Kuparikierukka ja toispuoleinen alavatsakipu

kierukkahirviö

Olen 22v. synnyttämätön. Minulle asennettiin kuparikierukka muutama päivä takaperin. Ajatuksesta en ollut koskaan kauhean innoissani, mutta hormonaalinen ehkäsy vie järjen kokonaan. Kipu oli niin sietämätöntä, että huudettua tuli ja edelleen on lievä jälkishokki päällä. Se mikä nyt oikeasti huolestuttaa on se, että nyt tuntuu alavatsakipua, nimittäin erityisesti oikealla puolella.
Vuotoa ei ole tullut yhtään, ei sitten tippaakaan. Kuukautisten pitäisi alkaa, mutta ovat tuttuun tapaansa myöhässä. Raskaustestejä tehty 2, molemmat negatiivisia.

Ehkäisyneuvolaan olen totta kai ottamassa yhteyttä heti aamusta, olen epävarma päivystykseen lähtemisestä, kun siellä joutuu odottelemaan tuntikausia, enkä edes tiedä onko oikeasti hätä. Hermostuttaa kuitenkin, ettei vain olisi mikään tulehdus? Siksi ajattelin, että ehkä jos kyselisin muiden kokemuksia, niin vähän rauhottuisin toistaseksi, kun täytyy opiskeluihin keskittyä.

Eilen illalla alkoi kipu oikealla puolella alavatsaa, muuten on tuntunut pelkkiä kuukautiskipujen kaltaisia kramppeja melkein 24/7. On ollut täysin siedettävät oltavat, ei siis mitään kovaa kipua tuolla oikealla, mutta sellaista viiltävää tai pistävää, etenkin ponnistaessa, vähän kuin ovulaatiokivut. Mahtaako olla normaalia?

Lääkäri kysyi ennen kierukan asennusta, onko mitään tulehdusoireita. Sanoin, että aristaa hieman, mutta ei mitään erityistä. Oletin, että oli samaa arkuutta kyseessä, joka minulle tapaa usein tulla seksin jälkeen. Asennuksen jälkeen kävin useamman kerran alapesulla.
Seuraavana päivänä oli tosin melko ikävää kutinaa alapäässä, mutta välillä meni ohi ja palasi taas. Pikkuhousuihin ei ole tullut minkäänlaista vuotoa, ovat täysin kuivat ja tahrattomat. Ostin sitä seuraavana päivänä hiivapuikon, nyt ei tunnu kutinaa. Lankoja tarkistettaessa kynsien alle on jäänyt melko paksua, tukevaa töhnöä. Ettei vain olis ollut mikään tulehdus (esim. hiiva), kun emättimenhän täytyy olla täysin terve, kun kierukka laitetaan?

Olen yrittänyt tarkistaa, onko langat paikoillaan. Lanka ilmeisesti löytyy, mutta kohdunsuun paikkeilla tuntuu outo, hieman kova kohta, ihan kuin kierukka olisi siellä kohdun kaulassa, en tiedä kuuluuko sen moiselta tuntua, kun en ennen tätä ole paljoa joutunut anatomiani syövereissä seikkailemaan.

Minulta ei kuitenkaan ole poissuljettu sukupuolitauteja, kuten klamydiaa. Poikaystävällä ollut kauan sitten jotain pientä oireilua, herpestä oli hetken epäillyt, mutta unohti koko asian. Itsellänikin oli jotain samantapaista kutinaa ja kirvelyä jossain vaiheessa, mutta se jäi täysin unohduksiin, kun ei arjessa millään tavalla oireile, ja kiireessä ei ole asiaa muistanut.

Mainitsin asiasta hoitajalle, joka tokaisi, että otetaan klamydiatesti ennen asennusta. Asennuspäivänä sitä ei kuitenkaan otettu. Papat vain otettiin juuri ennen kierukkan laittoa. Ajattelin, että kyllä nyt varmasti ammattilaiset työnsä osaavat julkisella puolellakin, ja lääkäri kuitenkin luki läpi hoitajan muistiinpanot, tuskin antaisi minulle kierukkaa, jos on isoja riskejä. En sitten tiedä mikä kiire siellä oli, kyllä nyt klamydiatesti muistaakseni aika nopea toimitus oli, kun sen kolmisen vuotta takaperin tein.

Nyt alkaa todellakin pelottaa, kun vasta asennuksen jälkeen muistin tuon sukupuolitaudin mahdollisuuden. Enhän voi olla varma, ettei ole esim. klamydia kyseessä, ja jos on niin kierukka voi olla mm. lisääntymiskyvyn kannalta vaarallinen! Opiskelujen jälkeen olemme kuitenkin lasta toivomassa, niin nyt pelottaa ihan jumalattomasti, että tulikohan kohtalokas virhe tehtyä.

Olisi ikävä jos ei kierukka sovi, koska sitten on vaihtoehtona, että ryhdyn taas hormonihirviöksi tai pelailemme kortsujen kanssa, mikä aiheuttaa minulle ärtymystä emättimessä. Olen nyt selaillut nettiä ja päätynyt mitä hirveimpiin odotuksiin, niin olisiko kellään mitään lohduttavaa kokemusta kerrottavana? Saa myös kertoa negatiivisetkin kokemukset, jos tilanteeni kuulostaa tutulta.

1

1641

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jokumeistä

      Mikähän mahtaa olla kiertopäivä tällä hetkellä? Olisiko mahdollisesti ovulaatiohetket?

      Kuparikierukka ensimmäisten kuukausien aikana aiheuttaa monenmoisia nipistyksiä ja särkyjä, kun asettuu paikoilleen. Tiputteluvuoto ennen ja jälkeen kuukautisten oli ihan perusjuttu mulla. Samaten suurinpiirtein tajunnanvievät kuukautiskivut ensimmäisten todellisten vuotopäivien aikana.

      Enpä nyt aloittajasta tiedä, mutta jos epäilisin, että olisi pienikin mahdollisuus jonkonlaiseen sukupuolitautiin, niin takuulla menisin tarpeeksi monta kertaa lääkäriin/labraan, että asiaan saataisiin varmasti selvyys. Ei sellaista asiaa voi "arjessa unohtaa".

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5500
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3517
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1642
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      205
      1604
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1058
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe