Sm-sarja 2014-2015 ennakko sijat 5 - 8

kilpakiekko

5. Kärpät
Tikkisen ja Tarkin myötä menetti paljon ja putoaa sen takia neljän kärjen ulkopuolelle. Maalivahtina Airaksinen jatkaa ja on ihan hyvä sm-sarja maalivahti, mutta nyt uuden tilanteen edessä kun peli tulee pyörimään kärkijoukkueita vastaan paljon enemmän omassa päässä. Airaksisen pitäisi pystyä pelaamaan todella huippukausi, mikäli Kärpät meinaisi mitallipeleihin selvitä. En usko että siihen pystyy.
Puolustusta tulee johtamaan Isa Rahunen eikä, Kärppien puolustus muutenkaan ihan heikko ole, mutta kuka tekee maalit tulevalla kaudella?
Nyt on Maamäki, Käyhkö, Mäkinen ja Salomäki isossa roolissa vai löytyisikö nuorista vielä muita jotka löisivät itsensä läpi sm-sarjassa?
Ainakin Jokikokko saanee tilaisuutensa. Tärkeimmät pelaajat: Airaksinen ja Isa Rahunen

6. Kjt
Menetti muutamia viime kauden parhaimpia pelaajiaan, mutta vastaavasti sai myös pari hyvää pelaajaa joukkueeseen.
Kuortaneelta tulleet Tanskanen ja Ollikainen muodostavat erittäin hyvän hyökkäys kaksikon sm-sarjaan. Ja kun Rakkolainenkin on taas vuoden vanhempi ja kokeneempi niin Kjt ottanee viimeisen paikan pudotuspeleissä. Muuten hyökkäys sekä puolustus kokonaisuutena on suhteellisen heikko ja sen lisäksi maalivahtikaksikko Jäppinen, Houni on sarjan heikoin. Tärkeimmät pelaajat: Tanskanen ja Ollikainen.

7. Kuortane
Kun lähes puolet joukkueesta lähtee, niin vaikeuksissa olisi mikä joukkue vaan ja niin on myös Kuortane. Sai joitakin 98 ikäluokan kärkipelaajia, mutta vielä tulevalla kaudella he eivät korvaa lähteneitä. Kun hyökkäys, puolustus ja maalivahtipeli heikkenee niin karsinta kutsuu taas. Maalivahti Keisala on nuoresta iästään huolimatta sarjan keskitasoa parempi maalivahti ja samalla joukkueen tärkein pelaaja.

8. Kalpa
Vähän sama tilanne kuin Kuortaneella vaikka määrällisesti ei ihan niin paljon pelaajia lähtenyt, mutta laadullisesti yli puoli joukkuetta jätti Kalpan. Viime kaudella hyökkäys oli kohtalainen, mutta nyt sekin heikkeni tuntuvasti ja kun sen lisäksi ennestään heikko puolustus heikkeni edelleen eikä maalivahtikaksikko Juutilainen, Kuusela vakuuta niin paikka sarjan hännillä ja karsinnassa lienee selviö. Kalpan ainut lähellä maajoukkuetasoa oleva pelaaja Niskanen on joukkueen tärkein pelaaja. Sarjapaikan säilyttäminen on Kalpalle kuin mestaruus.

98

1453

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • surkeaa on

      Huonolta näyttää sm-sarjan tilanne. Hirveät tasoerot joukkueiden välillä. Ei varmaan ole ihan hirveän miellyttäviä reissuja lähteä Oulusta, Kuortaneelta tai Kuopiosta pelaaman Bluesia, Ipaa tai Hpk:ta vastaan kun tietää ettei ole toivoakaan.

      • pohjoinen puhuri

        Oulussa tehdään laadukasta työtä ja vaikka hyviä pelaajia lopettikin, niin uusia hyviä tulee tilalle. Alku voi olla hankalaa, mutta kunhan kausi etenee, niin pohjoinen puhuri käy taas kovaa!


      • karsintakutsuu
        pohjoinen puhuri kirjoitti:

        Oulussa tehdään laadukasta työtä ja vaikka hyviä pelaajia lopettikin, niin uusia hyviä tulee tilalle. Alku voi olla hankalaa, mutta kunhan kausi etenee, niin pohjoinen puhuri käy taas kovaa!

        Mistähän päin ne uudet hyvät mahtanee ennen kauden alkua oikein tulla ? Vai et kait vaan tarkoittane nykyisen kokoonpanon uusia "hyviä" ? !


      • ehkäpä
        karsintakutsuu kirjoitti:

        Mistähän päin ne uudet hyvät mahtanee ennen kauden alkua oikein tulla ? Vai et kait vaan tarkoittane nykyisen kokoonpanon uusia "hyviä" ? !

        Lue rivien välistä. Kirjoittaja on istunut jollain liiton tiedotustilaisuudessa


      • pohjoinen puhuri
        karsintakutsuu kirjoitti:

        Mistähän päin ne uudet hyvät mahtanee ennen kauden alkua oikein tulla ? Vai et kait vaan tarkoittane nykyisen kokoonpanon uusia "hyviä" ? !

        Nykyisistä nuorista on kasvamassa uusia ratkaisijoita ihan kuten Tikkinen, Tarkki ja kumppanit kasvoivat isoihin rooleihin vuosien saatossa ei hetkessä ja niin tulee käymään nykyistenkin nuorien kanssa. Lisäksi Kärppiä auttaa myös se että monet muut joukkueet ovat heikenyyneet vielä Kärppiä enemmän.


    • go Kjt

      Mielenkiintoinen tuo sinun arvio Kjt:sta. Joukkueesta lähti toki muutama pelaaja, mutta huomattavasti paremmat tuli tilalle. Joukkueessa on 3 -4 potentiaalista N-18 pelaajaa, pari potentiaalista pelaajaa naisten maajoukkueeseen, sekä joukkue on vuoden kokeneepi ja valmennus on kuosissa, niin menestystä voi odottaa ja ainakin parempi materiaali kuin Kärpillä.

      • Tyttönen vaan

        että valmennus kuosissa. Käyttäytyy kuin teini ja kuvittelee johtavansa jotain suurtakin. Ala-arvoinen käytös, fiksut pelaajat eivät kauan pelleilyä katsele. Lähtölaskenta on jo alkanut. Karjumisella ja ala-arvoisella kielenkäytölläkö se arvostus haetaan. Ei taida olla ihan oikealla alalla.


    • go Ipa

      Paljonko lie ollu Suonpään torjuntaprosentti Ruotsi pelissä?

    • lyhytmatikka
    • oi voi

      Voi olla aika karmeita lukuja taas sm-sarjassa. Olisi kannattanut palata vanhaan ja pelata ensin alkusarja ja vasta joulun jälkeen kuuden joukkueen sm-sarja. Kalpa näyttää tekevän baari videoita vaikka kannattaisi ennemmin keskittyä harjoitteluun. Kalpa tulee olemaan samanlainen heittopussi kuin Lokv oli viimeisenä vuonna.

      • Niinpä niin

        Kalpan ainoa toivo on, että Niskanen tekee enemmän maaleja kuin maalivahti laskee niitä.. Pelaajalistalla näyttää edelleen olevan ainakin kolme entistä vakio kokoonpanojen nimeä, vaikka pelaajia ei ole harjoituspeleissä / harjoituksissa näkynyt. Eikös Voutilainen esim. lopettanut?


      • junnut esiin.
        Niinpä niin kirjoitti:

        Kalpan ainoa toivo on, että Niskanen tekee enemmän maaleja kuin maalivahti laskee niitä.. Pelaajalistalla näyttää edelleen olevan ainakin kolme entistä vakio kokoonpanojen nimeä, vaikka pelaajia ei ole harjoituspeleissä / harjoituksissa näkynyt. Eikös Voutilainen esim. lopettanut?

        Jaa tiedä näistä. Valmentaja sanoo leijonat.fi:ssä että vain kolme pelaajaa poissa viime kaudesta, kun taas huhujen mukaan lähes puoli joukkuetta poissa. Eiköhän tuo nähdä viikonloppuna ketä oikeasti on lopettanut niin Kalpassa kuin muissakin seuroissa.


    • Kärppä fani

      Onkos Kärpät pelannut harjoituspelejä ja jos on niin miten on mennyt? Ja voisittehan laittaa tänne muidenkin joukkueiden pelien tuloksia jos viikonloppuna oli pelejä.

    • EX fani

      Eipä ole ollut ku 1 peli, 3 vko sitten, oisko ollut 5 - 1 kärpille. Ihmetellä pitää ku ei ole harjoitus pelejä. Jos meinataan liigassa pärjätä niin pitäisi olla joka vko vähintään 2 harkka peliä. Pelihän se opettaa, varsinkin kärpissä mis on suurin osa junnuja
      Mut ehkäpä valmennus tietää paremmin

    • kilpakiekko

      Ennakkoon sarjan häntäpäähän veikkaamani Kuortane piti Kärppiä tiukoilla ja onnistuikin viemään yhden pisteen Kärpiltä. Sm-sarjan ennakossa Risku nosti Kuortaneen vahvuudeksi maalivahtipelin ja siinä Risku oli ainakin ensimmäisen pelin osalta oikeassa. Keisala piti Kuortanetta pystyssä kun Kärpät vei peliä. Toisaalta myös oli ennakkoon tiedossa että maalinteko tulee Kärpille olemaan vaikeaa ainakin sarjan alussa. Kierroksen viimeisessä pelissä Kerho vei pisteet odotetusti Kjt:ltä.

      • ou nou

        missähän mahtoi olla Kerhon uudet tähtipelaajat ?


    • muikkunen3

      Eipä pitänyt Keisala enää sunnuntain pelissä Kuortanetta pystyssä

      • kalpa

        Vaikea oli pitää Keisalan Kuortanetta pystyssä kun vain yksi kenttä pystyi peliä viemään.


      • keltasirkku
        kalpa kirjoitti:

        Vaikea oli pitää Keisalan Kuortanetta pystyssä kun vain yksi kenttä pystyi peliä viemään.

        niin....antaisitko nuoren joukkueen kehittyä ja harjoitella rauhassa. Jonkun on aina hävittävä ja jonkun on voitettava...niin se maailma vaan pyörii.


    • kilpakiekko

      Kjt asetti tavoitteeksi pääsyn play off peleihin ja niin itsekin arvelen käyvän. Vaikka viikonloppuna tulikin kaksi tappiota niin osa varmasti menee uudistuneella joukkueella jännityksen piikkiin ja sekä Ilves että Hpk tulevat olemaan vahvoja tulevalla kaudella vaikka kerho sunnuntaina olikin vailla mahdollisuuksia Bluesia vastaan. Ensi lauantaina Kjt:lle vastaan tulee yksi sen pää vastustajista (Kalpa) joka Kjt:n pitää voittaa. Ennakkoon kahden heikoimman joukkueen kohtaamisen sunnuntaina vei Kalpa.

    • KJT-HPK 5-0, muutettu tulos. HPK:lla ottelussa edustuskelvoton pelaaja.
      Pelaaja jota ei oltu vielä rekisteröity oli tämä uusi japanilainen.

      • ?????

        Mistäs tälläinen tieto? Tulospalvelussa ainakin peli merkattu Hpk:lle 0 - 4.


      • niinpä niin6

        Kukas KJT iskä/äippä siellä huutelee.. rekisteröinnit oli pelaajalla kunnossa ja tuloshan ei muutu ennenkuin valitusajat ja valitukset on käsitelty.
        Todella hölmö virhe vaikka järjestelmissä on kuulema ollut pelikelvollinen. Säännöt sääntöjä.
        Katsotaan mikä on lopullinen tuomio. Liitto aika iso vaan taisteltavaksi..


    • Eiköhän se kohta sielläkin muutu. Vinkkinä ,miksi HPK ei peluuttanut sunnuntaina kyseistä pelaajaa Bluesia vastaan , vaikka pelitaitojen puolesta mahtuu aina kokoonpanoon.
      i

      • niinpä niin6

        Vinkkinä kiekkokamulle

        Liitosta oli soitettu ja kielletty laittamasta pelaamaan.
        Ei kukaan tee tietoisesti väärin.

        Mutta blueshan tämän tiedon myös oli kertonut KJT.lle. ei tuota kukaan muuten itse tajuaisi.


    • mulkukkaa

      Eikö kannattais siirtää nyt keskustelu pois tästä "ennakko" otsikon alta kun sarja on jo käynnissä?

    • kilpakiekko

      Kärpillä erittäin hyvin mennyt viikonloppu takana. Ennakkoon joukkueen olisi luullut saalistavan korkeintaan kolme pistettä, mutta viiden pisteen viikonloppu on Oululaisille erittäin positiivinen yllätys. Airaksinen näytti olevansa kunnossa Bluesia vastaan ja toinenkin maalivahti pystyi voittopeliin Kjt:tä vastaan. Iso parannus Kärpiltä ensimmäiseen viikonloppuun verrattuna. Kjt voitti Kalpan niin kuin sen kuuluukin voittaa jos meinaa pleijareihin päästä, sillä eiköhän kauden lahjapisteet ole jo saatu kauden ensimmäisessä pelissä. Helpolla tosin Kjt ei näytä olevan voittoa saanut jos katsoo maalivahtien torjuntoja Kjt:n maalivahdilla 57 torjuntaa ja Kalpan maalivahdilla 25 ja viimeinenkin maali on tehty tyhjään maaliin. Kahden ensimmäisen viikonlopun perusteella näyttää käyvän niin kuin ennakkoon oli odotettavissakin eli Kuortaneelle ja Kalpalle on tulossa pitkä ja raskas kausi.

    • Liiga85

      Voisi sanoa Kärpistä, että voi olla yllätys siinä, yllättävää miten hyvin Kuisma saa nämä ensikertalaiset ja junnut pelaamaan. Kokemusta ei hirveesti ole.
      Ainut joka pistää silmään, pelaavat nyt 3 kentällä. Aina Oulu on pelannut 2 kentällä., oisko jo pohjoisessa huomattu et 3 kentällä pärjaa paremmin.
      Junnut ja nämät N 18 ulos kasvaneet joutuvat pitämään kärppiä pystyssä, varsinkin nämä junnut. Hyvä niin, tulee uusia tähtiä naisille liigaan

      • jeekärpäpkti

        Kerropa yksikin tähti kärppien joukkueesta.


    • Liiga85

      Eipä siellä vielä niitä ole, mut sieltä pikku hiljaa niitä saattaa kehittyä.
      Tasainen joukkue vielä, kyl ne tuleivaisuuden tähdet ennen kevättä on selvillä, jos niitä on tulollaan

    • kilpakiekko

      4 pisteen viikonloppu ei Kärpille enää yllätys ollut hyvän etelän kiertueen jälkeen, mutta ennakkoon olisi voinut arvella että täydet pisteet tulevat Hpk:lta eikä Ilvekseltä, mutta enää ei Kärpät pärjää vain silloin kun Airaksinen onnistuu maalilla, vaan nyt myös joukkue pystyy taistelemaan hyvin ennakkoon kenties hieman kovempia joukkueita vastaan. Kjt kävi rypemässä lauantaina Jyväskylässä ja kun tappio tuli vielä kotona Kuortaneelle, niin eipä hyvältä näytä tällä hetkellä Kjt:n tilanne. Viikonlopun suurin yllätys nähtiin lauantaina Kuopiossa kun Kalpa yllätti silloisen sarjakärjen Ilveksen. Hpk pudotti Kalpan sunnuntaina jäänpinnalle, mutta silti 3 pistettä noista peleistä on Kalpalle todella kova saavutus.

      • bluesfan

        Kuortane parantanut peliä huomattavasti mm. Ilves pelistä. Bluesilla oli täysi päivätyö, kun Kuortane hallitsi ottelua ajoittain. Kjt:stä hieno voitto nuorille tytöille. Maalinteko huonoa kun kuuteen peliin iskenyt ainoastaan kolme häkkiä. Koukkula ja Ruuskanen ainoat maalintekijät. Missä loput?


    • kilpakiekko

      Alkukauden suurin positiivinen yllätys tulee Oulusta. Kärpät on jäänyt pelaamissaan 8 ottelussa pisteittä vain kaksi kertaa. Ensimmäisessä vieraspelissä Kärpät oli odotetusti selkeä altavastaaja Jyväskylässä. Toinen ja oikeastaan ainut tahra Kärppien turkkiin tuli Kuopiossa jossa Kalpa vei voiton jalkapallolukemin 1 - 0.
      Muuten Kärpät on pelannut pirteästi voittaen vieraissa mm Bluesin. Toinen alkukauden positiivinen yllättäjä on Kalpa. Voitto Kuortaneesta ei yllätys ollut, mutta voitot Ilveksestä ja Kärpistä olivat. Ilveksen voitto on koko alkukauden suurin yllätys ja myös Kärppien voitto ilman Niskasta oli joukkueelta kova suoritus. Ensimmäisen kierroksen perusteella Kalpa tappelee tosissaan viimeisestä paikasta pleijareihin.
      Kjt:n alkukausi on ollut mielestäni hieman mollivoittoinen, vaikka suuria ei Kjt:n joukkueelta voi odottaakaan. Voitti Kalpan, mutta kärsi kotonaan jatkoaikatappion Kuortaneelle pelissä joka Kjt:n pitäisi aina voittaa jos pleijareihin haluaa päästä. Jäänyt pelaamissaan 8 ottelussa maaleitta peräti kuusi kertaa! (hpk voitti ensimmäisen pelin 4 - 0, mutta peli tuomittiin Kjt:lle 5 - 0 voitoksi). Maalinteko ongelma on Kjt:n saatava ratkaistuksi seuraavan kahden viikon aikana, sillä seuraavassa pelissä Kjt kohtaa Kalpan ja se peli Kjt:n on lähes pakko voittaa.
      Viimeisenä oleva Kuortane on toinen joukkue joka kärsii maalinteko ongelmista, mutta se on nuorelle joukkueelle odotettuakin. Ainut voitto tullut jatkoajalla Kjt:sta ja lisäksi yksi yllätyspiste Oulusta, mutta hävisi suhteellisen selvästi mm Kalpalle, joten paljon on Ridelllä töitä Kuortaneella tehtävä jotta pistepussi karttuisi edes hieman ripeämpää tahtia. Kokonaisuutena on valitettavana uhkana nähtävä sarjan repeäminen kolmen kastin joukkueisiin. Jyp on odotetun vahva jo alkukaudesta ja kunhan Blues saa joukkueen kasaan niin nämä ainakin tulevat viemään monia peliä varsin suurinumeroisesti. Enkä usko että Ilveseskään konttaa enää kovin paljon ja Kerho perinteisesti parantaa loppua kohden ja sitten taas kun katsoo kolmen viimeisen joukkueen maalieroja Kalpa -15, Kjt ja Kuortane - 22 niin aika pahalta näyttää sarjan kannalta. Sarjan pistepörssissä 9 ensimmäistä on Jypin ja Bluesin pelaajia. Maalivahtitilasto näyttää sen sijaan paljon yllätyksellisemmältä. Tähän toki vaikuttaa kahden viimekauden tilaston kärkimaalivahtien Bortnoj:n ja Räisäsen puuttuminen, mutta mm Kuortaneen joukkueen takana pelannut nuori maalivahti Keisala on suoriutunut urakastaan loistavasti ja ilmeisen hyvin on mennyt myöskin vielä nuoremmalla Kalpan Oksmannilla ja Kjt:n Japanilaisella maalivahdilla Kiribuchi:lla

    • kilpakiekko

      Valitettavan vaikealta mutta toisaalta ennakko kaavailujen mukaan etenee Kuortaneen ja Kalpan kausi. Kuortane hävisi vain 2 - 0 Jypille mikä on Kuortaneelle hyvä tulos, mutta romahti sunnuntaina Hämeenlinnassa. Ei tarvitse kuin katsoa sarjataulukon tehtyjen maalien määrää 10 pelissä vain 5 maalia, niin tietää missä on syy kun joukkue ei pärjää. Kalpa taas hävisi selvästi Kjt:lle ja siinä pelissä taisi Kjt karistaa Kalpan kannoiltaan ja samalla Kalpan matka kohti karsintoja ja Kjt:n matka pleijareihin sai paljon vahvistusta. Harmi toki sarjan kannalta. Kärppien alkukausi on mennyt hyvin, mutta nyt viikonloppuna tuli kaksi tappiota. Tappio Bluesille ei toki yllätys ollut, mutta tappio Kjt:lle oli pienoinen yllätys, vaikka Kjt toki piristymisen merkkejä onkin näyttänyt viime peleissä. Nämä Kjt:n kaltaiset pelit vielä viimekaudella Tarkki ja kumppanit pystyivät kääntämään Kärppien eduksi, mutta on luonnollista että uudistuneelle ja nuorentuneelle joukkueelle tulee myös heikompia viikonloppuja pitkässä sarjassa.

      • Kautta jäljellä

        Uskomattoman paljon vain voi yhden pelaajan puuttuminen joukkueelle merkitä; Niskanen kuitenkin tehnyt viidessä pelaamassaan pelissä 6 maalia ja syöttänyt kaksi, kun taas KJT:n paras pistenainen on tehnyt kymmenessä pelissä kolme maalia ja syöttänyt yhden. Joten voimasuhteet näiden kahden joukkueen osalta voivat vielä muuttua, tuskin vielä tässä vaiheessa voidaan puhua, että KJT olisi Kalpaa kannoiltaan karistanut. Varsinkin, kun kolme KJT:n pistettä ei tullut edes pelaamalla.


    • kilpakiekko

      Kärpille toinen viikonloppu peräkkäin ilman pisteitä ja onkin valunut sarjataulukossa "omalle" paikalleen viidenneksi. Sarjan alku mennyt kuitenkin ihan hyvin, mutta nyt kun pitäisi jaksaa puristaa vaikka väsymys varmaan vähän syksyn pimeydessä painaakin niin nämä ovat niitä hetkiä jolloin niitä kokeneita pelaajia tarvittaisiin. Kalpa yllätti Ilveksen toistamiseen, mutta sunnuntaina joutui pelaamaan kovassa vireessä olevaa Hpk:ta vastaan ja samaan kastiin voidaan laittaa myös Kjt:n ja Kuortaneen kaksi edellistä peliä (molemmilla vastassa Blues ja Jyp) niin nähdään valitettavasti se mikä on sarjan kolmen kärjen ja kolmen heikoimman joukkueen ero.

    • kilpakiekko

      Kärpät palasi tasolleen ja otti selvän voiton Kalpasta sekä taisteli hyvin myös Jyväskylässä, vaikka numerot ei kyllä ihan kaikkea kerro Jypin ja Kärppien oikeasta tasoerosta, mutta silti Kärpät on palaamassa hyvää vauhtia alkukauden vahvaan menoon takaisin. Kjt taisteli pisteen Ilvekseltä ja on karkaamassa Kalpalta ja Kuortaneelta varsinkin jos pystyy voittamaan ensi lauantaina Kjt:lle erittäin tärkeän pelin Kuortanetta vastaan. Sunnuntain jumbofinaalissa Kuortane voitti Kalpan. Jos tarkastellaan vähän pistepörssiä 10 parhaan osalta niin valitettavan vähän siellä on yllätyksiä tai uusia nuoria pelaajia noussut esille. Hienoinen yllätys on se että puolustaja Hiirikoski johtaa pistepörssiä vaikka sarjan paras pelaaja onkin, niin silti puolustaja koko pörssin kärkipaikalla on kova suoritus. Sarjan vanhin pelaaja Välilä on pelaamassaan seitsemässä pelissä ollut myös erittäin tehokas pelaten 3 pisteen pistekeskiarvolla mikä on sarjan kovin luku. Jypin nuoren Hakalan rooli kasvaa myös vuosi vuodelta ja Hakala yhdessä Hpk:ssa toista kauttaan pelaavan Otamon lisäksi ovatkin olleet erittäin positiivisia yllätyksiä. Jos nyt pitäisi veikata kuka voittaa pistepörssin, niin uskon että jos Bluesin loukkaantumishuolet helpottavat ja Välimäen ympärille saadaan rakennettua hyvä ykkösketju Bluesille niin Välimäki vie lopulta pistepörssin voiton.
      Maalivahtitilasto 5 kärjen osalta onkin jo sitten huomattavasti yllätyksellisempi.
      Se ei ole yllätys että Jypin takana pelaava Saloranta on kärjessä tai Ilveksen maajoukkuemaalivahti Suonpää on toisena tai Hpk:n parantuneiden otteiden myötä myös maalivahtipeli on parantunut ja Laine on noussut jo tilastoissa viidenneksi. Sen sijaan neljäntenä oleva 97 syntynyt nuori Keisala 523 torjunnalla
      saavuttama torjuntaprosentti 92,57 Kuortaneen takana on ylivoimisesti kovin suoritus maalivahtien osalta tässä vaiheessa. Keisala kyllä tiedettiin hyväksi maalivahdiksi, mutta näin kova suoritus on yllätys. Toinen yllättäjä löytyy sijalta 3.
      Kalpan takana pelaavan Oksmanin saavuttama torjuntaprosentti 93,16 on myös erittäin kova noin nuorelle maalivahdille, vaikka pelien määrä onkin vain viisi, niin niissäkin on kertynyt jo 177 torjuntaa.

      • Missä hyökkäys?

        Se on se suomalaisten harrastama puolustuspeli mikä auttaa sarjan maalivahteja. Joukkuepeli kyseessä. Negatiivisenä maalinteko näillä joukkueilla jotka pystyvät vain puolustamaan. 18 alle Venäjällä ja ¤-maan turnaus Kanadassa osoitti maalinteon puutteen. Niin sanottu puolustus pelaaminen on kunnossa vai onko? jos seisotaan mv-edessä aikä muuta voida niin ... prosentitkin pysyvät kunnossa. Nuilla prosenteilla pitäisi 18-kisoista hellitä jo finaalipaikka onhan kyseessä mv joka pelaa naisten sarjaa, mutta niin kuin kaikki tiedämmeilman tehtyjä maaleja ei voi voittaa vaikka mv olisi "hyvä".


      • hyvä maalivahti
        Missä hyökkäys? kirjoitti:

        Se on se suomalaisten harrastama puolustuspeli mikä auttaa sarjan maalivahteja. Joukkuepeli kyseessä. Negatiivisenä maalinteko näillä joukkueilla jotka pystyvät vain puolustamaan. 18 alle Venäjällä ja ¤-maan turnaus Kanadassa osoitti maalinteon puutteen. Niin sanottu puolustus pelaaminen on kunnossa vai onko? jos seisotaan mv-edessä aikä muuta voida niin ... prosentitkin pysyvät kunnossa. Nuilla prosenteilla pitäisi 18-kisoista hellitä jo finaalipaikka onhan kyseessä mv joka pelaa naisten sarjaa, mutta niin kuin kaikki tiedämmeilman tehtyjä maaleja ei voi voittaa vaikka mv olisi "hyvä".

        Varmasti Suomalaisten harrastama puolustuspeli auttaa maalivahteja, mutta kovin on huonosti Kuortaneen pelaajat onnistuneet seisomaan maalivahdin tai laukausten edessä jos yli 500 torjuntaa on jo kasassa tässä vaiheessa ja eiköhän ne torjunnat ole myös maalivahdin hyvyyttä. Jos Keisalan paikalla olisi sm-sarjan keskitason maalivahti, niin nuo prosentit olisi huomattavasti heikommat.


      • joopas joo
        Missä hyökkäys? kirjoitti:

        Se on se suomalaisten harrastama puolustuspeli mikä auttaa sarjan maalivahteja. Joukkuepeli kyseessä. Negatiivisenä maalinteko näillä joukkueilla jotka pystyvät vain puolustamaan. 18 alle Venäjällä ja ¤-maan turnaus Kanadassa osoitti maalinteon puutteen. Niin sanottu puolustus pelaaminen on kunnossa vai onko? jos seisotaan mv-edessä aikä muuta voida niin ... prosentitkin pysyvät kunnossa. Nuilla prosenteilla pitäisi 18-kisoista hellitä jo finaalipaikka onhan kyseessä mv joka pelaa naisten sarjaa, mutta niin kuin kaikki tiedämmeilman tehtyjä maaleja ei voi voittaa vaikka mv olisi "hyvä".

        Suomalaisten puolustus kunnossa? Tai tässä tapauksessa Kuortaneen? Jos 523 torjuntaa on tuossa määrässä pelejä niin ei se kyllä ainakaan hyvästä puolustamisesta kerro.


      • sininen 3
        joopas joo kirjoitti:

        Suomalaisten puolustus kunnossa? Tai tässä tapauksessa Kuortaneen? Jos 523 torjuntaa on tuossa määrässä pelejä niin ei se kyllä ainakaan hyvästä puolustamisesta kerro.

        Päästettyjen maalien keskiarvo 3,2/ peli. Venäjän turnauksesta ei tilastoja ole jostain syystä vieläkään sa.atu liiton sivuille. Viime vuoden MM-kisoissa ( 4 peliä 156 torjuntaa , keskiarvo 3,70 maalia) suhteutettuna 13 peliin 507 torjuntaa olisi tullut MM-kisoissakin. Niin Kuortane kuin maajoukkue pelaa puolustusvoittoista peliä. Mitä tapahtuu Kuortaneelle ja maajoukkueelle kun joukkueet alkavat hyökkäämään?
        Voi olla että prosentit tippuvat pahasti ei Anni yksin siellä kentällä ole. Positiivisena Annista näkyy potenttiaali huipuksi mutta nyt pitäisi jonkun ottaa tyttö parempaan mv-valmennukseen. Seurannut muutaman vuoden ja tietyt puutteet jääneet korjaamatta. Valitettavasti odotin että olisi joku puuttunut mutta ei. Tulee näkymään kisoissa. kiikun kaakun aika ehkä riittäis mutta nyt pitäis ottaa puhelin käteen ja satsata. Osaavat mv-valmentajat kyllä näkevät samat asiat.


      • joopas joo
        sininen 3 kirjoitti:

        Päästettyjen maalien keskiarvo 3,2/ peli. Venäjän turnauksesta ei tilastoja ole jostain syystä vieläkään sa.atu liiton sivuille. Viime vuoden MM-kisoissa ( 4 peliä 156 torjuntaa , keskiarvo 3,70 maalia) suhteutettuna 13 peliin 507 torjuntaa olisi tullut MM-kisoissakin. Niin Kuortane kuin maajoukkue pelaa puolustusvoittoista peliä. Mitä tapahtuu Kuortaneelle ja maajoukkueelle kun joukkueet alkavat hyökkäämään?
        Voi olla että prosentit tippuvat pahasti ei Anni yksin siellä kentällä ole. Positiivisena Annista näkyy potenttiaali huipuksi mutta nyt pitäisi jonkun ottaa tyttö parempaan mv-valmennukseen. Seurannut muutaman vuoden ja tietyt puutteet jääneet korjaamatta. Valitettavasti odotin että olisi joku puuttunut mutta ei. Tulee näkymään kisoissa. kiikun kaakun aika ehkä riittäis mutta nyt pitäis ottaa puhelin käteen ja satsata. Osaavat mv-valmentajat kyllä näkevät samat asiat.

        MM kisojen pelisysteemi suosii puolustusvoittoista pelityyliä ja toiseksi Suomen materiaali ei riitä N18 eikä naisten maajoukkueessa hyökkäysvoittoiseen pelitapaan.


      • hoh hoijaa...
        sininen 3 kirjoitti:

        Päästettyjen maalien keskiarvo 3,2/ peli. Venäjän turnauksesta ei tilastoja ole jostain syystä vieläkään sa.atu liiton sivuille. Viime vuoden MM-kisoissa ( 4 peliä 156 torjuntaa , keskiarvo 3,70 maalia) suhteutettuna 13 peliin 507 torjuntaa olisi tullut MM-kisoissakin. Niin Kuortane kuin maajoukkue pelaa puolustusvoittoista peliä. Mitä tapahtuu Kuortaneelle ja maajoukkueelle kun joukkueet alkavat hyökkäämään?
        Voi olla että prosentit tippuvat pahasti ei Anni yksin siellä kentällä ole. Positiivisena Annista näkyy potenttiaali huipuksi mutta nyt pitäisi jonkun ottaa tyttö parempaan mv-valmennukseen. Seurannut muutaman vuoden ja tietyt puutteet jääneet korjaamatta. Valitettavasti odotin että olisi joku puuttunut mutta ei. Tulee näkymään kisoissa. kiikun kaakun aika ehkä riittäis mutta nyt pitäis ottaa puhelin käteen ja satsata. Osaavat mv-valmentajat kyllä näkevät samat asiat.

        Jos nuo sinun tilastosi nuorten mm kisoista pitävät paikkansa niin ei Suomi silloin kyllä ole pelannut puolustusvoittoista peliä tai sitten syy on siinä että Suomi ei osaa puolustaa.


      • sininen 3
        hoh hoijaa... kirjoitti:

        Jos nuo sinun tilastosi nuorten mm kisoista pitävät paikkansa niin ei Suomi silloin kyllä ole pelannut puolustusvoittoista peliä tai sitten syy on siinä että Suomi ei osaa puolustaa.

        Pitävät paikkansa. Voi sitä ilmaista asian noinkin. Suomi ei osaa puolustaa ja maalivahdit ei saa mitään kiinni? Eikö? Hyökkäyspeli surkeaa? Oli vain tuolla yllä kun ma-pelaa hyvällä prosentilla, joukkue peli jossa jokainen pelaaja , ok Kuortaneella melkein kaikki kärjestä mutta kisoissa parhaat, silti päästetyt maalit per peli kertoo muuta.Tulevissa kisoissa tammikuussa pitäisi toisessa päässä alkaa verkko heilumaan muuten tulee noutaja ja karsinta pelit. Sveitsi, Japani ja Ruotsi.


      • hoh hoijaa...
        sininen 3 kirjoitti:

        Pitävät paikkansa. Voi sitä ilmaista asian noinkin. Suomi ei osaa puolustaa ja maalivahdit ei saa mitään kiinni? Eikö? Hyökkäyspeli surkeaa? Oli vain tuolla yllä kun ma-pelaa hyvällä prosentilla, joukkue peli jossa jokainen pelaaja , ok Kuortaneella melkein kaikki kärjestä mutta kisoissa parhaat, silti päästetyt maalit per peli kertoo muuta.Tulevissa kisoissa tammikuussa pitäisi toisessa päässä alkaa verkko heilumaan muuten tulee noutaja ja karsinta pelit. Sveitsi, Japani ja Ruotsi.

        Enpä ottanut kantaa maalivahtipeliin, vaan puolustusvoittoiseen taktiikkaan. Jos joukkue pelaa puolustusvoittoista peliä niin eipä silloin yleensä maalivahdille kerry tuollaisia torjuntamääriä.


      • sininen3
        hoh hoijaa... kirjoitti:

        Enpä ottanut kantaa maalivahtipeliin, vaan puolustusvoittoiseen taktiikkaan. Jos joukkue pelaa puolustusvoittoista peliä niin eipä silloin yleensä maalivahdille kerry tuollaisia torjuntamääriä.

        Kertyy naisten maajoukkueen maalivahdeillekkin esim 4-maan turnauksessa vai oletko sitä mieltä ettei Suomi pelaa puolustusvoittoista taktiikkaa Usa ja Kanadaa vastaan?


      • hoh hoijaa....
        sininen3 kirjoitti:

        Kertyy naisten maajoukkueen maalivahdeillekkin esim 4-maan turnauksessa vai oletko sitä mieltä ettei Suomi pelaa puolustusvoittoista taktiikkaa Usa ja Kanadaa vastaan?

        No enpä ole vähään aikaan naisleijonien pelejä nähnyt, joten vaikea on kommentoida heidän pelitapaansa. Enkä ole nähnyt myöskään Kanada - Usa loppuottelua kyseissä 4-maan turnauksessa, mutta kun katsoin sen pelin tilastoja niin kolmen erän jälkeen maalivahtien torjunnat oli 23 - 25. En todella tiedä millä taktiikalla joukkueet pelasivat, mutta nuo ovat sellaisia torjuntamääriä, joita pitäisi maalivahdille kertyä jos joukkue pelaa puolustusvoittoista peliä.


    • pohdintaa

      Tulee kova taistelu tuosta toisesta karsijasta vielä. KalPa näköjään saanut Niskasen Tanjan taas mukaan. Tulee varmasti nostamaan kalpan pelin tasoa joten mahdollisuudet välttää karsinnat Kuopiossa hyvät, kuitenkin vain 3pistettä KJt edellä. Kuortane jos tippunut kyydistä.
      Mestiksestä kovasti Raumalta uhoa kuulunut noususta ja Lapinlahdella tuntuisi olevan aika mielenkiintoinen joukkue. Ainakin omaa lohkoaan vienyt suvereenisti kuten Lukkokin.

      • tarkkailija

        Ei ollu näköjään Niskanen Kalpan kokoonpanossa koko viikonloppuna. Liekö siirtymässä johonkin toiseen joukkueeseen...


      • Huhuja torilta
        tarkkailija kirjoitti:

        Ei ollu näköjään Niskanen Kalpan kokoonpanossa koko viikonloppuna. Liekö siirtymässä johonkin toiseen joukkueeseen...

        Vai olisiko vielä ongelmia sen käden kanssa joka hajosi syyskuussa? Ainakin kuulopuheiden mukaan ei vielä käsi ole pelaamista kestävässä kunnossa, joten ihmetyttää tuo viime viikonlopun pelaaminen.
        Vaikka kyllähän Niskasta on huhuttu tuonne etelän seuroihin muutamaan kertaan. Ja täällä taisi joku huhuilla Lapinlahdelle? En vaan jaksa uskoa ainakaan sinne siirtoon, mitä järkeä olisi lähteä Mestistä tahkoamaan? Vai liekkö siellä ringette mestaruusrahoja jolla houkutella pelaajia Mestistä tahkoamaan.

        Oma veikkaus ja toive on ainakin et käden takia varotoimena huilannut.


      • sininen3
        Huhuja torilta kirjoitti:

        Vai olisiko vielä ongelmia sen käden kanssa joka hajosi syyskuussa? Ainakin kuulopuheiden mukaan ei vielä käsi ole pelaamista kestävässä kunnossa, joten ihmetyttää tuo viime viikonlopun pelaaminen.
        Vaikka kyllähän Niskasta on huhuttu tuonne etelän seuroihin muutamaan kertaan. Ja täällä taisi joku huhuilla Lapinlahdelle? En vaan jaksa uskoa ainakaan sinne siirtoon, mitä järkeä olisi lähteä Mestistä tahkoamaan? Vai liekkö siellä ringette mestaruusrahoja jolla houkutella pelaajia Mestistä tahkoamaan.

        Oma veikkaus ja toive on ainakin et käden takia varotoimena huilannut.

        Lapinlahti tulee nousemaan SM-sarjaan , SM-sarjassa riittää yksi hyvä kentällinen, nyt siellä on muutama joukkue joilla ei ole edes sitä yhtäkään. Kalpa ja Kuortane tippuu, Kuortane kylläkin jatkaa ensi kaudellakin SM-sarjassa tämän fiksun säännön takia. Jos ei nyt kaadu rahoitukseen, liitto ei panosta enää niin kuin tiedetään , vähentävät jo työntekijöitä. Riden paikka pysyy ainoastaan jos pelaajien vanhemmat ovat sitoutuneita maksamaan korkeampaa maksua. Tänä vuonna näkyy tuloksista mitä siellä on opittu. Nyt pitäisi olla -96 johtavassa roolissa ja härnätä edelleenkin kärkijoukkueita mutta kaikki tietävät ketkä siellä saivat peliaikaa viime kaudella. No tämä oli odotettavissa ja eiköhän loppukaudesta joku vanha jyrä tule taas pelastamaan ja viemään pelipaikan nuoremmilta.


      • talouslätkää
        sininen3 kirjoitti:

        Lapinlahti tulee nousemaan SM-sarjaan , SM-sarjassa riittää yksi hyvä kentällinen, nyt siellä on muutama joukkue joilla ei ole edes sitä yhtäkään. Kalpa ja Kuortane tippuu, Kuortane kylläkin jatkaa ensi kaudellakin SM-sarjassa tämän fiksun säännön takia. Jos ei nyt kaadu rahoitukseen, liitto ei panosta enää niin kuin tiedetään , vähentävät jo työntekijöitä. Riden paikka pysyy ainoastaan jos pelaajien vanhemmat ovat sitoutuneita maksamaan korkeampaa maksua. Tänä vuonna näkyy tuloksista mitä siellä on opittu. Nyt pitäisi olla -96 johtavassa roolissa ja härnätä edelleenkin kärkijoukkueita mutta kaikki tietävät ketkä siellä saivat peliaikaa viime kaudella. No tämä oli odotettavissa ja eiköhän loppukaudesta joku vanha jyrä tule taas pelastamaan ja viemään pelipaikan nuoremmilta.

        Niin kyllähän uutta väriä kaivattaisiin sm-sarjaan ja Lapinlahti voisi hyvinkin olla yksi uusi joukkue. Mitä liiton yt neuvotteluihin tulee niin ainakaan virallisen tiedon mukaan ei ole vaikutusta Kuortaneen toimintaan eikä muutenkaan operatiiviseen toimintaan.
        Mutta senhän näkee sitten kun yt neuvottelut on käyty.


      • tiedoton2
        sininen3 kirjoitti:

        Lapinlahti tulee nousemaan SM-sarjaan , SM-sarjassa riittää yksi hyvä kentällinen, nyt siellä on muutama joukkue joilla ei ole edes sitä yhtäkään. Kalpa ja Kuortane tippuu, Kuortane kylläkin jatkaa ensi kaudellakin SM-sarjassa tämän fiksun säännön takia. Jos ei nyt kaadu rahoitukseen, liitto ei panosta enää niin kuin tiedetään , vähentävät jo työntekijöitä. Riden paikka pysyy ainoastaan jos pelaajien vanhemmat ovat sitoutuneita maksamaan korkeampaa maksua. Tänä vuonna näkyy tuloksista mitä siellä on opittu. Nyt pitäisi olla -96 johtavassa roolissa ja härnätä edelleenkin kärkijoukkueita mutta kaikki tietävät ketkä siellä saivat peliaikaa viime kaudella. No tämä oli odotettavissa ja eiköhän loppukaudesta joku vanha jyrä tule taas pelastamaan ja viemään pelipaikan nuoremmilta.

        Kuka vanha jyrä on joskus pelastanut Kuortaneen?En kyllä usko että Lapinlahti pystyy pudottamaan Kalpaa tai Kuortanetta sarjasta,kunhan pääsis edes karsintoihin.


      • vapise smsarja
        sininen3 kirjoitti:

        Lapinlahti tulee nousemaan SM-sarjaan , SM-sarjassa riittää yksi hyvä kentällinen, nyt siellä on muutama joukkue joilla ei ole edes sitä yhtäkään. Kalpa ja Kuortane tippuu, Kuortane kylläkin jatkaa ensi kaudellakin SM-sarjassa tämän fiksun säännön takia. Jos ei nyt kaadu rahoitukseen, liitto ei panosta enää niin kuin tiedetään , vähentävät jo työntekijöitä. Riden paikka pysyy ainoastaan jos pelaajien vanhemmat ovat sitoutuneita maksamaan korkeampaa maksua. Tänä vuonna näkyy tuloksista mitä siellä on opittu. Nyt pitäisi olla -96 johtavassa roolissa ja härnätä edelleenkin kärkijoukkueita mutta kaikki tietävät ketkä siellä saivat peliaikaa viime kaudella. No tämä oli odotettavissa ja eiköhän loppukaudesta joku vanha jyrä tule taas pelastamaan ja viemään pelipaikan nuoremmilta.

        Vituttais minuakin, jos ite oisin pelannu kiekkoo sen 10 vuotta, joista seittemään viimeiseen vuoteen ei oo tapahtunu muuta kehitystä kuin muutama löysä vararengas vyötärölle. Ja vielä enemmän vituttais kun tulee joku puol kautta kiekkoo treenannu entinen ringetteporukka ja pyörittelee oman joukkueen ihan 100-0. Eikä oo mokkejen
        huonoutta pelkästään, kyllä siellä kentällä ne 5 pelaajaa vois koettaa toiseenki päähän niitä maaleja saada aikaseks. Lapparit on kehityskelpoisia kiekkoilijoita, jotka on vasta alkutaipaleella hommassa. Ja silti reilusti sarjakärjessä. Oottakee vaan kun rupee rannarit lähtemään jokaiselta pelaajalta ;) Että terkut vaan sinne muihin joukkueisiin; mitä helkkaria te teette siellä treeneissä kun ei luistin kulje? Lämyt sun muut kyllä ehkä lähteekin, mutta kun pitäis jollain opilla päästä sinne vastustajan päähän. Suosittelen ringettekoulua, siellä oppis luistelee :)


      • vanha jyrä
        tiedoton2 kirjoitti:

        Kuka vanha jyrä on joskus pelastanut Kuortaneen?En kyllä usko että Lapinlahti pystyy pudottamaan Kalpaa tai Kuortanetta sarjasta,kunhan pääsis edes karsintoihin.

        Liekkö sitten Välilä siirtymässä Jypistä Kuortaneelle????
        Muita vanhoja jyriä ei sm-sarjasta kyllä löydy, mutta hieman epäilen tätä siirtoa.....


      • ????????
        vapise smsarja kirjoitti:

        Vituttais minuakin, jos ite oisin pelannu kiekkoo sen 10 vuotta, joista seittemään viimeiseen vuoteen ei oo tapahtunu muuta kehitystä kuin muutama löysä vararengas vyötärölle. Ja vielä enemmän vituttais kun tulee joku puol kautta kiekkoo treenannu entinen ringetteporukka ja pyörittelee oman joukkueen ihan 100-0. Eikä oo mokkejen
        huonoutta pelkästään, kyllä siellä kentällä ne 5 pelaajaa vois koettaa toiseenki päähän niitä maaleja saada aikaseks. Lapparit on kehityskelpoisia kiekkoilijoita, jotka on vasta alkutaipaleella hommassa. Ja silti reilusti sarjakärjessä. Oottakee vaan kun rupee rannarit lähtemään jokaiselta pelaajalta ;) Että terkut vaan sinne muihin joukkueisiin; mitä helkkaria te teette siellä treeneissä kun ei luistin kulje? Lämyt sun muut kyllä ehkä lähteekin, mutta kun pitäis jollain opilla päästä sinne vastustajan päähän. Suosittelen ringettekoulua, siellä oppis luistelee :)

        Onkohan tuo vapise smsarja kirjoittaja tarkoittanut tuon viestin jonnekkin ringette palstalle vai onko vao9in lääkkeet jääneet ottamatta?


      • riittääkö???
        sininen3 kirjoitti:

        Lapinlahti tulee nousemaan SM-sarjaan , SM-sarjassa riittää yksi hyvä kentällinen, nyt siellä on muutama joukkue joilla ei ole edes sitä yhtäkään. Kalpa ja Kuortane tippuu, Kuortane kylläkin jatkaa ensi kaudellakin SM-sarjassa tämän fiksun säännön takia. Jos ei nyt kaadu rahoitukseen, liitto ei panosta enää niin kuin tiedetään , vähentävät jo työntekijöitä. Riden paikka pysyy ainoastaan jos pelaajien vanhemmat ovat sitoutuneita maksamaan korkeampaa maksua. Tänä vuonna näkyy tuloksista mitä siellä on opittu. Nyt pitäisi olla -96 johtavassa roolissa ja härnätä edelleenkin kärkijoukkueita mutta kaikki tietävät ketkä siellä saivat peliaikaa viime kaudella. No tämä oli odotettavissa ja eiköhän loppukaudesta joku vanha jyrä tule taas pelastamaan ja viemään pelipaikan nuoremmilta.

        Sm-sarjaan voi nousta ja voihan siellä pelailla vaikka ei olisi yhtään hyvää kenttää, mutta jos pärjäämisestä puhutaan eli pääsemisestä vaikkapa 4 parhaan joukkoon pelaamaan mitalleista, niin eipä siihen ihan yksi kenttä riitä. Jos katsotaan nykyistä neljän kärkeä niin kaikilla riittää hyviä pelaajia useampaan kenttään ja myös maalivahtiosasto on kunnossa.


    • Rahan haaskaustako

      Pelejä en ole nähnyt, mitä nyt tulospalvelua joskus seurailen... mutta jotenkin tuntuu uskomattomalta, että tänäänkin Kalpa voitti reilusti liiton joka taholta mainostaman ja hehkuttaman Kuortaneen. Olen ymmärtänyt, että Kuortaneella tehdään loistavaa ja ammattimaista työtä naisjääkiekon eteen. Em. joukkueissa kuitenkin jotakuinkin samanikäisiä pelureita, mutta vain toiseen käytetään liiton rahoja. Meneekö tämä ihan oikein?

      • go kuortane

        Samanikäisiä? Kuortaneen keski-ikä 16, 8 ja Kun katsot vaikkapa Kalpan tämän päivän ykköskentän syntymävuodet 1989, 1990, 1997, 1994 ja 1993. Ei tuosta saa oikein samaa keski-ikää. Ja tämä nykyinen Kuortaneen joukkue on ollut kasassa vasta muutaman kuukauden joten ehken ei ole vielä aika vertailla tätä joukkuetta muihin sm-sarjan joukkueisiin ja varsinkaan kun Kuortaneen tarkoitus ei ole muutenkaan voittaa Suomen mestaruutta vaan kehittää yksilöitä.


    • kilpakiekko

      Kärpät hävisi vain 3 - 0 Jypille, mutta onnistui voittamaan Kuortaneen vasta jatkoajalla, joten ihan nappiin ei mennyt Kärppienkään viikonloppu. Kärpät taistelee Kjt:n kanssa sarjan viidennestä tilasta ja se onkin valitettavasti lähes ainoa sija joka sarjataulukossa saattaa muuttua enää, sillä kun Kuortane hävisi lauantain jumbofinaalissa Kalpalle niin samalla "varmistui" Kuortaneen jääminen jumboksi tällä kaudella. Sarjoista on tänä syksynä keskusteltu paljon. Tosin suurin keskustelun aihe on ollut tuolla mestiskarsinnan puolella, mutta myös sm-sarjan tasoerojen takia joukkuemääristä ja pelitavoista on ollut puhetta jonkin verran. Sm-sarjassa pelataan 28 peliä, mikä ei ole kovin paljon ja sitä voisi lisätä ja samalla saada lisää tasaisia pelejä vaikkapa siten että kahden pelatun kierroksen jälkeen pelattaisiin ns. välisarja jossa joukkueet sijoilla 1 - 4 kohtaisivat toisensa ja 5 - 8 pelaisivat keskenään. Näin pelimäärä tasaisten pelien osalta nousisi ja koska erot 4 kärjen ja 4 viimeisen joukkueen osalta ovat noin isot, niin parhaat lopulta pelaisivat kyllä mitalleista.

    • kilpakiekko

      Viikonloppuna pelattiin vain kolme ottelua ja Kärpille viikonloppu oli täysosuma.
      Lauantain 11 - 0 voitto täysin varjojen mailla vaeltavasta Kalpasta ei ollut yllätys joskaan ihan noin rumia lukuja ei sarjassa viidentenä ja seitsemäntenä olevien joukkueiden välisestä kohtaamisesta odottaisi. Sen sijaan Jypin voitto sunnuntaina oli ylläys. Siinä pelissä koko Kärppälauma taisteli joukkueena loistavasti, vaikka muutamia vakio kokoonpanon pelaajia puuttuikin. Oliko Jypin tappio sitten ns tilastotappio joita tulee välillä kaikille vai oliko kyse jostain muusta? Sanoisin että osittain molempia. Kun katsoo Jypin kolmea viimeistä peliä, niin toki Jyp on niitä kaikkia hallinnut, koska sen materiaali on niin paljon parempi kuin Kjt:n ja Kärppien, mutta tietynlainen nöyryys on joukkueen pelistä puuttunut ja jotenkin näyttäisi kuin Jyp odottaisi että pelit hoituu itsestään. Tämä näkyy sitten siinä että se viimeinen rutistus jää tekemättä ja osittain siitä syystä maalien määrä viime peleissä ei ole ollut ihan sitä mitä aikaisemmin. Sunnuntain jumbofinaalissa Kuortane otti kolmannnen voittonsa, josta tosin kaksi on tullut vasta jatkoajan jälkeen. Maalivahtien torjuntojen perusteella tämä lienee niitä ensimmäisiä pelejä jota Kuortane on hallinnut.

      • jyplandia

        Juuri noin. Jokohan saivat mestaruus saunan varattua? Todella ylimielistä on tuo Jypin touhu nykyään.


    • Imppa

      Olen kyl erimieltä asiasta, olin paikan päällä, Jyp kyl hallitsi peliä 2 erää, mut 3 erä oli kärppien täysin. Jyp yritti tosissaan, mut kun toinen on parempi niin še on silloin parempi. Kärppien junnut olivat loistavia. Varsinkin ykkös kenttä laidoilla Salomäki, Jokikokko. Käyhkö lyö tahtia sentterinä. Kuisman ihme vedot toimivat Nyt pelin ratkaisivat junnut

    • kilpakiekko

      Kärppien sijoitus on sitä mitä ennakkoon tuolla materiaalilla voikin odottaa, mutta silti yksi syyskauden suurimmista yllättäjistä. Viimeisestä 5 pelistä 4 voittoa ja siinä on myös koko syyskauden isoin yllätys kun Jyp kaatui Oulussa. Maalinteko ollut alkukaudella vaikeaa, mutta tehnyt 5 viime pelissä 24 maalia, joten silläkin puolella näyttää nyt hyvältä, vaikka tuota maalimäärää nostaakin paljon 11 - 0 voitto Kalpasta.
      Kjt:n peli myös mennyt eteenpäin syksyn aikana, mutta silti matka on pitkä sarjan kärkipäähän. Kjt:llä erittäin hyvä Japanilainen maalivahti on kantanut joukkuetta monessa pelissä, mutta silti kun katsoo joukkueen maalieroa - 48 niin se kertoo paljon missä mennään. Viime viikkojen huonoin joukkue löytyy Kuopiosta. Mitä Kuopiossa on tapahtunut? Joukkue pelaa todella kapealla materiaalilla ja on viimeisestä 9 pelistään voittanut vai Kuortaneen kotipelissään. Lisäksi on tullut monia todella rumia lukemia tyyliin 11 - 0, 10 - 3, 1 - 9 ja 0 - 7. Joukkueen maaliero on miinuksella 65 maalin verran. Kuortane on voittanut varsinaisella peliajalla vain kerran Kalpan. Joukkueen isoin ongelma on maalinteko. 21 pelissä tehnyt 21 maalia joten eipä ole ihme että voittoja ei ole tullut. Hattua toki pitää nostaa sille taistelulle mitä Kuortaneen todella nuori joukkue pelistä toiseen esittää ja puolustuspelaaminen on kohtalaisessa kunnossa ja lisäksi yksi sarjan parhaimmista maalivahdeista Keisala on pitänyt monet pelit numerollisesti suhteellisen tasaisena.

    • kilpakiekko

      Kärpät vieraili hämeessä ja vaikka Kärpät onkin parantanut peliään paljon alkukaudesta niin sekä Ilveksen että Hpk:n materiaalietu on niin iso että pisteitä ei hämeen kierrokselta irronnut. Kjt otti niukan 1 - 0 voiton Kuortaneesta ja varmisti sillä paikan pudotuspeleissä ja ensi kauden sm-sarjassa. Pudotuspelit Kjt:n osalta loppunee kolmeen peliin niin isot erot valitettavasti sarjassa nyt on. Kuortane taistelee hyvin nuoruuden innolla, mutta kun ei vain vielä riitä. Kiva nähdä kuinka pärjää karsinassa vaikka saakin pelata paineetta. Tämän hetken huonoin joukkue tulee Kuopiosta. Viikonloppuna ei yhtään tehtyä maalia vaan selvät 7 - 0 ja 6 - 0 tappiot. Paljon kertoo myös maalivahtien torjunnat 23 - 57 lauantaina ja sunnuntaina 13 - 56. Kalpan osalta sarjataso vaihtunee ensi kaudeksi jos merkittävää parannusta ei otteisiin tule. Ensi kautta varten onkin paljon mietittävää sarjojen suunnittelijoilla. Ei ole sm-sarjan kannalta hyvä asia jos sarjassa pelaa joukkueita jotka ovat pisteautomaatteja muille ja vastaavasti sekään ei ole hyvä jos joukkueiden määrää jouduttaisiin vähentämään.

      • lisää joukkueita

        Lukko ja Lapinlahti pitäisi nostaa sm-sarjaan ja kenenkään ei pitäisi pudota. Olisi paljon mielekkäämpää pelata sarjaa 10 joukkueella.


      • laatua sarjaan
        lisää joukkueita kirjoitti:

        Lukko ja Lapinlahti pitäisi nostaa sm-sarjaan ja kenenkään ei pitäisi pudota. Olisi paljon mielekkäämpää pelata sarjaa 10 joukkueella.

        Lisää joukkueita on yhtä kuin lisää 10 - 0 pelejä. Ketä sellaiset pelit kiinnostaa?
        Ennemmin vähemmän joukkueita ja tasaisempia pelejä.


    • kalpa4

      Se vielä jännäksi menee kumpiko tulee Kuortaneen kanssa karsintaan. Ihan varma olin että KJT klaaraa itsensä jatkoon mutta kyllä tämänpäiväinen tulos laittaa silti epäilyttämään että niinkö vaan Kalpa nousee loppumetreillä ohi. Sunnuntai kertoo paljon.

      Karsinnoissa kumpi niihin päätyykään tulee varmasti mielenkiintoiset. Ainakin tuolla Mestis puolella kova uho ollut Lapinlahden ja Rauman porukoilla ja kieltämättä (vain tilastoja seuraamalla) kovaa jälkeä kumpikin joukkue tehnyt. Kyllä se vaan kova etu on SM-joukkueilla kun kuitenkin koko kauden kovia pelejä pelanneet.

    • uuskarsintajoukkue

      Näköjään on mennyt sarjataulukko uusiksi ! !

      Joukkue O V JV JH H TM PM ME P
      1. JYP 24 20 1 2 1 124-38 86 64
      2. Blues 24 17 2 1 4 111-59 52 56
      3. HPK 24 15 1 2 6 101-65 36 49
      4. Ilves 24 12 2 1 9 88-55 33 41
      5. KJT 23 6 0 2 15 31-87 -56 20
      6. Kärpät 24 7 3 1 13 60-69 -9 19
      7. KalPa 24 5 1 1 17 49-130 -81 18
      8. Kuortane23 1 2 2 18 22-83 -61 9

    • etä Kärppä

      Mitä mitä mitä on tapahtunut?

      • Kärppä fani.

        Kärpillä pitäisi tuon sarjataulukon mukaan olla 28 pistettä (7 voittoa, 3 jatkoaikavoittoa ja yksi piste hävitystä jatkoajasta. Onko joku joka ei kentällä pärjää tehnyt jonkun protestin? Tosin ihmetyttää miten voi olla lähtenyt kerralla 9 pistettä??`


      • hupsis2

    • Käyttänyt pelikelvottomia pelaajia ja saanut lisäksi ison sakon, näin kuulin. Mutta ihmettelen mihin ne kadonneet pisteet on mennyt ??? Ei ihan normi sääntöjen mukaan oo kyllä mennyt....

    • munaton antila

      Hpk:n naisten facebook sivulla näyttää olevan tietoa rangaistuksen syistä ja muutenkin hyvä kirjoitus Hpk:n managerilta. Toivottavasti kaikki sm-sarjan seurat lähtisi mukaan tuohon Hpk:n aloitteeseen. Pirkka Antila on kilpailupäällikkönä täysin munaton mies. Jääkiekkoliiton isoin virhe oli se että pirkka antilaa ei irtisanottu liitosta nyt kun siellä yt neuvottelut käytiin.

      • anaton muntila

        Kyse näyttää olevan mielivaltaisesta vallankäytöstä ja naiskiekon kyykyttämisestä. Sopimuksia ja sääntöjä tehdään, mutta laillista perustaa ja pysyvyyttä niillä ei tunnu olevan. Voiko mihinkään enää luottaa? Näinko se toiminta-ajatus menee, että se mikä tänään sovitaan, huomenna jo kumotaan? Systeemit tökkii ja järjestelmät pettää... Ihmetyttää ja hämmästyttää pientä kulkijaa.


    • Liitoton

      Liitosta irtisanottiin porukkaa, jotka kehitti naiskiekkoo, ei esim Anttilaa, joka hidastaa naiskiekkoa.

    • miten on?

      Siis onko liitto "käräyttänyt" Kärpät ja määrännyt sanktiot vai onko joku joukkue tehnyt protestin Kärppiä vastaan ja jos on niin kuka?

      • näinon

        Onko sillä väliä kuka on valituksen tehnyt. Kysymys pitäisi ennemminkin olla, että onko Kärpät käyttänyt edustuskelvottomia pelaajia. Muistaakseni ei tällä foorumilla kovin paljoa sympatiaa herunut Tapparalle, kun se käytti edustuskelvotonta/pelikiellossa ollutta pelaajaa. Kyllä vastuu tästä kuuluu Kärppien joukkueenjohdolle ja valmennukselle. Onhan ratkaisu aika tyly, mutta tuskin se nyt kuitenkaan Kärppiä playoffien ulkopuolelle pudottaa.


      • Kärppä fani
        näinon kirjoitti:

        Onko sillä väliä kuka on valituksen tehnyt. Kysymys pitäisi ennemminkin olla, että onko Kärpät käyttänyt edustuskelvottomia pelaajia. Muistaakseni ei tällä foorumilla kovin paljoa sympatiaa herunut Tapparalle, kun se käytti edustuskelvotonta/pelikiellossa ollutta pelaajaa. Kyllä vastuu tästä kuuluu Kärppien joukkueenjohdolle ja valmennukselle. Onhan ratkaisu aika tyly, mutta tuskin se nyt kuitenkaan Kärppiä playoffien ulkopuolelle pudottaa.

        Kärpät toimi samalla tavalla kuin edellisillä kausilla on kuulunutkin toimia, mutta säännöt muuttui tälle kaudelle joka jäi Kärppäleirissä valitettavasti huomaamatta. Tappara sen sijaan peluutti tahallaan pelikiellossa ollutta pelaajaa ja kaiken lisäksi tämä kyseinen pelaaja pelasi väärällä nimellä. Tapparan teko oli törkeä, mutta Kärppien inhimillinen erehdys. Siinä on aika iso ero.


      • Muddhole
        näinon kirjoitti:

        Onko sillä väliä kuka on valituksen tehnyt. Kysymys pitäisi ennemminkin olla, että onko Kärpät käyttänyt edustuskelvottomia pelaajia. Muistaakseni ei tällä foorumilla kovin paljoa sympatiaa herunut Tapparalle, kun se käytti edustuskelvotonta/pelikiellossa ollutta pelaajaa. Kyllä vastuu tästä kuuluu Kärppien joukkueenjohdolle ja valmennukselle. Onhan ratkaisu aika tyly, mutta tuskin se nyt kuitenkaan Kärppiä playoffien ulkopuolelle pudottaa.

        Ja jotain lienee pielessä tiedotuksessa kun kuulemma on muitakin joukkueita jotka ovat viime vuoden sääntöjen mukaan tehneet. Kärpät taitaa olla ainoa SM-sarjassa pelaava ja taitaa kuitenkin kokonaisuudessaan eniten kärsiä.


    • ihmettelen suuresti

      Jos tuo Hpk facebook sivuilla oleva managerin kirjoitus on totta, niin onhan tilanne oikeasti täysin käsittämätön eikä perusteltavissa mitenkään. Tuon kirjoituksen mukaan Hpk sai sakkoa yhdestä ottelusta 1000 euroa kun taas Kärpät 23 ottelusta 500 euroa ja Hpk menetti kaikki kyseisessä ottelussa saamansa pisteen ja Kärpät vain pienen osan pisteistä. Eli mitä enemmän rikot sääntöjä sitä pienempi rangaistus. Näinkö tämä oikeasti menee? Jos tämä asia on todellakin näin niin toivottavasti nämä henkilöt jotka ovat näiden päätösten takana tajuaisivat vetää oikeat johtopäätökset.....

    • go lapparit

      Ihan sama kuka tulee karsinnoissa vastaa, lapparit voittaa kaikki 10-0. Keväällä 2016 sm-viiri kattoon!

      • go Lapparit

        Feikin näyttää olevan vaikea hyväksyä Lappareiden menestystä.


    • go lapparit

      Kuka hullu haluaa pelata joukkueessa jossa tulee aina turpaan lähes 10 maalilla? Eiköhän ole mukavampaa pelata voittajissa. Voitaisiin pistää veikkaus siitä montako
      maalia Tanja tekee Kalpaa vastaan karsinnassa? Itse veikkaan 5 per peli. Ja kun pari
      muutakin vanhaa tekijää on palannut kaukaloon niin voidaan jo ruveta suunnittelemaan paikkaa mestaruusviirille keväällä 2016.

    • go lapparit

      Ja muut pelaa niin rumaa JÄÄKIEKKOA ja haukkuu koko ajan meidän pelaajia. Itse emme ota lainkaan jäähyjä ja puhumme koko ajan asiallisesti, kyllähän me näin ensi vuoden sm-kullan viemme. Varsinkin kun pelaamme VAIN ringette-pelaajilla

      • go Lapparit

        Vituttaako, vituttaako, vituttaako? Kuuntelen


      • go lapparit
        go Lapparit kirjoitti:

        Vituttaako, vituttaako, vituttaako? Kuuntelen

        Lappareiden nousu sai sinetin. Kalpan ainut pelaaja joka osaa pelata siirtyi voittajiin ja parempaan joukkueeseen. Tervetuloa Lappareihin Tanja! Eka pelissä heti 3 maalia ja kunhan Anne saadaan kuntoon niin kylmä on kyyti Kalpalla ja Kuortaneella karsinnoissa!


    • Go lapparit

      Lappareille pari häviötä? Heh heh. Ei olla meilläpäin totuttu häviämään viime vuosina. No ensi vuonna sm-sarjassa saattaa joku tilastotappio vahingossa tulla.

    • go lapparit

      Mestiksen voitto varmistui. Yksi piste meni, mutta korjataan se virhe sitten sm-karsinnassa ja mennään puhtaalla pelillä sm-sarjaan! Ja viiri kattoon 2016:) Kyl muakin vituttais hävitä juustoille:D

    • Onko jo

      Lentolupa?

      Go lapparit siellä hallin katossa lentää nyt ainakin, putoa jo. Eiköhän se viirin paikka löydy, jos viiri tulee joskus. Päiväkodissa on tuon tason uhoa, toisaalta kaipa se sopii tähänkin: meidän äiti voittaa teidän TYTÖT!

      Sarjoilla on vaan eroja, hyvä olisi tuo jo oppia!

    • kilpakiekko

      Sm-sarjassa sattuu ja tapahtuu. Pisteitä menee ja tulee. Kärpiltä vietiin pisteitä 9 ja siitä sisuuntuneina viikonlopun peleistä Kärpät otti 6 pistettä takaisin. Lauantaina tuli
      selkeästä hallinnasta huolimatta nihkeä 1 - 0 voitto, mutta sunnuntaina kaatui sarjakakkonen Blues hyvän esityksen jälkeen, vaikka olisi peli voinnut kääntyä toisinkin. Kjt ja Kalpa hävisivät lauantaina, mutta sunnuntaina Kalpa vei keskinäisen pelin ja nousi taistelemaan viimeisestä paikasta pleijareihin. Tosin Kjt:lle riittänee yksikin piste Kuortaneelta varmistamaan paikan pleijareihin, sillä Kalpa kohtaa vielä Jypin ja Kärpät vieraissa ja niistä peleistä tuskin pisteitä tulee. Kuortaneen nuori joukkue taisteli lauantaina hyvin, mutta sunnuntaina romahti Jypin kyydissä.

    • kilpakiekko

      Runkosarja ohi. 5. Kärpät eli sarjan lopussa jännittäviä aikoja kun oli vaarana että kaikki pisteet lähtee ja samalla tie olisi vienyt karsintaan. No sinne joukkue ei kuulu ja onneksi lähti vain 9 pistettä jolla sarjasijoituksen kannalta ei ollut mitään merkitystä. Parantanut peliään koko ajan ja jos saa vielä Tikkisen ja kenties Tarkinkin takaisin, niin taistelee tosissaan Ilvestä vastaan. Yhtä onnistujaa Kärpistä on vaikea nimetä, vaan joukkue kokonaisuudessaan petrasi joulukuusta lähtien ja samalla myös maalivahti Airaksinen pääsi hyvään vireeseen. 6. Kalpa Viimeisenä joukkueena taisteli itsensä Kuortaneen avustuksella pudotuspeleihin. Kun katsoo kuinka paljon Kalpalta on lähtenyt viime kauden jälkeen pelaajia pois niin tuo Kalpan saavuttama pleijari paikka on Kalpalle kova saavutus ja varmasti maistuu Kuopiossa jo lähes mestaruudelta. Kauden onnistuja maalipörssin kakkonen Matilda Nilsson. 7. Kjt. myös Kjt:n peli meni eteenpäin kauden aikana, mutta loppukaudesta tapahtui jotain ja jo lähes varma pleijari paikka vaihtui karsintaan. Ei tainnut vielä kantti riittää toisella sm-sarja kaudella vaikka oli jo useampi "eräpallo" katkaista Kalpan rimpuilu ja ottaa paikka pleijareihin. Kauden onnistujat maalivahti Kiribuchi ja Ollikainen vaikka eivät hekään lopussa pystyneet viemään joukkuetta pleijareihin. 8. Kuortane. Nuori joukkue taisteli sen minkä pystyy, mutta vielä tällä kaudella sm-sarja oli liian kova. Kauden onnistuja maalivahti Keisala. Maalivahtitilaston ykkönen oli huiman parannuksen alkukauden jälkeen tehnyt Hpk:n Kiira Laine, Jypin takana pelaava Saloranta oli kakkonen ja kolmantena kenties koko sarjan paras maalivahti Kuortaneen Keisala.

    • Rupu

      KJT sortui joukkueen johdon riitaisuuksiin. Ilves-pelissä johtajaherrat olivat miltei toistensa vaatteissa kiinni ja huuto kantautui katsomoon asti. Blues-pelissä tuli toimihenkilölle 2 min. Tuleekohan sen seurauksena taas toimitsijakieltoja jollekin johtavista herroista? Epäilen kakkosvalmentajaa jolle on tuttua katsomosta huutelu silloin kun ei saa kiellon vuoksi hoitaa hommiaan pelaaja-aitiosta.

      • mitenmenee

        Eikös ne pelaajat siellä kentällä kuitenkin ratkaise pelin? Vaikka Valmentajille olisikin näkemys eroja niin luulisi vaikkapa maajoukkuepelaajien pystyvän keskittymään omaan pelaamiseen ja ratkaisemaan pelejä sen verran että olisi karsinta vältetty.


    • Veikkaus1

      Ensi vuonna sm:ssä pelavat Lapparit ja Lukko, Kuortane ja KJT putoavat mestikseen.

      • riuskapepe

        Ensi vuonna SM:ssä pelaa Lapparit, KJT ja Kuortane.


      • selvätsäännöt

        Kuortaneella on paikka sm-sarjassa, mutta entäs jos kävisi niin että Kuortane jäisi karsinnassa neljänneksi. Pelaisiko silloin ensi kauden sm- sarjassa karsinnan ykkönen, kakkonen ja nelonen, mutta kolmanneksi jäänyt pelaisi metsistä?


    • kje

      Kuortane kyllä taitaa päästä ihan pelaamallakin SM-sarjaan ja tuskin KJT sieltä myöskään putoaa.Niistä lappareista en tiedä mutta ainakaan Lukko ei pärjää ellei saa vielä vahvistuksia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      174
      3184
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2131
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2054
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1905
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe