Auttakaa - riitaisa ero edessä

väsynyt83

Olen tilanteessa joka on suoraan helvetistä. Aviomieheni kävi minuun käsiksi kun tulin ystäväni kanssa baarista kotiin. Kuristi ja lopulta uhkasi veitsen kanssa tappaa minut ja ystäväni. Emme asuneet yhdessä enää mutta hän oli luonani väliaikaisesti. Hänelle tulee tästä lukuisa määrä syytteitä.

Laitoin avioeropaperit heti eteenpäin ja harkinta-aika alkoi n.kk sitten. Pari päivää tästä huomasin olevani hänelle raskaana. Ongelmaa ei olisi jos saisin hänen nimen myös tuohon hakemukseen harkinta-ajan jälkeen. Nyt hän ei kuitenkaan suostu vastaamaan puhelimeen eikä viesteihin jne. Jos tuo toinen vaihe venähtää, saattaa olla että lapsi syntyy ennen kuin ero on astunut voimaan. Tällöin exästäni tulee automaattisesti lapsen isä. Tämä tilanne olisi katastrofaalinen sillä hän voisi hyvin viedä lapsen minulta ulkomaille (afrikkalainen) tai käydä häneen muuten käsiksi jos yhteishuoltajuus määrättäisiin tms. Mitä ihmettä voin tehdä. Hänen asianajajansa ei kuuntele edes asiaani sillä on "jäävi". Emme ole kumpikaan turvassa, en minä enkä lapsi jos pahin tapahtuu.

Avioero päätöksessä lukee, että voin jättää 2. vaiheen hakemuksen yksin, mutta tällöin toisen osapuolen tulisi toimittaa "kirjallinen selvitys" tai käräjäoikeus pyytää meidät johonkin käsittelyyn. Eli kuulostaa siltä että homma tulee venymään.

Osaako kukaan auttaa???

10

363

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Orpo piru2

      Virhe on mennä Afrikkalaisen kanssa pari suhteeseen tai olla muussa taloudellisessa yhteyksissä henkilön kanssa joka ei nauti luottamusta.

      Et voi asialle mitään muuta kuin odottaa ja avioeroon ei tarvita syytä-
      Hanki hänelle lähestymiskielto ja sitä saa mitä tilaa sitten.

    • Toivottavastiselviää

      En tunne lakipykäliä, mutta voisin kuvitella, että miehesi ei koskaan tule saamaan yksinhuoltajuutta eikä välttämättä jaettua huoltajuuttakaan, koska hän on osoittanut olevansa väkivaltainen. Luultavasti hän saa vain valvottuja tapaamisia lapsensa kanssa, jolloin tämä ei voi lasta mukaansa ottaa vastoin tahtoasi.

      Asiaan vaikuttaa moni asia, esimerkiksi onko hänellä Suomen kansalaisuus? Parasta on, että otat yhteyttä oikeusaputoimistoon, jossa autetaan sinua selvittämään mahdolliset riskit.

    • poppapoppamies

      Vaihda naapuri heimon poppamieheen niin laittaa kirouksen ex:än ylle ja ei uskalla asua enää suomessa.

    • väsynyt83

      Kiitos paljon vastauksista!!! Täytyy olla yhteydessä oikeusaputoimistoon.

      Joo tuo poppamieskin rupeaa kuulostamaan ihan hyvältä vaihtoehdolta :D

      • carre

        Miehesi voi joka tapauksessa vaatia dna-tutkimukset vauvan syntymän jälkeen, joten et pääse asiaa karkuun mitenkään. Voit hakea lähestymiskieltoa ja sitten myöhemmin valvottuja tapaamisia. Valitettavasti tiedän paljon naisia, jotka pakenevat ex-miehiään (salainen osoite). Älä loukkaannu, mutta mieti haluatko saada vauvan noin hankalaan tilanteeseen. Kaikkea hyvää sinulle!


      • uuuuuuuuu
        carre kirjoitti:

        Miehesi voi joka tapauksessa vaatia dna-tutkimukset vauvan syntymän jälkeen, joten et pääse asiaa karkuun mitenkään. Voit hakea lähestymiskieltoa ja sitten myöhemmin valvottuja tapaamisia. Valitettavasti tiedän paljon naisia, jotka pakenevat ex-miehiään (salainen osoite). Älä loukkaannu, mutta mieti haluatko saada vauvan noin hankalaan tilanteeseen. Kaikkea hyvää sinulle!

        Aina voi vaatia, mutta lapsen äiti ei ole velvollinen suostumaan.


    • uuuuuuuuu

      "Avioero päätöksessä lukee, että voin jättää 2. vaiheen hakemuksen yksin, mutta tällöin toisen osapuolen tulisi toimittaa "kirjallinen selvitys" tai käräjäoikeus pyytää meidät johonkin käsittelyyn. Eli kuulostaa siltä että homma tulee venymään."

      Ei se noin mene. Toista vaihetta voi myös hakea yksin. Mies jättää (halutessaan) oikeuteen kirjallisen selvityksen, ja se siitä. Ei teitä todellakaan kutsuta mihinkään käsittelyyn. Oikeus antaa miehelle 2. vaiheen tiedoksi aivan samalla tavalla 1. vaiheessakin.

    • en tekisi lasta

      Sinun pöksyissäsi järjellä ajatellen ihan viisain päätös olisi tehdä abortti jo sen lapsenkin vuoksi. Miksi tuoda hänet tänne sairaan miehen pompoteltavaksi? Ja pääsisit miehestä todella eroon, kun et ole lapsella häneen sidottu.

    • Jaa-a

      "tulin ystäväni kanssa baarista kotiin"
      Toivottavasti ei ollut miespuolinen? Jos sinulla oli kaksi miestä yhtä aikaa, toinen kotonasi ("emme enää yhdessä") ja toinen tulee ovesta sisään...

      Mies vai naisystävä? Kandee kirjoittaa ja vastata rehellisesti, jos apua ja oikeita neuvoja haluat.

    • väsynyt83

      Kiitos kaikille vastauksista. Asiani ratkesi kun olin yhteydessä asianajajaan. Hän sanoi että avioero astuu voimaan vaikka jätän hakemuksen yksin. Nyt olen taas nukkunut yöni rauhassa :) Tuo kommentti päätöksessä kuulemma tulee aina, koska tässä vaiheessa oikeus ei tiedä onko meillä yhteistä omaisuutta tms. Tai omaisuutta ylipäätänsä ja sitähän meillä ei kummallakaan onneksi (tässä yhteydessä) ole.

      Hyvää syksyä kaikille!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      273
      4365
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2428
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2161
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2126
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      112
      1763
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1442
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1402
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      334
      1363
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1327
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1247
    Aihe