Voisiko joku kertoa/linkata yksinkertaisen ohjeen oluen tekoon? Olen yrittänyt etsiä, mutta en meinaa löytää kunnollista. Voiko sen valmistamiseen käyttää normaalia hiivaa? Ja jos ei ole pullotuskonetta, voiko oluen laittaa vanhoihin pulloihin ja korkit käsivoimin kiinni?
Kuten huomaatte, olen aika amatööri ja ensikertalainen, joten olisi mukavaa jos joku voisi auttaa.... :--D
oluen teko itse - APUA!
6
148
Vastaukset
- OlutOnParasta
Uutteesta tehden:
http://www.kotiolut.com/viewtopic.php?f=3&t=727
foorumilta löytyy myös hirveä määrä tietoa mäskäämällä tekemiseen kun jaksaa kaivella.
Englanniksi löytyy John Palmerin How To Brew kirjan ykköspainos kirjailijan sivuilta kokonaisuudessaan:
http://www.howtobrew.com/intro.html - OlutOnParasta
Ja noista pulloista, ostat korkittimen ja korkkeja, ei maksa paljon.
http://www.shop.brewcat.fi/valmistusvalineet-korkit-korkitus-c-38_68.html
itse aikanaan ostin ensimmäisen korkittimeni kirpparilta, tais olla 1€ hintaluokassa. - jaaakoppbbii
Osta lähikaupasta olut-uute paketti esim. coopers. Liuota tämä kattilalliseen kuumaa vettä ja lisää kilo sokeria. Tämän jälkeen lisää viileää vettä niin että kokonaismäärä on 20-25l. Lisää astiaan uutepakkauksen mukana tullut hiiva mikäli lämpö on alle 40 astetta.
Anna käydä huoneenlämmössä n. 5vrk.
Puhdista valitsemasi olutpullot ja lisää jokaiseen pieni teelusikallinen sokeria, siis 0,33l pulloja käytettäessä. Mikäli käytät isompia pulloja, laita sokeria enemmän. Tämän jälkeen laita olut pulloihin ja korkit tiukkaan.
Anna pullojen seistä viikko huoneenlämmössä ja viikko viileässä.
Avaa pullo ja kaada varoen lasiin, pulloissa on pohjalla sakkaa joka saa jäädä sinne.- einoineiei
tämä just on se paska ohje jolla saa paskaa hiivakiljua. lue yllämainituista linkeistä se oikea tapa valmistaa uutteestakin hyvää olutta.
- oolluu
Ominaispaino mittari on välttämätön, jos lukema on vielä päälle 5 kun pullottaa niin korkit lentää tai pullot hajoaa paineen vaikutuksesta. Ainakin muutaman viikon päästä.
- menyt
Ominaispainomittari on mielestäni välttämätön, jos haluaa tehdä jotain lokikirjaa panotouhuistaan.
Uutteista valmistettaessa yleensä viikossa pullotuskunnossa (ainakin n. 20C lämpötilassa). Huomaa myös siitä kun normivesilukon pulpahdusten väli kestää minuutteja.
Senkin jälkeen pulloista voi vielä tehdä granaatteja, jos lisää jälkikäyntisokeria yli 10g/litra.
Itse asiassa tuollahan tuo olikin selitetty paremmin ylempänä. (kotiolut.com-linkki)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1031525
Välillä käy mielessä
olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.781164- 881097
- 139996
Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta
Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt580965Mika Muranen juttu tänään
Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras1917Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."
Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih8872- 19842
Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."
Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum9664Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa
On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida8640