Takuu-säätiön takaus

toivoton 2014

Olen saanut myönteisen takauspäätöksen tuolta säätiöstä, mutta jokaisessa pankissa tulee "seinä vastaan"... joko olisi pitänyt olla asiakas jo vuosia,että lainaisivat tai osassa on vaan virkailija pyöritellyt silmiään, että mikäs juttu tämä on (??!!). Ja kyllä, omasta pankista kysyin heti ensimmäisenä ja tyly vastaus sieltäkin: he ei tähän lähde, kun velkaa heille vielä n.400 euroa, joka tosin on ihan kyllä hoidossa... Onko muilla vastaavia kokemuksia??

15

1089

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sinun kannattaa nyt pikimmin soittaa Takuu-Säätiöön. Joskus kyse on pelkästään tiedon puutteesta, kun säätiön takauspäätöstä ei välttämättä ole pankkikonttorissa aiemmin nähty. Silloin on auttanut, kun Takuu-Säätiöstä on otettu yhteyttä asiakkaan pankkiin.

      • toivoton 2014

        Olen ollut yhteydessä jo neljään kertaan... Ja sieltä on pankkiin soitettu ja selitetty asiaa, eipä ole auttanut... käsittelijä ei voinut muuta kun pahoitella tilannetta minulle ja toivottaa hyvää jatkoa,kun he olisivat auttaneet mutta pankit eivät kerran tähän lähde... harmittaa vaan,kun olisi ollut ihan loistava juttu saada asiat kuntoon kerralla...


      • Ei kannata ihmetellä

        Kannattaa muistaa se, että ei pankeilla ole mitään velvollisuutta lainata rahaa kenellekkään, vaikka marssi pankkiin ExxonMobilin pääjohtajan kanssa, joka kertoisi että firman voi laittaa lainan takaajaksi yhtiökokouksen valtuutuksella.

        Kuinka suuresta lainasta "toivoton 2014" on kyse? Ja oletko kysynyt tai onko joku muu kysynyt, että suostuuko Takuu Säätiö takaajaksi, jos saisitkin lainan yksityishenkilöltä...

        (toki pankkia kovemmalla korolla, mutta kohtuullisella silti kun olisi hyvä takaaja)


    • 1metallimuija

      Hain 5v sitten omasta pankistani lainaa ja mulla oli jo silloin Takuu -Säätiön positiivinen päätös annettu.Nordealta tuli kielteinen vastaus.Siirsin palkkani ja kaikki muut pienet pennoseni toiseen pankkiin eli Danske -Bankkiin ja sain myönteisen lainapäätöksen.Saman päivänä jopa kun siirsin palkkani menemään Danske-Bankkiin.
      En tiedä onko nyt tiukentunut "rahahanat"?Vaikka Danske-Bank ei kovin hyvämaineinen pankki olekaan niin elämäni suunta meni parempaan kiitos myönteisen lainapäätöksen.
      Nyt on velka maksettu ja siihen meni 4 vuotta, mutta olen pahoillani jos pankit ovat tiukentaneet lainanantoansa.Ihmettelen vaan kun olen luullut, että Takuu-Säätiön takauksella saisi lainaa..Nyt yritän elää "herrannuhteessa" kun luottotiedotkin palautuivat minulle.Ja toivotan tsemppiä kaikille veloissa pyristeleville kohtalotovereille.

      • toivoton 2014

        Tietenkin pankeilla on oikeus päättää myöntävätkö vai eivät...
        Pankinvaihtoon olisin heti lähtenyt,jos sillä olisin lainaa saanut! Mutta linja on se,että kolme pankkia olisi ilman muuta tämän myöntänyt, JOS OLISIN OLLUT asiakas jo vuosia ko. pankissa... huoh...
        Ja tuo kokonaissumma on 26000 eur, eipä tule heti mieleen ketään yksityishenkilöäkään kenellä tuollaisia summia olisi lainata...
        Tosiaan harmittaa, kun olisi helpottanut elämää TODELLA paljon.
        Taas tuli huomattua,ettei ne "nallekarkit" todella mene tasan elämässä...


    • Pankkivirkailijasi on maininnut sinulle "400 euroa", eli siellä on pankilla jokin saatava auki. Pystyisitkö kuittaamaan sen heti kokonaan pois ja yrittämään järjestelylainan saantia uudelleen? Eli onko pankkisi nihkeyden syynä avoin velka, jonka takia pankin oma ohjeistus kieltää minkä tahansa uuden lainan myöntämisen? Ja kenen kanssa olet pankissasi asioinut, pomoilla on aina pomonsa ja pankkien sisäiset ohjeistukset tulevat ylemmältä taholta. Sinne pommitusta seuraavaksi. Älä anna periksi. Säätiö-takausta ei saa ilman maksukykyä, eli nyt on asia jostakin muusta kiinni.

      • toivoton 2014

        Totta tuo pomoilla on pomonsa... takuu-säätiön TAKAUSJOHTAJA soitti oman pankkini pääpaikkaan laina-asioista viime kädessä päättävälle henkilölle ja selvitti asiaa, sama vastaus tuli hänellekin, ei myönnetä...
        Voi kun olisikin repäistä tuo avoin 400 euroa jostain, kuittaisin heti pois ja haistattaisin pitkät nykyiselle pankille. Mutta eipä ole ylimääräisiä varoja, siitä pitää UO kyllä huolen.
        Ja vuokra, sähkölasku yms. pitää toki aina ensimmäisenä hoitaa kun tilipäivä koittaa...
        Takausjohtaja soitti minulle taannoin ja myönsi,että välillä vaan käy näin, ettei lainaa heru mistään... vaikka he ovatkin pitkään toiminut ja luotettava kumppani pankeille.
        Eipä tässä auta muu kuin jatkaa kituuttamista entiseen malliin.
        Sain Säätiöstä vinkkiä, että kun tämä juttu kerran meni näin, niin yhtenä vaihtoehtona olisi vielä tämä käräjäoikeuden kautta haettava yksityishenkilön velkajärjestely. Pitää velkaneuvojan kanssa tämä mahdollisuus vielä selvittää.


    • Mikään ei estä sinua vaihtamasta pankkia vaikka saman tien. Kauanko takauspäätöksesi on voimassa? Yksi vaihtoehto olisi tietysti yrittää neuvotella uo-miehen kanssa, josko yhtenä kuukautena voisit varata 400 euroa pankkivelkaan, mikäli tuo on se pohjimmainen syy, ettei järjestelylainaa tipu. Mutta jos sitä ei ole sinulle erikseen lausuttu, että 'maksamalla avoin velka pois, voimme myöntää luoton', en lähtisi laskemaan tuon uo-järjestelyn varaan.

      Nyt kun ajattelet vuosia eteenpäin ja vihdoin tilannetta, missä olet velaton, niin nykyinen pankkisi ei välttämättä koskaan lainaa sinulle rahaa mihinkään tarkoitukseen, mikäli olet päätynyt heidän lainakieltolistalleen. Siinäkin mielessä pankin vaihto olisi asiallinen ratkaisu. Puoli vuotta menee nopeasti ja sitten saat järjestelylainan toisesta pankista.

      • toivoton 2014

        Eipä tosiaan erikseen lausuttu noin, vaan kommenttina oli,että heillä on oikeus valita asiakkaansa ja toimintatapansa, niinkuin toki onkin... ja se varmaan pitää paikkansa,että tulevaisuudessakaan heiltä ei mitään lainaa tipu.
        Tuo pankinvaihto on kanssa toisin paikoin aika mielenkiintoista... juuri kävin Säästöpankissa ko. asian vuoksi ja ensin oltiin hyvinkin innoissaan,että haluaisin asiakkaaksi...kunnes sitten tuli puhetta korteista,tileistä ja eri säästövaihtoehdoista, niin tämä virkailija totesi että he eivät anna esim. näitä verkkopalvelutunnuksia käyttöön, jos on maksuhäiriömerkintöjä... että näin.


      • toivoton 2014

        Niin ja tuo takauspäätös on enää reilu pari viikkoa voimassa... tässä on kesä tosiaan mennyt pankkeja kiertäessä ja kuulemassa kielteiset vastaukset...


      • toivoton 2014 kirjoitti:

        Niin ja tuo takauspäätös on enää reilu pari viikkoa voimassa... tässä on kesä tosiaan mennyt pankkeja kiertäessä ja kuulemassa kielteiset vastaukset...

        Tilanteessasi varmaan voidaan tehdä Säätiöllä uusi päätös, jos vain joku pankki ottaa sinut asiakkaaksi.


    • Verkkopalvelutunnukset eivät edelleenkään kuulu lain turvaamiin pankkipalveluihin, eli jokaiselle ihmiselle on avattava kyllä tili ja annettava jokin keino käyttää sitä tiliä, mutta monia muita pankkituotteita ei ole määritelty kaikille kuuluviksi. Verkkotunnuksia käytetään tunnistautumiseen esim. työvoimahallinnon palveluihin, jolloin työtön ihminen on saanut jopa karenssin, kun ei ole kyennyt ilmoittautumaan viranomaisille - puuttuvien verkkotunnusten takia.

      Ilmeisesti nykyinen pankkisi on säilyttänyt verkkopalvelun käytössäsi? Pystyisitkö kikkailemaan? Eli asiointi siirtyy toiseen pankkiin kaikilta niiltä osin, kuin voit, mutta vanhan pankkisi kautta maksat laskut siirtämällä rahaa sopivan summan kerran kuukaudessa. Tämä siis niihin laskuihin, joita et ole saanut automaattisiksi? Maksuhäiriömerkinnät eivät ole ikuisia eivätkä Säätiön takauslainan saamisen este, mutta tekevät elämän kyllä muuten hankalaksi.

    • Todella ikävä juttu jos lainaa ei omasta pankista heru. Itse aikoinaan hain Nordeasta lainaa T-S:n takauslupaus taskussa. Olin tilannut ajan pankkivirkailijalle ja kerroin tuolloin mitä asiani koskee. Pankkivirkailija ei ollut ennen moista lappua nähnyt mutta laittoi kuitenkin lainahakemuksen eteenpäin. Oman velkakierteeni aikana olin hoitanut Nordesssa olleen lainan kaikki erät sovitusti, tämä saattoi auttaa asiaa paljonkin. Mutta laina myönnettiin kuitenkin, 34k€ eli maksimi summa.

    • helsvetti

      Siinähän on takaaja eli takuu-säätiö, joka sen maksaa viime kädessä jos et sinä.
      Outoa pankilta, mutta paljon mahdollista. Ehkä tilisi tapahtumat ovat epäilyttävät tai muuta.

    • Anonyymi

      Kyllä sain takuu-säätiön takaaman lainan omasta pankistani,vaikka oli sinnekkin velkaa. Ota ihmeessä yheyttä pikaisesti takuu-säätiöön.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      89
      4174
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      4062
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      609
      3884
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      19
      2697
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      78
      2465
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2064
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      127
      2062
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      190
      1930
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1599
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1422
    Aihe