Voiko hellarista tulla katolinen?

älkäänyekskykö!

Tää on tosi mielenkiintoinen pohdiskelu. Löysin netistä muutaman jutun tästä teemasta. Nää linkit on antanut mulle lisävaloa pysyä raamatun totuudessa enkä haikaile katoliseksi koska vapaissa suunnissa ollaan näissä jutuissa oikeessa ja katoliset hakoteillä. Tossa noita linkkejä

http://helluntailainen.blogspot.fi/2014/04/helluntailaisuudesta-katolilaisuuteen.html

http://helluntailainen.blogspot.fi/2014/05/helluntailaisuudesta-katolisuuteen.html

http://helluntailainen.blogspot.fi/2014/08/helluntailaisuudesta-katolisuuteen-osa.html

http://www.kotipetripaavola.com/helluntailaisuudestakatolisuuteen.html

http://www.kotipetripaavola.com/helluntailaisuudestakatolisuuteen2.html

21

257

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aitohelluntai

      Mun mielestä hellarista ei voi tulla katolista.

    • kääntymyksiä

      Helluntailaisia kääntyy jo Suomessa katolilaisiksi.

      Tuo helluntailainenblog-kirjoitussarja on asiallinen ja hieno. Sen sijaan tuo Paavola on asiatonta, virheellistä ja valheellista propagandaa.

      Englanninkielellä kääntyneet kirjoittelevat täällä:

      http://www.evangelicaltocatholic.com/

      http://www.calledtocommunion.com/

      Ihmiset valitsevat vapaasti ja harkiten.

      • 1234567...

        Kummanko ohjeita Helluntailaiset seuraa ?

        Paavin kymmenen ohjetta onneen ! Kotimaa24. 3.8.2014. Paavin 10 ohjetta onneen 5:des ohje pyhitä sunnuntai Sunnuntai on perheen aikaa.

        Jumalan antama 10 käskynlaki ihmiskunnalle, johon kuuluu sapattikäsky (lauantai) "MUISTA" pitää sapatti pyhänäpäivänä.

        Sapatti on Jumalan merkki 2.Moos.31:13.


    • hellanderi

      Mikä on totuus? Nyt pitää saada kuuluviin helluntaiherätyksen johdon ääni! Uskon sen olevan kielteinen katolisuudelle.

    • ruukin peltiä

      minustakin tuli katolinen kun sain uuden taloni valmiksi.

      siitä lähtien olen ollut katollinen mies.

    • mea culpa

      Oliks toi jokin kompakysymys..

      Miksikäs ei hellarista vois katolista tulla.. tuleehan heistä vaikka mitä muutakin;
      kuten äärikarismaattisia ja menestysteologisia tai vaikka kenen tahansa
      puoskariparantajan kannattajia, Pirkko jalovaaralaisia tai Pirkko vesavaaralaisia
      tai Marko selkolaisia tai esa suojalaisia tai petri Paavolalaisia.

      Lukekaa raamattua, ettette kulje ihmisten perässä, ja jumaloi ihmistä.
      Jeesus on numero 1 !

      • Uskova

        Sen sijaan aidosta uskovaisesta, pelastetusta, ei voi ikinä tulla katolista tai helluntailaista! Pyhä Henki muuttaa ihmisen sydämen, ihmisen luonnon, Kristuksen kuvan kaltaiseksi, vähä vähältä... pyhyydestä pyhyyteen...
        Katolinen kirkko, sekä sen tytäryhtiö helluntailaisuus rakastavat syntiä, ihmiskunniaa, rahaa ja valtaa. Siksi ne ovatkin niin levinneitä ilmiöitä, kun ne rakastavat sitä mitä maailma rakastaa!! Maailma rakastaa omiaan!

        Aito kristitty ei voi luopua uskostaan milloinkaan, sillä Pyhä Henki säilyttää hänet pelastuksen päivään asti. Näin Jumalan sana lupaa meille! Vain valhekristitty, jonka luontoa Pyhä Henki ei ole muuttanut, voi palata takaisin syntielämään. Raamattu sanoo heistä, että pesty sika rypee rapakossa ja koiraa palaa oksennukselleen. Se tarkoittaa sitä, että ihminen yrittää pelastua ulkoisilla riiteillä, sakramenteillä, rituaaleilla, käytöksen parantamisella, kirkkoon liittymisellä yms. ja kuitenkin jossakin vaiheessa entinen syntielämä vetää voiton! Tai miellyttävältä tuntuva harhaoppi herättää kiinnostuksen ja tempaa mukaansa. Eihän se todellakaan ole uskosta LUOPUMISTA, sillä todellista pelastavaa uskoa, Pyhän Hengen työtä ei näillä ihmisillä ole ollutkaan; eihän sika tai koira omasta luonnostaan päässeet irti! Heistä ei ollut missään vaiheessa tullutkaan lampaita, Jumalan lapsia, pelastuneita! He vain paljastivat näin todellisen luonteensa. Tällaiset siat ja koirat innostuvat mielellään kaikenlaisista uusista opeista, varsinkin niistä, joista maailma tykkää! Helluntailaisuus ja katolisuus ovat raha- ja valtauskontoja, niissä on hyvä toimia. Jalovaarat ja Selkomaat opettavat juuri niitä oppeja, mitkä tarjoavat kannattajilleen sitä mitä he todella haluavat: rahaa, terveyttä, valtaa. Kristus ja risti eivät heitä kiinnosta, koska he tahtovat osansa heti, täällä maan päällä. Sillä muuhun he eivät tahdo uskoa!!!
        Kyllä hellarista voi hyvinkin tulla katolinen. Toisaalta, hänhän sitä jo onkin....


    • mun mielipide

      Rooman kirkolla ja hellareilla eri syntymäjuuret. Ei sovi yhteen.

      • sama juuri on

        Juuret ovat kuitenkin samassa pahuuden henkivallassa. Ensimmäinen kielilläpuhuja oli katolinen Agnes. Sitä ei oikein vielä hyväksytty, mutta 5 vuotta myöhemmin Azusa-kadulla puhuttiin aivan samaa siansaksaa - syntyi helluntailaisuus!!!


    • väsynyt,,,,

      Kyllä voi koska kaikkien vapaan suunnan kirkkokuntien äitikirkko on katolinen kirko , jonka teologiasta kaikki vapaa suunnat ovat ammentaneet oppinsa ,joulu , pääsiäinen,sunnuntai jumalanpalvelus päiväksi ja sekä oppinsa kolmiyhteisestä jumalasta. Sama karismaattinen henki vaikuttaa molemmissa kristillisissä liikkeessä molemmissa puhuvat kielillä sekä kaatuvat hengen voimasta. Katolinen kirkko ei näe karismaattisuutta uhkana, vaan on hyväksynyt ja omaksunut sen ja ottaa mielellään vastaan sen "siunaukset", katolinen oppi ei kuitenkaan ole muuttumassa.

      Nämä kaksi suurinta "kristillistä" suuntausta vetäytyvät toisiin ja sulautuvan joka hetki yhä tiiviimmin yhteen huolimatta siitä, että ne ovat eri mieltä jostain opinkohdista, toivottaen lämpimästi tervetulleeksi hengen, joka johtaa niitä yhä syvemmälle siteisiin ja oppiin. Tässä on kysymys samasta hengestä, joka ei kuitenkaan ole Jumalan Henki. Se on väärennös. Väärennös, joka kutkuttaa aisteja ja ruokkii samanaikaisesti aistillista halua nähdä ja tuntea ja kokea jotain tavallisuudesta poikkeavaa ja joka perustuu kokemuksiin eikä totuuteen.

      Joh. 14:15 "Jos te rakastatte minua,TE NOUDATATTE MINUN KÄSKYJÄNI (SILLOIN). MINÄ KÄÄNYYN ISÄNI PUOLEEN , ja HÄN ANTAA TEILLE TOISEN PUOLUSTAJAN , joka on kanssanne ikuisesti.Tämä puolustaja on Totuuden Henki. " (pyhä henki)

      Hyvin selvää sana,sinulla ei voi olla pyhä henkeä jos et noudattaa Jeesukseen käskyjä, vain se on valhen henki joka opettaa vastoin Jeesusta aivan niin kuin paavali. Se on se väkevä eksytys ja antikristillinen henki joka opettaa Jeesuksen olevan jumala, josta Johannes kirjoitti.

      Joh 15:7.. "Jos te pysytte minussa ja MINUN SANANI PYSYVÄT TEISSÄ , voitte pyytää mitä ikinä haluatte, ja te saatte sen...Jos NOUDATATTE KÄSKYJÄNI , te pysytte minun rakkaudessani, niin kuin minä olen noudattanut Isäni käskyjä ja pysyn hänen rakkaudessaan. "

      Jos noudatat Jeesukseen käskyjä SILLOIN JEESUS RAKASTAA SINUA , mutta jos olet ilmaan hänen käskyjä ja sanot tuntevansa hänet ja seuraavan häntä, olet valehtelija.

      1 Joh :2 3-4 Siitä me tiedämme tuntevamme hänet, että pidämme hänen käskynsä. JOKA SANOO TUNTEVANSA HÄNET (JEESUKSEEN) MUTTA EI PIDÄ HÄNEN KÄSKYJÄÄN ON VALHETELIJA, EIKÄ TOTUUS OLE hänessä.

      Molemmat suuntaukset ovat hylänneet Jeesukseen käskyt ja opettavat paavalin tavoin uskon kautta pelastuu, latinaksi se Sola fide. Molemmat väittävät tuntevansa Jeesuksen ja seuraavan häntä mutta RAAMATTUUN mukaan ne on valehtelijoita. Jeesus vaatii kuuliaisuutta ja tottelevaisuutta hänen sanoille sekä käskyille. Ei ollut paavali joka kuoli puolestasi!!!! Hyvällä syyllä voin väittää Paavalin vääristelleen Jeesuksen evankeliumin ja poistaneen Mooseksen lain säädökset kristityistä seurakunnista vastoin Jeesuksen omaa julistusta.

      • tyttäret seuraa !

        Juuri näin äitikirkko ja sen tyttäret !


    • DoctorT

      Monesta on tullut ja aivan erityisen alttiita ovat nämä harhaoppien kanssa pelehtineet.

      Samoin "pastorit",jotka livenneet Sanan koko totuudesta, ovat alttiita houkutukselle, joka katoliseen harhaan liittyy.

      Tiedän tapauksia.

    • nähty on

      Hyvin tuo Mäenpää kirjoittaa. Teologinen ote ja ymmärrys näkyy. Vinha ero noihin Paavolan raapustuksiin.

      Ja noin se kääntymys monella menee:

      http://helluntailainen.blogspot.fi/2014/08/helluntailaisuudesta-katolisuuteen-osa.html

      Minäkin tunnen yhden kääntyneen hyvin. Koko olemus on muuttunut parempaan suuntaan. Hänestä huokuu sisäinen lepo, rauha ja ilo. Huom. huokuu, se ei ole tehtyä yritystä se on niin kuin olotila. Jotenkin vaistoaa, että nyt hän on ehyt sisäisesti. Usko on selkeä ja vankka. Kaikki ylemmyydentunto puuttuu.

      Loputon meuhkaaminen katolista kirkkoa vastaan ei auta yhtään mitään, silloin kun ihmiset alkavat tutkia katolilaisuutta ja huomaavat että protestantit vääristelevät ja jopa valehtelevat. Totuutta eivät voi paavolat mitenkään pitää piilossa. Ihmiset ovat sen verran fiksuja, että selvittävät itse asiansa.

      • väsynyt,,,,

        Tuosta sun linkistä pieni lainaus:

        "Se mikä minua järkytti oli, että silloinen kirkkoherra piti vesperin jälkeen luennon erilaisista rukoustavoista. Kun kuulin, että luento tulee, niin naureskelin teetä juodessani sisäisesti, että mitähän opetettavaa tällä voi olla helluntailaiselle. Ja järkytys olikin suuri kun hän esitteli rauhalliseen tahtiin useita erilaisia rukoustapoja pohjautuen raamattuun tai kristittyjen monisatavuotiseen tapaan. Sisäinen nauruni hiljeni kun tajusin, että puolalainen murtaen suomea puhuva pyylevä kirkkoherra opettaa rukouksesta paljon syvemmin kuin koskaan olen kuullut helluntaiseurakunnissa opetettavan. Tähän saakka mielikuvani rukouksesta oli, että ensin aloitetaan rauhallisesti ja lopussa huudetaan niin, että yläpohjan fyllingit hytkyy. Tai sitten huudetaan kielillä jotakin sellaista mitä kukaan ei ymmärrä. Yhteisessä rukouksessa kuuluu lisäksi hokea ”jookiitos” tai ”kiitosjeesus” säännöllisesti silloin kun pastori vetää henkeä… Nyt puhuttiinkin hetkirukouksesta, kontemplaatiosta, pyhistä teksteistä rukouksena ym., josta en ollut edes kuullut koskaan ennen! "

        "Matin kokemus vaikuttaa aseistariisuvalta: hän tulee tilanteeseen täynnä helluntailaista itsevarmuutta, mutta hänen kohtaamisensa katolisen tradition kanssa osoittaa, että hänen omassa traditiossaan voi olla puutteita, joita hän ei ole havainnut"

        Mielenkiinnostava!


    • avauslinkistä

      Emil Anton: ”Varsinkin helluntailaisilla ja muilla vapaiden suuntien edustajilla on usein niin, että kirkkohistoria ulottuu ehkä omiin isovanhempiin. Luther välähtää ehkä 1500-luvulla, mutta sitten on pitkä pimeys aina apostolien aikaan saakka. Kun protestantti tajuaa, että apostoleilla oli omia opetuslapsia ja heillä omiaan, ja että pyhiä onkin ollut kaikilla vuosisadoilla, ja että näiden kristittyjen veljien kirjoituksia on säilynyt meille luettavaksi, niin uusi maailma avautuu... ja se on katolinen maailma.”

      Katolinen kirkko opettaa olevansa alkuseurakunnan suora jatkumo sekä että alkuseurakunnan uskovat olivat katolisia. Herra Jeesus ja apostolit opettivat Jumalan seurakunnasta, eivätkä käyttäneet seurakunnasta nimeä tai käsitystä katholikos/katholike katolinen seurakunta. Alkuteksteissä ei ole yhdessäkään kohdassa UT:ssa kreikkalaista sanaa (katholikos/katholike). Tämä tarkoittaa sitä, että katolinen sanaa ei edes löydy Uuden Testamentin kirjoituksista.

      Rooman katolisesta kirkosta tuli valtionkirkkolaitos 390-luvulla, mutta Uuden Liiton Jumalan seurakunta syntyi helluntaipäivänä yli kolmesataa vuotta aikaisemmin. Jumalan seurakunta ei ole valtionseurakunta eikä kirkkolaitos, vaan Jumalan seurakunta, eli Jumalan pelastamat uskovat ihmiset. Jumalan seurakuntaan synnytään uudesti ylhäältä parannuksen teon jälkeen. Jeesus sanoi tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi. Parannuksen teko on siis Jumalan armoteko, jonka kautta Hän pelastaa ihmisen sekä liittää hänet Jumalan seurakuntaan.

      Katolinen katholike, katholikos sanaa alettiin käyttämään vasta vuoden 110 jKr. tienoissa. Sanat katolinen seurakunta (he katholike ekklesia) ilmestyivät ensimmäistä kertaa historian lehdille Ignatiuksen kirjeessä Smyrnalaisille, jonka hän kirjoitti vuonna 110 jKr. Kirjeessä hän kirjoitti seuraavasti: "Minne piispa tulee, siellä on kansa, missä Jeesus on, siellä on yleinen (yleismaailmallinen) [katholike] seurakunta (kirkko)."

      Herra Jeesus ja apostolit eivät käyttäneet sanaa katolinen (katholike), vaan Jumalan seurakunta (ekklesia Theou). Katolisen kirkkolaitoksen juuret eivät ole Jumalan sanassa, vaan isien perinnäis-säännöissä sekä Raamatulle tuntemattomissa käsitteissä ja opeissa. Tämä tarkoittaa sitä etteivät katoliset ole alkuseurakunnan uskovia, vaan antikristillisen lahkon jäseniä.

    • kiRKKo harhoiSSa

      Rooman katolinen kirkko on yleinen.. nainen, porttokirkko joka on myynyt itsensä tämän maailman ruhtinaille. RKK perinteisesti valehtelee, murhaa ja tavoittelee maallista valtaa ja ajallisia rikkauksia, joita sen kellarit ovat pullollaan. RKK on hyvissä väleissä kaikkien muiden uskontojen, varsinkin islamin kanssa jota sen opit ja käytännöt kovasti muistuttavat, väkivalta, valehtelu ja ihmisen oman suorituksen vaatimus, ihmiskäskyjen tarkka noudattaminen. RKK on korvannut kaiken pyhän ja oleellisen Raamatussa omilla merkeillään ja teoillaan, sillä on syrjäytys"teologia" ollut käytössä heti apostolien ajan päätyttyä, toiselta vuosisadalta. RKK on oikean kristinuskon pahin vihollinen, susi lampaan vaatteissa, ja suurin este juutalaisten evankelioinnille ovat sen opit / teot.

    • äläeksy
      • en todellakaan eksy

        Myös hellarit lisäävät omia näkyjään ja ilmestyksiään Jumalan sanaan. He vain väittävät, että Jumala on puhunut heille! Eli aivan sama harha kuin katolisilla! Kumpikaan ei sentään kirjoita Raamattuun lisäosia, mutta väittävät kuitenkin Jumalan puhuneen uusia juttuja! Eli sama harhaoppi, ei ihme, että hellarit menevät äitikirkon helmoihin!


    • Iso Q

      Koko juttu haiskahtaa pahemman kerran pelkältä katolilaistamiskampanjalta, joka lienee saanut tuulta siipiensä alle edesmenneen Tony Palmerin Amerikan-vierailun jälkeen Ulf Ekmanin kera. Kova kiire on Roomalla koota kaikki erotetut veljet "alkuperäiseen Jeesuksen perustamaan KIRKKOON".

      Olkaapa tarkkana! Paavit ovat esittäneet muodollisia anteeksipyyntöjä suuntaan jos toiseen; viimeisin osoitettiin helluntailaisille. Olen tästä petoksesta jo aiemmin tainnut jossakin yhteydessä mainitakin. Asioihin perehtymättömälle kaikki näyttää pintapuolisesti hyvältä, mutta jos ja kun kuuntelee asiantuntijoita eli katolilaisuudesta kääntyneitä teologeja, saa tietää että kyseessä on harhautus. Mitään anteeksipyyntöä ei ole esitetty KIRKON, joka on paavi ja hänen magisteriuminsa, puolesta. Jos tarkistatte anteeksipyyntöjen sanamuodon, havaitsette että paavi pyytää anteeksi katolisten eli Kirkon jäsenten tekemiä rikoksia, ei toimeksiantavan tahon KIRKON rikoksia. Tämä on pelkkää kirkkopoliittista pajunköyttä, jota asiaan perehtymättömille syötetään. Lisäksi edellyttäisin, että KIRKKO laatisi selonteon antamistaan kirouksista protestanteille. Sellaisen selonteon tekeminen olisi välttämätöntä ensiksikin siksi, että kuka tahansa voisi nähdä onko millekään dialogille edes pohjaa opillisesti ja toiseksi, jos Rooma ei kadu ja pyydä anteeksi antamiaan kirouksia, mitään rehellistä pohjaa ei keskusteluille edes ole. Tähänastiset puheet ovat pelkkää valkopesua.

      En itse edes yritä esiintyä asiantuntujana, mutta olen oppinut jotakin seuraavista lähteistä, joita (sanomattakin selvää) Rooman taholta mustamaalataan:
      Richard Bennett, Michael de Semlyen, Dave Hunt, Mike Gendron, John MacArthur, Walter Veith ja Doug Batchelor. Kaksi viimeksimainittua ovat 7. päivän adventisteja, joilla on osittain hyvinkin kohdallaan olevaa analyysiä, vaikka heidän opillisia erilliskorostuksiaan emme hyväksyisikään.

    • ex catholicus
    • katoliset hellut

      Helluntailaisuus on oikeasti katolisen kirkon suunta. Maailman helluntailaisista n. puolet kuuluvat katoliseen kirkkoon ja jatkuvasti katolinen osuus kasvaa. Heitä yhdistää juuri tämä harhaoppi, että apostolien ihme- ja merkkilahjat toimisivat nykyäänkin ja että' Jumala antaa jatkuvasti uusia ilmestyksiä - eli molemmat uskovat uusiin profetioihin, voimassa olevaan profetian armolahjaan.

      Raamatun mukaan uusia Apostoleja ei valittu. Ihmeet ja merkit Jeesus lupasi vain valituille henkilöille, eli Apostoleille. Alussa, Jeesuksen maallisen vaelluksen aikana ihmeet ja merkit piti näyttää vain Israelin huoneelle, mutta ei pakanoille. Apostoleita oli opetuslapset ja 70 muuta Jeesuksen valitsemaa Lopulta Jeesus valitsi vain 12 Apostolia, joille antoi ihme- ja merkkilahjat. Kaikkien nimet on moneen kertaan lueteltu Raamatussa, eikä sinne lisätä uusia nimiä!

      Eivät Apostolitkaan näitä temppuja kauaa tehneet. Kun Apostoleja mestattiin, eivät toiset niitä herättäneet henkiin! Paavali sairasti paljon, myös hänen läheisensä sairastivat, mutta eivät Apostolit heitä parantaneet. Paavali oli menettänyt näkönsä melkein kokonaan, mutta ei häntä ihmeparannettu. Ihmeet ja merkit olikin tarkoitettu vain vahvistamaan Apostolien status, se että Jumala puhui heidän kauttansa, he siis toimivat Jumalan sanansaattajina. Myös Mooseksen statuksen Jumalan äänitorvena Jumala vahvisti mahtavilla merkeillä!

      Raamatun kirjojen valmistuttua ei Jumalalla ollut enää syytä vahvistaa sanaansa ihmeillä ja merkeillä, koska apostolinen opetus oli kirjoitetussa muodossa ja todeksi todistettu! Katolinen kirkko halusi ottaa jumalalliset valtuudet omiin käsiinsä ja niin hallita kansaa. Helluntailaisuus jatkaa samaa perinnettä, mutta se tahtoo hallita vain ihmisten lompakkoja. Kummallakin suuntauksella on yksi paha vika väärän opetuksen lisäksi: kaikki ihmeet ja merkit ovat väärennöksiä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      2891
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2051
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2024
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1835
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe