Jotkut haluvat riistää naisiltakin (entisiä tyttösikiöitä) heidän ihmisoikeutensa ja kansalaisoikeutensa määrätä omasta lisääntymisestään ja elämästään ja esim. rangaista heitä lapsettomuudesta ja vaikeuttamalla kaikin tavoin naisten elämää ja oikeutta terveydenhoitoon. Näistä on tehty oikein kansalalaisaloitteitakin. Niin että todellakin muidenkin oikeuksia poljetaan, kuin vain alkioiden tai sikiöiden.

    • saivar saivar

      "Paitsi että meillä lapsia kohdellaan todella huonosti monissa tunnekylmissä ja riippuvuusongelmaisissa perheissä, heitä pahoinpidellään ja kohdellaan kaltoin."

      Ehkä tarkottikin että ihan lain puitteissa (ed. lauseessa puhuttiin aborttijärjestelmästä). Ihan kun nyt joku ei tietäs että kaikkee muutakin pahaa tapahtuu jatkuvasti, mutta ei sentään mielipuolisten lepsulakien varjolla.

      "heidän ihmisoikeutensa ja kansalaisoikeutensa määrätä omasta lisääntymisestään ja elämästään"

      Niinkö. Onko joku vaatimassa niiden naisten tappamista jotka käyttää ehkäsyjä?

    • jkmdj

      Jokaisella Down-ihmisellä on täysi oikeus elämäänsä ja yhtälaiset oikeudet kuin muillakin ihmisillä.

      Olen samaa mieltä Dawkinsin kanssa, että on moraalitonta jättää abortoimatta. Miksi antaa tarkoituksella ihmisen/sielun kehittyä vialliseen ruumiiseen?

    • voiko olla tottakaan

      "Jokaisella Down-ihmisellä on täysi oikeus elämäänsä "

      "on moraalitonta jättää abortoimatta. "

      Et näe ite tässä mitään ristiriitaa....??
      Siis saako niitä down-ihmisiä nyt tappaa vaiko ei?!!

      • jkmdj

        Tietenkään Down-ihmisiä ei saa tappaa.

        Johan tuossa alussa sanoin, että Down-ihmisellä on täysi oikeus elämäänsä ja yhtälaiset oikeudet kuin muillakin ihmisillä.


    • Äärihenonismia

      Dawkins on samanlainen "ateisti" kuin aborttiväki. Hyökätessään "jumalaa" vastaan hän hyökkää,otse asiassa ihmisyyttä ja tasa-arvoa vastaan. Julistamassaan hedonismissa muut ihmiset ovat vain välineitä mielihyvän kalastelussa. Jos tiellä sattuu olmemaan lapsi ja lainsäädäntö sallii hänen tappamisensa, hedonisti ryhtyy toimiin.

      Olisi paljon vaikeampaa hyökätä julkisesti ihmisoikeuksia ja ihmisyyttä sekä etiikkaa vastaan. Siksi Dawkins ja aborttiväki pitävät jumalaa olkinukkenaan. Dawkins jäi kömpelyyttään kiinni rysän päältä, kun sanoi suoraan mitä tavoittelee.

      Kuten tälläkin palstalla -toki kömpelömmin- yritetään tiede valjastaa väkivallan ja lasten tappamisen välineeksi. Se on äärimmäinen loukkaus tieteen etiikkaa ja metodologiaa vastaan.

      • :))))))

        Lasten tappaminen on paha rikos, pahimpia, siitä joutuu vankilaan pitkäksi aikaa.
        Abortti on laillinen toimenpide kun tehdään ajoissa. Se ei ole tappamista, ei abortiksi voi sanoa elinkelpoisen sikiön poistamista kohdusta ja murhaamista, se onkin murha.
        Alkiota abortoituu pilvin pimein, et ehdi mitenkään suojella kaikkia :)


    • Nii se vaan on

      Dawkinsin moraalikäsitys abortista jne on ihan yhtä oikeutettu kuin muidenkin. Jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen. Saahan uskishörhötkin mesota. Uskishörhö unohtaa, että muillakin on sananvapaus kuin heillä itsellään.

    • sairaat lisääntyvät

      Muuramen pedofiiliköörin tuomittujen joukosta törkeän seksuaalirikoksen kohteiksi joutuneiden lasten äiti olisi pitänyt pakkosterilisoida jo aikoinaan, eikä laskea häntä edes lapsia tekemään. Ennen hyvään aikaan kaikki vähä-älyiset ymt. vastaavat sterilisoitiin.

    • että näin sitten.

      täältäkin poistettu näköjään vastustavat vastaukset valhevääristelyihin, ja tietenkin suosijoiden jankkaukset jätetty paikoilleen.... mitähän asiatonta näissäkään taas oli????

      (vastaus tähän
      jkmdj
      23.8.2014 18:15)

      niin niin,..
      23.8.2014 22:46
      "Down-ihmisellä on täysi oikeus elämäänsä"

      paitsi sillon kun on vielä "mitätön soluklimppi" eli kohdun sisällä ;)

      (vastaus tähän
      :))))))
      26.8.2014 10:06)

      "seliseli kiistomutu
      26.8.2014 10:59
      "Se ei ole tappamista,"

      siellä taas vauhdissa :DD uskotko ite tohon? Ketä luulet huijaavas? :)

      "Alkiota abortoituu pilvin pimein"

      Jep jep, mutta useimpia ei TAPETA, kuten ihmisen aiheuttamassa abortissa tapahtuu ;)))) "

      Eli näkköjään täällä saa levittää valheita mutta niitä ei saa enää oikoa, ja jankutus "ei abortti oo tappamsta/murha" salitaan mutta "abortti on tappamista/murha" on sitten HYSHYSSS!!! :)))

      Postiivisesti täällä näiden uusien terroristien toimista saa yllättyä varmaan vasta sitten kun kyllästyvät riehuun täällä ja häipyvät kun se vallantunne on täyetetty...

    Ketjusta on poistettu 15 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      366
      4456
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      84
      1844
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      65
      1580
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1556
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1390
    6. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      209
      1369
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1351
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1341
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1225
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1218
    Aihe