Tammitikaa nähty vain yhden kerran suomessa!

Tammitikkaa on nähty vain yhden kerran Suomessa. Itseasiassa olen jopa hieman hämilläni, sillä isotrappikin on nähty 2 kertaa. Luulisi linnun saapuvan nyt useamminkin Suomeen. Jos töyhtökiuru on nähty yhden kerran tänä vuonna ja harjalintujakin on nähty 64. Miksi tammitikka on niin harvinainen täällä päin? Jos näkisin tammitikan täytyisi äkkiä ottaa kuva. On se niin harvinainen kun on vain yhden kerran suomessa nähty. Tammitikkoja ei näyttäisi edes olevan kovin kaukana Suomesta. Miksi tälläinen harvinaisuus? Kun lähin on jo Virossa (kai). Harjalintujakin on virossa ja niitä on sentään havaittu enemmän. Tosin ei palmukyyhkyäkään kahta kertaa useammin ole nähty (joka muuten havaittiin aika lähiakoina). Mutta luulisi nyt, että edes yksi tammitikka eksyisi Suomeen vuodessa, koska onhan sen asuinseutuja aika lähelläkin. Ehkä se vain ei jaksa lentää suuria matkoja? Ja tikathan ovat paikkalintuja.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koska en halua spämmiä lisään tähän viälä havainnon. Näin muutama päivä sitten peipon (näköisen) linnun, jolla oli kaksi valkoista raitaa siivessä. Yhden raidan sijaan. Mikäköhän muu laji tämä lintu olisi voinut olla? Muistutti naaraspeippoa.

      • Herra X

        En hoksaa yhtäkään lajia, joka erityisesti muistuttaisi naaraspeippoa. Tällähän on kaksi siipijuovaa. Oletko varma, ettei kyseessä ollut juuri peippo?


      • Herra X kirjoitti:

        En hoksaa yhtäkään lajia, joka erityisesti muistuttaisi naaraspeippoa. Tällähän on kaksi siipijuovaa. Oletko varma, ettei kyseessä ollut juuri peippo?

        En voi kiistä. Taisi olla normaalipeippo, mutta vain jotenkin erikoisen näköinen. Selasin kuvia, joissa huomasin urospeipon, jolla oli kokonaan punainen pää. Elikkä tänä vuonna kaksi sellaista kummallisuutta olen nähnyt.


    • Herra X

      Selitys on varmaankin juuri siinä, että kyseessä on paikkalintu, joka ei pahemmin harhaile oudoille seuduille. Tammitikka käyttää ravintonaan hyönteisiä ja mahlaa, joten ravinnon perässä sillä ei ole oikein tarvetta tänne vaeltaa, eihän näitä meillä varsinkaan talvella ole liiemmmälti tarjolla. (Toisin kuin käpytikalla. Käpytikkahan on vaelluslintu, mutta tämä johtuu pitkälti ravinnosta: huonoina havupuidensiemenvuosina pohjoisen taigan käpytikat vaeltavat etelään ja lounaaseen.) Linnut, jotka muutenkin lentävät pitkiä matkoja, harhautuvat kauaksi normaaleilta esiintymisalueiltaan paljon todennäköisemmin.

      Voihan olla, että tammitikka laajentaa esiintymisaluettaan ilmaston lämmetessä meillekin. Tarkemmin en tiedä, mitkä tekijät määräävät sen levinneisyyden. Mielenkiintoista kyllä on, että tammitikka on pesinyt Ruotsissakin 1980-luvun alkuun asti. Miksiköhän se on sittemmin kadonnut Pohjoismaista?

      • Näinhän se on, paikkalinnut vähemmän harhailevat. Ihan mieleenkiintoista tuo, miksi tammitikka on kadonnut Pohjoismaista. Harmillisesti minäkään en tiedä sitä.


      • biologinalku kirjoitti:

        Näinhän se on, paikkalinnut vähemmän harhailevat. Ihan mieleenkiintoista tuo, miksi tammitikka on kadonnut Pohjoismaista. Harmillisesti minäkään en tiedä sitä.

        Se varmasti vaikuttaa asiaan. (Anteeksi kun herätin vanhan ketjun, mutta näin saan tämän toimimaan kirjoitustani varten.)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1332
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1255
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1150
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1032
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      996
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      995
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      8
      974
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      962
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      961
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      960
    Aihe