Missä järki!!!!

Savolainen

Mitä halvattua päättäjät Suonenjoella, Kuopiossa ja Siilinjärvellä oikean miettivät, kun aikovat niin järjettömän ylisuurella joukolla aloittaa kuntaliitoksen selvittämisen! Lähes sata poliitikkoa ja virkamiestä muka tarpeen yhden kuntaliitoksen selvitykseen. ja vielä 12 erillistä ryhmää! Eikä edes mikään laki, määräys, säädös tai direktiivi edellytä tälläistä jättiryhmää! Eli siis ei mitään järkeä eikä tolkkua nyt ole tässä touhussa! Varsinkaan tässä vaikeassa taloustilanteessa. Taitaavat maksaa liian hyvin kokouspalkkioina kerta noin paljon resursseja ja henkilöstöä siihen kiinni laittavat.

Ei siis mitään järjen hiventä ole tässä touhussa, kun samaan aikaan leikataan niiltä joilta vähiten on mistä leikata. Oikeasti nyt vähän järkeä sinne päätöksen tekoon! Ja jos kerta Suonenjoki, Kuopio ja Siilinjärvi eivät pääse parempaan sopuun selvityksen järjestelyistä niin eipä taida olla mitään järkeä edes lähteä tekemään koko selvitystä. Pelkkää rahan, ajan ja resurssien haaskausta sanon minä! Saisivat hävetä siellä pullakahveilla istuessaan! Voi helkuta rallaa miten älytöntä touhua ja tuhlausta!

Lisää juttuja minulta: http://jake.suntuubi.com/

7

183

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Savolainen

      Pieni korjaus tuohon nimittäin niitä työryhmiä on 10 eikä 12, pahoittelut tuosta. Mutta siis pointti on se, kuinka järjetön määrä ihmisiä ja resursseja on kiinni yhdessä selvityksessä!

    • Kuopijo

      Pohjois-Savoon kuuluisi minun mielestäni korkeintaan kolme kuntaa: Iisalmi, Kuopio ja Varkaus. Riittäisi kun pikkukunnilta kysyttäisiin mihin ne haluavat kuulua. Sitten vaan kukin pikkukunta eniten ääniä saaneen rajojen sisään. Jos alkavat pikkukunnat temputa, niin sitten vain yksi kunta, Kuopio. Sen enempiä selvityksiä ei tarvita.

    • Savolainen

      No eipä ne isot kunnat ja yksiköt mitään onnen tyyssijoja ja paratiiseja ole. Palvelut ruuhkautuu entisestään, jonot kasvaa ja pienet paikkakunnat tyhjenee entistäkin nopeammin. Asia tietysti on rikkaille, varaikkaille ja suurituoloisille täysin eri kun rahalla pääsee jonojen ohi ja nopeasti tarvitsemiensa palvelujen ääreen. Että miksi pitää aina jumittaa tuohon keskittämiseen, tehokkuuteen ja mmahdollisimman suureen kasvuun. Toisaalta jumitaan liiankin helposti vanhoihin läänien ja maakuntien rajoihin sekä työssäkäyntialueisiin. Ei kaikkea voi mitata rahalla ja sillä missä käy töissä.

      Kyllä tänne Pohjois-Savoon sopii mielestäni varsin hyvin useampiakin kuntia kuin vain nuo mainitsemasi Iisalmi, Varkaus ja Kuopio. Että kannattaa pitää kaikki vaihtohdot avoinna ennen kuin asiat on selvitetty kunnolla.

      • Kuopijo

        Pointtisi taisi olla, että se selvittely maksaa aikaa ja rahaa. Kuvaamallasi asenteella se tulee todella maksamaan. Mutta ei tietysti kaikkea voi mitata rahalla. Onhan Suonenjoellakin nätti pikku paviljonki siinä rautatieaseman edustalla...


    • Savolainen

      Miten asenteeni tähän mitenkään liittyy. Sehän on kaikkien tiedossa oleva fakta, että Kuopiossa kaikki julkiset palvelut ovat pahasti ruuhkautuneet ja jonot jopa useita kuukausia pitkiä. Kys on paras esimerkki valtavan pitkistä jonoista ja ruuhkautuneesta palvelusta. Toki monia muitakin kalakukkokaupungista löytyy. Ja tuo asia on ollut pitkään ja koko ajan vain huononpaan suuntaan menee!

      Mielestäni keskittämis-into on mennyt Suomessa jo pahasti yli, koska siitä alkaa olla jo enemmän haittaa kuin hyötyä. Keskittäminen tiettyyn rajaan on ihan hyvä, mutta liika on liikaa! Ja sekin on täysin totta, että rahalla pääsee jonojen ja ruuhkien ohi oikein kätevästi ja vaivattomasti! Pienituloiset ja köyhät ne jonossa ja ruuhkassa kiltisti odottelevat, että josko sitä sitten joskus jonkun kuukauden päästä pääsisi asioitaan hoitamaan!

      Sitä paitsi Kuopion palvelut ovat muutenkin heikot, jos vaikka vertaa Jyväskylään. Kuopion juna-asema sekä bussiasema täysin ala-arvoisia maakunnan keskuskaupungin arvolle. Pieksämäelläkin on paljon parempi kirjasto kuin mitä Kuopion pääkirjasto on. Että Kuopiossa on kyllä niin moni asia rempallaan ja surkealla tolalla, että ei siihen auta vaikka koko Itä-Suomi liitettäisiin Kuopioon.

      Kuopion paikalliset mediat kituuttaa henki toreissaan ne nyt mitkä vielä jaksaa yrittää pyristellä, kun Kuopiolaisille tuntuu talouden kunnossapito olevan täysin ylivoimaista. Kukat ei pysy torin tolpissa ja koko tori vuotaa kuin seula. Että kuinka paljon haluat, että luettelen mitä kaikkea Kuopiossa on pielessä, noiden koulujen, sairaaloiden ja kirjastojen alas-ajojen lisäksi. Kuopion urheiluseurat menee vähän väliä vuoronperään konkurssiin, joten eiköhän sekin kerro jo jotain Kuopiolaisten taloustaidoista.

      Tuusniemikin on jo perumassa kuntaliitoksen Kuopion kanssa. Joten näyttää kyllä siltä, ettei Suonenjoen tai kenenkään muun oikeasti kannattaisi yhdistyä Kuopion kanssa. Toki jos joku lyö kunnon faktat liitoksen hyödyllisyyden puolesta niin sitten miksipä ei. Mutta faktoja esiin ensin, kiitos! Ja toki Suonenjoella on ongelmia, kuten varmasti ihan jokaisella kunnalla ja valtioillakin kautta maapallon. Mutta ihan turha väittää, että Kuopioon liittyminen olisi ainoa ja paras vaihtoehto Pohjois-Savossa!

      Toki on Kuopiossa hyvääkin. Kuten se, että ydinkeskustaa ollaan rauhoittamasta autoilijoista ja kaunis luonto Puijolla. Ja kaunista luontoa löytyy ympäri Kuopiota kyllä vaikka kuinka paljon, ainakin vielä toistaiseksi. Tori on kyllä vuotamisestaan ja vaarallisista koristeistaan huolimatta kaunis ja ainutlaatuinen koko maailmassa. Että Kuopiossa on positiivistakin ja en tosiaan täysin vastaan liitos ole, jos se tosiaan osoittautuu parhaaksi vaihtoehdoksi.

      Mut joo alkuperäisen juttuni pääpointti oli nimenomaan juurikin siinä, että miten paljon tuhlataan rahaa, aikaa ja resursseja yhteen selvitykseen. Mutta kaiken kaikkiaan ei ne isommat kunnat automaattisesti tarkoita sitä, että asiat toimisi yhtään sen paremmin tai että mikään olisi yhtään sen paremmin kuin omassa itsenäisessä pienemmässä kunnassa! Ai niin tarvitseehan Kuopio lisää verorahoja torin paikkaamiseen, ihan melkein unohtui. Jonka vuoksi Kuopio yrittää haalia yhä lisää naapurikuntia liittymään siihen ja ei pidä unohtaa valtiontukia, joita annetaan toteutuneista kuntaliitoksista.

      Toivotaan, että Suonenjoella tehdään juuri Suonenjoelle oikeat ratkaisut ja päätökset ja palvelut säilyisi edes lähellä nykytasoa. Mut joo saas nähdä mihin tulokseen syksyn selvityksen ja neuvottelujen jälkeen Suonenjoella päädytään. Toivon parasta mahdollista lopputulosta ihan jokaiselle osapuolelle joka tapauksessa!

    • Hob´laa

      Otin tuon kristallipallon esille ja ennustan miten tulee käymään:
      oli selvityksen tulos mikä tahansa niin Suonenjoen valtuusto päättää äänestyksen jälkeen, että Suonenjoki sinnittelee omillaan kunnes joku ylin taho meidät "pakkoavioliittoon" määrää.

      • kauhiaa jypissä

        olin viimeviikon töissä jyväskylässä,lutakon alueen kukat oli revitty kaikki pois ja viskelty kaduille ,kuopiolaiset olleet asialla ehkä


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      226
      3537
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2191
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2091
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1965
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      87
      1650
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe