Kirkon- vai Raamatun usko?

Kasteet saanut

Raamattu opettaa, että kaikille uskoon tulleille kuuluvat seuraavat Jumalan siunauksen avaimet:
- elämän suursiivous = parannus
- upotuskasteen ottaminen
- Pyhän Hengen kaste
- uskovien yhteyteen meneminen
- vastuu Jumalan seurakunnan toiminnasta
- loppuelämän projektina apostolisessa uskossa pysyminen. Apt. 2:41-42.

Uskoon tulleen ihmisen elämän tarkoituksena ja päämääränä on
1. rakastaa Jumalaa yli kaiken
2. rakastaa lähimmäistään niin kuin itseään
3. rakastaa Raamatun ilmoittamaa Jumalan totuutta.
Kasvumme päämäärä uskoon tulleina on
- tulla "täyteen Hänen tahtonsa tuntemista kaikessa hengellisessä viisaudessa"
- armolahjojen toiminta
- Hengen hedelmän kypsyminen

Siunausta Jeesuksen verellä lunastetulle Jumalan seurakunnalle, Herran pyhille! 1 Kor. 1:2.

119

202

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • surullista luettavaa

      Huh, ei voi enää muuta sanoa. Etkö itse näe jo, että opetat lahkojen oppeja????

      • Miksi upottaa itsens

        Nuo kasteen epäselvyydet saavat vainoja aikaiseksi. Miksi sinun pitää upottaa itsesi, mikä tarkoitus sillä niin ku on?


      • ihme kommenttia

        Sehän on suoraan Raamatusta, mikä siinä on vialla kerro että muutkin tietävät!?


      • Miksi upottaa itsens kirjoitti:

        Nuo kasteen epäselvyydet saavat vainoja aikaiseksi. Miksi sinun pitää upottaa itsesi, mikä tarkoitus sillä niin ku on?

        * "Mikä tarkoitus sillä nnin ku on"? Kristilliseen evankeliumin kautta uskoon tulleelle kuuluu uudestisyntymisen jälkeen ottaa vesikaste, hautaamalla, = upottamlla kokonaan veden alle, Jeesuksen esimerkin mukaan. Siinä upotuskasteessa haudataan vanha ihmisemme, ja noustaan ylösnousemukseen Kristuksen kanssa, niin kuin Hänkin nousi ylös haudastaan, , vanha ihminen on naulittu ristille, , nyt elää uusi luomus, Kristus minussa, kirkkauden toivo.


      • Mårten
        Miksi upottaa itsens kirjoitti:

        Nuo kasteen epäselvyydet saavat vainoja aikaiseksi. Miksi sinun pitää upottaa itsesi, mikä tarkoitus sillä niin ku on?

        Uudestisyntyneiden välillä ei taivaan porteilla tehdä kysymystä, oletko kastettu ja vieläpä milloin ja millä tavalla kastettu.
        Taivaallisessa pöydässä ei protokolla tunne kysymystä kasteesta.


      • leeviläinen

        No kenenkäs oppeja Jeesukseen uskovan olisi Sinun 'surullista luettavaa' mielestäsi opiskeltava, jos uskoon tullut tulee uskoon niissä lahkoissa, joihin luterilaisuuskin luetaan?


    • hellari...

      Ja vielä tuohon lisäisin - evankeliumin vieminen ja Taivasten valtakunnan rakentaminen.

    • Jeesuksen oma

      Ennen Pyhän Hengen kastetta ei voi kastaa vesikasteella!
      Raamatun mukaan Jeesus kastaa uskovaiset Pyhässä Hengessä seurakuntansa jäseniksi 1.Kor. 12:13 eli Jeesuksen Seurakuntaruumiiseen kastetaan vain uskovaisia ihmisiä. Pyhän Hengen kaste on siis uudestisyntymä! Vesikaste on lähinnä Pyhän Hengen kasteen symboli, (Room 6:3-5) jonka Jeesus on tahtonut meidän kaikkien kristittyjen ottaa. Jos joku tässä room. kirjeen paikassa näkee vain vesikasteen, niin silloin hän joutuu väkisinkin uskomaan, että ihminen uudestisyntyy vesikasteessa!!!! Pyhän Hengen kasteessa siis pelastutaan, mutta vesikaste on kuuliaisuuden askel.

      Ja hengellisen kasvun päämäärä on se, että ihminen tulee enemmän ja enemmän Kristuksen kaltaiseksi, eikä tietenkään armolahjojen toiminta, niin kuin joku hölmösti väittää.

      • Retu3

        Fariseuksetkin olivat hyviä uskovaisia ja vaativat tekoja. Upotuskaste tarkoittaa syntien upottamista Jeesukseen, eikä mitään itsensä uittamista siellä meressä. Vesikasteella ei ole järjestystä missä vaiheessa se tehdään koska se on toisessa kohdassa toisinpäin. Jeesus ei vaatinut mitään, niinkuin fariseukset vaativat lain tekoja. Jeesus armahti ja kastoi Pyhällähengellä.


      • kuka putos ensin
        Retu3 kirjoitti:

        Fariseuksetkin olivat hyviä uskovaisia ja vaativat tekoja. Upotuskaste tarkoittaa syntien upottamista Jeesukseen, eikä mitään itsensä uittamista siellä meressä. Vesikasteella ei ole järjestystä missä vaiheessa se tehdään koska se on toisessa kohdassa toisinpäin. Jeesus ei vaatinut mitään, niinkuin fariseukset vaativat lain tekoja. Jeesus armahti ja kastoi Pyhällähengellä.

        Voi herraisä tätä suomalaisten hengellistä tasoa !

        Ihan sama kuin kiipeisitte takaisin puuhun mistä olette pudonneetkin ainakin kirjoituksienne perusteella.


      • * " Ennen Pyhän Hengen kastetta ei voi kastaa vesikasteella!
        Raamatun mukaan Jeesus kastaa uskovaiset Pyhässä Hengessä seurakuntansa jäseniksi 1.Kor. 12:13 eli " ?

        * Opetat väärin. 1.Kor. 12:13 on juuri uudestisyntyminen, siinä kastetaan Jumalan Hengen kasteella, ja synnytään uudesti, ja siinä yhteydessä saadaan Pyhän Hengen sinetti Ef.1:13. sisimpään, Kristuksen ilmestymisen päivään saakka. Ja tämän jälkeen voidaan ottaa vasikaste, upottamalla Isän Pojan ja Pyhän Hengen nimeen !

        _ Pyhän Hengen kasteen voi saada heti uudestisyntymisen jälkeen, ennen vesikastetta, tai sen jälkeen, vuosienkin perästä, kielillä puhumisen merkin seuratessa aina Pyhän Hengen kastetta, joka ei liity uudestisyntymiesn yhteydessä saatuun PH:n sinettiin.


      • Retu3
        kuka putos ensin kirjoitti:

        Voi herraisä tätä suomalaisten hengellistä tasoa !

        Ihan sama kuin kiipeisitte takaisin puuhun mistä olette pudonneetkin ainakin kirjoituksienne perusteella.

        Fariseukset olivat hyviä uskovaisia ja sanoivat Jeesukselle, katso miten hyvin ja oikein me teemme. Missä on henki joka sanoo, että "Herra ole minulle syntiselle armollinen". Vauva kasteesta joku mainitsi tuolla ylempänä. Raamatussa sanotaan, että se kuuluu kaikkille , kaikki tarkoittaa kaikkia. Se on oma tekemä lisäys raamattuun, että " paisi vauvat".


      • leeviläinen

        No on se vaan kumma jutska tuo järjestys, josta 'Jeesuksen oma' puhut, kun sanot, ettei ennen Pyhän Hengen kastetta voi kastaa vesikasteella.

        Helluntailaisopin mukaanhan asia menee juuri päinvastoin. Että ensin uskova menee upotuskasteelle ja sen jälkeen uskova kastetaan Pyhällä Hengellä.

        Kun itselleni kävi juuri niin, että Isä Jumala kastoi minut Pyhällä Hengellä ennen uskovien upotuskastetta, niin sitä ei uskottu tapahtuneeksi laisinkaan..


    • Kastettu
      • * Hyvää ja raitista opetusta Pyhästä Hengestä, ja juuri noin olen minäkin pyrkinyt asian esiin tuomaan, se vaan on niin kumma, kun asia on täälläkin esitetty aivan samoin, kuin tuo linkki opettaa, se vaan pitää linkittää jostain muualta, vaikka sama asia on täälläkin kirjoitettu kymmeniä kertoja, jos ei peräti satoja.


      • Amen! Raamatulla perusteltua opetusta Pyhästä Hengestä tässä linkissä! Yleensäkin mikä tahansa elämän suuri kysymys on hyvä avata ja perustella Raamatulla. Mutta ei pidä lukea kuin piru Raamattua, millä tarkoitan vänkääjiä joiden tarkoitus ei ole Jeesuksen omien yhteinen rakentuminen. Pitää vaan nähdä Kirjoitukset Pyhän Hengen avaamin silmin. On uskonnollisia ihmisiä jotka haluavat tai ymmärtävät olevansa kristittyjä, mutta eivät ole uudestisyntyneitä koska eivät ole sydämessään kääntyneet kun Pyhä Henki heitä kutsuu ja on uudestisyntyneitä jotka eivät eivät ole vielä saaneet Pyhän Hengen kastetta mutta heitä Pyhän Hengen sinetti ohjaa totuuteen. Nämä ihmiset haluavat päästä totuuden tuntoon, ensin mainitut uudestisyntymisestä ja jälkimmäiset Pyhällä Hengellä täyttymisestä ja heitä täytyy kärsivällisyydellä ja sävyisyydellä opettaa, kuka Pyhän Hengen kasteen saanut katsoo että varmana voi opettaa. Sitten selkeästi epäjärjestystä haluavat antikristuksen hengen sokaisemat on hyvä rakkauden nuhtelulla ohittaa.


      • pekanvuoro kirjoitti:

        Amen! Raamatulla perusteltua opetusta Pyhästä Hengestä tässä linkissä! Yleensäkin mikä tahansa elämän suuri kysymys on hyvä avata ja perustella Raamatulla. Mutta ei pidä lukea kuin piru Raamattua, millä tarkoitan vänkääjiä joiden tarkoitus ei ole Jeesuksen omien yhteinen rakentuminen. Pitää vaan nähdä Kirjoitukset Pyhän Hengen avaamin silmin. On uskonnollisia ihmisiä jotka haluavat tai ymmärtävät olevansa kristittyjä, mutta eivät ole uudestisyntyneitä koska eivät ole sydämessään kääntyneet kun Pyhä Henki heitä kutsuu ja on uudestisyntyneitä jotka eivät eivät ole vielä saaneet Pyhän Hengen kastetta mutta heitä Pyhän Hengen sinetti ohjaa totuuteen. Nämä ihmiset haluavat päästä totuuden tuntoon, ensin mainitut uudestisyntymisestä ja jälkimmäiset Pyhällä Hengellä täyttymisestä ja heitä täytyy kärsivällisyydellä ja sävyisyydellä opettaa, kuka Pyhän Hengen kasteen saanut katsoo että varmana voi opettaa. Sitten selkeästi epäjärjestystä haluavat antikristuksen hengen sokaisemat on hyvä rakkauden nuhtelulla ohittaa.

        Siis tarkennan; tuossa ristinvalossa- linkissä. Suosittelen!


    • se sebn teki

      Vain tottelemattomilla on kasteen vaikeudet.

      Jokainen lukutaitoinen kyllä näkee mikä on Raamatun opetus aiheesta.

      siellä ei ole minkäänlaista viitettä vauvojen kosteuttamisiin ei sanallista eikä kiertoilmaisuin piilossa eikä mitenkään.

      se on PAAVIN jakkaralla syntynyt oppi, josta pitää pysyä niin kaukana kuin itä lännestä.

      • Sivistynyt kastettu

        Kasteelle meno on helppoa ja mukavaa. Mikä sen tekee jollekin vaikeaksi? Kertokaa?


      • Sivistynyt kastettu kirjoitti:

        Kasteelle meno on helppoa ja mukavaa. Mikä sen tekee jollekin vaikeaksi? Kertokaa?

        * Swn on tehnyt vaikeaksi luterilainen kirkko ja sen teologit. Kirkko on kovin sanoin vastustanut uskovien kastetta koko olemisensa ajan. Ja vastustaa edelleen, ja se on niin kumma ilmiö, että ovat saaneet helluntailaisetkin mukaansa, kompromisseineen, " ei sitten puutututa opillisin kysymyksiin, keten kasteisiin", on yhteistyön mottona ? Mitä se sellainen yhteistyö on, että piilotetaan tärkeimpiä Raamatun opetuksia, ettei kirkon papit vaan loukkannu ? Sekin on harhaan menoa, ja seurataan kirkon linjaa, kaste on yhtä tärkeä kuin pelastuskin, eikä ne ole yksi ja sama asia, niin kuin kirkko opettaa vauvakasteen armoa jossa uudestisynnytään. Tälläistä vaan Raamattu ei tunne, siksi se on kitkon oppi, ei Raamatun, ja kumpikohan loppupeleissä painaa enmmän, Raamatun puhdas opetus ja Jumalan pelastussuunnitelma, kuin kirkon liberaali teologien, jotka vie kirkkoa harhaan yhä aan kauemmas Raamatun totuudesta.


      • mohis.ja harhaoppi
        Mohikaani_27 kirjoitti:

        * Swn on tehnyt vaikeaksi luterilainen kirkko ja sen teologit. Kirkko on kovin sanoin vastustanut uskovien kastetta koko olemisensa ajan. Ja vastustaa edelleen, ja se on niin kumma ilmiö, että ovat saaneet helluntailaisetkin mukaansa, kompromisseineen, " ei sitten puutututa opillisin kysymyksiin, keten kasteisiin", on yhteistyön mottona ? Mitä se sellainen yhteistyö on, että piilotetaan tärkeimpiä Raamatun opetuksia, ettei kirkon papit vaan loukkannu ? Sekin on harhaan menoa, ja seurataan kirkon linjaa, kaste on yhtä tärkeä kuin pelastuskin, eikä ne ole yksi ja sama asia, niin kuin kirkko opettaa vauvakasteen armoa jossa uudestisynnytään. Tälläistä vaan Raamattu ei tunne, siksi se on kitkon oppi, ei Raamatun, ja kumpikohan loppupeleissä painaa enmmän, Raamatun puhdas opetus ja Jumalan pelastussuunnitelma, kuin kirkon liberaali teologien, jotka vie kirkkoa harhaan yhä aan kauemmas Raamatun totuudesta.

        mohikaani se jaksaa panetella, kun sydämmesi on täynnä sappea. tee jo parannus


    • raamatusta päälakeen

      Miksi se vaikeeks tulkitaan kun ei mee. Kun ei mee niin ei mee ja sillä simelius. Helppoo ja mukavaa.
      Vilpittömien uskovien kanssa yhteys säilyy.

    • Totuus on näin

      Vilpittömiä uskovia ovat ne, jotka kilvoittelevat Raamatun opettamalla uskon tiellä, johon kuuluu oleellisena osana kasteelle meneminen.
      Raamatullista uskovien yhteyttä ei voi olla kastamattomien kanssa.

    • sakastin nurkalta

      Juurikin näin !

      laskelmoivia ja mitä lie ovat nämä kirkkouskovaiset jotka eivät pelkuruudessaan uskalla muuta kuin pysyä harhakirkossaan ja siellä seulovat mieluisia pappeja korvakutionoihinsa.

      jos heille sanankin sanot Raamatullisesta kasteesta, he nostavat maitonsa ja siihen loppuu konsensus.

      Olkoot omillaan, ei kiinnosta sellaisten kanssa mikään yhteishanke.

      • Kirkon kirja se on

        Kirkon vai Raamatun usko? Siinäpä outo kysymys. Muistetaanpa, kuka sen Raamatun kokosi: kirkko. Kirkko valikoi tekstit ja kehitti erilaisia oppeja niiden ympärille. Ilman kirkkoa koko Raamattua ei olisi olemassakaan!


    • SE ON JUMALAN TEKO

      OKEI,vanha anoppinikin näki kuolinvuoteeltaan jo taivaaseen asti,ovi oli hänellekin auki,vaikka hänkin oli lapsikasteella kastettuna,mutta turvana vain Jeesus.

      • selitys kans

        Niin el imitä halunnet sanoa ?!


      • uskosta Jeesukseen

        Heitä on useita, jotka 'kuolinvuoteella' ovat saaneet uskossa turvaten Vapahtajaan jättää tämän maan. Uskossa jo elinvoimien päivistä.

        Mitä tämä todistaa: Jeesususkosta se todistaa. Kastamisasioista ei sanaakaan.


    • vaiko miten se !

      Aloituksen kaikki asiat ihmisen tekoa;riittääkö sekään ? Eikö pelastus ollut alusta asti, Jumalan teko ,että uskotte Häneen,"Se on Jumalan teko;että te uskotte Häneen....Eikö se ole suuri erehdys jos menee ihmisen yritykseksi, annettiin käsky rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi!

      • nyt klasit päähän

        Ahaa eli kun nukkuu koko elämänsä heti vauvakasteesta alkaen, silloin varmasti pääsee taivaan iloon!

        Sellaiseen tulokseen tulee kun käsityksiänne lukee.

        Ja koittakaa nyt viimeinkin selvittää itsellenne mitä se todella tarkoittaa jossa Jeesus sanoo nämä sanansa, että se on Jumalan teko että uskotte häneen.

        Tutkikaa hyvät ihmiset nyt ainakin yks tunti elämästänne vaikak vain tätä yhtä kohtaa, niin ehkä se jop aselviää.

        Ajatelkaa, ei tarvi kuin yks kokoillan typerä elokuva jättää katsomatta ja käyttää se aika tähän jaloon asiaan, siinä sitä olis sitten kaiketi sitä Jumalan tekoa kun sellainen saisi tapahtua.


      • vaiko miten se
        nyt klasit päähän kirjoitti:

        Ahaa eli kun nukkuu koko elämänsä heti vauvakasteesta alkaen, silloin varmasti pääsee taivaan iloon!

        Sellaiseen tulokseen tulee kun käsityksiänne lukee.

        Ja koittakaa nyt viimeinkin selvittää itsellenne mitä se todella tarkoittaa jossa Jeesus sanoo nämä sanansa, että se on Jumalan teko että uskotte häneen.

        Tutkikaa hyvät ihmiset nyt ainakin yks tunti elämästänne vaikak vain tätä yhtä kohtaa, niin ehkä se jop aselviää.

        Ajatelkaa, ei tarvi kuin yks kokoillan typerä elokuva jättää katsomatta ja käyttää se aika tähän jaloon asiaan, siinä sitä olis sitten kaiketi sitä Jumalan tekoa kun sellainen saisi tapahtua.

        nim.nyt lasit päähän. kun nukkuu koko elämänsä......NÄINKÖ sanoin? Ei vaan se on Jumalan teko,että te USKOTTE HÄNEEN ! Siis mitä usko on ! ... Jättäkäämme sentähden Kristuksen opin alkeet jne... en tiedä mitä nekin kirjoitukset joillekin merkitsevät.


    • Jeesuksen Nimeen

      "Pyhän Hengen lahja vuodatettiin pakanoihinkin, sillä he kuulivat heidän puhuvan kielillä ja ylistävän Jumalaa. Silloin Pietari vastasi:
      "Ei kaiketi kukaan voi kieltää kastamasta vedellä näitä, jotka ovat saaneet Pyhän Hengen niinkuin mekin?"
      Ja hän KÄSKI kastaa heidät (uskoon tulleet) Jeesuksen Kristuksen nimeen. Silloin he pyysivät häntä viipymään siellä muutamia päiviä." Apt. 10:45-48.

    • kaikkeen maailmaan

      Raamattu tuntee vain uskoon tulleiden kasteen. Jumala ei ole antanut epäselvää sanaa:
      "Menkää kaikkeen maailmaan ja SAARNATKAA evankeliumia kaikille luoduille. Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu, mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen." Markus 15:15,16.

      • kirkossa pelastus

        esim , monet helluntaisaarnaajat ovat jättäneet seurakunnan ja liittyneet kirkoon , ovat huomaneet että helluntaisuus on harhaoppia


      • Tulee ja menee
        kirkossa pelastus kirjoitti:

        esim , monet helluntaisaarnaajat ovat jättäneet seurakunnan ja liittyneet kirkoon , ovat huomaneet että helluntaisuus on harhaoppia

        Helluntailaisuus on ennemminkin muotivirtaus. Näitä trendikkäitä suuntauksia tulee ja menee. Uskosta koitetaan tehdä elämyksellinen tai viihdyttävä kokemus. Kokoukset ovat kuin mikä tahansa show, jonka tarkoituksena on vain saada massat aukaisemaan lompakkonsa. Helluntailaisuuden jälkeen sen tilalle tulee jotain vastaavaa, sillä osa ihmisistä kaipaa aina tällaista "uskoa". Pelkkä kristinusko ei heille riitä.


    • Mieleni tekee hiema

      Mieleni tekee hieman herätellä tutkimaan lähtökohdasta jonka ketjun aloittaja jo antoi, kun kysyi Raamatun mukaan vai kirkon ?

      Kysyn samankaltaisen kysymyksen, eli Raamatunko mukaan, vai Helluntai tai herätysliike opin tai kirkkokuntien opin mukaan ?

      Tässä muutama pähkinä mietittäväksi Raamatusta ja pari omaa kysymystäni tutkimista varten:

      Ef. 4:5 yksi Herra, yksi usko, yksi kaste;

      Siis YKSI kaste, ei kaksi kastetta eli vesi ja Henki ?

      Edelliseen liittyen:

      Joh. 1:33 Ja minä en tuntenut häntä; mutta hän, joka lähetti minut vedellä kastamaan, sanoi minulle: 'Se, jonka päälle sinä näet Hengen laskeutuvan ja jäävän, hän on se, joka kastaa Pyhällä Hengellä'.

      Sitten Paavalin todistus:

      1. Kor. 1:17 Sillä Kristus EI LÄHETTÄNYT MINUA KASTAMAAN, vaan evankeliumia julistamaan-ei puheen viisaudella, ettei Kristuksen risti menisi mitättömäksi.

      Ja hän siis kiittää Herraa, että ei ole kastanut kuin vain muutaman !

      14 Minä kiitän Jumalaa, etten ole kastanut teistä ketään muita kuin Krispuksen ja Gaiuksen,
      15 niin ettei kukaan saata sanoa, että te olette minun nimeeni kastetut.
      16 Kastoinhan tosin Stefanaankin perhekunnan; sitten en tiedä, olenko ketään muuta kastanut

      Siis jos oppinne mukaan KAIKKI tulisi kastaa, niin miksi Paavali kiittää Jumalaa siitä, että ei ole todellakaan kastanut KAIKKIA uskoon tulleita, vaan vain ihan pari ?

      Sitten se yksi kaste asia vielä tässäkin kohtaa, joka on monien tukipylväs:

      Mark. 16:16 Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.

      Tuohon liittyen, mikä kaste pelastaa, ja mikä taas ei ?

      Kastetaan on pasiivi, eli kuka kastaa ja millä ?

      Joh. 1:33 Ja minä en tuntenut häntä; mutta hän, joka lähetti minut vedellä kastamaan, sanoi minulle: 'Se, jonka päälle sinä näet Hengen laskeutuvan ja jäävän, hän on se, joka kastaa Pyhällä Hengellä'.

      Tässä hieman pähkinöitä siitä YHDESTÄ kasteesta !

      Tutkimisen iloa itse kullekin ! :)

      Siis nyt pyydän vain samaa mitä aloittaja pyysi, eli tutkimaan Raamatusta se, mikä on Jumalan tahto, ja olla luottamatta sokeasti perinnäissääntöihin tai vain muiden uskomuksiin sokeasti !

      Kunkin on siis löydettävä Totuus itse, Hengen avaaman Sanan kautta, se on omakohtainen Usko joka pelkästään hyväksytään Jumalan edessä, eli toisen tai toisten uskolla ei tulla autuaiksi Jumalan edessä !

      Olikohan tämä liian rajua näin äkkisältään monelle ?

      Ei siis kannata heti alkaa väittää vastaan, vaan olisi hyvä ensin ihan rauhassa tutkia asioita laajemminkin, sillä tässä on laajempiakin asioita joita pitäisi käydä läpi !

      • Eri käytäntöjä

        Jo esikristillisinä aikoina oli olemassa erilaisia kastekäytäntöjä. Samoin on nykyään. Jeesus sai Johannekselta ajan tavan mukaisen proselyyttikasteen (kaste, joka annetaan pakanalle, joka kääntyy juutalaisuuteen). Raamatussa kuvataan myös toisenlaista kastetta: Paavalin ajan varhaiskristillistä kastetta. Tuolloinkaan ei ollut selvää, pitikö lapsia kastaa vai ei. Lapsikasteita tunnetaan ainakin vuodelta 85 jKr. eli hyvin varhain tuo käytäntö oli jo olemassa.

        Tämä on siis asia, josta kristityt eivät koskaan ole olleet yhtä mieltä. Ja kuten edellisen kirjoittajan tekstistä paljastuu, ei Raamattukaan anna tässä asiassa yksiselitteisiä ohjeita.


      • Mielestäni hieman vä
        Eri käytäntöjä kirjoitti:

        Jo esikristillisinä aikoina oli olemassa erilaisia kastekäytäntöjä. Samoin on nykyään. Jeesus sai Johannekselta ajan tavan mukaisen proselyyttikasteen (kaste, joka annetaan pakanalle, joka kääntyy juutalaisuuteen). Raamatussa kuvataan myös toisenlaista kastetta: Paavalin ajan varhaiskristillistä kastetta. Tuolloinkaan ei ollut selvää, pitikö lapsia kastaa vai ei. Lapsikasteita tunnetaan ainakin vuodelta 85 jKr. eli hyvin varhain tuo käytäntö oli jo olemassa.

        Tämä on siis asia, josta kristityt eivät koskaan ole olleet yhtä mieltä. Ja kuten edellisen kirjoittajan tekstistä paljastuu, ei Raamattukaan anna tässä asiassa yksiselitteisiä ohjeita.

        Mielestäni hieman väärä tulkinta tuo Jeesuksen Johannekselta saama kaste !

        Siis Jeesuksen toiminta alkoi tuosta hetkestä, eli Isä Jumala siis voiteli Jeesuksen pappispalvelukseen eli tehtävään eli virkaan !

        Siis Jeesus täytti Lain, ja lakiin oli määrätty, että Leeviläinen pappi, vaikka oli jo sytyissään valittu sitä pappis palvelusta tekemään, aloitti tahtävänsä vasta 30v iässä !

        Ja Jeesus siis kastettiin juuri sen ikäisenä, eli Hän tässäkin kohtaa siis täytti lain, eikä lipsunut siitä !

        Siis kuten Aaron ja Leeviläiset papit ENSIN PESTIIN ja sitten voideltiin ja varustettiin kaikin tavoin tehtäviinsä, niin tuossa vesi kasteessa siis tapahtui sama, ja se Pyhän Hengen kuva "kyyhkynen", joka laskeutui Jeesuksen päälle oli se voitelu tehtävään Jumalan taholta, ja tuosta siis alkoi vasta Jeesuksen todellinen palvelustehtävä, joka kesti sen runsaan 3v !

        Jeesus aiemmin nimittäin ihan itse vahvistaa sen, että Hänen aikansa eli palvelus aika ei vielä silloin ollut koittanut:

        Joh. 2:4 Jeesus sanoi hänelle: "Mitä sinä tahdot minusta, vaimo? Minun aikani ei ole vielä tullut."

        Siis näihin viitaten en minä ainakaan usko mihinkään proselyytti kaste tulkintaan !

        Ja jos asia jää epäselväksi, niin mitä esim kastaja eli Johannes todistaa:

        14 Mutta tämä esteli häntä sanoen: "Minun tarvitsee saada sinulta kaste, ja sinä tulet minun tyköni!"
        15 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Salli nyt; sillä näin meidän sopii täyttää kaikki vanhurskaus". Silloin hän salli sen hänelle.
        16 Kun Jeesus oli kastettu, nousi hän kohta vedestä, ja katso, taivaat aukenivat, ja hän näki Jumalan Hengen tulevan alas niinkuin kyyhkysen ja laskeutuvan hänen päällensä.
        17 Ja katso, taivaista kuului ääni, joka sanoi: "Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mielistynyt".

        Siis toisaalla Sana opettaa siis, että halvempi saa siunauksen ylemmältään, ja siksi Johannes ei kokenut itseään arvolliseksi kastamaan Jeesusta, mutta jonkun se siis oli tehtävä, ja profeetan tehtävään kuuluu kaiken kaikkiaan voitelu tehtäviin esim. kuninkaiden kohdalla !

        Hepr. 7:7 Mutta kieltämätöntä on, että halvempi saa siunauksen paremmaltaan.


      • Tästä kirjoituksesta
        Eri käytäntöjä kirjoitti:

        Jo esikristillisinä aikoina oli olemassa erilaisia kastekäytäntöjä. Samoin on nykyään. Jeesus sai Johannekselta ajan tavan mukaisen proselyyttikasteen (kaste, joka annetaan pakanalle, joka kääntyy juutalaisuuteen). Raamatussa kuvataan myös toisenlaista kastetta: Paavalin ajan varhaiskristillistä kastetta. Tuolloinkaan ei ollut selvää, pitikö lapsia kastaa vai ei. Lapsikasteita tunnetaan ainakin vuodelta 85 jKr. eli hyvin varhain tuo käytäntö oli jo olemassa.

        Tämä on siis asia, josta kristityt eivät koskaan ole olleet yhtä mieltä. Ja kuten edellisen kirjoittajan tekstistä paljastuu, ei Raamattukaan anna tässä asiassa yksiselitteisiä ohjeita.

        Tästä kirjoituksesta nousi yksi ajatus ja Sanan kohta, joka on minua mietityttänyt ja siinä on myös jo asioita sivuttu !

        Heprealaiskirje 6
        1 Jättäkäämme sentähden Kristuksen opin alkeet ja pyrkikäämme täydellisyyteen, ryhtymättä taas uudestaan laskemaan perustusta: parannusta kuolleista töistä ja uskoa Jumalaan,
        2 oppia kasteista ja kätten päällepanemisesta, kuolleitten ylösnousemisesta ja iankaikkisesta tuomiosta.
        3 Ja niin me tahdomme tehdä, jos vain Jumala sallii.

        Siis kaste asiat kuuluisivat Kristuksen opin alkeisiin !

        Ja tuossa sanotaan, että oppia kasteista, siis monikossa, eli nämä eri kasteet tulisi kyetä selittämään ja niiden tarkoitus ja ajankohta jossa niitä käytettiin ja käytetään !

        Mutta tuosta selviää sekin, että on ollut olemassa "oppi kasteista ja kätten päällepanemisesta" siis ei Paavali muuten siihen olisi viitannut, vaan oli sen asian jo opettanut, joten hän opetti eteenpäin, eikä halunnut palata noihin alkeisiin !

        Mutta selvästikään siis ainakaan suomessa ei kellään ole tuota oppia kokonaisena ja tyhjentävänä, vaan kukin on ottanut vain OSAN ja uskoo sen osan mukaan kasteisiin !

        Sitä myös mietin, että miksi tuo oppi on piilotettu ja salattu ???

        Siis ei Jumalalta mikään ole salassa eikä piilossa, mutta miksi se on piilossa nyky uskovilta ?

        Siis olisi todella kiva saada tuo Paavalin opetus luettevaksi !


      • Mieleni tekee hiem2

        Alleviivaan vielä yhtä kohtaa tuosta kirjoituksestani, eli kun Paavali siis kirjoitti seuravaa:

        1. Kor. 1:17 Sillä Kristus EI LÄHETTÄNYT MINUA KASTAMAAN, vaan evankeliumia julistamaan-ei puheen viisaudella, ettei Kristuksen risti menisi mitättömäksi.

        14 Minä kiitän Jumalaa, etten ole kastanut teistä ketään muita kuin Krispuksen ja Gaiuksen,
        15 niin ettei kukaan saata sanoa, että te olette minun nimeeni kastetut.
        16 Kastoinhan tosin Stefanaankin perhekunnan; sitten en tiedä, olenko ketään muuta kastanut

        Siis toisalla Paavali sanoo seuraavaa vahvistuksena tuolle:

        Gal. 1:12 enkä minä olekaan sitä ihmisiltä saanut, eikä sitä ole minulle opetettu, vaan Jeesus Kristus on sen minulle ilmoittanut.


      • Uskon historia
        Mielestäni hieman vä kirjoitti:

        Mielestäni hieman väärä tulkinta tuo Jeesuksen Johannekselta saama kaste !

        Siis Jeesuksen toiminta alkoi tuosta hetkestä, eli Isä Jumala siis voiteli Jeesuksen pappispalvelukseen eli tehtävään eli virkaan !

        Siis Jeesus täytti Lain, ja lakiin oli määrätty, että Leeviläinen pappi, vaikka oli jo sytyissään valittu sitä pappis palvelusta tekemään, aloitti tahtävänsä vasta 30v iässä !

        Ja Jeesus siis kastettiin juuri sen ikäisenä, eli Hän tässäkin kohtaa siis täytti lain, eikä lipsunut siitä !

        Siis kuten Aaron ja Leeviläiset papit ENSIN PESTIIN ja sitten voideltiin ja varustettiin kaikin tavoin tehtäviinsä, niin tuossa vesi kasteessa siis tapahtui sama, ja se Pyhän Hengen kuva "kyyhkynen", joka laskeutui Jeesuksen päälle oli se voitelu tehtävään Jumalan taholta, ja tuosta siis alkoi vasta Jeesuksen todellinen palvelustehtävä, joka kesti sen runsaan 3v !

        Jeesus aiemmin nimittäin ihan itse vahvistaa sen, että Hänen aikansa eli palvelus aika ei vielä silloin ollut koittanut:

        Joh. 2:4 Jeesus sanoi hänelle: "Mitä sinä tahdot minusta, vaimo? Minun aikani ei ole vielä tullut."

        Siis näihin viitaten en minä ainakaan usko mihinkään proselyytti kaste tulkintaan !

        Ja jos asia jää epäselväksi, niin mitä esim kastaja eli Johannes todistaa:

        14 Mutta tämä esteli häntä sanoen: "Minun tarvitsee saada sinulta kaste, ja sinä tulet minun tyköni!"
        15 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Salli nyt; sillä näin meidän sopii täyttää kaikki vanhurskaus". Silloin hän salli sen hänelle.
        16 Kun Jeesus oli kastettu, nousi hän kohta vedestä, ja katso, taivaat aukenivat, ja hän näki Jumalan Hengen tulevan alas niinkuin kyyhkysen ja laskeutuvan hänen päällensä.
        17 Ja katso, taivaista kuului ääni, joka sanoi: "Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mielistynyt".

        Siis toisaalla Sana opettaa siis, että halvempi saa siunauksen ylemmältään, ja siksi Johannes ei kokenut itseään arvolliseksi kastamaan Jeesusta, mutta jonkun se siis oli tehtävä, ja profeetan tehtävään kuuluu kaiken kaikkiaan voitelu tehtäviin esim. kuninkaiden kohdalla !

        Hepr. 7:7 Mutta kieltämätöntä on, että halvempi saa siunauksen paremmaltaan.

        Proselyyttikaste ei ole tulkinta, vaan sen ajan juutalainen tapa. Tästä voi kysellä lisää halutessaan juutalaisilta oppineilta. Kristillinen käsitys Jeesuksen kasteesta muotoiltiin huomattavasti myöhemmin.


    • Seuraavalla luokalla

      Paavali ei saanut varsinaista kastajan tehtävää, vaan hän julisti ristin veren armoa ja sen kautta saatavaa pelastusta. Muut seurueen jäsenet suorittivat kastamisen. Mutta kaikki kastettiin. Raamatussa ei ole yhtäkään opetusta tai esimerkkiä, että joku uskoon tullut olisi jäänyt kastamatta. Ei ole myöskään opetusta, että joku olisi kastettu ennen uskoon tuloa.

      Kristuksen opin alkeet tulee jättää saman periaaatteen mukaan kuin ensimmäisen luokan koululainen jatkaa toiselle luokalle ja uusiin asioihin. Sitten kolmannelle luokalle. Jne. Ei oppilas jatkuvasti pänttää eka luokan oppeja. Mutta ei koululainen hylkää ensimmäisellä luokalla oppimiaan asioita. Ne ovat pohja jatko-opinnoille. Saman periaatteen mukaan toimii siis Hebr. 6 luvun opetus Kristuksen opin alkeiden (=ekaluokan opetusten) jättämisestä. Niistä ei luovuta, vaan opetetaan niitä sellaisille, jotka eivät vielä ole käyneet niitä läpi.

      • Esimerkkinä !

        Joopa joo, tuo on se selitys, kun Sana ei maistu !

        Koetetaan selventää asiaa toista kautta sitten !

        Siis Paavali sanoi, että seuratkaa minun esimerkkiäni, ja srk vanhimman ensisijainen opetus tapa ja vakuuttavin sellainen on juuri OMA ESIMERKKI !

        Jos Jeesus olisi sanonut Paavalille, että kaikki tulee kastaa vedellä, niin silloin Paavalin olisi sen mukaan ITSE ja sillä OMALLA ESIMERKILLÄÄN kastaa joka ikinen, ja huoelhtia siten, että kukaan ei jää kastamatta !

        Ja Krsituksen opin alkeet tulisi ENSIN OPPIA KUNNOLLA, sitten vasta päästään eteenpäin, mutta jos ei ola opittu, niin sitten toki joudutaan takaisin opiskelemaan !

        Onko sinulla tuo Paavalin mainitsema oppi täydellisenä itselläsi siis, eli ymmärrätkö kaiken näistä asioista ?

        Pieni kysymys vielä, eli montako pakanaa Raamatussa sanotaan kastetuiksi ???


      • Pieni lisäys edellis

        Niin ja "seuraavalla luokalla" näinkö Paavali siis näyttää esimerkkiä ?

        14 Minä kiitän Jumalaa, etten ole kastanut teistä ketään muita kuin Krispuksen ja Gaiuksen,

        Siis jos kerran kaikki tulisi vedessä kastaa !


    • Ei kirkon usko ei helluntaiusko ei mikään muukaan uskonnollisuus, vaan Raamatun usko, yksi usko. Tässä Raamatun vastaus Biblian oikein kääntämänä.

      Joh. 7:38

      Joka uskoo minun päälleni, niinkuin Raamattu sanoo, hänen kohdustansa pitää vuotaman elämän veden virrat.

    • selventäjä

      Paavali ei kastanut kuin muutamia uskoon tulleita. Miksi?
      Varmasti se on totta, mitä tuolla aiemmin kirjoitettiin, että muut suorittivat kastamisen lähetyskäskyn mukaisesti. Mk. 16:15,16.
      Paavali kirjoitti:
      "Minä istutin, Apollos kasteli (kastoi), mutta Jumala on antanut kasvun." 1 Kor. 3:6.

      • Ei ihan oikein nyt

        Ei ihan oikein nyt osunut kuitenkaan !

        Olisi kannattanut lukea hieman eteenpäin, niin asia olisi selvinnyt:

        8 Mutta istuttaja ja kastelija ovat yhtä; kuitenkin on kumpikin saava oman palkkansa oman työnsä mukaan.
        9 Sillä me olemme Jumalan työtovereita; te olette Jumalan viljelysmaa, olette Jumalan rakennus.
        10 Sen Jumalan armon mukaan, joka on minulle annettu, minä olen taitavan rakentajan tavoin pannut perustuksen, ja toinen sille rakentaa, mutta katsokoon kukin, kuinka hän sille rakentaa.

        Siis Paavali istutti sen taimen, eli nuo uskovat hän synnytti evankeliumin sanalla:

        1. Kor. 4:15 Sillä vaikka teillä olisi kymmenentuhatta kasvattajaa Kristuksessa, niin ei teillä kuitenkaan ole monta isää; sillä minä teidät synnytin evankeliumin kautta Kristuksessa Jeesuksessa.

        Siis kuten tuossa sanotaan, niin Paavali siis synnytti ja toinen sitten kasvattaa, eli opettaa ja paimentaa, eli kastelee, mutta Jumala kuitenkin YKSIN antaa sen kasvun !

        Siis kastelija on se paimen joka huolehtii kaikin tavoin taimesta, eli kuten tuossa sanotaan kasvattaja !

        Ja jos tutkit hieman, niin kaikki uskoontulleet JUUTALAISET jota uskoivat siis heti kastettiin sen julistavan taholta, eli opetuslasten !

        Se ei ollut mikään erillinen tehtävä, siis juutalaisten Jeesukseen uskovaksi tulleen kohdalla, julistaja kastoi kun se syntynyt usko näkyi !

        Ja juutalaiset siis itse halusivat kasteelle, sen osoittaa Kandakean hoviherran tapaus !


      • 1 Piet. 3:21.

        Kastoiko Apollos monia, vai joku muu? Se ei ole oleellista. Jokainen uskoon tullut kuitenkin kastettiin vedessä.


    • retu3

      (Apollos kasteli ,) tarkoittaa julisti Jumalan sanaa , ei tarkoita kastamista vedellä,
      Kastamisissa kastettiin kaikki perhekuntien jäsenet siis vauvatkin ei sanota
      , että paitsi vauvat. Se on ihmiskeksintö.
      Kaikki ei ollut vielä tullut uskoon Johanneksen kastamisen aikaan.
      Kastaminen tuli vasta kun Jeesus aloitti toimintansa. Vanha liitto toimi siihen asti ja ei siellä ollut kasteita vaan ympärileikkaus.
      Jeesus on täynnä armoa ja totuutta , ei hän kysele onko sinulle tehty tätä ja tätä ja millä tavalla, hän katsoo sydämemme tilaa eikä tekoja.

    • uskon luottamuksella

      Poikkeuksellisen hyvää on ollut keskustelu tuossa - mitä keskustelemiseen tulee.

      Yksi usko, yksi kaste = yksi uudestisyntymä.

      Uudestisyntynyt on uudestisyntynyt ja päässyt jo tielle. Uskon luottamuksesa matka jatkuu 'jättäytyneenä'.
      Sitten on joka aamu armo uus ja sen päivän tehtävät on ne jos mitä pitää niin kun tehdä tahi suorittaa, mitä ilolla velvotteisiin tulee. Ojankaivuut ja kynnöt ja siivouksetkin.

    • Ei lapsikastetta

      Jumala kutsuu!

      Kaikki kastamattomat kasteelle!

      • Mille kasteelle ?

        Mille kasteelle kohoitat ?

        Mikä kaste siis pelastaa ?


    • Henki kaste ?

      Edellä ketjussa oli seuraava kirjoitus, jota haluan kommentoida:

      kaikkeen maailmaan
      26.8.2014 10:55
      2
      Sulje
      Raamattu tuntee vain uskoon tulleiden kasteen. Jumala ei ole antanut epäselvää sanaa:
      "Menkää kaikkeen maailmaan ja SAARNATKAA evankeliumia kaikille luoduille. Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu, mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen." Markus 15:15,16.

      Mitä tuossa Raamatun kohdassa sanotaan ?

      Siinä ei lue vasi kasteesta yhtään mitään, vaan se on pasiivi, eli siinä sanotaan se, minkä jo Johannes Kastaja sanoi selvästi:

      Mark. 1:8 Minä kastan teidät vedellä, mutta hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä."

      Siis uskoontulossa eli uudestisyntymässä Herra kastaa sen uskoon tulleen Pyhällä Hengellä !

      Ja siksi siis tuossa sanotaan ensin, että "Joka Uskoo ja kastetaan(siis Pyhällä Hengellä), se pelastuu !

      Mutta joka ei siis Usko, eli se ihminen johon Jumala ei ole päässyt sitä Uskoa synnyttämään, sitä ei myöskään kasteta, siis Pyhällä Hengellä Herran taholta !

      Siis Raamatun opetuksen mukaan vesikaste ei poista syntejä, joten se VESIKASTE EI PELASTA KETÄÄN, vaan Hengellä kastaminen siinä uudestisyntymässä eli uskoon tulossa pelastaa, sillä Sana opettaa selvästi:

      Efesolaiskirje 1
      13 Hänessä on teihinkin, sittenkuin olitte kuulleet totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin, uskoviksi tultuanne pantu luvatun Pyhän Hengen sinetti,
      14 sen, joka on meidän perintömme vakuutena, hänen omaisuutensa lunastamiseksi-hänen kirkkautensa kiitokseksi.

      Siis Pyhä Henki, jonka uudestisyntynyt uskova saa, on sinetti pelastuksestamme ja Sana sanookin toisalla samaa:

      Ef. 4:30 Älkääkä saattako murheelliseksi Jumalan Pyhää Henkeä, joka on teille annettu sinetiksi lunastuksen päivään saakka.

      Siis jos ei ole kastettu Pyhällä Hengellä, ei ihminen omaa Henkeä itsessään, ja siten ei ole Pyhää Henkeä sinettinä, eli lunastuksemme vakuutena !

      Siis se, että ihmisessä on tai ei ole Pyhä Henki, kertoo sen olemmeko pelastetussa tilassa !

      Tuo Hengellä kastaminen on oma asiakokonaisuutensa, sillä esim. hellareilla se on erotettu erilliseksi tapahtumaksi, vaikka se siis tapahtuu siinä uudestisyntymässä, sillä jos ei ole syntynyt Hengestä, eli kastettu hengellä,ei myöskään ole Jumalan lapsi !

      Joh. 3:6 Mikä lihasta on syntynyt, on liha; ja mikä Hengestä on syntynyt, on henki.

      Joku väitti aikonaan, että sana "baptize" tarkoittaa upotus kastetta ja upottamista, ja siten uudestisyntymässä saatu Pyhä Henki ei ole sama asia kuin Henki kaste, mutta mitä sanookaan Sana ?

      Mark. 1:8 Minä kastan teidät vedellä, mutta hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä."

      Molemmissa kohdissa sanotaan sanalla "baptize", eli jos Johannes upotti veteen, niin Jeesus kastaa eli upottaa uudestisyntyvän Henkeen ihan samankaltaisesti, eli uudestisyntymässä JO tapahtuu Hengellä kastaminen ja sen siis suorittaa Herra kun sen Uskon on Jumala saanut ihmisessä synnytettyä, eli Herra sinetöi sillä Hengellä eli Henkikasteella, ja Pyhä Henki säilyy sinettinä ja pelastumisemme vakuutena !

    • Vesi on vettä

      Sellainen ei ole uskonasioissa varteen otettava opettaja, joka väittää, ettei Markus 16:16. tarkoita vesikastetta. Siinä Jeesus nimenomaan kehottaa evankeliumiin uskovia ottamaan kasteen. Samaa opetti alkuseurakunta: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen." Apt. 2:38.
      "He astuivat kumpikin veteen ja Filippus kastoi hänet." Apt. 8:38.

      • Luetko sen uudestaan

        Luetko sen uudestaan ?

        Lukeeko siinä Mark 16:16 todellakin vesi ?

        Noista muista Sanan kohdista voimme keskustella erikseen, eli jokainen kohta pitää tutkia tarkkaan !

        Keille sanotaan noissa kohdissa, että ottakaa vesi kaste ?

        Vinkkinä, se, että ensimmäiset uudestisyntyneet pakanat olivat Kornelius ja perhekuntansa, ja miten heidän kohdalla tapahtui ?


      • Huomaa se perus asia

        Huomaa se perus asia, että KAIKKI ennen Korneliusta olivat Israelin kansaan kuuluvia, eli Kornelius oli ihan ensimmäinen uudestisyntynyt pakana !

        Eli Apostolien tekojen 10 lukuun asti kaikki Jeesuksen nimeen vedellä kastetut olivat ns. Juutalaisia !

        Tämä vahvistuu sillä, että siitä alkoi kova väittely sittemmin apostolien kesken Jeruselemissa:

        12 Ja Henki käski minun mennä arvelematta heidän kanssansa; ja myös nämä kuusi veljeä lähtivät minun kanssani. Me menimme sen miehen taloon,
        13 ja hän kertoi meille, kuinka hän oli nähnyt enkelin seisovan hänen huoneessaan ja sanovan: 'Lähetä Joppeen noutamaan Simon, jota myös Pietariksi kutsutaan;
        14 hän on puhuva sinulle sanoja, joiden kautta sinä pelastut, ja koko sinun perhekuntasi'.
        15 Ja kun minä rupesin puhumaan, tuli Pyhä Henki heidän päällensä, niinkuin alussa meidänkin päällemme.
        16 Silloin minä muistin Herran sanan, jonka hän sanoi: 'Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä'.
        17 Koska siis Jumala antoi yhtäläisen lahjan heille kuin meillekin, kun olimme uskoneet Herraan Jeesukseen Kristukseen, niin mikä olin minä voidakseni estää Jumalaa?"
        18 Tämän kuultuansa he rauhoittuivat ja ylistivät Jumalaa sanoen: "Niin on siis Jumala pakanoillekin antanut parannuksen elämäksi".

        Siis yhtään pakanaa ei oltu kastettu vedellä ennen tuota Korneliuksen tapausta, ja Korneliukselle siis kävi kuten jo olen sanonut, eli evankeliumin sanalla Pietari synnytti tuon perhe väen, ja Herra kastoi heidät Pyhällä Hengellä !

        Mutta Pietari siis ei ollut pakanoiden apostoli, ja hänelle tuli täysin uutena asiana sekin, että pakanoitakin koski Jumalan lupaus, ja siksi Pietari turhaan kastoi vedellä !


      • peterush
        Huomaa se perus asia kirjoitti:

        Huomaa se perus asia, että KAIKKI ennen Korneliusta olivat Israelin kansaan kuuluvia, eli Kornelius oli ihan ensimmäinen uudestisyntynyt pakana !

        Eli Apostolien tekojen 10 lukuun asti kaikki Jeesuksen nimeen vedellä kastetut olivat ns. Juutalaisia !

        Tämä vahvistuu sillä, että siitä alkoi kova väittely sittemmin apostolien kesken Jeruselemissa:

        12 Ja Henki käski minun mennä arvelematta heidän kanssansa; ja myös nämä kuusi veljeä lähtivät minun kanssani. Me menimme sen miehen taloon,
        13 ja hän kertoi meille, kuinka hän oli nähnyt enkelin seisovan hänen huoneessaan ja sanovan: 'Lähetä Joppeen noutamaan Simon, jota myös Pietariksi kutsutaan;
        14 hän on puhuva sinulle sanoja, joiden kautta sinä pelastut, ja koko sinun perhekuntasi'.
        15 Ja kun minä rupesin puhumaan, tuli Pyhä Henki heidän päällensä, niinkuin alussa meidänkin päällemme.
        16 Silloin minä muistin Herran sanan, jonka hän sanoi: 'Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä'.
        17 Koska siis Jumala antoi yhtäläisen lahjan heille kuin meillekin, kun olimme uskoneet Herraan Jeesukseen Kristukseen, niin mikä olin minä voidakseni estää Jumalaa?"
        18 Tämän kuultuansa he rauhoittuivat ja ylistivät Jumalaa sanoen: "Niin on siis Jumala pakanoillekin antanut parannuksen elämäksi".

        Siis yhtään pakanaa ei oltu kastettu vedellä ennen tuota Korneliuksen tapausta, ja Korneliukselle siis kävi kuten jo olen sanonut, eli evankeliumin sanalla Pietari synnytti tuon perhe väen, ja Herra kastoi heidät Pyhällä Hengellä !

        Mutta Pietari siis ei ollut pakanoiden apostoli, ja hänelle tuli täysin uutena asiana sekin, että pakanoitakin koski Jumalan lupaus, ja siksi Pietari turhaan kastoi vedellä !

        Olen päätynyt siltäosin samaan, että Pietari käski kastaa nämä uudestisyntyneet, koska Pietarilla oli oma käsityksensä kasteesta. Opetuslapseksi tuleminen kastamalla.
        Ei olisi ollut tarpeellista kastaa.
        Tapaus on ainoita esimerkejä Raamatussa jo uudestisyntyneiden kastamisesta.


      • Se on ainoa !
        peterush kirjoitti:

        Olen päätynyt siltäosin samaan, että Pietari käski kastaa nämä uudestisyntyneet, koska Pietarilla oli oma käsityksensä kasteesta. Opetuslapseksi tuleminen kastamalla.
        Ei olisi ollut tarpeellista kastaa.
        Tapaus on ainoita esimerkejä Raamatussa jo uudestisyntyneiden kastamisesta.

        Se on ainoa kohta, jossa pakanoita kastetaan vedellä !

        Ja sen siis Pietari teki, koska oli tottunut kastamaan vedellä ns juutalaisia, jotka siis tunnustautuivat Jeesukseen uskoviksi ja siten he SIIRTYIVÄT SUORAAN tuossa ajassa vanhasta liitosta uuteen liittoon ottamalla Jeesuksen ja Hänen Nimensä vastaan, sillä ei ole pelastusta yhdessäkään muussa Nimessä kuin Jeesus !

        Siis pakanoille piti selittää ihan kaikki, sillä ei silloin usko Jumalaan ollut kuin omaisuus kansan osa, vain omaisuus kansalla oli Jumala, ei muilla kansakunnilla eli toisin sanoin pakanoilla !

        Tätäkään ei moni tajua tässä aika kaudessa, siis tilanne oli ihan erilainen silloin kuin nyt, siis nyt on Raamattu joka kolkassa maapalloa, mutta silloin pyhät kirjoitukset olivat pyhiä ja tarkoitettu vain Omaisuus kansalle, eikä niitä muut lukeneet eivätkä tutkineet, usko Jumalaan oli sidottu kansaan !

        Se rajaus oli kova ja raju, vain joitain juutalaisten palkkalaisia tai orjia ehkä kääntyi juutalaisuuteen ja heidät silloin ympärileikattiin ja liitettiin Kansaan !


    • Se on Täytetty !

      Jatkan hieman tuohon Paavalin sanoihin liittyen !

      Se on Täytetty, huusi Herramme Jeesus ristillä !

      Siis Krsituksen Ristin Työ oli ja on TÄYDELLINEN !

      Siitä työstä EI SIIS PUUTU YHTÄÄN MITÄÄN !

      Se työ on TÄYTETTY viimeistä piirtoa ja pistettä myöten, eikö totta ?

      Mitään siihen ei ole enää lisättävää !

      No, palataan niihin pakanoiden apostolin eli Paavalin sanoihin:

      1. Kor. 1:17 Sillä Kristus ei lähettänyt minua kastamaan, vaan evankeliumia julistamaan-ei puheen viisaudella, ettei Kristuksen risti menisi mitättömäksi.

      Tuossa siis sanotaan myös seuraavaa:

      Ettei Kristuksen risti menisi mitättömäksi !

      Siis se Ristin Täydellinen Työ, sisältää kaiken, ja Paavali sanoo, että Herra itse ei lähettänyt vedellä kastamaan, vaan vain ilosanomaa julistamaan ja se ilosanoma on JO TÄYDELLINEN, Kristuksen ristin työ on TÄYDELLINEN, siitä ei enää puutu mitään eikä siihen ole mitään lisättävää !

      Jos siihen lisätään jotakin, kuten vesi kaste, niin silloinhan se on sitten vajaa !

      Siis jos sen TÄYDELLISEN TYÖN lisäksi vaaditaankin ihmisen suorittama vesi kaste eli ihmisen joku oma teko, niin ei se silloin ollutkaan siis TÄYDELLINEN ja TÄYTETTY JUMALAN TYÖ, jos yhä tarvitaan siis ihmisen työ lisäksi !

      Siis Paavali sanoi ja varoitti juuri tästä tuossa lauseessaan, eli vesi kasteen kautta sitä TÄYDELLISTÄ HERRAN RISTIN TYÖTÄ mitätöidään, eli se ei siis riittänytkään mihinkään kuitenkaan !

      Tässä asiassa on sekin, että jotkut siis kun sanovat vesi kasteen olevan välttämättömän uskovan pelastukselle, niin he siis sanovat silloin käytännössä, että se Ristin työ ei ollutkaan TÄYDELLINEN, vaan tarvitaan ihmisen omia ULKOISIA tekoja sen lisäksi !

      Siis vanha liitto oli ulkoista tekemistä ja suorittamista, mutta uusi liitto on sisäinen ja siis siten Hengellinen, eli vanha liitto on vain "kuva ja varjo" siitä, mitä uudessa liitossa tapahtuu SISÄISESTI !

      No, esimerkkinä vääristyneestä vesi kaste opista on Turussa asuva Weijo, joka ei hyväksy uudestisyntynyttä uskovaa ehtolliselle, jos tämä ei ole käynyt aikuis vesi kasteella !

      Weijo noin toimiessaan siis MITÄTÖI sen Kristuksen TÄYDELLISEN Ristin työn, sillä hän käytännössä, eli vaatimuksensa kautta väittää, että uskova ei olekaan uudestisyntynyt uudestisyntyessään, eli häntä ei Jumala liitä Hengen kautta Seurakunnan jäseneksi ja Jumalan lapseksi ja hän ei tule muka samasta leivästä, eli Jeesuksesta eikä samasta Krsituksen verestä osalliseksi !

      Siis Weijon mukaan kaikki tuo tapahtuu vasta vesi kasteessa, eli Weijo noin MITÄTÖI KOKO sen Kristuksen TÄYDELLISEN Ristin Työn, ja siirtää koko pelastuksen vesi kasteeseen !

      Näin pahasti siis voidaan pahimmillaan mitätöidä se TÄYDELLINEN Krsituksen Ristin Työ, eli uudestisyntynyt uskova, jonka Herra itse on kastanut Pyhällä Hengellä, ei muka olekaan uudestisyntynyt Jumalan lapsi, vaan hänestä tulee sellainen Weijon mukaan aikuis vesi kasteessa !

      Siis nyt kysymys kaikille, onko SE TÄYTETTY ???

      Onko Kristuksen Ristin Työ TÄYDELLINEN vai ei ???

      Huomaatteko mistä Paavali siis kirjoitti, ja kuinka paljon asiaa on noissa sanoissa:

      14 Minä kiitän Jumalaa, etten ole kastanut teistä ketään muita kuin Krispuksen ja Gaiuksen,
      15 niin ettei kukaan saata sanoa, että te olette minun nimeeni kastetut.
      16 Kastoinhan tosin Stefanaankin perhekunnan; sitten en tiedä, olenko ketään muuta kastanut.

      17 Sillä Kristus ei lähettänyt minua kastamaan, vaan evankeliumia julistamaan-ei puheen viisaudella, ettei Kristuksen risti menisi mitättömäksi.

      • Tiestä

        Jumalan puolelta ristintyö on täydellinen ja Hän on antanut meille ihmisille täydelliset ohjeet miten me saamme omaksemme Jeesuksen täydellisyydestä syntyvän valtavan armon.
        Vesikaste on opin alku, koska siinä kasteessa Jumala antaa LUPAUKSENSA mukaan kastetuille Pyhän Hengen lahjan, joka kirkastaa meille tuon Jeesuksen tekemän täydellisen työn.
        Jumala ei toimi yksin, vaan toimii yhteistyössä armosta pelastamansa ihmisen kanssa. Jumala ei tule koskaan pakottamaan ketään lapsekseen, vaan on suuresta armosta antanut meille Tien kulkea luokseen.

        Moni tekee alkeisopista, eli alkuopista kasteesta jotakin kummallista, jopa takeen pelastukseen, jota se ei todella ole. He pelastuvat, jotka kastetaan ja saavat Pyhän Hengen LAHJAN kirkastamaan Jeesuksen täydellisen työn ja jotka ottavat näin vastaan KIRKASTETUN Jumalan Sanan ja kulkevat ristin kautta ahtaalle portille. Sen portin avaa Jeesus, Jumalan Poika ja siinä yhteydessä ihminen kastetaan ilman yhtäkään ihmiskättä Jumalan omaisuus kansan jäseneksi Pyhällä Hengellä ja tulella.


      • ihme tapaus
        Tiestä kirjoitti:

        Jumalan puolelta ristintyö on täydellinen ja Hän on antanut meille ihmisille täydelliset ohjeet miten me saamme omaksemme Jeesuksen täydellisyydestä syntyvän valtavan armon.
        Vesikaste on opin alku, koska siinä kasteessa Jumala antaa LUPAUKSENSA mukaan kastetuille Pyhän Hengen lahjan, joka kirkastaa meille tuon Jeesuksen tekemän täydellisen työn.
        Jumala ei toimi yksin, vaan toimii yhteistyössä armosta pelastamansa ihmisen kanssa. Jumala ei tule koskaan pakottamaan ketään lapsekseen, vaan on suuresta armosta antanut meille Tien kulkea luokseen.

        Moni tekee alkeisopista, eli alkuopista kasteesta jotakin kummallista, jopa takeen pelastukseen, jota se ei todella ole. He pelastuvat, jotka kastetaan ja saavat Pyhän Hengen LAHJAN kirkastamaan Jeesuksen täydellisen työn ja jotka ottavat näin vastaan KIRKASTETUN Jumalan Sanan ja kulkevat ristin kautta ahtaalle portille. Sen portin avaa Jeesus, Jumalan Poika ja siinä yhteydessä ihminen kastetaan ilman yhtäkään ihmiskättä Jumalan omaisuus kansan jäseneksi Pyhällä Hengellä ja tulella.

        Sinä se vaan jatkat sitkeästi OMIEN oppiesi jankuttamista tällä foorumiosiolla!

        Ja olet kuvittelemassa niinkin hassuja, että Pietarin puheen jälkeen heidät kastettiin vasta oppilaaksi, ei uudestisyneinä !

        Mikä se estää pysymässä siinä mitä on KIRJOITETTU ?

        Mikä siinä omassa opissasi on niin tavattoman rakasta että Jumalankin pitää sitä kumartaman, kerro mikä se on.


      • "Tiestä" on näitä
        ihme tapaus kirjoitti:

        Sinä se vaan jatkat sitkeästi OMIEN oppiesi jankuttamista tällä foorumiosiolla!

        Ja olet kuvittelemassa niinkin hassuja, että Pietarin puheen jälkeen heidät kastettiin vasta oppilaaksi, ei uudestisyneinä !

        Mikä se estää pysymässä siinä mitä on KIRJOITETTU ?

        Mikä siinä omassa opissasi on niin tavattoman rakasta että Jumalankin pitää sitä kumartaman, kerro mikä se on.

        "Tiestä" on näitä julistajia ja opettajia:

        Matt. 23:13 Mutta voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun suljette taivasten valtakunnan ihmisiltä! Sillä itse te ette mene sisälle, ettekä salli meneväisten sisälle mennä.

        Siis he eivät itse ymmärrä sitä, että he yrittävät omalla vanhurskaudellaan päästä sisälle, ja tämä "Tiestä" siis luulee päässeensä jo, muka jostain ahtaasta portista !

        Eli hän muka oli aina uskossa, ja sitten hän käytännössä itse pyhitti itsensä Jumalalle kelpaavaksi, siis se on selvä omavanhurskauden tie, ei Jumalan Lahja vanhurskauden tie, eli se Lahjavanhurskaus on siis Kristus ja Kristuksen Ristin työ !

        Siis "teistä:lle" ei kelpaa eikä riitä se Herramme Risti ja Ristin Työ, vaan hän lisää siihen tuon omavanhurskauden pinnistelynsä, ja itse asiassa siten hän hylkää Kristuksen Työn ja luottaa omaan itse pyhittymiseensä eli omaan vanhurskauteensa !

        Ja siten hän väittää, että Kristuksen ristintyö ei riitä, se ei ole TÄYDELLINEN, vaan Jumalalle kelpaavaksi tuleminen vaatiikin ihmisen omia pyhittymis pinnistelyjä !

        Näin "tiestä" ei itse mene siitä Ainoasta Ovesta, vaan käy muualta lammastarhaan, ja siten hän siis estää opeillaan muitakin menemästä ovesta, joka siis on Jeesus:

        Joh. 10:1 "Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka ei mene ovesta lammastarhaan, vaan nousee sinne muualta, se on varas ja ryöväri.

        Joh. 10:9 Minä olen ovi; jos joku minun kauttani menee sisälle, niin hän pelastuu, ja hän on käyvä sisälle ja käyvä ulos ja löytävä laitumen.

        Siis "tieställe" ei riitä Kristus ja Hänen lahja vanhurskautensa, joka saadaan uskomalla ilosanoma, vaan hän vaatii omia töitä, ja kuten Kain ei luottanut Jumalan tekoihin, vaan omiinsa, niin "tiestä:kin" siis luottaa omiin tekoihinsa, ja miten Kainin kävikään, ja kuinka Kain vihasi sitä veljeään Aabelia, joka taas luotti Jumalan työhön täysin, eikä omiinsa !

        1. Joh. 3:12 eikä olla Kainin kaltaisia, joka oli pahasta ja tappoi veljensä. Ja minkätähden hän tappoi hänet? Sentähden, että hänen tekonsa olivat pahat, mutta hänen veljensä teot vanhurskaat.


    • Kasteen hauta asia

      Jatkan aiheeseen liittyen koottuja selityksiä ja perusteita vesi kaste opin kannattajien suusta !

      Eli moni sanoo, että vesi kasteessa haudataan se vanha minä, ja uusi nousee, tai että se toimitus kuvastaa sitä !

      Mutta mitä Raamattu sanoo siitä, milloin vanhan minä haudataan ?

      2. Kor. 5:17 Siis, jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut.

      Room. 6: Vai ettekö tiedä, että me kaikki, jotka olemme kastetut Kristukseen Jeesukseen, olemme hänen kuolemaansa kastetut?
      4 Niin olemme siis yhdessä hänen kanssaan haudatut kasteen kautta kuolemaan, että niinkuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, samoin pitää meidänkin uudessa elämässä vaeltaman

      Siis Paavali toki ymmärsi mistä kasteesta taas tuossakin oli kyse, sillä Paavalia siis Herra ei lähettänyt vedellä kastamaan !

      No, kun tullaan uskoon, niin siinä uudestisyntymässä, huom uudestisyntymässä, vanha ihminen kuolee ja haudataan , ja se UUSI LUOMUS syntyy ja tulee siis tilalle, ei voi tulla UUTTA LUOMUSTA, jos vanha ei ole saanut kuolin iskua, joten ensin haudataan se vanha ihminen, ja sitten siinä uudestisyntymässä eli Hengestä syntymisessä eli Henki kasteessa(baptize) eli upotus Henki kasteessa se vanha haudataan, ja uusi nousee ja se uusi luomus saa alkunsa !

      Jos opetetaan siis, että vesi kasteessa haudataan se vanha, niin silloin se tarkoittaisi käytännössä siis sitä, että se vanha kaivettaisiin siitä haudasta ensin takaisin YLÖS ja sitten se haudattaisiin takaisin, eikö totta ?

      Miksi siis hauta avattaisiin ja se JO kuollut ruumis revittäisiin ylös, jotain uudelleen hautaamista varten ???

      Mutta moni hieman toisenlaisen opettaja sanoo tässä kohtaa, että se vain on ulkoinen "kuva", siitä uudestisyntymässä tapahtuneesta hautaamisesta !

      Tuohon asetan kysymyksen, eli kun vanha liitto oli sitä "kuvaa ja varjoa" ja ulkoista toimittamista ja suorittamista, ja uusi liitto taas on sitä SISÄISTÄ ja Hengellistä, niin miksi ihmeessä otettaisiin ja säilytettäisiin yksi "kuva ja varjo" ?

      Siis ihan KAIKKI on JO TÄYTETTY, eli se Kristuksen Ristin Työ on TÄYDELLINEN, ja Hengellinen eli sisäinen, niin miksi siis pitäisi yhä kantaa vanhoja kuvia ja varjoja ja raahata ne uuteen liittoon ?

      Jos ihan KAIKKI muu on sisäistä, niin miksi siis yksi ulkoinen "kuva ja varjo" siirrettäisiin sellaisenaan uuteen littoon ?

      Tässä taas näitä kysymyksiä ja asioita mietittäväksi lukijoille !

      • Retu3

        Jeesus ei vaatinut mitään muuta kuin, että uskoa häneen.
        Kun vaaditaan tarkkoja tapoja miten kastetaan ja milloin, suun tunnustamista, kielillä puhumista ym. Silloinhan pelastus tulisi laista ja teoista.
        Sana sanoo, että armosta te olette pelastetut.
        Herätessä synnin unesta ei vielä osaa katsoa sinne golkatalle päin vaan yrittää parannella itseään joka on aivan toivotonta. Siinä vaiheessa ei saisi lähteä viemään näihin tekoihin koska ne tulevat sauvoiksi joihin nojailla , se on helpompi lihalle kuin tulla syntiseksi ja armoa tarvitsevaksi.
        Ilman lain tekoja Pyhähenki johdattaa herännyttä sinne golkatalle katselemaan Jeesusta. Hän on kaiken tehnyt. Kaikki on valmista ei tarvitse kuin ottaa vastaan. Minun ei tarvitse ollla parempi, Jeesus tulee rakkaaksi.


    • Oppinut jo vähän
      • Olen JO tutustunut

        Olen JO tutustunut näihin vesikaste oppeihin, kiitos vain sinulle ! :)

        Ja kuten JO ilmoitin, niin Weijo on eksynyt ja mitätöi siis oman vesi kaste oppinsa kautta sitä Kristuksen TÄYDELLISTÄ ja TÄYTETTYÄ ristin työtä !

        Lue aikaisempi kirjoitukseni siitä asiasta ja aiheesta, pyydän !

        Kuten sanottua Paavali viittasi oppiin KASTEISTA jaa kätten päälle panemisesta !

        MIksi siis monikko kasteista, kun Raamattu toisalla sanoo selvästi YKSI kaste ?

        Käsittelen näitä asioita nyt kohta kohdalta, sen mukaan kun ne ovat itselleni auenneet !

        Otetaan ensin se Johanneksen kaste ja mitä se oli, eli mitä Raamattu opettaa ?

        Luuk. 3:3 Ja hän vaelsi kaikissa seuduissa Jordanin varrella ja saarnasi parannuksen kastetta syntien anteeksisaamiseksi,

        Siis vanhan liiton uskovat olivat livenneet Jumalan tahdosta, ja Johannes saaranasi PARANNUKSEN sanomaa ja käytti siinä vesi kastetta !

        Tämä on siis juutalaisuuteen luulunut toimintatapa ja malli, eli Johannes herätteli vanhan liiton uskovia valvomaan ja toimimaan Jumalan tahdossa, sillä moni oli luisunut maallisuuteen ja valvomattomuuteen.

        Mutta Johannes oli siis viimeinen vanhan liiton profeetta, jos siis Jeesusta ei lueta !

        Ap. t. 19:4 Niin Paavali sanoi: "Johannes kastoi parannuksen kasteella, kehoittaen kansaa uskomaan häneen, joka oli tuleva hänen jälkeensä, se on, Jeesukseen".

        4 Ja Johanneksella oli puku kamelinkarvoista ja vyötäisillään nahkavyö; ja hänen ruokanaan oli heinäsirkat ja metsähunaja.
        5 Silloin vaelsi hänen tykönsä Jerusalem ja koko Juudea ja kaikki Jordanin ympäristö,
        6 ja hän kastoi heidät Jordanin virrassa, kun he tunnustivat syntinsä.
        7 Mutta nähdessään paljon fariseuksia ja saddukeuksia tulevan kasteelle hän sanoi heille: "Te kyykäärmeitten sikiöt, kuka on neuvonut teitä pakenemaan tulevaista vihaa?
        8 Tehkää sentähden parannuksen soveliaita hedelmiä,
        9 Älkääkä luulko saattavanne sanoa mielessänne: 'Onhan meillä isänä Aabraham'; sillä minä sanon teille, että Jumala voi näistä kivistä herättää lapsia Aabrahamille.
        10 Jo on kirves pantu puitten juurelle; jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, siis hakataan pois ja heitetään tuleen.
        11 Minä kastan teidät vedellä parannukseen, mutta se, joka minun jäljessäni tulee, on minua väkevämpi, jonka kenkiäkään minä en ole kelvollinen kantamaan; hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä ja tulella.

        Eli selvä jako, Johannes kastoi vedellä PARANNUKSEEN, eli kehoitti vanhan liiton uskovia parannusta tekemään, ja jos he sen tekivät ja sitä halusivat, Johannes kastoi heidät, mutta siis vain aidot parannusta halauvat, sen sijaan hän kielsi sen fariseuksilta ja saddukeuksilta, sillä heillä ei ollut aikomustakaan tehdä parannusta eikä halua muuttaa toimintaansa ja elämäänsä !

        Mutta tämä nyt vain siksi, että nähdään se perus asia, että Johanneksen kaste oli siis oma kasteensa eli vanhan liiton aikainen parannuksen kaste, ja sen jälkeen, kun Johannes tapasi Herran Jeesuksen, Johannes ilmoitti kansalle, että Jeesus on Kristus ja Vapahtaja ja Messias !

        4 Niin Paavali sanoi: "Johannes kastoi parannuksen kasteella, kehoittaen kansaa uskomaan häneen, joka oli tuleva hänen jälkeensä, se on, Jeesukseen".

        Eli yksi KASTEISTA on nyt pääpiirteittäin ja pintapuolisesti selitetty ja kerrottu !


    • Sitten kaste Jeesuk

      Sitten kaste Jeesuksen nimeen !

      On täysin kieltämätöntä se, että opetus lapset kastoivat Israelin kansaan kuuluvia, eli vanhan liiton uskovia eli ns. juutalaisia vedessä Jeesuksen nimessä !

      Joh. 4:2 -vaikka Jeesus ei itse kastanut, vaan hänen opetuslapsensa-

      Jeesus toki ei itse kastanut, vaan opetuslapset ja samoin siis Paavali kastoi muutamia, ja he siis kaikki olivat näitä Israelin kansaan kuuluvia !

      Olen tätä asia jo viesteissäni painottanutkin, enkä millään tapaa sitä kiistä, mutta Kornelius perhekuntineen ovat ainoat pakanat, jota on kastettu vedellä Raamatun kertomuksissa !

      Siis ennen sitä ei ollut moista tapahtunut ja Pietari siis sai apostolien edessä selitellä asiaa kaikille !

      Joten miksi ns juutalaisia kastettiin Jeesuksen nimeen ja nimessä ?

      No, oli ENSIN yhä vanhan liiton aika, eikä heitä Herra voinut VIELÄ kastaa Hengellä, kun Henkeä ei vielä oltu vuodatettu kaiken lihan päälle !

      Ja nuo kastettavat siis sen kasteen kautta tunnustivat uskovansa Jeesukseen Vapahtajana ja Messiaana ja Kristuksena, siis se oli julkinen tunnustautuminen Jeesukseen uskovaksi !

      Siis vanhan liiton uskovilla oli jo Isä Jumala ja Pyhä Henki, eli nyt siis ilmoitettiin se Jumalan pelastus suunnitelma ja se Nimi (Jeesus), jossa yksin voidaan pelastua, eli tuo Nimi jossa pelastutaan oli avain asemassa ja muut asiat juutalaiset siis JO tiesivät ennalta kirjoituksista !

      Mutta miksi siis Jeesuksen nimeen, no ensinkin siihen he uskoivat, ja Jeesus kehoitti kaiken tekemään Hänen nimessään, eli Jeesuksen nimessä !

      Mutta miksi näin ?

      Tätäkään ei Weijo ymmärtänyt, ja siksi hän ja moni muu ihmettelee sitä, miksi yhdessä kohtaa sanotaan kastakaa Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen, eivätkä he sitä osaa selittää muille kun eivät sitä itsekään ymmärrä siis, mutta palataan siihen asiaan myöhemmin, kun sen aika on !

      Mutta miksi siis Jeesuksen nimessä opetuslapsien piti ihan KAIKKI tehdä ?

      No, opetus lapsilla ei itsessää ja itsellään ollut vielä Henkeä, eikä siten Voimaa eikä mitään, ja he menivät Herran Jeesuksen Voimassa ja käyttivät Hänen valtaansa, kuten Sana opettaakin selvästi:

      Matteus 10

      1 Ja hän kutsui tykönsä ne kaksitoista opetuslastaan ja antoi heille vallan ajaa ulos saastaisia henkiä ja parantaa kaikkinaisia tauteja ja kaikkinaista raihnautta.
      2 Ja nämä ovat niiden kahdentoista apostolin nimet: ensimmäinen oli Simon, jota kutsuttiin Pietariksi, ja Andreas, hänen veljensä, sitten Jaakob Sebedeuksen poika, ja Johannes, hänen veljensä,
      3 Filippus ja Bartolomeus, Tuomas ja Matteus, publikaani, Jaakob, Alfeuksen poika, ja Lebbeus, lisänimeltä Taddeus,
      4 Simon Kananeus ja Juudas Iskariot, sama, joka hänet kavalsi.
      5 Nämä kaksitoista Jeesus lähetti ja käski heitä sanoen: "Älköön tienne viekö pakanain luokse, älkääkä menkö mihinkään samarialaisten kaupunkiin,
      6 vaan menkää ennemmin Israelin huoneen kadonneitten lammasten tykö.
      7 Ja missä kuljette, saarnatkaa ja sanokaa: 'Taivasten valtakunta on tullut lähelle'.
      8 Parantakaa sairaita, herättäkää kuolleita, puhdistakaa pitalisia, ajakaa ulos riivaajia. Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa.

      Siis seuraava kohta tuosta:
      1 Ja hän kutsui tykönsä ne kaksitoista opetuslastaan ja antoi heille vallan ajaa ulos saastaisia henkiä ja parantaa kaikkinaisia tauteja ja kaikkinaista raihnautta.
      7 Ja missä kuljette, saarnatkaa ja sanokaa: 'Taivasten valtakunta on tullut lähelle'.
      8 Parantakaa sairaita, herättäkää kuolleita, puhdistakaa pitalisia, ajakaa ulos riivaajia. Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa.

      Siis he toimivat Jeesuksen valtuuttamina ja varustamina, eli Jeesus antoi heille vallan yli tuon kaiken, se oli Jeesuksen valta ja Voima, jota he vain käyttivät !

      Siis aikonaan oli vallitsijalla ja valtiaalla sinetti sormus ja jos ja kun se valtias antoi sen jollekin käyttöön, niin tämä käytti sen valtiaan valtaa hänen luvallaan, ihan kuten se valtias/hallitsija olisi itse käskenyt !

      Samoin siis opetuslapset käyttivät Jeesuksen valtaa ja Voimaa, eli Jeesuksen nimi toimi sinä sinetti sormuksena ja valtuutuksena !

      Vasta kun Jumala vahvisti heidän tehtävänsä Apostoleina helluntaina, he saivat voitelun ja Voiman ja heidät varustettiin kaikin tavoin Hengen lahjoilla, mutta siis sitä APOSTOLIN tehtäväänsä varten, eli siinä kohtaa Jumala asetti heidät tehtäviinsä, sitä ennen he olivat "vain" opetuslapsia, ja Jumala vahvisti sen Apostolin tehtvän ihmeiden ja merkkien kautta KOKO Seurakunnan edessä julkisesti !

      Nyt hieman rönsyilen, mutta siksi ihan KAIKKI piti tehdä Jeesuksen nimessä, mutta yhäkään uskovalla ei ole omaa voimaa eikä yhtään mitään, vaan uskova on vain tyhjä astia, johon Herra Armosta jotakin laittaa muille tarjolle, joten siis yhä on voimassa sama :

      Kol. 3:17 Ja kaikki, minkä teette sanalla tai työllä, kaikki tehkää Herran Jeesuksen nimessä, kiittäen Isää Jumalaa hänen kauttansa.

      Tässä nyt ihan lyhykäisesti tästä asiasta, jatkan kohta aiheesta !

    • Tässä tätä jatkoa...

      Tässä tätä jatkoa...

      Nyt on hyvä käydä pari asiaa läpi Jeesuksen tehtävästä ja mitä Raamattu siitä opettaa:

      Matt. 15:24 Hän vastasi ja sanoi: "Minua ei ole lähetetty muitten kuin Israelin huoneen kadonneitten lammasten tykö".

      Joh. 1:11 Hän tuli omiensa tykö, ja hänen omansa eivät ottaneet häntä vastaan.

      Siis Jeesuksen Isältä sama tehtävä oli julistaa asiat ENSIN omaisuuskansalle, ei siis pakanoille, ja samaa Hän sanoi opetuslapsilleen:

      5 Nämä kaksitoista Jeesus lähetti ja käski heitä sanoen: "Älköön tienne viekö pakanain luokse, älkääkä menkö mihinkään samarialaisten kaupunkiin,
      6 vaan menkää ennemmin Israelin huoneen kadonneitten lammasten tykö.

      Ja kuten JO olen kirjoittanut vasta Kornelius oli ensimmäinen uskoon tullut eli uudestisyntynyt pakana, ja silloin se tuli täytenä yllätyksenä Pietarillekin, ja se siis tapahtui aikajanassa vasta Apt 10 luvussa !

      Eli VAIN omaisuus kansalle ENSIN, ja kun se ei kelvannut heille kuin harvalle vain, niin sitten alkoi julistus vasta pakanoille !

      Joten Jeesus lähetti opetuslapset kastamaan vain ns. JUUTALAISIA, eli omaisuuskansaa !

      Ja kuten JO kirjoitin, niin Jeesuksen nimessä koska he ottivat vastaan sen NIMEN, jossa tulee pelastua ja sen Henkilön eli Jeesuksen joka YKSIN On Tie ja Totuus ja Elämä !

      Tämä asia on hyvä huomioida ja nyt on hyvä puhua hieman AIKAJANASTA, koska siihen jo viitataan ja se on hyvä myös selvittää, jotta näitä asioita voidaan arvioida oikein !

      Mutta siitä ehkäpä oma viesti ?

    • se siitä

      saarnatauti ainakin on helppo huomata olevan läsnä kovasti.

      vinkkinä vaan, ettei kukaan lue tuollaisia kilometritekstejä.

      sano asiasi muutamalla rivillä ja tarkenn ajos joku on sitä vailla.

      ihmiset hukkuu kaikenlaiseen informaatioon eikä niillä' ole motiivia alkaa kaikkea seuloa pitkistä tarinoista.

      Raamatussa uskoon tulleet kastettiin, ei muita, ja vedessä ja vedellä.

      Pyhän Hengen kasteet ovat omia asioitaan ne ei kuulu tähän mappiin ollenkaan.

      • Retu3

        Pyhänhengen kaste kuuluu juuri tähän aiheeseen ja ketjuun. Saarnatautinen kirjoittaa ja selventää asiaa oikein , luettu on ja vielä uudelleenkin.
        Hyvää ja selventävää asiaa kokonaisuudessaan.
        Se siitä nimimerkki...... Väärä tuo sinun kasteoppi ,usko ensin ja kaste sitten. Johannen kastoi parannuksen vesikasteella siis sellaisia jotka ei olleet vielä uskossa. Oppi käskyt käskyjen päälle on lakihenkisyyttä. Jeesus kumosi lait ja katsoi mitä siellä sydämessä on. Fariseukset yrittivät Jeesustakin komentaa, että opetulapset pitää kietoa lakipykäliin mutta Jeesushan tiesi mitä heidän sydämessään on eikä kuunnellut heitä.


      • Nyt kyllä sekoitat !
        Retu3 kirjoitti:

        Pyhänhengen kaste kuuluu juuri tähän aiheeseen ja ketjuun. Saarnatautinen kirjoittaa ja selventää asiaa oikein , luettu on ja vielä uudelleenkin.
        Hyvää ja selventävää asiaa kokonaisuudessaan.
        Se siitä nimimerkki...... Väärä tuo sinun kasteoppi ,usko ensin ja kaste sitten. Johannen kastoi parannuksen vesikasteella siis sellaisia jotka ei olleet vielä uskossa. Oppi käskyt käskyjen päälle on lakihenkisyyttä. Jeesus kumosi lait ja katsoi mitä siellä sydämessä on. Fariseukset yrittivät Jeesustakin komentaa, että opetulapset pitää kietoa lakipykäliin mutta Jeesushan tiesi mitä heidän sydämessään on eikä kuunnellut heitä.

        Nyt kyllä sekoitat vain asioita !

        Johannes Kastaja oli vanhan liiton profeetta !!!

        Hän julisti sen ajan uskoville, eli vanhan liiton kansalle, että tehkää parannus siitä, että olette luisuneet paatumukseen !

        Luuk. 1:17 Ja hän käy hänen edellään Eliaan hengessä ja voimassa, kääntääksensä isien sydämet lasten puoleen ja tottelemattomat vanhurskasten mielenlaatuun, näin Herralle toimittaaksensa valmistetun kansan."

        Johannes itse todistaa kastavansa vain vedellä parannukseen niitä Israelin kansaan, eli silloiseen Jumalan omaisuuskansaan kuuluvia, eli vanhan liiton uskovia !

        Joten kenenkäs oppi onkaan virheellinen ja jos et usko minua niin usko Sanaan:

        Ap. t. 19:2 Ja hän sanoi heille: "Saitteko Pyhän Hengen silloin, kun te tulitte uskoon?" Niin he sanoivat hänelle: "Emme ole edes kuulleet, että Pyhää Henkeä on olemassakaan".
        3 Ja hän sanoi: "Millä kasteella te sitten olette kastetut?" He vastasivat: "Johanneksen kasteella".
        4 Niin Paavali sanoi: "Johannes kastoi parannuksen kasteella, kehoittaen kansaa uskomaan häneen, joka oli tuleva hänen jälkeensä, se on, Jeesukseen".
        5 Sen kuultuaan he ottivat kasteen Herran Jeesuksen nimeen.
        6 Ja kun Paavali pani kätensä heidän päälleen, tuli heidän päällensä Pyhä Henki, ja he puhuivat kielillä ja ennustivat.

        Vasta opetuslapset ja Paavali apostolina kastoivat Israelin kansaan kuuluvia Jeesuksen nimeen !


      • ytryt

    • Totta näin:

      "Sellainen ei ole uskonasioissa varteen otettava opettaja, joka väittää, ettei Markus 16:16. tarkoita vesikastetta. Siinä Jeesus nimenomaan kehottaa evankeliumiin uskovia ottamaan kasteen. Samaa opetti alkuseurakunta: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen." Apt. 2:38.
      "He astuivat kumpikin veteen ja Filippus kastoi hänet." Apt. 8:38. "

      • Toivoisin keskustelu

        Toivoisin aikuisen keskustelua asiasta ja aiheesta ja kunnollisia perusteluja Raamatun opetuksien kautta.

        Siis ei vain täläistä lapsellista jankkaamista ilman kunnon laajempia perusteluja !

        Tuossa Mark 16:16 kohdassa ei todellakaan lue VESI, vaan itse te sen sinne LISÄÄTTE oppinne vuoksi, ja vesi ei riitä pelastamaan yhtään ketään !

        Olen JO kirjoittanut :

        "Menkää kaikkeen maailmaan ja SAARNATKAA evankeliumia kaikille luoduille. Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu, mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen." Markus 16:15,16.

        Mitä tuossa Raamatun kohdassa sanotaan ?

        Siinä ei lue vasi kasteesta yhtään mitään, vaan se on pasiivi, eli siinä sanotaan se, minkä jo Johannes Kastaja sanoi selvästi:

        Mark. 1:8 Minä kastan teidät vedellä, mutta hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä."

        Siis uskoontulossa eli uudestisyntymässä Herra kastaa sen uskoon tulleen Pyhällä Hengellä !

        Ja siksi siis tuossa sanotaan ensin, että "Joka Uskoo ja kastetaan(siis Pyhällä Hengellä), se pelastuu !

        Mutta joka ei siis Usko, eli se ihminen johon Jumala ei ole päässyt sitä Uskoa synnyttämään, sitä ei myöskään kasteta, siis Pyhällä Hengellä Herran taholta !

        Siis Raamatun opetuksen mukaan vesikaste ei poista syntejä, joten se VESIKASTE EI PELASTA KETÄÄN, vaan Hengellä kastaminen siinä uudestisyntymässä eli uskoon tulossa pelastaa, sillä Sana opettaa selvästi:

        Efesolaiskirje 1
        13 Hänessä on teihinkin, sittenkuin olitte kuulleet totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin, uskoviksi tultuanne pantu luvatun Pyhän Hengen sinetti,
        14 sen, joka on meidän perintömme vakuutena, hänen omaisuutensa lunastamiseksi-hänen kirkkautensa kiitokseksi.

        Siis Pyhä Henki, jonka uudestisyntynyt uskova saa, on sinetti pelastuksestamme ja Sana sanookin toisalla samaa:

        Ef. 4:30 Älkääkä saattako murheelliseksi Jumalan Pyhää Henkeä, joka on teille annettu sinetiksi lunastuksen päivään saakka.

        Siis jos ei ole kastettu Pyhällä Hengellä, ei ihminen omaa Henkeä itsessään, ja siten ei ole Pyhää Henkeä sinettinä, eli lunastuksemme vakuutena !

        Siis se, että ihmisessä on tai ei ole Pyhä Henki, kertoo sen olemmeko pelastetussa tilassa !

        Tuo Hengellä kastaminen on oma asiakokonaisuutensa, sillä esim. hellareilla se on erotettu erilliseksi tapahtumaksi, vaikka se siis tapahtuu siinä uudestisyntymässä, sillä jos ei ole syntynyt Hengestä, eli kastettu hengellä,ei myöskään ole Jumalan lapsi !

        Joh. 3:6 Mikä lihasta on syntynyt, on liha; ja mikä Hengestä on syntynyt, on henki.

        Joku väitti aikonaan, että sana "baptize" tarkoittaa upotus kastetta ja upottamista, ja siten uudestisyntymässä saatu Pyhä Henki ei ole sama asia kuin Henki kaste, mutta mitä sanookaan Sana ?

        Mark. 1:8 Minä kastan teidät vedellä, mutta hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä."

        Molemmissa kohdissa sanotaan sanalla "baptize", eli jos Johannes upotti veteen, niin Jeesus kastaa eli upottaa uudestisyntyvän Henkeen ihan samankaltaisesti, eli uudestisyntymässä JO tapahtuu Hengellä kastaminen ja sen siis suorittaa Herra kun sen Uskon on Jumala saanut ihmisessä synnytettyä, eli Herra sinetöi sillä Hengellä eli Henkikasteella, ja Pyhä Henki säilyy sinettinä ja pelastumisemme vakuutena !


      • Lisäksi olen JO sen

        Lisäksi olen JO senkin kirjoittanut, että kaikki vedellä kastetut ENNEN APT 10 luvun tapatumia, olivat ns. Juutalaisia, ei siis pakanoita !!!

        Kandakean hoviherra oli siis juutalainen ja nuo Apt 2:38 kohdassa myös olivat Juutalaisia, ja he siis siirtyivät tuossa ajassa uuteen liittoon suoraan vanhasta liitosta ja se vesi kaste, tarvittiin siksi, että Henkeä ei VIELÄ oltu vuodatettu !

        Mutta tässä on myös se aikajana asia, josta yritän kirjoittaa lähipäivinä, jos Herra suo !

        Siis lyhyesti vain alustuksena sille, että uusi liitto ja sen lupaukset toteutuivat 11 opetus lapselle 3:na päivänä Kristuksen kuolemasta, eli ylösnouseemuksen päivän illalla !

        Mutta laajemmin eli yleinen Hengen vuodatus tapahtui vasta helluntaina, eli siinä kohtaa vasta kaikki uuden liiton lupaukset toteutuivat ja se kaikkineen alkoi !

        Ap. t. 2:17 'Ja on tapahtuva viimeisinä päivinä, sanoo Jumala, että minä vuodatan Henkeni kaiken lihan päälle, ja teidän poikanne ja tyttärenne ennustavat, ja nuorukaisenne näkyjä näkevät, ja vanhuksenne unia uneksuvat.

        8 Sillä moittien heitä hän sanoo: "Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin minä teen Israelin heimon ja Juudan heimon kanssa uuden liiton,
        9 en sellaista liittoa kuin se, jonka minä tein heidän isäinsä kanssa silloin, kun minä tartuin heidän käteensä ja vein heidät pois Egyptin maasta. Sillä he eivät pysyneet minun liitossani, ja niin en minäkään heistä huolinut, sanoo Herra.
        10 Sillä tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa näiden päivien jälkeen, sanoo Herra: Minä panen lakini heidän mieleensä, ja kirjoitan ne heidän sydämiinsä, ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.
        11 Ja silloin ei enää kukaan opeta kansalaistaan eikä veli veljeään sanoen: 'Tunne Herra'; sillä he kaikki, pienimmästä suurimpaan, tuntevat minut.
        12 Sillä minä annan anteeksi heidän vääryytensä enkä enää muista heidän syntejänsä."

        Siis uusi liitto alkoi vasta tuosta, vaikka "kuvan" mukaan, eli esiripun repeämisen mukaan Tie kaikkein pyhimpään oli jo avattu !

        Mutta sen sukupolven juutalaisia yhä siis kastettiin vedessä ja he siis YHÄ siirtyivät suoraan vanhasta uuteen liittoon sen kautta uskomalla Jeesukseen !

        Vaikka esirippu repesikin, niin temppeli pysyi pystyssä vuoteen 70, eli sen ajan juutalaisille Jumala antoi mahdollisuuden siis siirtyä suoraan uuteen liittoon, ja siten tuo on "kuva" tästä asiasta, mutta siis vuoden 70 jälkeen siis koko vanha liitto purettiin, ja tämä selittää sen yhden Sanan kohdan, joka oli ainakin minulle itselleni ihmetyksen aihe eli "nykyistä aikaa kuvaava" :

        Hepr. 9:9 Tämä on nykyistä aikaa tarkoittava vertauskuva, ja sen mukaisesti uhrataan lahjoja ja uhreja, jotka eivät kykene tekemään täydelliseksi omassatunnossaan sitä, joka jumalanpalvelusta toimittaa,

        Siis juutalaiset jatkoivat temppelissä uhraamista aina sinne vuoteen 70, kunnes Jumalan tahdosta se hävitettiin, eli EI KIVEÄKÄÄN saanut jäädä päällekkäin erilleen jaottamatta !

        Siis se oli lopullinen vanhan liiton loppu ja tuo "kuva" kertoo sen hyvin selvästi, eli kuinka lopullinen ja totaalinen se loppu oli, eli EI KIVEÄKÄÄN päällekkäni !

        Mutta tässä siis hieman tätä aika jana asiaa, sillä nämä asiat pitää ymmärtää ymmärtäkseen näitä kaste asioita, sillä siitä näemme syyn ja perustan juutalaisten vesikasteelle !


    • seuraa totuutta
    • Raamatun opetus

      Petrin Paavolta puuttuu Pyhän Hengen kaste, siksi tuo ei osaa opettaa.

    • peterush

      Raamatussa ei ole kerrottu sanoin: he uudestisyntyivät tai että he tulivat uskoon ja sitten heidät kastettiin. Ei ole myöskään kuvattu asiaa niin että noin voisi päätellä, paitsi Korneliuksen ja perhekuntansa tapauksessa.

      Se on kerrottu useissa tapauksissa että he uskoivat (so. pitivät totena) kuulemansa julistuksen. Sitten heidät kastettiin Jeesuksen opetuslapsiksi.

      Apostoleilla näyttää olevan käsitys, että ei voi olla uudestisyntynyt, ellei ole kastettu.

      Mikäli teksteihin on välittynyt alkuperäinen apostolien käsitys, on apostolien käsityskykyä pidettävä inhimillisenä: Nuo kääntymykset menevät tietyn kaavan mukaan.

      Mikäli teksteihin ei olekaan välittynyt käsitykset ja tapahtumatkaan alkuperäisesti, tekstit kun on kirjoitettu aivan liian kauan jälkeen päin, on asioihin etsittävä vastaus ja arviointi Pyhän Hengen valossa.

    • Lightning Star

      Eikö tärkeintä olisi elää uskoa todeksi. Ei siis liikaa jäädä pohtimaan lillukanvarsia "kasteista ja kättenpäälle laitoista"...

      Jumala on tarpeeksi suuri, näyttämään ihmiselämässä, miten Hän toimii, yksilökohtaisesti. Ihminen kuvittelee, että ensin hän tarvitsee mahdottomasti tietoa, muuten hän ei ilmeisesti voi kokea olevansa tarpeeksi lähellä Jumalaa?, vaikka asia on juuri päinvastoin. Hän haluaa opettaa Elämää itsessään. Ei jättää ihmisiä miettimään ja pohtimaan kirjainten paikkaa.

      • gjhgjhg

        Hän on kuka?


    • Tuosta aikajana asia

      Tuosta aikajana asiasta tai siihen liittyen on mielestäni todella hieno kuva vanhasta ja uudesta liitosta :

      24 Kun hänen synnyttämisensä aika oli tullut, katso, hänen kohdussaan oli kaksoiset.
      25 Joka ensiksi tuli hänen kohdustaan, oli ruskea ja yliyltään niinkuin karvainen vaippa; sentähden pantiin hänelle nimeksi Eesau.
      26 Senjälkeen tuli ulos hänen veljensä, ja hän piti kädellään Eesaun kantapäästä. Ja hänelle pantiin nimeksi Jaakob. Iisak oli kuudenkymmenen vuoden vanha heidän syntyessänsä.

      Siis Eesau on tuo "vanhempi veli" eli esikois poika siis Israel eli "kuvastaa" vanhaa liittoa, ja Jaakob taas on "kuva" uudesta liitosta !

      Mutta tuo siis kun sanotaan, että Jaakob piti kiinni Eesaun kantapäästä tarkoittaa siis "kuvana" sitä, että vanha liitto ja uusi liitto olivat siis hetken aikaa päällekkäin voimassa, eli oli tuo selvä välivaihe josta edellä jo kirjoitin !

      Siis Jaakobin sormet Eesaun kantapäässä kertovat "kuvana ja varjona" sen vanhan ja uuden liiton osittaisen je hetkittäisen päällekkäisyyden ja se on siis hyvä huomoida, kun tutkitaan näitä Hengellisiä asioita ja kasteita ja kätten päälle panemisia, siis tuo kätten päälle pano kuuluu myös olennaisena osana tähän oppiin kasteista, eli se oli tarpeellinen tuossa välivaiheessa siis !

      Siis kun ennen Jeesuksen kuolemaa jo moni uskoi Jeesukseen, ja siten kun henkeä ei VIELÄ oltu vuodatettu, nuo uskoon tulleet eivät vielä voineet saada luvattua Pyhää Henkeä, ja siksi apostolit saivat sen lahjan käyttöönsä !

      Mutta tuo Eesau ja Jaakob asia on hieno kuva siis, ja jos joku epäilee sanojani, ja sitä olenko itse keksinyt vain satuja, niin seuraava Sanan kohta avaa hieman ehkä asiaa:

      6 Mutta ei niin, että Jumalan sana olisi harhaan mennyt. Sillä eivät kaikki ne, jotka ovat Israelista, ole silti Israel,
      7 eivät kaikki ole lapsia sentähden, että ovat Aabrahamin siementä, vaan: "Iisakista sinä saat nimellesi jälkeläiset";
      8 se on: eivät ne, jotka lihan puolesta ovat lapsia, ole Jumalan lapsia, vaan lupauksen lapset, ne luetaan siemeneksi.
      9 Sillä lupauksen sana oli tämä: "Minä palaan tulevana vuonna tähän aikaan, ja silloin Saaralla on oleva poika".
      10 Eikä ainoastaan hänelle näin käynyt, vaan samoin kävi Rebekallekin, joka oli tullut raskaaksi yhdestä, meidän isästämme Iisakista;
      11 ja ennenkuin kaksoset olivat syntyneetkään ja ennenkuin olivat tehneet mitään, hyvää tai pahaa, niin-että Jumalan valinnan mukainen aivoitus pysyisi, ei tekojen tähden, vaan kutsujan tähden-
      12 sanottiin hänelle: "Vanhempi on palveleva nuorempaa",
      13 niinkuin kirjoitettu on: "Jaakobia minä rakastin, mutta Eesauta minä vihasin".

      Siis "Eesaun" eli vanhan liiton ja sen kansan kautta me pakanat saimme lupaukset, ja heidän on isät sun muuta, eli siten se "vanhempi veli" palveli nuorempaa eli uuden liiton uskovia ja pakanoita !

      Mutta mitä se oli, että Jumala vihasi Eesauta, onhan omaisuus kansa aina rakas Herralle !

      Siis vanha liitto ei tuottanut Jumalan haluaamaa tulosta, kuten Sana sanookin:
      7 Sentähden, niinkuin Pyhä Henki sanoo: "Tänä päivänä, jos te kuulette hänen äänensä,
      8 Älkää paaduttako sydämiänne, niinkuin teitte katkeroituksessa, kiusauksen päivänä erämaassa,
      9 jossa teidän isänne minua kiusasivat ja koettelivat, vaikka olivat nähneet minun tekojani neljäkymmentä vuotta;
      10 sentähden minä vihastuin tähän sukupolveen ja sanoin: 'Aina he eksyvät sydämessään'; mutta he eivät oppineet tuntemaan minun teitäni;
      11 ja niin minä vihassani vannoin: 'He eivät pääse minun lepooni'."

      Vanha liitto ei saanut aikaan sitä mikä uudelle liitolle oli ja on mahdollista !

    • emiilio

      En usko upotuskasteen muuttavan ihmistä senkaltaiseksi kuin Jumala on meidän tarkoittanut kasvavan Hänen omassa Sanan alla olevassa kasvatuksessaan. Millä tavoin veteen upottaminen muuttaisi ja puhdistaisi ihmisen sisikunnan noin nopeassa hetkisen kestävässä kastamis hetkessä?
      Kyllä uskonkasvuun tarvitaan paljon pitempi aika!

    • Aikajana asioita..

      Käydään jotakin läpi aiheeseen liittyen ja siten kasteisiin liittyen !

      Jeesus itse lähetti siis kastamaan Juutalaisia, ja VAIN Juutalaisia, eli kuten jo aiemmin kirjoitin, niin Jeesus itse todistaa, että hänet lähetettiin yksin omaa julistamaan asiat omaisuus kansalle, eli Israelin kansalle, ei muille !

      Siis Jumalan suunnitelma oli, että ENSIN pelastusta Jeesuksen nimeen tarjottiin omaisuuskansalle, mutta nämä eivät ottaneet vastaan sitä, paatumuksen tähden ja siten sen paatumuksen vuoksi ja kautta saivat pakanat myös mahdollisuuden:

      11 Hän tuli omiensa tykö, ja hänen omansa eivät ottaneet häntä vastaan.
      12 Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä,

      7 Miten siis on? Mitä Israel tavoittelee, sitä se ei ole saavuttanut, mutta valitut ovat sen saavuttaneet; muut ovat paatuneet,
      8 niinkuin kirjoitettu on: "Jumala on antanut heille uneliaisuuden hengen, silmät, etteivät he näkisi, ja korvat, etteivät he kuulisi, tähän päivään asti".
      9 Ja Daavid sanoo: "Tulkoon heidän pöytänsä heille paulaksi ja ansaksi ja lankeemukseksi ja kostoksi,
      10 soetkoot heidän silmänsä, etteivät he näkisi; ja paina yhäti heidän selkänsä kumaraan".
      11 Minä siis sanon: eivät kaiketi he ole sitä varten kompastuneet, että lankeaisivat? Pois se! Vaan heidän lankeemuksensa kautta tuli pelastus pakanoille, että he itse syttyisivät kiivauteen.
      12 Mutta jos heidän lankeemuksensa on maailmalle rikkaudeksi ja heidän vajautensa pakanoille rikkaudeksi, kuinka paljoa enemmän heidän täyteytensä!

      Siis ENSIN VAIN Juutalaisille ja Jeesus itse siis sanoi, että vain juutalaisille ja sitten se kovalta tuntunut Sanan paikka:

      24 Hän vastasi ja sanoi: "Minua ei ole lähetetty muitten kuin Israelin huoneen kadonneitten lammasten tykö".
      25 Mutta vaimo tuli ja kumarsi häntä ja sanoi: "Herra, auta minua".
      26 Mutta hän vastasi ja sanoi: "Ei ole soveliasta ottaa lasten leipää ja heittää penikoille".
      27 Mutta vaimo sanoi: "Niin, Herra; mutta syöväthän penikatkin niitä muruja, jotka heidän herrainsa pöydältä putoavat".
      28 Silloin Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Oi vaimo, suuri on sinun uskosi, tapahtukoon sinulle, niinkuin tahdot". Ja hänen tyttärensä oli siitä hetkestä terve.

      Siis kova oli Jeesuksen sana tuolle apua tarvitsevalle, eli ei ollut lupa, mutta mikä muutti Jeesuksen mielen ?

      Kun tuo nainen siis ennalta todisti siitä, että pakanoillekin tullaan ilosanomaa julistamaan ja pelastusta siis, ja siinä syy siis, eli naisella oli usko ! :)

      Eli kuten jo olen kirjoittanut vasta Korneliuksen tapaus oli ensimmäinen uskoon tullut pakana, ja Pietarille se asia tulin ihan uutena, eikä hän olisi ilman Herran opastusta suostunut koko hommaan ja siksi se kalabaliikki sitten siitä asiasta Jerusalemissa apostolien kesken !

      Mutta on siis hyvä ymmärtää nämä asiat ja tämän kautta aikajanaa ja sen kautta ehkä ymmärrämme lopulta myös nämä eri kasteet ja keille ne on annettu !

    • Juutalaisten kastami

      Miksi siis Juutalaisten kastaminen Jeesuksen kehoituksesta !

      Oltiin yhä vanhan liiton puolella, eikä Henkeä oltu vuodatettu, joten heidät kastettiin vain vedellä, mutta jo Johannes Kastaja siis sanoi:

      Matt. 3:11 Minä kastan teidät vedellä parannukseen, mutta se, joka minun jäljessäni tulee, on minua väkevämpi, jonka kenkiäkään minä en ole kelvollinen kantamaan; hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä ja tulella.

      Siis vanhassa liitossa vedellä kastaminen sen uskon syntymisen merkkinä, mutta uudessa liitossa Jeesus kastaa siis Pyhällä Hengellä sen uskoon tulleen, siinä uudestisyntymisen hetkessä !

      Minua itseäni askarruutti aikoinaan sitten se, että miksi sitten kun uusi liitto oli jo voimassa yhä kastettiin Juutalaiset vedellä, mutta Raamatun kirjoittamisen aikoihin yhä siis nuo vanhan liiton sen aikaiset uskovat liitettiin suoraan uuteen liittoon ja se siis tapahtui heidän kohdallaan sen vesikasteen kautta, ihan kuten Filippus sanookin:

      Apostolien teot 8
      34 Ja hoviherra kysyi Filippukselta sanoen: "Minä pyydän sinua: sano, kenestä profeetta puhuu näin, itsestäänkö vai jostakin toisesta?"
      35 Niin Filippus avasi suunsa ja lähtien tästä kirjoituksesta julisti hänelle evankeliumia Jeesuksesta.
      36 Ja kulkiessaan tietä he tulivat veden ääreen; ja hoviherra sanoi: "Katso, tässä on vettä. Mikä estää kastamasta minua?"
      37 ??? (siis puutuu 33/38 käännöksestä !)
      38 Ja hän käski pysäyttää vaunut, ja he astuivat kumpikin veteen, sekä Filippus että hoviherra, ja Filippus kastoi hänet.

      Biblia 1776 käännös !

      37 Mutta Philippus sanoi: jos sinä kaikesta sydämestä uskot, niin tapahtukoon. Hän vastasi ja sanoi: minä uskon Jesuksen Kristuksen Jumalan Pojaksi.

      Siis siinä lukee, että jos sydämestäsi uskot on lupa kastaa vedellä !

      Mennään siihen perus kiistakapulaan takaisin:

      16 Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.

      Siis joka uskoo ja kastetaan pelastuu, eli sen sydämen uskon tulee syntyä, ja kun se syntyy, niin Johanneksen mukaan Jeesus kastaa Pyhällä Hengellä !

      Mutta jos sydämen usko ei synny, niin ei myöskään Jeesus kasta Hengellä !

      Ja silloin ihminen jää kaadotetuun tilaan yhä, mutta vesikaste ei siis pelasta ketään eikä pese syntejä !

      jatkuu...

      • Juutalaisten kas2

        jatkoa...

        Luetaan esimerkkinä tästä, se Korneliuksen perhe väen uudestisyntyminen:

        39 Ja me olemme kaiken sen todistajat, mitä hän teki juutalaisten maassa ja Jerusalemissa; ja hänet he ripustivat puuhun ja tappoivat.
        40 Hänet Jumala herätti kolmantena päivänä ja antoi hänen ilmestyä,
        41 ei kaikelle kansalle, vaan Jumalan ennen valitsemille todistajille, meille, jotka söimme ja joimme hänen kanssaan sen jälkeen, kuin hän oli kuolleista noussut.
        42 Ja hän käski meidän saarnata kansalle ja todistaa, että hän on se, jonka Jumala on asettanut elävien ja kuolleitten tuomariksi.
        43 Hänestä kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo häneen, saa synnit anteeksi hänen nimensä kautta."
        44 Kun Pietari vielä näitä puhui, tuli Pyhä Henki kaikkien päälle, jotka puheen kuulivat.
        45 Ja kaikki ne uskovaiset, jotka olivat ympärileikatut ja olivat tulleet Pietarin mukana, hämmästyivät sitä, että Pyhän Hengen lahja vuodatettiin pakanoihinkin,
        46 sillä he kuulivat heidän puhuvan kielillä ja ylistävän Jumalaa. Silloin Pietari vastasi:
        47 "Ei kaiketi kukaan voi kieltää kastamasta vedellä näitä, jotka ovat saaneet Pyhän Hengen niinkuin mekin?"

        Siis syntyi se sydämen usko ja sitten Jeesus kastoi pakanat Pyhällä Hengellä !

        Herra siis itse vahvisti sen uskoontulon, eikä vesi kastetta olisi siis tarvittu mutta Pietari ymmärtämättömyyttään kastoi varuiksi vedellä !

        Ei siitä mitään haittaa ole eikä tullut, mutta se oli siis turha ULKOINEN toimitus, sillä kaikki oli JO tapahtunut sisäisesti, eli Hengellisesti noissa pakanoissa !

        Muuten tuli mieleeni se, kun täällä "Tiestä" nikki väittää, että evankeliumi ei vielä riitä uudestisyntymiseen, tämä Raamatun kohta puhuu ihan muuta, ilosanoma riittää, ja evankeliumin julistuksen kautta Paavalikin siis uudesti synnytti uskovia !

        No, tuo tuli vain mieleeni, kun luin itse tuota Sanan kohtaa !

        Laitan vielä yhden Sanan kohdan joka nyt nousi mieleeni, eli mitä pakanoille säädettiinkään ?

        Apostolien teot 15
        28 Sillä Pyhä Henki ja me olemme nähneet hyväksi, ettei teidän päällenne ole pantava enempää kuormaa kuin nämä välttämättömät:
        29 että kartatte epäjumalille uhrattua ja verta ja lihaa, josta ei veri ole laskettu, ja haureutta. Jos te näitä vältätte, niin teidän käy hyvin. Jääkää hyvästi!"

        Siis vanhan liiton vesikaste ei kuulunut näihin säätämisiin, siis pakanoilla ei ollut mitään vesikaste tapaa eikä oppia, eli pakanoille ei sälytetty vanhan liiton ULKOISIA pesoja sun muita ulkoisia suorittamisia :

        Hepr. 9:10 vaan jotka, niinkuin ruuat ja juomat ja erilaiset pesotkin, ovat ainoastaan lihan sääntöjä, jotka ovat voimassa uuden järjestyksen aikaan asti.

        Siis ne ulkoiset pesot kuuluivat vanhaan liittoon ja sen aikaan, ei enää uuteen liittoon, jossa asiat ovat sisäisiä ja siis Hengellisiä, ulkoisen suorittamisen sijaan !

        Tässä taas pätkä mietittävää, toivottavasti ei tule liikaa kerralla ?


      • unNLP
        Juutalaisten kas2 kirjoitti:

        jatkoa...

        Luetaan esimerkkinä tästä, se Korneliuksen perhe väen uudestisyntyminen:

        39 Ja me olemme kaiken sen todistajat, mitä hän teki juutalaisten maassa ja Jerusalemissa; ja hänet he ripustivat puuhun ja tappoivat.
        40 Hänet Jumala herätti kolmantena päivänä ja antoi hänen ilmestyä,
        41 ei kaikelle kansalle, vaan Jumalan ennen valitsemille todistajille, meille, jotka söimme ja joimme hänen kanssaan sen jälkeen, kuin hän oli kuolleista noussut.
        42 Ja hän käski meidän saarnata kansalle ja todistaa, että hän on se, jonka Jumala on asettanut elävien ja kuolleitten tuomariksi.
        43 Hänestä kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo häneen, saa synnit anteeksi hänen nimensä kautta."
        44 Kun Pietari vielä näitä puhui, tuli Pyhä Henki kaikkien päälle, jotka puheen kuulivat.
        45 Ja kaikki ne uskovaiset, jotka olivat ympärileikatut ja olivat tulleet Pietarin mukana, hämmästyivät sitä, että Pyhän Hengen lahja vuodatettiin pakanoihinkin,
        46 sillä he kuulivat heidän puhuvan kielillä ja ylistävän Jumalaa. Silloin Pietari vastasi:
        47 "Ei kaiketi kukaan voi kieltää kastamasta vedellä näitä, jotka ovat saaneet Pyhän Hengen niinkuin mekin?"

        Siis syntyi se sydämen usko ja sitten Jeesus kastoi pakanat Pyhällä Hengellä !

        Herra siis itse vahvisti sen uskoontulon, eikä vesi kastetta olisi siis tarvittu mutta Pietari ymmärtämättömyyttään kastoi varuiksi vedellä !

        Ei siitä mitään haittaa ole eikä tullut, mutta se oli siis turha ULKOINEN toimitus, sillä kaikki oli JO tapahtunut sisäisesti, eli Hengellisesti noissa pakanoissa !

        Muuten tuli mieleeni se, kun täällä "Tiestä" nikki väittää, että evankeliumi ei vielä riitä uudestisyntymiseen, tämä Raamatun kohta puhuu ihan muuta, ilosanoma riittää, ja evankeliumin julistuksen kautta Paavalikin siis uudesti synnytti uskovia !

        No, tuo tuli vain mieleeni, kun luin itse tuota Sanan kohtaa !

        Laitan vielä yhden Sanan kohdan joka nyt nousi mieleeni, eli mitä pakanoille säädettiinkään ?

        Apostolien teot 15
        28 Sillä Pyhä Henki ja me olemme nähneet hyväksi, ettei teidän päällenne ole pantava enempää kuormaa kuin nämä välttämättömät:
        29 että kartatte epäjumalille uhrattua ja verta ja lihaa, josta ei veri ole laskettu, ja haureutta. Jos te näitä vältätte, niin teidän käy hyvin. Jääkää hyvästi!"

        Siis vanhan liiton vesikaste ei kuulunut näihin säätämisiin, siis pakanoilla ei ollut mitään vesikaste tapaa eikä oppia, eli pakanoille ei sälytetty vanhan liiton ULKOISIA pesoja sun muita ulkoisia suorittamisia :

        Hepr. 9:10 vaan jotka, niinkuin ruuat ja juomat ja erilaiset pesotkin, ovat ainoastaan lihan sääntöjä, jotka ovat voimassa uuden järjestyksen aikaan asti.

        Siis ne ulkoiset pesot kuuluivat vanhaan liittoon ja sen aikaan, ei enää uuteen liittoon, jossa asiat ovat sisäisiä ja siis Hengellisiä, ulkoisen suorittamisen sijaan !

        Tässä taas pätkä mietittävää, toivottavasti ei tule liikaa kerralla ?

        Liika NLP saastuttaa Nälpyttäjän aivot

        ENCRYPTING nlp 2 brain
        encrypting NLP 2 brain
        encrypting nlp 2 brain
        encrypting nlp 2 BRAIN

        LIIKA nlp saastuttaa Nälpyttäjän aivot
        Liika NLP saastuttaa Nälpyttäjän aivot
        Liika nlp SAASTUTTAA Nälpyttäjän aivot
        Liika nlp saastuttaa NÄLPYTTÄJÄN aivot
        Liika nlp saastuttaa Nälpyttäjän AIVOT

        TOISTO, toisto, toisto

        NLP-AIVOT Nälpyttäjän saastuneet ovat
        NLP-aivot NÄLPYTTÄJÄN saastuneet ovat
        NLP-aivot nälpyttäjän SAASTUNEET ovat
        NLP-aivot nälpyttäjän saastuneet OVAT

        toisto, TOISTO, toisto

        NLP on omien aivojen pesemistä
        nlp ON omien aivojen pesemistä
        nlp on OMIEN aivojen pesemistä
        nlp on omien AIVOJEN pesemistä
        nlp on omien aivojen PESEMISTÄ

        toisto, toisto, TOISTO

        PESTY on nälpyttäjän aivot
        Pesty ON nälpyttäjän aivot
        Pesty on NÄLPYTTÄJÄN aivot
        Pesty on nälpyttäjän AIVOT

        AIVOPESTY nälpyttäjä uskoo olevansa muiden pelastaja
        aivopesty NÄLPYTTÄJÄ uskoo olevansa muiden pelastaja
        aivopesty nälpyttäjä USKOO olevansa muiden pelastaja
        aivopesty nälpyttäjä uskoo OLEVANSA muiden pelastaja
        aivopesty nälpyttäjä uskoo olevansa MUIDEN pelastaja
        aivopesty nälpyttäjä uskoo olevansa muiden PELASTAJA

        KATSO tai älä
        katso TAI älä
        katso tai ÄLÄ

        ÄLÄ vaan katso.
        älä VAAN katso.
        älä vaan KATSO!

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/12439223


    • htfytfyt

      "Millä tavoin veteen upottaminen muuttaisi ja puhdistaisi ihmisen sisikunnan noin nopeassa hetkisen kestävässä kastamis hetkessä?"

      Onko sinulla Väärä Uskonto?

      Uuden voit löytää vaikka täältä
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/12456343

    • Lue vain alku

      sama tilanne toistuu aina kun joku laittaa hyvän aloituksen. Hengellisesti epäraittiit hyökkäävät sekoittamaan asiat.

    • Kasteet saanut

      Palautus aloitukseeni, josta oli poikettu aika kauas:


      Raamattu opettaa, että kaikille uskoon tulleille kuuluvat seuraavat Jumalan siunauksen avaimet:
      - elämän suursiivous = parannus
      - upotuskasteen ottaminen
      - Pyhän Hengen kaste
      - uskovien yhteyteen meneminen
      - vastuu Jumalan seurakunnan toiminnasta
      - loppuelämän projektina apostolisessa uskossa pysyminen. Apt. 2:41-42.

      Uskoon tulleen ihmisen elämän tarkoituksena ja päämääränä on
      1. rakastaa Jumalaa yli kaiken
      2. rakastaa lähimmäistään niin kuin itseään
      3. rakastaa Raamatun ilmoittamaa Jumalan totuutta.
      Kasvumme päämäärä uskoon tulleina on
      - tulla "täyteen Hänen tahtonsa tuntemista kaikessa hengellisessä viisaudessa"
      - armolahjojen toiminta
      - Hengen hedelmän kypsyminen

      Siunausta Jeesuksen verellä lunastetulle Jumalan seurakunnalle, Herran pyhille! 1 Kor. 1:2.

    • keskusteltakoot

      Yleensä ottaen keskustelu on ollut hyvä pysynyt aloituksen aiheessa. Ei kaikessa opissa samana kuin aloittajan.

      Vaikka aloitus näyttää julistukselta, on se annettu keskusteltavaksi kuten palstan tarkoitus on.

      Otsikko on tosin outo, mutta onpa siitäkin joku jo keskustellut.

    • En malta olla laitta

      Siis olen kirjoittanut siitä, että Raamattu sanoo olevan vain YHDEN kasteen, ja siten sen pitää olla se kaste jonka uudestisyntyvä saa Herralta, eli Hengellä kastaminen !

      Ef. 4:5 yksi Herra, yksi usko, yksi kaste;


      Petri Paavolan kirjoittamaa:

      "Raamattu opettaa yhdestä kasteesta, joka tarkoittaa Uuden Liiton (UL) Pyhän Hengen kastetta ja vesikastetta."

      Sokeus ei ole kiva asia ! :(

      Siis tuossa on 2 kastetta, eli SISÄINEN Pyhän Hengen kaste, jonka suorittaa ihan oikein Sanan mukaan Jeesus !

      Sitten siinä on TOINEN KASTE, eli ULKOINEN kaste, jonka taas suorittaa ihan eri henkilö ja ihan eri aikaan, eli joku ihminen, eikä Herra Jeesus !

      Ihan oikeasti näin voi oppi sokeuttaa, ja tässä näkyy nyt Petrin tausta ja ne "isien perinnäisssäännöt", joista ei vapauduta näemmä millään, tai ainakin tiukassa näyttävät olevan Petrilläkin, vaikka muuten on Raamattuun perehtynyt !

      Siis babitsit ja vapaakirkko, ja niiden opetukset ovat yhä Petrillä rasitteena !

      Olisiko jo vihdoin aika alkaa ihan itse tutkia ja koetella tätä vesikaste asiaa, kun Petrikin siis kuitenkin esiintyy opettajana ja kaiken itse oikein tietävänä !

      Ja kun tuossa kohtaa hän erehtyy väittämään KAHTA KASTETTA yhdeksi, niin se kertoo jo melkoisesta sokeudesta !

    • Juutalaisten kastami

      Juutalaisten kastamisesta vielä sen verran, että miksi siis vedessä ?

      No, koko sen edeltävän ajan kunnes yleinen Hengen vuodatus tapahtui helluntaina, siis kirjoitin yleinen siksi, että opetuslapset saivat Hengen jo heti kolmantena päivänä, eli kun Herra oli JO noussut ylös, kun Jeesus puhalsi Hengen heille !

      Johannes 20
      19 Samana päivänä, viikon ensimmäisenä, myöhään illalla, kun opetuslapset olivat koolla lukittujen ovien takana, juutalaisten pelosta, tuli Jeesus ja seisoi heidän keskellään ja sanoi heille: "Rauha teille!"
      20 Ja sen sanottuaan hän näytti heille kätensä ja kylkensä. Niin opetuslapset iloitsivat nähdessään Herran.
      21 Niin Jeesus sanoi heille jälleen: "Rauha teille! Niinkuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minäkin teidät."
      22 Ja tämän sanottuaan hän puhalsi heidän päällensä ja sanoi heille: "Ottakaa Pyhä Henki.
      23 Joiden synnit te anteeksi annatte, niille ne ovat anteeksi annetut; joiden synnit te pidätätte, niille ne ovat pidätetyt."

      No, Hengellä siis ei voinut kastaa, joten yhä oli tämä "kuva ja varjo" eli vedellä kastaminen !

      Mutta kuitenkaan helluntaina eivät kaikki ne uskovat saaneet Henkeä !

      Siksi tarvittiin apostolien kätten päälle panon Hengen lahja, eli apostolit tutkivat sitä, että kellä usko oli säilynyt ja kun he näkivät uskon ja Jumala heille vahvisti asian, he laittoivat kädet päälle ja tuo henkilö sai Hengen !

      Mutta nyt siis on hyvä huomioida se, että vaikka jollakin olisi esim. parantamisen armolahja, niin ei se uskova itse voi päättää sitä, kuka paranee tai ei, vaan se on Jumalan kädessä ja päätöksessä, ja siten sen lahjan omaavan tulee kuunnella Herraa ja olla Hengen johdatuksessa, jotta tietäisi sen, että kenet Jumala haluaa parantaa, sillä ihminen ei voi ottaa mitään, jollei sitä hänelle ylhäältä taivasta anneta !

      Joh. 3:27 Johannes vastasi ja sanoi: "Ei ihminen voi ottaa mitään, ellei hänelle anneta taivaasta.

      Mutta siis kuten kylväjä vertaus hyvin kertoo ja kuvaa, niin moni jo heti alkumetreillä luopuu, eikä ala kantaa hedelmää, ja siten siis kaikille vedellä kastetuille ei voitu Henkeä automaattisesti vuodattaa, vaan vain siis nille se kätten päälle panon kautta vuodatettiin, joista tavatiin se syntynyt ja säilynyt sydämen Usko !

    • Joku kysynee sitten

      Joku kysynee sitten, että miksi vesikaste vielä helluntain jälkeenkin ?

      No, sen ajan sukupolven juutalaisten oli mahdollista siis siirtyä vanhasta uuteen sen vesikasteen kautta eli se oli julkinen tunnustautuminen, ja Juutalaiset siis saivat ensin vesikasteen ja sitten Hengen, eli järjestys oli tämä !

      Mutta kuten Korneliuksen tapaus kertoo, niin pakanoilla uskon synnyttyä Herra kastoi saman tien Hengellä, eli ihan kuten Sana sanoo, että "Joka uskoo ja kastetaan(Hengellä) se pelastuu, siis ei ihminen ole pelastuneessa tilassa jos häntä ei ole kastettu Hengellä !!!

      Mark. 16:16 Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.

      Tuon vuoksi sanotaan vain, että joka ei usko niin se tuomitaan kadotukseen, sillä jos usko ei synny ei Herrakaan kasta Hengellä, joten kastetta ei tarvitse mainita edes !

      Tässä yhteydessä tuon yhden "kuvan" lisää selventämään Hengellisiä asioita !

      Ilmestys maja eli se telttamaja oli ulkoisesti vain maja muiden joukossa, ei sitä ulkoisesti erottanut muista, ja se on siis "kuva" ihmisestä ja uskovasta, ja se ilmestysmaja oli, hyvänä kuvana ihmisestä, päällystetty nahalla !

      No, vaikka siellä oli kaikki ne astiat ja muutakin Jumalan tahdon mukaan valmistettua, niin se ei vielä ollut mikään pyhä itsessään, vaan vasta kun Jumalan Pyhä Henki täytti sen majan, siitä tuli Pyhä !

      Siis kun Pyhä Henki tulee uudestisyntyvään uskovaan, tulee hänestäkin sen uskovan TÄYTTÄVÄN Hengen kautta Pyhä !

      Siis Jumala ei anna Henkeä MITALLA, vaan KOKO Henki joko on tai ei ole ihmisessä !

      Siis tämä pointtina, kun on puhuttu siitä, missä uskova täyttyy Hengellä !

      Siis varsinkin hellareilla on erillinen Hengen täyteys oppinsa ja siten he tavoittelevat erillistä Hengellä täyttymis kokemusta, ja on siten kahden kastin uskovia, eli uudestisyntyneet, mutta ei siis Hengellä täytetyt, ja sitten ylempi kasti, eli Hengellä täytetyt ! :(

      Tätäkin pitäisi kai jossain kohtaa käydä läpi, vaikka olen jo siitäkin täällä kirjoittanut, mutta kun se kuuluu osana tuohon ketjun alustukseen !

    • Selvä asia.

      Kasteet vedessä ja Hengessä ovat eri asioita. Pitäisi nyt jokaisen sen verran ymmärtää.
      Raamatun opettama "yksi kaste" opetus Ef. 4 luvussa tarkoittaa vesikastetta. Näin opettaa Apt. 19:1-6.

      • Sinä siis poistat

        Sinä siis poistat kokonaan Henki kasteen !

        Jos se vesi kaste on se oikea, niin kuin väität, niin sehän vesi kaste silloin pelastaa !

        Mutta eihän toki Raamattu noin opeta ?

        Yritä nyt päättää kumman haluat poistaa, eli joko vesi tai sitten Henki ?

        Ja YHÄ painotan tuossakin Apt 19 kohdassa nuo vedellä kastetut olivat juutalaisia, ja siitä asiasta olen jo useaan kertaan tässäkin ketjussa kirjoittanut, jos et usko heitä juutalaisiksi, niin lue se kohta vähän pidemmälle:

        6 Ja kun Paavali pani kätensä heidän päälleen, tuli heidän päällensä Pyhä Henki, ja he puhuivat kielillä ja ennustivat.
        7 Heitä oli kaikkiaan noin kaksitoista miestä.
        8 Ja hän meni synagoogaan, ja kolmen kuukauden ajan hän puhui heidän kanssansa rohkeasti ja vakuuttavasti Jumalan valtakunnasta.

        Ja TAAS se juutalaisten kohdalla oleva järjestys, eli usko ja vesi kaste ja sitten VIELÄ Paavaali laittoi ne kädet päälle ja VASTA SITTEN nuo JUUTALAISET saivat Pyhän Hengen !

        Mutta miten siis kävi pakanoille eli Korneliukselle ?

        Usko ja sitten Herra kastoi Hengellä, siinä uudestisyntymässä, ei mitään kätten päälle panoa, ja Pietari siis kastoi tottumuksesta vedellä vaikka ei olisi enää tarvinnut siis !


    • Vesi- JA Henkikaste

      Lukisit asian Raamatusta. Edellinen kirjoittaja laittoi selvät kohdat, joissa kerrotaan efesolaisten käyneen kasteella. Apt. 19:1-6. Ja niille efesolaisille Paavali kirjoitti, että "yksi kaste" tarkoitti sitä vesikastetta. Efesolaiset kastettiin siis vedessä J A Hengessä.
      Molemmat kasteet kuuluvat meille.
      !

      • Sinä itse juuri nyt

        Sinä itse juuri nyt kirjoitat, että MOLEMMAT KASTEET !

        Siis KAKSI, eikä YKSI kaste ! ;)

        Mietitkö vielä asiaa ?


    • Viimeinen kerta

      Raamattu puhuu siis vain yhdestä vesikasteesta.
      Mutta raamattu kertoo myös "yhdestä Hengestä". 1 Kor. 12:11.

      Pyhän Hengen täyteys saadaan toistuvasti. Vesikaste on yksi ainoa / uskoon tulon ja parannuksen teon yhteydessä otettu upotuskaste vedessä Jeesuksen Nimeen.

      • Varmastiko viimeinen

        Varmastiko viimeinen ?

        Ei siinä lue, että yksi vesi kaste ja yksi Henki kaste siinä lukee YKSI kaste !

        Luetko kuka kastaa, vielä kerran ?

        Mark. 1:8 Minä kastan teidät vedellä, mutta hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä."

        Luuk. 3:16 niin Johannes vastasi kaikille sanoen: "Minä kastan teidät vedellä, mutta on tuleva minua väkevämpi, jonka kengänpaulaakaan minä en ole kelvollinen päästämään; hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä ja tulella.

        Joh. 1:33 Ja minä en tuntenut häntä; mutta hän, joka lähetti minut vedellä kastamaan, sanoi minulle: 'Se, jonka päälle sinä näet Hengen laskeutuvan ja jäävän, hän on se, joka kastaa Pyhällä Hengellä'.

        Matt. 3:11 Minä kastan teidät vedellä parannukseen, mutta se, joka minun jäljessäni tulee, on minua väkevämpi, jonka kenkiäkään minä en ole kelvollinen kantamaan; hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä ja tulella.

        Nyt ei ole sinulla vain 3 todistajaa, vaan 4 ! :)

        Kysyn yhä siis, että mikä on se YKSI kaste ?


    • Näitä mietittäväksi

      Niin ja mietitkö yhä myäs näitä Paavalin sanoja ja ohjeita Herralta suoraan ?

      1. Kor. 1:17 Sillä Kristus ei lähettänyt minua kastamaan, vaan evankeliumia julistamaan-ei puheen viisaudella, ettei Kristuksen risti menisi mitättömäksi.

      Ja tätä Paavalin Jumalaa kiittämistä myös !

      14 Minä kiitän Jumalaa, etten ole kastanut teistä ketään muita kuin Krispuksen ja Gaiuksen,
      15 niin ettei kukaan saata sanoa, että te olette minun nimeeni kastetut.
      16 Kastoinhan tosin Stefanaankin perhekunnan; sitten en tiedä, olenko ketään muuta kastanut.

    • Totuus on ja pysyy
      • Tuo on kuvaavaa

        Tuo on hyvin kuvaavaa nykyään !

        Siis asenne jossa sanotaan "Uskon kuten joku muu " !

        Siis ei ole kyse omasta uskosta eikä tiedosta eikä omasta Sanan tutkimisesta Hengen opetuksessa, vaan yritetään tulla toisen uskolla autuaaksi !

        Siis omakohtaisesti ei ole Raamatusta ITSE opetusta saatu, vaan mennään muiden perässä, ja tstähän asiasta jo aloittaja kirjoitti osin !

        Siis yksikään uskova ei voi VARMASTI TIETÄÄ asioita, jos ei ole omakohtaista opetusta Herralta saanut Hengen avaaman Sanan kautta !

        Monien ja sanon liian monien Raamatun tuntemus on hyvin ohutta ja pinnallista, ja joustaan jos kenenkin opettajan perässä.

        Muuten "Totuus on ja pysyy" käsittelin jo aiemmin Weijon harhaopin, liittyen kasteeseen ja kasteisiin, hän on käytännössä siirtänyt uudestisyntymisen vesi kasteeseen ja siinä siten vasta muka saadaan Pyhä Henkikin, siis Weijon käytännön ohjeiden mukaan ja vuoksi !

        Weijoa yrittivät auttaa monet uskovat veljet Totuuteen, mutta Weijo tiesi ITSE asiat paremmin, eikä tarvinnut apua !


    • Weijon opeista

      Weijon opetuksen perustan ongelma löytyy tästä, en viitsi samaa asiaa kirjoittaa uudestaan, vaan kopsaan sen tähän, jos kiinnostaa tutkia sitä tarkemmin ?

      Se on Täytetty, huusi Herramme Jeesus ristillä !

      Siis Krsituksen Ristin Työ oli ja on TÄYDELLINEN !

      Siitä työstä EI SIIS PUUTU YHTÄÄN MITÄÄN !

      Se työ on TÄYTETTY viimeistä piirtoa ja pistettä myöten, eikö totta ?

      Mitään siihen ei ole enää lisättävää !

      No, palataan niihin pakanoiden apostolin eli Paavalin sanoihin:

      1. Kor. 1:17 Sillä Kristus ei lähettänyt minua kastamaan, vaan evankeliumia julistamaan-ei puheen viisaudella, ettei Kristuksen risti menisi mitättömäksi.

      Tuossa siis sanotaan myös seuraavaa:

      Ettei Kristuksen risti menisi mitättömäksi !

      Siis se Ristin Täydellinen Työ, sisältää kaiken, ja Paavali sanoo, että Herra itse ei lähettänyt vedellä kastamaan, vaan vain ilosanomaa julistamaan ja se ilosanoma on JO TÄYDELLINEN, Kristuksen ristin työ on TÄYDELLINEN, siitä ei enää puutu mitään eikä siihen ole mitään lisättävää !

      Jos siihen lisätään jotakin, kuten vesi kaste, niin silloinhan se on sitten vajaa !

      Siis jos sen TÄYDELLISEN TYÖN lisäksi vaaditaankin ihmisen suorittama vesi kaste eli ihmisen joku oma teko, niin ei se silloin ollutkaan siis TÄYDELLINEN ja TÄYTETTY JUMALAN TYÖ, jos yhä tarvitaan siis ihmisen työ lisäksi !

      Siis Paavali sanoi ja varoitti juuri tästä tuossa lauseessaan, eli vesi kasteen kautta sitä TÄYDELLISTÄ HERRAN RISTIN TYÖTÄ mitätöidään, eli se ei siis riittänytkään mihinkään kuitenkaan !

      Tässä asiassa on sekin, että jotkut siis kun sanovat vesi kasteen olevan välttämättömän uskovan pelastukselle, niin he siis sanovat silloin käytännössä, että se Ristin työ ei ollutkaan TÄYDELLINEN, vaan tarvitaan ihmisen omia ULKOISIA tekoja sen lisäksi !

      Siis vanha liitto oli ulkoista tekemistä ja suorittamista, mutta uusi liitto on sisäinen ja siis siten Hengellinen, eli vanha liitto on vain "kuva ja varjo" siitä, mitä uudessa liitossa tapahtuu SISÄISESTI !

      No, esimerkkinä vääristyneestä vesi kaste opista on Turussa asuva Weijo, joka ei hyväksy uudestisyntynyttä uskovaa ehtolliselle, jos tämä ei ole käynyt aikuis vesi kasteella !

      Weijo noin toimiessaan siis MITÄTÖI sen Kristuksen TÄYDELLISEN Ristin työn, sillä hän käytännössä, eli vaatimuksensa kautta väittää, että uskova ei olekaan uudestisyntynyt uudestisyntyessään, eli häntä ei Jumala liitä Hengen kautta Seurakunnan jäseneksi ja Jumalan lapseksi ja hän ei tule muka samasta leivästä, eli Jeesuksesta eikä samasta Krsituksen verestä osalliseksi !

      Siis Weijon mukaan kaikki tuo tapahtuu vasta vesi kasteessa, eli Weijo noin MITÄTÖI KOKO sen Kristuksen TÄYDELLISEN Ristin Työn, ja siirtää koko pelastuksen vesi kasteeseen !

      Näin pahasti siis voidaan pahimmillaan mitätöidä se TÄYDELLINEN Kristuksen Ristin Työ, eli uudestisyntynyt uskova, jonka Herra itse on kastanut Pyhällä Hengellä, ei muka olekaan uudestisyntynyt Jumalan lapsi, vaan hänestä tulee sellainen Weijon mukaan aikuis vesi kasteessa !

      Siis nyt kysymys kaikille, onko SE TÄYTETTY ???

      Onko Kristuksen Ristin Työ TÄYDELLINEN vai ei ???

      Huomaatteko mistä Paavali siis kirjoitti, ja kuinka paljon asiaa on noissa sanoissa:

      14 Minä kiitän Jumalaa, etten ole kastanut teistä ketään muita kuin Krispuksen ja Gaiuksen,
      15 niin ettei kukaan saata sanoa, että te olette minun nimeeni kastetut.
      16 Kastoinhan tosin Stefanaankin perhekunnan; sitten en tiedä, olenko ketään muuta kastanut.

      17 Sillä Kristus ei lähettänyt minua kastamaan, vaan evankeliumia julistamaan-ei puheen viisaudella, ettei Kristuksen risti menisi mitättömäksi.

    • Kasteet saanut !

      Mitä Pietari sanoi sanan vastaan ottaneille?

      Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen!" Apt. 2:38. Oletko tehnyt niin?

      "Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin ja niin heitä lisääntyi.." Apt. 2:41.
      Vain sanan vastaan ottaneet voidaan kastaa.
      Ja kastetut Jeesus kastaa Pyhällä Hengellä!

      • Tiestä

        Ja mitä Pietari sanoi noille, jotka ottivat HÄNEN sanansa, eli siis Pietrin sanat vastaan? Hän käski noiden mennä kastettavaksi, koskapa heitä ei koskaan ollut kastettu ja Pietari lisäsi, että kaste kuuluu teille ja lapsillenne ja kaukana ja lähellä oleville.
        Sinä päivänä noita Pietarin puheen ansiosta kääntyneitä oli 3000 sielua ja he ottivat kasteen perhekunnittain ja JÄIVÄT apostolien opetukseen. Heihin syntyi Jumalan pelko, koska he saivat nähdä tunnustekoja tapahtuvan APOSTOLIEN kautta. Heidän itsensä kautta ei tunnustekoja kerrota tapahtuneen, vaan he jäivät apostolien opetukseen ja olivat kaiken kansan suosiossa. Jeesukseen uskovat ovat kansan suosiossa hyvän vaelluksena kautta, sillä he eivät tee kasvatuksessa ollessaan niitä tekoja, joita apostolit tekivät ja joiden takia olivat seurakunnan ulkopuolella vihattuja, jopa kaiken kansan tunkioiksi kuvattuja.


      • ihme tapaus
        Tiestä kirjoitti:

        Ja mitä Pietari sanoi noille, jotka ottivat HÄNEN sanansa, eli siis Pietrin sanat vastaan? Hän käski noiden mennä kastettavaksi, koskapa heitä ei koskaan ollut kastettu ja Pietari lisäsi, että kaste kuuluu teille ja lapsillenne ja kaukana ja lähellä oleville.
        Sinä päivänä noita Pietarin puheen ansiosta kääntyneitä oli 3000 sielua ja he ottivat kasteen perhekunnittain ja JÄIVÄT apostolien opetukseen. Heihin syntyi Jumalan pelko, koska he saivat nähdä tunnustekoja tapahtuvan APOSTOLIEN kautta. Heidän itsensä kautta ei tunnustekoja kerrota tapahtuneen, vaan he jäivät apostolien opetukseen ja olivat kaiken kansan suosiossa. Jeesukseen uskovat ovat kansan suosiossa hyvän vaelluksena kautta, sillä he eivät tee kasvatuksessa ollessaan niitä tekoja, joita apostolit tekivät ja joiden takia olivat seurakunnan ulkopuolella vihattuja, jopa kaiken kansan tunkioiksi kuvattuja.

        Milloin lakkaat tunkemasta noita oman pääsi oppeja tälle palstalle ?

        Mikä ihmeen tauti sinulla on täällä majailla ja kylvää tuota karraporrias joka nurkkaan:!#

        Äläkä lisää jotain kastehöpinöitäsi selvään j a kirkkaaseen Raamatun ilmoitukseen palkaksi odottaa siltä osin !


    • parrasta jo pitäis r

      Vai ottivat kasteen perhekunnittain, niinpä tietenkin, eli loput perheestä meni ilman kääntymystä iskän siivellä kasteelle niinkö !?!

      Ja etkö jo voisi aikuisen aihmisenä lopettaa tuon höpötyksen -....teill eja teidän lapsillenne... ja tajuta OIKEIN edes se yks asia jos et muuta.

      kas kummaan kun mekin olemme ihanoikeesti juuri niitä ..teidän lapsillenne... sanoman sisältöä, eikö ole ihme eli olisko vaikeeta tajuta että evankeliumin ei pidä pysätyä Pietariin vaan jopa tulevat sukupolvet ovat samoin pelastuvia, eli ottamalla kuultu sana vastaan !

      Mutta teillä näyttää olevan ihka oma Raamattu ja sen selitykset.

      • Tiestä

        Raamattu kertoo sinullekin alkuseurakuntalaisten menneen perhekunnittain kastettavaksi. Vesikaste on opin alku, eli alkeisoppi ja kaikki saa kastaa tuolla kasteella. Jeesus käski kastaa kaikki kansat opetuslapsikeen ja käski OPETTAA nuo kastetut sillä opetuksella, jonka oli kastajille antanut ja lupasi olla noiden kastajien kanssa maailman loppuun saakka.
        Joka ottaa vastaan opetuksen, jonka kastajat antavat sillä opetuksella, jolla heidät itsensä on opetettu, saavat totisesti Pyhän Hengen lahjan kirkastamaan tuon opetuksen, eli Jeesuksen ja saavat näin kulkea kaitaa tietä, eli parannuksen tietä ristille ja ahtaalle portille, jonka vain Jumalan Poika kykenee avaamaan. Portin sisäpuolella on niin suuri Kastaja ottamassa vastaan uudeksi synnyttämänsä, että täällä kasteen suorittaja ei ole edes Hänen kengänpaulaansa arvollinen päästämään.


      • ihme tapaus
        Tiestä kirjoitti:

        Raamattu kertoo sinullekin alkuseurakuntalaisten menneen perhekunnittain kastettavaksi. Vesikaste on opin alku, eli alkeisoppi ja kaikki saa kastaa tuolla kasteella. Jeesus käski kastaa kaikki kansat opetuslapsikeen ja käski OPETTAA nuo kastetut sillä opetuksella, jonka oli kastajille antanut ja lupasi olla noiden kastajien kanssa maailman loppuun saakka.
        Joka ottaa vastaan opetuksen, jonka kastajat antavat sillä opetuksella, jolla heidät itsensä on opetettu, saavat totisesti Pyhän Hengen lahjan kirkastamaan tuon opetuksen, eli Jeesuksen ja saavat näin kulkea kaitaa tietä, eli parannuksen tietä ristille ja ahtaalle portille, jonka vain Jumalan Poika kykenee avaamaan. Portin sisäpuolella on niin suuri Kastaja ottamassa vastaan uudeksi synnyttämänsä, että täällä kasteen suorittaja ei ole edes Hänen kengänpaulaansa arvollinen päästämään.

        voi sinua raukkaa ei voi muut a sanoa.

        joka viestissäsi on nuo samat fraarit porteista ja muut sekotteet.

        Minun Raamattuni ei puhu perhekunnittain menemisistä yhtään mitään. siellä on pari kohtaa jossa perhekunta mainitaan, siinä kaikki, eli älä puhu soopaa vaika kuinka hakuisit pönkittää omoatrekoisia oppejasi.

        Raamatussa EI kasteta ainuttakaan joka ei sitä itse halua, eli lakkaa valehtelemasta jo viimeinkin.

        mikä ihme vimma sulla on jankata noita lutetrin paavilta saamia harhoja yhä vain!?#¤

        vauvojen kastaminen on nollas arvoista josta ei kukaan taivaassa tiedä mitään.

        siitä voit alkaa oppiasi miettimään.


      • Tiestä
        ihme tapaus kirjoitti:

        voi sinua raukkaa ei voi muut a sanoa.

        joka viestissäsi on nuo samat fraarit porteista ja muut sekotteet.

        Minun Raamattuni ei puhu perhekunnittain menemisistä yhtään mitään. siellä on pari kohtaa jossa perhekunta mainitaan, siinä kaikki, eli älä puhu soopaa vaika kuinka hakuisit pönkittää omoatrekoisia oppejasi.

        Raamatussa EI kasteta ainuttakaan joka ei sitä itse halua, eli lakkaa valehtelemasta jo viimeinkin.

        mikä ihme vimma sulla on jankata noita lutetrin paavilta saamia harhoja yhä vain!?#¤

        vauvojen kastaminen on nollas arvoista josta ei kukaan taivaassa tiedä mitään.

        siitä voit alkaa oppiasi miettimään.

        Etkö sinä lue ollenkaan Jeesuksen opetuksia? Jeesus käskee mennä ahtaasta portista sisään ja varoittaa siitä, että monet menevät sen portin ohi lavealle tielle. Jeesus ei tullut lakia kumoamaan, vaan täytti sen ja lain muutoksena toi rakkaudenlain uuteen liittoon ja tuo laki pitää sisällään kymmenen käskyä. Ilmestyskirja kertoo, että heitä, joilla on Jeesuksen todistus ja Jumalan käskyt vainotaan ja se on täysin totta. Laveaa uskoa selittäviä ja opettavia ei vainota, kuten vainotaan kaikkia, jotka pitävät Jumalan käskyt ja Jeesuksen todistuksen.

        Kyllä perhekuntia kastettiin uuden liiton alettua ja sen jälkeen kastettiin perheeseen lisääntyneet lapset. Ei kahdeksan päivän ikäiseltä poikalapselta kysytty lupaa ympärileikkaukseen, vaan hänet vietiin sille ja näin tekevät kristityt tänään lapsilleen kasteen suhteen. He haluvat lastensa saavan oikeuden Jeesuksen opetuslapseuteen ja sen oikeuden saavat kaikki kastetut. Joka ottaa vastaan Jeesuksen opetuksen saa muutosvoiman ja syntyy uudeksi ja saa Pyhän Hengen kasteen suoraan Jumalalta.

        Ei Nooan perheenkään kerrottu olevan uskovaisia, vaan kerrottiin Nooan olevan sitä ja siksi Herra otti Nooan ja hänen perheensä arkin turvaan.Siis, Nooan usko turvasi koko perhekunnan antaen mahdollisuuden kuuliaisuuteen ja pelastukseen.

        Ap. t. 16:15

        Ja kun hänet ja hänen perhekuntansa oli kastettu, pyysi hän meitä sanoen: "Jos te pidätte minua Herraan uskovaisena, niin tulkaa minun kotiini ja majailkaa siellä". Ja hän vaati meitä.

        Ap. t. 18:8

        Mutta synagoogan esimies Krispus ja koko hänen perhekuntansa uskoivat Herraan; ja myöskin monet korinttolaiset, jotka olivat kuulemassa, uskoivat, ja heidät kastettiin.

        Hepr. 11:7

        Uskon kautta rakensi Nooa, saatuaan ilmoituksen siitä, mikä ei vielä näkynyt, pyhässä pelossa arkin perhekuntansa pelastukseksi; ja uskonsa kautta hän tuomitsi maailman, ja hänestä tuli sen vanhurskauden perillinen, joka uskosta tulee.


    • emiilio

      Oliko tässä tämän ketjun aloituksessa tarkoitettu tuo kehitysjärjestys aikajärjestyksenä?

      Jäin miettimään tuota ykköskohtaa, elämän suursiivous = parannus, että miten vasta uskoon tullut tietää mistä heti tehdä parannus, jos ei raamatun Sana ole vielä ehtinyt häntä mitenkään kasvattaa?
      Voisiko joku näistä 26 plussaa laittaneista tai itse aloittaja vastata, miten kyseinen asia tapahtuu ilman opetusta? Tai miten ihminen voi uudestisyntyä ja mitä se uusi luomus mielestänne pitää sisällään?

      • Parannusta

      • Tiestä
        Parannusta kirjoitti:

        Ehkäpä asia selviää tästä videosta:

        https://www.youtube.com/watch?v=wSC_PPy51x0

        Itselläni on erittäin ikävä muistikuva Weijo Lindroosista. Hän oli ehkä kuullut minusta, sillä hän tuli tervehtimään ja kiittelemään kirjoituksiani. Kävi kuitenkin niin, että kun hän sai kuulla, että olen lapsikastettu, alkoi hän haukkumaan minua koiraksi ja siaksi. Kuinka voi uskovainen ihminen niin toimia?


      • Totuuden lausunto
        Tiestä kirjoitti:

        Itselläni on erittäin ikävä muistikuva Weijo Lindroosista. Hän oli ehkä kuullut minusta, sillä hän tuli tervehtimään ja kiittelemään kirjoituksiani. Kävi kuitenkin niin, että kun hän sai kuulla, että olen lapsikastettu, alkoi hän haukkumaan minua koiraksi ja siaksi. Kuinka voi uskovainen ihminen niin toimia?

        Ei ole totta. Tunnen Turun Weijon. Hän ei voisi tehdä sellaista. Tahallasi annoit väärän todistuksen.
        "Jumala ei jätä rankaisematta yhtäkään, joka sanoo väärän todistuksen lähimmäisestään."


      • Noin juuri ilmenee s
        Tiestä kirjoitti:

        Itselläni on erittäin ikävä muistikuva Weijo Lindroosista. Hän oli ehkä kuullut minusta, sillä hän tuli tervehtimään ja kiittelemään kirjoituksiani. Kävi kuitenkin niin, että kun hän sai kuulla, että olen lapsikastettu, alkoi hän haukkumaan minua koiraksi ja siaksi. Kuinka voi uskovainen ihminen niin toimia?

        Noin juuri ilmenee se puoluehenkisyys !

        Ja Weijo siis on perustanut oman puolueen, eli Weijolaiset, eli ne jotka uskovat kuten Weijo itse ! :(

        Olen jo kirjoittanut siitä, miten Weijo harhaoppinsa kautta mitätöi Ristin työn ja siirtää pelastumisen vesi kasteeseen, ja siten hänet on muista, kirkkokuntien ja herätysliikkeiden ulkopuolella kokoontuvista ryhmistä eristetty, siis tuon oppinsa vuoksi, kun Weijo ei suostu sitä tutkimaan ja muuttamaan toimiaan !

        Siis Turun seudulla on syntynyt vain uusi lahko ja puolue, eli Weijolaiset ! :(


      • Nyt taidat itse anta
        Totuuden lausunto kirjoitti:

        Ei ole totta. Tunnen Turun Weijon. Hän ei voisi tehdä sellaista. Tahallasi annoit väärän todistuksen.
        "Jumala ei jätä rankaisematta yhtäkään, joka sanoo väärän todistuksen lähimmäisestään."

        Nyt taidat itse antaa sen väärän todistuksen !

        Olen ollut Weijon kanssa eräässä kokouksessa, jossa hän kovaan ääneen sanoi, että ehtoolliselle ei saa osallistua se, joka ei ole käynyt aikuis vesi kasteella !

        Hän oikein jyrähti tuossa kohtaa ja toisen uskovan kotona vielä !

        Mitä Weijo siis sanoi oikeasti ?

        Weijo sanoi, että se uudestisyntynyt ja siinä uudestisyntymässä Hengen saanut ja Seurakunnan jäseneksi ja Jumalan perheeseen otettu Jumalan taholta, ei kuulukaan Seurakuntaan, eli Kristuksen ruumiiseen, eikä siis ole osallisen Kristuksen sovinto vereen, jos ei ole vedellä kastettu !

        Siis noin tuon vaatimuksensa kautta Weijo sanoi KÄYTÄNNÖSSÄ, että uudestisyntynyt uskova ei olekaan uudestisyntynyt eikä saanut Pyhää Henkeä siinä uudestisyntymisessä, vaan kaikki siis tapahtuu VASTA vesi kasteessa !

        Eli hän eväsi uudestisyntyneiltä ehtoollisen ja väitti heitä uudestisyntymättömiksi !

        Noin pitkälle voidaan siis mennä Kristuksen Ristin mitätöinnissä, mutta Weijo ei itse tätä tajua !

        Mutta olen siis nähnyt tuon puoluehenkisyyden ja sen raakuuden, mutta olen myös kokenut sen, että kun puhuin siinä kokouksessa ja Weijo yhtyi sanoihini, niin hän sanoi minulle, että toivoo Jumalan luovuttavan minut heille Turkuun, heidän rukoustenssa kautta !

        Mutta kun minä hänelle sitten kirjoitin tuosta epä raamatullisesta opista, niin ääni muuttui kellossa ja sama raakuus tuli esiin, joten itse en yhtään ihmettelisi enkä epäilisi Weijon sanoneen jotakin sellaista, mistä "tiestä" kirjoitti, siis kun ITSE olen vastaavan kokenut muita ja itseäni kohtaan !

        Joten mikä onkaan Totuus Weijosta, ja siitä puoluehenkisyydestä ?

        Siis kyllä niitä samoin kuin Weijo uskovia kohtaan ollaan mielin kielin, mutta sanoppa vastaan, niin näet toisen Weijon, eli sen puoluehenkisen raaan Weijon, jonka suusta voi tulla mitä vaan, siinä väärässä sydämen asenteessa !


      • Tiestä
        Totuuden lausunto kirjoitti:

        Ei ole totta. Tunnen Turun Weijon. Hän ei voisi tehdä sellaista. Tahallasi annoit väärän todistuksen.
        "Jumala ei jätä rankaisematta yhtäkään, joka sanoo väärän todistuksen lähimmäisestään."

        En todellakaan antanut väärää lausuntoa. Tuo tapahtui vuosia sitten, mutta eiköhän se ole vieläkin löydettävissä arkistosta. En ikinä kertoisi tuollaista, jos tuollaista ei olisi tapahtunut. En mitenkään voi käsittää tuollaista tekoa, joka on täysin Jeesuksen opetusten vastainen. Itse en ikinä sanoisi kenellekään noin. En eksyneimmällekään, vaan tekisin kuten Jeesus käski tehdä, eli kehoittaisin eksynyttä Jeesuksen luokse. Evankeliumien lukeminen on turvallisin keino tutustua Herraan, mutta mikä saa ihmiset jättämään Herraan tutustumisen ja nostamaan vaikkapa kasteen Herran tilalle? Monille kaste on tärkeämpi kuin Jeesus, vaikka kaste on opin alku, jossa saamme Pyhän Hengen lahjan kirkastamaan Jeesusta. Jeesuksen tulee olla keskipiste aina.


    • Tunnen hengen

      Jeesuksen opetukset ei ole mitenkään tärkeitä . Noin ilmenee demonien toiminta.
      Mistä sait saasi?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4853
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      96
      4613
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      621
      4220
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3197
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2721
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2223
    7. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      223
      2196
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      348
      2168
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      31
      1807
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1512
    Aihe