Kaikki vinkit Miamiin?

kaik vinkit tarpeen

Olemme perheen kanssa (lapset 7 ja 10v) lähdössä vuodenvaihteessa Floridaan. Olemme matkassa kaksi viikkoa, joista toinen menee Orlandon suunnalla ja se osa matkaa on jo tarkkaan suunniteltu. :) Toinen viikko ollaan Miamissa ja siellä on vielä ihan auki, mitä teemme (majoitus on varattu kyllä jo). Mitä kohteita suosittelet lapsiperheen käytäväksi? Kuusi yötä olemme Miamissa, kannattaako siitä ajasta käydä Bahamalla? ENtä Key westissä? Osaisiko joku suositella uuden vuoden aatoksi jotain menovinkkiä?

5

363

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • käyty ja käydään

      Jos rannat kiinnostaa, niin Miamissa on muitakin paikkoja kuin Miami Beach. Ainakin itse tykättiin lasten kanssa hengailla Key Biscaynen rannoilla, joita siellä riittää. Tuntui olevan hieman vähemmän "kuormitettuja" kuin keskustan lähellä olevat rannat. Siellä on myös luonnonpuisto tms., jonne maksoi 1,5v. sitten 5 taalaa/hlö...ei menty, koska kello oli niin paljon ja se meni suht' aikaisin kiinni, ensi kerralla kyllä.

      Ei myöskään edellisellä reissulla käyty Miami Zoo:ssa, mutta se on ilmeisesti melko hyvä eläintarha ja jenkkilässä isot eläintarhat on yleisesti ottaen (missä itse ollaan käyty) tosi hienoja ja niissä menee koko päivä. Suosittelen uhraa sellaiseen päivän.

      Ja sitten tietenkin shoppailu, Miaminkin lähistöllä on melko paljon isoja kauppakeskuksia ja se kuuluisin Sawgrass Mills (olisikohan USA:n 2. suurin kauppakeskus) on ehkä 30min päässä Miamista. Siinä se yksi päivä menee taas helposti.

      Key West on mukava, rauhallinen, hieman "boheemi" pikku kaupunki, jossa on mukava kävellä keskustassa ja ns. chillata vaikka Key Lime pie:ta syöden. Voi olla vähän hektistä ajaa sinne Miamista (kestää varmaan reilu 3h/suunta) vain päiväretkelle. Itse olisin jossain motellissa yötä ja tutustuisin siihen paremmin, mutta monet tekee päiväreissuja sinne, joten kait sekin on ok...päivästä vain tulee väkisin pitkä.

      Ajaminen Floridassa on easy cake eli mukavasti siellä köröttelee paikkaan jos toiseenkin, mutta suosittelen navigaattoria mukaan! Oma tulee paljon halvemmaksi kuin vuokrata. 2 vkon navin vuokralla saa jo Suomesta ostettua perus navin ja siihen jenkkilän kartan. Meillä se paketti maksoi Suomessa aikanaan yht. 130e, navin vuokra olisi ollut (meillä 3vkon reissu) muistaakseni yli 200e. Toki puhelintakin voi käyttää, mutta silloin pitää kait käyttää sitä data roamingia...en tiedä, joku muu varmaan tietää paremmin.

      Bahamasta ei kokemusta, itsekin harkittiin sitä tulevalle reissulle, mutta hylättiin koko kuvio. Joku voi kommentoida siitä enemmän.

    • liinu5

      Itse suunnittelemme reissua myös ja nettiä urakalla selattu. Eli kohteita ei tiedetä vielä. Tuohon Bahamaan kommentoin sen verran, että paikallinen tuttumme, jonne olemme menossa, kertoi Bahaman olevan täysin turistipaikka (jos siis risteilylle aiotte), viina virtaa ja siellä turisteihin tympääntyneitä paikallisia. Ei siis ole häivähdystäkään Karibiasta :( Eli risteilyt sitten erikseen, jos niille haluaa.

      Samoin Key Westiä ei suositellut lapsiperheille vaan ennemminkin Key Largoa, jossa erityisen hyvät snorklausvedet ja muutenkin lapsille sopivampi. Tästä huolimatta pakkaamme lapset autoon ja aiomme kuitenkin eteläkärjessä käydä :), yöpymispaikka varmaankin sitten Largossa.

    • Tiituska

      Samaa mieltä olen tuosta Bahamasta, eli ei ole käymisen arvoinen lapsiperheelle. Key West on myöskin hyvin idyllinen paikka aikuisille, mutta Key Largosta saa sen saman vähemmällä ajamisella. Matka Keyseihin on ihan oikeasti jonossa matelemista, eli lapsille kannattaa varustaa matkalle tekemistä.

      Suosittelisin teitä ajelemaan AIA:ta pitkin Fort Lauderdaleen, missä rannat ovat paljon rauhallisempia ja mukavampia, eikä narkkareitakaan näy samalla tavalla kuin Miamin rannoilla. Muutenkin Fort Lauderdale on monella lailla mukavampi ja kauniinmpi paikka kuin Miami. Ja tuo Sawgrass Mills todellakin on myös melkoisen iso ostari, ja sehän sijaitsee Fort Lauderdalessa Sunrise Boulevardin länsipäässä.

    • rumahuora1

      ÄLÄ MENE AMERIKKAAN SIELLÄ AMMUTAAN SUT JOS LIIKUT KAUPUNGISSA SIELLÄHÄN NE AMPUU RYNKYILLÄ KESKELLÄ KATUA LUODIT VIUHUU KOKO AJAN ELI:JOS HALUAT TULLA SINKKIARKUSSA TAKAS NIIN MENE SINNE .

    • setiritsiini

      käykää mäkkärissä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      56
      2979
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      543
      2818
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      34
      1977
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1922
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1778
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1727
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1432
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      93
      1200
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1178
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1142
    Aihe