Miksi viiliä? onko siinä maito paremmassa muodossa

liity67

esim. terveyden kannalta kuin pelkkänä maitona käyttäisi maitoa?

19

265

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • viili on terveelistä

      Viili on hyvin terveellistä juuri maitohappopakteerien takia, se auttaa ruuan sulatusta, ja tasapinottaa vatsan pakteerikantoja ,

      • XC>Z>Z

        ilmaantuuko sinne maitohappobakteereja itsestään, maidossahan niitä ei ole?
        Onko viilillä muita etuja pelkkään maitoon verrattuna?


      • ++++++

      • viili on hyvin ---
        XC>Z>Z kirjoitti:

        ilmaantuuko sinne maitohappobakteereja itsestään, maidossahan niitä ei ole?
        Onko viilillä muita etuja pelkkään maitoon verrattuna?

        terveelistä ruokaa,



        kuten jo tuossa ylempänä oli,
        viilissä on hapatuspakteereja, niitä sanotaan maitohappopakteeriksi,
        niitä on paljon erilaisia olemassa joten niinsanottu viilin siemen on tärkeä ,
        viilistä tulee aina senmakunen kuin viilin siemen on,
        ennenvanhaan maalla otettiin aina viilin siemen talteen entisestä viilistä,
        sitä pantiin pieni pisara viilipurkkin pohjalle johon sitten kaadettiin maitoa ja annettiin sitten sen hapantua päivän tai kasi " ruokakomerossa "
        rukakomero oli maalla siihen aikaan jonkilainen kylmä huone, ku ei ollu siihen aikaan jääkaappeja no kellareita oli, mutta ruokakomero oli erillinen viileämpi huone jossa oli kaikki ruokatavara leipä, voi sun muut,


    • Viilissä se fiilis!
      Maidossa mahakin happanee!
      Viilillä vienosti ynisee!
      Maidolla mahtavat möyryt!
      Viilillä napa ei ritise!
      Maidolla leviää pershe!
      Viiliä lusikalla naamaan!
      Maitoa lattian pintaan!
      Viili on Karhulle herkkua!
      Utareet nauttii se vanhana!

      Mitäpä miettiä turhia yhtää
      moni-muotoista mättöä naamaasi lyttää!

      H.

    • Hei kun keikuskelen

      Viili on kyllä hyvää, jos sokuria pikkusen ripottelee pinnalle.
      Mutta ei, nykyään en viiliä naamaan pistä.
      Kahtokaa se on Kissin ruokaa. Enkä minä tahdo kissin murkinaa ruveta syömään.

      Joka päivä, joka ikinen päivä mun kissini viiliä lappaa kielellä.
      Viili on siitä mukavaa (kissin mielestä), kun viili tarttuu kissan karheaan kieleen ja yhdellä slurps-lipaisulla kissa saa aimo kasan viiliä suuhunsa.
      Maito on niin litkumaista, että sehän ei kieleen paksuksi kerrokseksi jää.
      Minun kissani ei maitoon koske, ei kermaan ei.
      Joghurtti kyllä kelpaa.

      Mieheni söi viilin kanssa talkkunaa joka päivä. Talkkunasta tulikin mieleeni, että mitähän jos ostaisin itselleni. Unohtunut herkku.


      Vastasin ehkä asian vierestä. Nyhämmä se huomasin.
      No mutta saan kait joiskus pikkuusen töpätä.

      • sitroen.

        No eipä ole tullut viiliin talkkunuksia sotkettua eikä taida tullakaan!
        Reilu voisilmä vain siihen kuumaan talkkunapuuroon ja se on siinä!
        Slurps!
        Ja viili viilinä.


      • ent. siivoojaparka
        sitroen. kirjoitti:

        No eipä ole tullut viiliin talkkunuksia sotkettua eikä taida tullakaan!
        Reilu voisilmä vain siihen kuumaan talkkunapuuroon ja se on siinä!
        Slurps!
        Ja viili viilinä.

        Meillä se talkkunaviili oli sevokasta nimeltään. Sitä syötiin monesti heinäntekoaikaan, kun äidillä oli aikaa laittaa ruokaa vasta illalla. Piti saada heinät seipäille ennen sadetta...


      • Hei kun keikuskelen
        sitroen. kirjoitti:

        No eipä ole tullut viiliin talkkunuksia sotkettua eikä taida tullakaan!
        Reilu voisilmä vain siihen kuumaan talkkunapuuroon ja se on siinä!
        Slurps!
        Ja viili viilinä.

        "sitroen"

        Krapsutan täälä kynsien syrjällä päänahkaa. Toimintatapa, joka ittestään lähtee käyntiin, kun alkaa kovasti miettimään jotakin ja on vähä ku ällikällä lyöty.

        En nyt tiedä, puhummeko samasta asiasta. Meinaan Talkkunasta.

        "Reilu voisilmä vain siihen kuumaan talkkunapuuroon..." Tuossa lukuvaiheessa mun kynnensyrjät hakeutuivat päänahkaan.

        En ole koskaan maistanut, enkä edes kuullutkaan, että talkkunajauhoista voisi tehdä kuumaa puuroa.

        Minun makunystyräni fanittaa talkkunaa sekoitettuna viiliin tahi piimään.
        Mieheni söi hyvin usein talkkunaa sekoitettuna puolukkasurvokseen. Semmonen mössö ei omia nystyröitäni hemmotelleet.

        Mutta että puuroa. Ikäänkuin kaurapuuroa niinkö?


      • Pirre*

        Talkkuna, ainakin se herkkutalkkuna, on hyvää jogurtin, viilin tai rahkan kanssa, sekään tuoreita marjoja , eipä herkku paremmaksi voi tulla. :)


      • Hei kun keikuskelen
        Pirre* kirjoitti:

        Talkkuna, ainakin se herkkutalkkuna, on hyvää jogurtin, viilin tai rahkan kanssa, sekään tuoreita marjoja , eipä herkku paremmaksi voi tulla. :)

        Äitini on maininnut palvelutalon ruokalassa syödystä jälkiruuasta. Olikohan sen nimi Talkkunahyve. On kuulemma heevetin hyvää (äitini huulten välistä joskus tirajaa kirosanoja, kyseisen äitini käyttämän sanan kirjoitin pikkuusen siistimmässä muodossa) :) Jos joku on Heevetin sitä tai heevetin tätä, niin se tarkoittaa sitten, että kyseinen asia on Älyttömän-sika-yli-hyvä. :)
        Pitääpä kysästä oliskohan se talkkunahyve just tommosta, josta kirjoitit. Marjoja ja rahkaa kenties.

        Edelleen oikein vaivaa tuo talkkunaPUURO. Kuuma puuro.
        Oletko sinä Pirre koskaan semmosesta kuullut?


      • nam.
        Hei kun keikuskelen kirjoitti:

        "sitroen"

        Krapsutan täälä kynsien syrjällä päänahkaa. Toimintatapa, joka ittestään lähtee käyntiin, kun alkaa kovasti miettimään jotakin ja on vähä ku ällikällä lyöty.

        En nyt tiedä, puhummeko samasta asiasta. Meinaan Talkkunasta.

        "Reilu voisilmä vain siihen kuumaan talkkunapuuroon..." Tuossa lukuvaiheessa mun kynnensyrjät hakeutuivat päänahkaan.

        En ole koskaan maistanut, enkä edes kuullutkaan, että talkkunajauhoista voisi tehdä kuumaa puuroa.

        Minun makunystyräni fanittaa talkkunaa sekoitettuna viiliin tahi piimään.
        Mieheni söi hyvin usein talkkunaa sekoitettuna puolukkasurvokseen. Semmonen mössö ei omia nystyröitäni hemmotelleet.

        Mutta että puuroa. Ikäänkuin kaurapuuroa niinkö?

        Talkkunapuuro on erittäin hyvää lämpimänä voisilmän kanssa. Ainakin keitettynä Kainuun talkkunasta.


      • Pirre*
        Hei kun keikuskelen kirjoitti:

        Äitini on maininnut palvelutalon ruokalassa syödystä jälkiruuasta. Olikohan sen nimi Talkkunahyve. On kuulemma heevetin hyvää (äitini huulten välistä joskus tirajaa kirosanoja, kyseisen äitini käyttämän sanan kirjoitin pikkuusen siistimmässä muodossa) :) Jos joku on Heevetin sitä tai heevetin tätä, niin se tarkoittaa sitten, että kyseinen asia on Älyttömän-sika-yli-hyvä. :)
        Pitääpä kysästä oliskohan se talkkunahyve just tommosta, josta kirjoitit. Marjoja ja rahkaa kenties.

        Edelleen oikein vaivaa tuo talkkunaPUURO. Kuuma puuro.
        Oletko sinä Pirre koskaan semmosesta kuullut?

        Anoppi joskus teki sitä. Ei siihen muuta kuin kiehuvaa vettä talkkunajauhojen joukkoon, sopivassa suhteessa...en kyllä arvaa tuota suhdelukua tähän laittaa, mutta varmaan talkkunajauhopussin kylessa se ohje olisi. Hyvää se oli, mutku niitä talkkunajauhojakin on monen merkkista, tai maakuntien mukkaanhan ne taitaa eri lajit olla, on hämäläistä, savolaista, ja en tiijjäkkää mitä muita, ja taisi olla että niissä jauhoissa on esim. jauhettua hernettäkin joukossa..olisiko ollut savolaisessa sortissa..tietäskö joku, kuuklettaa en kehtaa, eli viiti.

        Se heevetin :)) he, hyvä hyve on varmaan just herkkutalkkunasta kotosin, ainakin sok laisesta sitä saa.

        p.s. eilen kaaduin rättiväsyneenä mailta kotiin lähtiessä talon rappukiveen ja naapurikin varmaan kuuli kun karkasi niin niin karkea puhuttelusana kivelle, että ihan jälelestäpäin hävettää...peekele kun jalkojen eteen tälläytyvät ihan vasiten. :)


      • Hei kun keikuskelen
        Pirre* kirjoitti:

        Anoppi joskus teki sitä. Ei siihen muuta kuin kiehuvaa vettä talkkunajauhojen joukkoon, sopivassa suhteessa...en kyllä arvaa tuota suhdelukua tähän laittaa, mutta varmaan talkkunajauhopussin kylessa se ohje olisi. Hyvää se oli, mutku niitä talkkunajauhojakin on monen merkkista, tai maakuntien mukkaanhan ne taitaa eri lajit olla, on hämäläistä, savolaista, ja en tiijjäkkää mitä muita, ja taisi olla että niissä jauhoissa on esim. jauhettua hernettäkin joukossa..olisiko ollut savolaisessa sortissa..tietäskö joku, kuuklettaa en kehtaa, eli viiti.

        Se heevetin :)) he, hyvä hyve on varmaan just herkkutalkkunasta kotosin, ainakin sok laisesta sitä saa.

        p.s. eilen kaaduin rättiväsyneenä mailta kotiin lähtiessä talon rappukiveen ja naapurikin varmaan kuuli kun karkasi niin niin karkea puhuttelusana kivelle, että ihan jälelestäpäin hävettää...peekele kun jalkojen eteen tälläytyvät ihan vasiten. :)

        "Pirrelle" ja "nam.:lle"

        Kyllä mun nyt sitten tarttee vaan uskoa, että talkkunasta voi tehdä puuroa.
        Kenties se on hyvää, vaikka ainakin täältäpäin kaupasta saatava talkkuna maistuu jollakin tavalla "omituiselta", enkä voi tällä haavaa kuvitella, että siitä valmistettu puuro olisi hyvää.

        Sanoit Pirre, että monen plaatuista talkkunaa on myytävänä. Siinä varmaankin selitys, että niistä saa jos jotakin herkkua, kun vain osaa/tietää käyttää oikean sorttista talkkunaa.


        Kyllä se vaan kummasti helpottaa, kun latelee rumia sanoja kivelle, jos jalkojen eteen työntyy. Kivi on sadattelut ansainnut. Onneksi ei sattunut pahemmin. Jos pää olis klopajanu rappukiveen, niin pahimmassa tapauksessa ei olisi pystynyt mitään latelemaan suustaan.


      • ...
        Hei kun keikuskelen kirjoitti:

        "sitroen"

        Krapsutan täälä kynsien syrjällä päänahkaa. Toimintatapa, joka ittestään lähtee käyntiin, kun alkaa kovasti miettimään jotakin ja on vähä ku ällikällä lyöty.

        En nyt tiedä, puhummeko samasta asiasta. Meinaan Talkkunasta.

        "Reilu voisilmä vain siihen kuumaan talkkunapuuroon..." Tuossa lukuvaiheessa mun kynnensyrjät hakeutuivat päänahkaan.

        En ole koskaan maistanut, enkä edes kuullutkaan, että talkkunajauhoista voisi tehdä kuumaa puuroa.

        Minun makunystyräni fanittaa talkkunaa sekoitettuna viiliin tahi piimään.
        Mieheni söi hyvin usein talkkunaa sekoitettuna puolukkasurvokseen. Semmonen mössö ei omia nystyröitäni hemmotelleet.

        Mutta että puuroa. Ikäänkuin kaurapuuroa niinkö?

        Sivusta.

        Talkkunapuuro on kyllä hyvää. Muistuttaa koostumukseltaan paksua tapettiliisteriä ja ulkonäkö on, öf, jotenkin kissanoksennusta muistuttava. Talkkuna itelle vähän erikoisuus, ei oikein pohjalainen perinneruoka, mutta ilmeisimmin evakkojen kautta se oli tunnettua pohjosissakin ja siitä tehtiin joskus puuroa. En ole ihan varma, saatettiin käyttää jotenkin leivonnassakin, en oikein muista. Mutta siis puuroa oli joskus, oikein maukasta oli.

        Hämäläiset vetää piepoa, elikkäs talkkunaa piimällä. Varmastikin maukasta, se vielä enemmän oksennuksen näköistä. Toisaalta, kyseessä periaatteessa ihan smoothie, että voi olla ihan hyväkin idea.

        Talkkunaa vois joskus testata, jos tulisi pussillinen ostetuksi. Niitä kai erilaisia, eri viljoista valmistettuja, että makukin voi vaihdella. En ole perehtynyt.

        Aloitukseen. Ylempänä olikin just maitohappopakteereista. Ne ja säilyvyys kai viilin tärkeimmät jutut. Ote hokannut, tulee aavistuksen syödyksi viiliä useammin, koska piimät nykyisin makeita. Kunnon kokkelipiimää tai kefiiriä ei saa mistään (paitsi Eesti-marketista Pasilasta), piimät makeita, AB-piimä vähän hapanta, kirnupiinää saa vielä, mutta pakkauskokoa pienennetty, pian kai se senkin valmistus loppuu.

        Noh, viiliä ja maustamatonta jugurttia saa kaupoista. Joskus pitäisi ostaa raaka-maitoa ja tehdä kunnollista viiliä, sellaista, missä paksu rasvakerros päällä, sellaista ei kaupoista saa. Kun suotta kaikessa varotaan rasvaa, kyllä ihminen sitäkin jonkin verran tarvitsee. Ihan sama kuin läskin kanssa, pakkoko sitä laardia on kilokaupalla vetää, mutta kun kaupasta ei tahdo saada kunnollista siankylkeä läskisoossia varten. Vaikka hoikkuus on muotia, mun mielestä se ei sovi sioille >:/

        =DW=


      • nam.
        Hei kun keikuskelen kirjoitti:

        "Pirrelle" ja "nam.:lle"

        Kyllä mun nyt sitten tarttee vaan uskoa, että talkkunasta voi tehdä puuroa.
        Kenties se on hyvää, vaikka ainakin täältäpäin kaupasta saatava talkkuna maistuu jollakin tavalla "omituiselta", enkä voi tällä haavaa kuvitella, että siitä valmistettu puuro olisi hyvää.

        Sanoit Pirre, että monen plaatuista talkkunaa on myytävänä. Siinä varmaankin selitys, että niistä saa jos jotakin herkkua, kun vain osaa/tietää käyttää oikean sorttista talkkunaa.


        Kyllä se vaan kummasti helpottaa, kun latelee rumia sanoja kivelle, jos jalkojen eteen työntyy. Kivi on sadattelut ansainnut. Onneksi ei sattunut pahemmin. Jos pää olis klopajanu rappukiveen, niin pahimmassa tapauksessa ei olisi pystynyt mitään latelemaan suustaan.

        Kainuun talkkuna tehdään ohrasta eikä siihen lisätä mitään muuta ylimääräistä kuten hämäläisten talkkunaan. On todellakin hyvän makuista puurona ja vaikkapa talkkunahyveenä.

        http://www.talkkuna.fi/


      • Hei kun keikuskelen
        nam. kirjoitti:

        Kainuun talkkuna tehdään ohrasta eikä siihen lisätä mitään muuta ylimääräistä kuten hämäläisten talkkunaan. On todellakin hyvän makuista puurona ja vaikkapa talkkunahyveenä.

        http://www.talkkuna.fi/

        "nam."

        Jos jotakin puuroa teen, niin ohrajauhoista tehty puuro on ehdottomasti parasta.
        Siksipä voisinkin kuvitella, että Kainuun talkkunasta tehty puuro maistuisi minulle.

        Aina sitä oppii jotakin uutta, en näet nimittäin tiennyt ollenkaan, että talkkunoita on noin moneen lähtöön.

        Kun meen seuraavan kerran kauppaan, pakko mennä vilkaisemaan, mimmosia talkkunapusseja täällä on nykyään myynnissä.


    • viilipyttyyttypiliiv

      Aamupalana parhaimmillaan. Kaksi desiä maitoa kahden myslilusikallisen kanssa olisi ihan mitätön aamiainen. Purkillinen viiliä ja kaksi lusikallistä mysliä päälle on hyvä aamiainen joka pitää nälän loitolla monta tuntia.
      Maito on juoma, viili on ruoka!

    • Silloin kun, silloin paisutan puuroni rouhitusta SF-täys-jyvä-vehnästä.
      Mikä vika siinä voi olla?
      Miksi pilata hyvää jyvää paahtamalla ja liikaa myllyilemällä.
      Lisä-aineinakin käytän ainoastaan SF-Hunajaa-juoksevaa ja SF-Kirnu-voita, Voini on
      tönkkö-suolattua.

      H.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe