”Kiittämättömyys on maailman palkka”…

Tuo otsikoksi laittamani vanha väittämä tuli mieleeni, kun katselen toisella silmälläni tuota juuri päättyvää Dokumenttiprojektia ”Vaalirahoittaja”. Siinä haastattelija sanoi Arto Merisalolle, että Kekkosen aikana sinusta olisi varmaan tehty kauppaneuvos palkkioksi poliitikoille tekemistäsi palveluistasi. Siihen vankilassa tuolloin istunut Merisalo totesi ”joo, toisenlaisessa linnassa sitä olisi juhlittu”, tarkoittaen varmaan presidentin linnan juhlia.

No, tarkkaan ottaen eihän Merisalo saanut vankeustuomiotaan poliitikoille järjestämästään vaalirahoituksesta eli lahjonnasta, vaan konkurssirikoksesta. Mutta hänen konkurssiin joutumisensahan johtui kyllä paljolti juuri hänen poliitikkoja kohtaan osoittamastaan avosydämisyydestään ja avokätisyydestään. Kyllä Merisalo sen selvästi näkyi ymmärtävän.

Erityisen kitkerä Merisalo oli kepun nykyiselle ryhmyrille Kimmo Tiilikaiselle, jonka Merisalo koki erityisesti häntä vainonneen, ilmeisesti siksi, että ei saanut Merisalon ja kumppaneiden puljulta vaalirahoitusta, jota oli pyytänyt. Eivätpä kovin hyviä luonnehdintoja saaneet Merisalolta muutkaan kepupoliitikot, jotka kuitenkin olivat olleet niitä Merisalolta ja kumppaneilta eniten vaalirahoitustukea saaneita. Jokohan Merisalokin alkaa allekirjoittaa väittämän ”kepu pettää aina”. No, ehkä ei kuitenkaan yleistä, kun Matti Vanhanen sai häneltä varsin myönteisen lausunnon.

Eivät tuetut kokoomuspoliitikotkaan saaneet Merisalolta suuria kehuja. Sampsa Katajaa hän kovinkin mollasi. Poikkeuksen teki Ben Zyskowicz, joka taisi ainoana saada Merisalolta vain kehuja, lähinnä reiluudesta siksi, että Ben ei ole karttanut Merisaloa tämän vankeusaikanakaan. Antoihan hän tosin tunnustusta Eero Heinäluomallekin, todeten, että ”ei huono mies, mutta ei koskaan Paavo Lipposen mittoihin kasvava mies”. Siitä olen samaa mieltä Merisalon kanssa.

Yllätys minulle oli tuo ohjelmassa nähty Merisalon herkistyminen kappelissa rukoukseen, ja se, että kävi ilmi hänen tehneen niin päivittäin. No, jokaisella ajattelevalla ja tuntevalla ihmisellä on vaiheita, joissa sellainen on hyvinkin tarpeen ja siitä saa uskoa ja voimaa jatkaa eteenpäin. Tällaisena vanhana syntisäkkinä minäkin tiedän sen ihan kokemuksesta, sillä on minunkin elämässäni ollut myös raskaita vaiheita.

Palaan alkuun: Voi, voi - jos meillä vielä olisi se täälläkin usein ihannoitu Kekkosen aika, niin toisenlaisissa olosuhteissa olisi tehty tuokin tv-ohjelma, kun olisi haastateltu kauppaneuvos Arto Merisaloa. Kuten otsikossa totean, kiittämättömyys on maailman palkka ja erityisesti sitä se näkyy olevan politiikassa, poliitikoille tekemistä palveluista. Mutta Merisalo on yritteliäs mies. Vaikka hänen firmansa teki konkurssin, hyvin tuntuu taas olevan kiinni yrityselämässä. Ja kansanedustajaehdokkuuspyyntöjäkin on saanut. Ongelmana tuntuu olevan nyt vain sopivan puolueen valinta. Tuskinpa se kuitenkaan on kepu, sillä Merisalo taitaa sittenkin olla ihan liian rehti mies sen puolueen poliitikoksi.

Oli muuten oikein hyvin tehty tv-ohjelma aiheesta, joka huonommalla taidolla olisi voitu sössiä pahastikin!

46

126

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Älä moiti omiasi

      Merisalo on kokoomuslainen.
      Yleensä politiikassa ja muuallakin, ei moitita omia.

      • Rako kasvaa, rako ka

        Merisalo on esim viimeksi pidetyissä eduskuntavaaleissa sanonut äänestävänsä kokoomusta, haastattelu oli Iltalehdessä. Samoin presidentinvaaleissa.


      • hyvin pyyhkii

        Tunnista toiseen tällä saitilla loisiva(avaaja) vähätteli , että katsoi Merisalo-ohjelmaa vain toisella silmällä.
        Kepuahan ja varsinkin Kekkosen aikaa tämä estoton kaheli ilmoittaa katselevansa sillä yksivärisellä(ruskella) silmällä, jonka päällä istuu.
        Sitä se homous teettää.


      • Tuttu juttu
        hyvin pyyhkii kirjoitti:

        Tunnista toiseen tällä saitilla loisiva(avaaja) vähätteli , että katsoi Merisalo-ohjelmaa vain toisella silmällä.
        Kepuahan ja varsinkin Kekkosen aikaa tämä estoton kaheli ilmoittaa katselevansa sillä yksivärisellä(ruskella) silmällä, jonka päällä istuu.
        Sitä se homous teettää.

        Olipa palstan aihe mikä vaan, niin aina joku mentaalipalstakepuli liittää siihen homot. Asian täytyy olla teille todella läheinen.


      • Enhän minä moitikaan Merisaloa, päinvastoin hieman kehaisen, kun totean, että hän taitaa olla ihan liian rehti mies kepun poliitikoksi.


    • Matti ja Maija

      Menes Kapi nyt siitä hus hiiteen.
      Melkein Presidentti Väyrynen tietää senkin, että Suomenlahden ilmatila on hyvin kapea.
      Turha siis ilmatilanloukkauksista on keskustella, etenkin kun niitä tekevät vain venäläiset koneet.
      Sotilasuranhan Paavo kunniakkaasti aikoinaan suorittikin ja on ilmeisesti ollut "ajan hermolla" niissäkin asioissa.
      Pääpaino toki hänellä on aina ollut Suomen etujen sekä kansalaisten hyvinvoinnin edistäminen.
      Iso Kiitos!
      http://www.youtube.com/watch?v=rp990YHQn-8#t=29

      • Never heard

        "Pääpaino toki hänellä on aina ollut Suomen etujen sekä kansalaisten hyvinvoinnin edistäminen."

        Löytyisikö tästä kenties jotain faktaa, jonka asiantuntijakin ovat todenneet ja lausunnoillaan vahvistaneet?


    • kapi = kummajainen

      Väyrynen taisi olla majuri sotilasarvoltaan.
      Saako sääntöjen mukaan kapi edes arvostella esimiestään.
      Eikös sotaväessä ole semmoinen sääntö.

      Vaikka nyt ikää onkin, sama pätee silti.

      Menet kulman taakse ja alat haukkumaan esimiehiäsi.

      • Vaikka Väykky olisi sotilasarvoltaan reservin majuri - siis toisin kuin tämä meidän resmaj, joka ei liene reservin korpraalikaan - ei hän minun esimieheni ole koskaan ollut.

        Voi, voi - etpä tosiaankaan ole ollut sotaväen palveluksessa etkä kai työelämässä muuallakaan, kun asenteesi on noin naiivi. Esimiesten arvostelu heidän selkänsä takana on kovin yleinen hupi niin sotaväessä kuin siviilissä. Varmaan olen minäkin joskus sortunut sellaiseen ja varmaan enemmän joutunut sellaisen kohteeksi kun esimiesasemassa olen ollut niin siviilissä kuin sotaväessä.

        Esimiehissä on monenlaisia: eräät heistä eivät kestä lainkaan vasten naamaa annettua arvostelua, eräät toiset sellaisen saamisesta ovat suorastaan kiitollisia. Silloinen eversti Hägglund, myöhempi kenraali ja pv:n komentaja, oli Suomen YK-pataljoonan komentajana Siilailla siellä palvellessani. Läksiäisissään päällystömessissä hän kävi jokaisen edessä sanomassa tästä jotakin hyvää. Minulle hän sanoi: ”Sinä olet tehnyt minun tehtäväni komentaja helpoksi. Olen huoletta voinut tehdä sotilaallisia ratkaisuja varmana siitä, että jos se on menossa jotenkin pieleen, kohta Korhonen on jyskyttämässä oveeni ja sauhuaa minulle, että et sinä voi tehdä niin, se on sitä tai tätä paragrafia vastaan”. Yhden ainoan kerran oikeasti jouduin komentajaani tuollaisessa asiassa valistamaan, mutta kiitollinen Köpi siitä näkyi olevan;))

        Muuten, Väykky ei ole reservissä majuri vaan kapteeni, ja kun on siis huomattavasti nuorempi kapteeni kuin minä, kyllä hänen täytyisi kalauttaa ensiksi luunsa yhteen, jos vastakkain sattuisimme;))


    • Täytyy sanoa

      Että aurinkoakin nopiampi olet. Tuskin ohjelma oli päättynyt kun annoit siitä kommenttisi. Ei samaan olisi pystynyt moni ammattilainekaan.
      Katoin minäkin ohjelma. Analyysisi on oikea.
      Mestari olet. On se tiedettykin. Hukkaan menee taitosi tällä pskapalstalla.Näkee jo tulleista viesteistä.

      • Kiitosta vain, mutta aurinkoa ei voida sanoa nopeaksi, sillä siellä paikallaan aurinkokuntamme keskipisteessä se möllöttää, ja Maa kuten muutkin planeetat sitä kiertävät radoillaan. Jotakin tavataan sanoa joskus aurinkoa tarkemmaksi, ja sillä kai tarkoitetaan aina täsmällisesti tiedettyjä auringon nousuja ja laskuja, mutta radallaan aurinkoa kiertävä ja akselinsa ympäri pyörivä Maa nekin määrittää. Aurinko möllöttää vain paikallaan;))

        Vähän tuohon tapaan mutta paljon tarkemmin ”opetti” minulle aurinkokuntamme rakennetta ja liikkeitä silloin n. 6-vuotias pojanpoikani, kynällä paperille piirtäen ja samalla selostaen. Mutta hänhän kuului jo silloin tähtitiedettäkin harrastavaan Karjaan Natura-seuraan (Sällskapet Natura i Karis).

        No, ehkä tarkoitit salamannopeaa, ja siinä puolestaan on kovasti liioittelua. Helppoahan tuollaisen jutun hetkessä heittäminen on, kun on silmät ja korvat joilla havainnoida näkemäänsä ja kuulemaansa ja aivot, joilla sitä ajatella ja kädet, joilla naputella havainnointinsa ja ajattelunsa tulos koneensa näppäimistölle ja sen kautta tänne. Ei tarvita edes suuta, jolla sanoa.


      • Kissa kiitellen...
        kapi-vaari kirjoitti:

        Kiitosta vain, mutta aurinkoa ei voida sanoa nopeaksi, sillä siellä paikallaan aurinkokuntamme keskipisteessä se möllöttää, ja Maa kuten muutkin planeetat sitä kiertävät radoillaan. Jotakin tavataan sanoa joskus aurinkoa tarkemmaksi, ja sillä kai tarkoitetaan aina täsmällisesti tiedettyjä auringon nousuja ja laskuja, mutta radallaan aurinkoa kiertävä ja akselinsa ympäri pyörivä Maa nekin määrittää. Aurinko möllöttää vain paikallaan;))

        Vähän tuohon tapaan mutta paljon tarkemmin ”opetti” minulle aurinkokuntamme rakennetta ja liikkeitä silloin n. 6-vuotias pojanpoikani, kynällä paperille piirtäen ja samalla selostaen. Mutta hänhän kuului jo silloin tähtitiedettäkin harrastavaan Karjaan Natura-seuraan (Sällskapet Natura i Karis).

        No, ehkä tarkoitit salamannopeaa, ja siinä puolestaan on kovasti liioittelua. Helppoahan tuollaisen jutun hetkessä heittäminen on, kun on silmät ja korvat joilla havainnoida näkemäänsä ja kuulemaansa ja aivot, joilla sitä ajatella ja kädet, joilla naputella havainnointinsa ja ajattelunsa tulos koneensa näppäimistölle ja sen kautta tänne. Ei tarvita edes suuta, jolla sanoa.

        Ja narsistipaskalle se on suorastaan elämäneliksiiri, kuten jälleen todistit :)))


      • happamia, sanoi kepu
        Kissa kiitellen... kirjoitti:

        Ja narsistipaskalle se on suorastaan elämäneliksiiri, kuten jälleen todistit :)))

        Ja kepulaisella kateudesta ja katkeruudesta, niiiiiin rinnastakkiiiii juiliiiiiiiii, pittää ottaaa suudaa;-)))))


      • Opettaja O:lla
        kapi-vaari kirjoitti:

        Kiitosta vain, mutta aurinkoa ei voida sanoa nopeaksi, sillä siellä paikallaan aurinkokuntamme keskipisteessä se möllöttää, ja Maa kuten muutkin planeetat sitä kiertävät radoillaan. Jotakin tavataan sanoa joskus aurinkoa tarkemmaksi, ja sillä kai tarkoitetaan aina täsmällisesti tiedettyjä auringon nousuja ja laskuja, mutta radallaan aurinkoa kiertävä ja akselinsa ympäri pyörivä Maa nekin määrittää. Aurinko möllöttää vain paikallaan;))

        Vähän tuohon tapaan mutta paljon tarkemmin ”opetti” minulle aurinkokuntamme rakennetta ja liikkeitä silloin n. 6-vuotias pojanpoikani, kynällä paperille piirtäen ja samalla selostaen. Mutta hänhän kuului jo silloin tähtitiedettäkin harrastavaan Karjaan Natura-seuraan (Sällskapet Natura i Karis).

        No, ehkä tarkoitit salamannopeaa, ja siinä puolestaan on kovasti liioittelua. Helppoahan tuollaisen jutun hetkessä heittäminen on, kun on silmät ja korvat joilla havainnoida näkemäänsä ja kuulemaansa ja aivot, joilla sitä ajatella ja kädet, joilla naputella havainnointinsa ja ajattelunsa tulos koneensa näppäimistölle ja sen kautta tänne. Ei tarvita edes suuta, jolla sanoa.

        Kuusivuotias pojanpoikakin näki vaarinsa niin tyhmäksi, että sitä piti vähän opettaa. On sitä opetettu palstallakin, mutta oppi ei näy menevän perille, kun on niin tyhmä.


      • Opettaja O:lla kirjoitti:

        Kuusivuotias pojanpoikakin näki vaarinsa niin tyhmäksi, että sitä piti vähän opettaa. On sitä opetettu palstallakin, mutta oppi ei näy menevän perille, kun on niin tyhmä.

        Vastaanpa vielä tuohonkin ennen kuin lähden muihin puuhiini:

        Joo, pojasta polvi paranee ja pojanpojasta vielä enemmän. Kyllä minäkin jo kuusivuotiaana osasin lukea, ja hyvin kiinnostunut olin tietämään asioista, joista olin jotakin kuullut. Mutta eihän tiedonjanoni tyydyttynyt, kun lapsuuskodissani ei ollut samanlaista kirjastoa kuin on poikani kodissa. Lapsuuskotini ainoat luettavat olivat vain Raamattu, virsikirja, katekismus, almanakka ja kolme kertaa viikossa tullut Savon Sanomat. Kyllä minä niitäkin innolla luin.

        Onhan tässä sitten myöhemmin ehtinyt lukeakin yhtä ja toista, mutta tähtitieteelliseen seuraan en vieläkään kuulu. Mutta silti ei tällä palstalla liene montakaan, joka olisi pätevä opettajakseni yhtään missään asiassa. Toivottavasti heilläkin pojasta polvi paranee, mutta tuleekohan heille poikia, kun kiinnostuksensa kohteena näkyisi olevan vain miehen munakarvat.


    • Paskakikkare

      Ainakin yksi paskakärpänen on kapilla.
      Eikä vaikea arvata kuka on.

      • Ei vaikeaa arvata

        Kun tarkoitat itseäsi. Siinähän jo olet, kapin perskärpänen.


      • Kepun hierrinokka
        Ei vaikeaa arvata kirjoitti:

        Kun tarkoitat itseäsi. Siinähän jo olet, kapin perskärpänen.

        On täällä palstalla yksi pankkopoju, joka laittaa kakkaa nokkaan ja sitten käy miesten kanssa selin odottamaan kärpäsiä, sitä ei ole vielä tarkentanut, että odottavatko perskärpäsiä vai nokkakärpäsiä. Keskustalaisten keskuudessa tuo homma tunnetaan nimellä Keskustalainen älypeliä, ehkä aplikaatioita voi ostaa Keskustan puoluetoimistosta!


    • Hyvä Kapi

      Hienoa, että olet muistanut kepuliskoja jälleen. Savisilla raiskioillaan he kahdehtivat Kreetan maisemia...

      • Kartanoraunioyrtti

        Kapi on säälittävin ja yksinäisin ihmisraunio, jonka olen koskaan tullut tuntemaan.


    • Rinta äänellä

      Sanoo Ope Oulusta

    • >>>Siinä haastattelija sanoi Arto Merisalolle, että Kekkosen aikana sinusta olisi varmaan tehty kauppaneuvos palkkioksi poliitikoille tekemistäsi palveluistasi.>Vaikka hänen firmansa teki konkurssin, hyvin tuntuu taas olevan kiinni yrityselämässä.

      • Tuollaiset nyanssit

        kuten vankeusaikaan kuuluva työharjoittelu ovat Kapin kaltaiselle aivan liian vaativia. Olihan hänen taottava kahdella sormella uutta jollotusta saitille, ettei kukaan ehdi ensin...


      • Äläpä saivartele, kyllä haastattelija tiesi kuten minäkin tiedän, miten niitä neuvoksia tehdään. Mutta taustavaikutus on tarpeen ja tärkeä niidenkin arvojen saamiseksi. Ajat ovat siis muuttuneet haastattelijan kuten Merisalonkin mielestä niin, että nyt mies laitetaan linnaan (vankilaan) asioista, joista Kekkosen aikoihin olisi päässyt toisenlaiseen linnaan, pressanlinnan juhliin kauppaneuvoksena.

        Kyllä se niin meni kuin sanot nähneesi, mutta vaatimattomasta alusta se yrittäjänkin ura on aloitettava, vaikkapa vain ihan duunarina. Saatpa nähdä, että kohta taa Merisalolla on yritys pystyssä - ellei sitten ole kansanedustajana.


      • Enpä nyt muista
        kapi-vaari kirjoitti:

        Äläpä saivartele, kyllä haastattelija tiesi kuten minäkin tiedän, miten niitä neuvoksia tehdään. Mutta taustavaikutus on tarpeen ja tärkeä niidenkin arvojen saamiseksi. Ajat ovat siis muuttuneet haastattelijan kuten Merisalonkin mielestä niin, että nyt mies laitetaan linnaan (vankilaan) asioista, joista Kekkosen aikoihin olisi päässyt toisenlaiseen linnaan, pressanlinnan juhliin kauppaneuvoksena.

        Kyllä se niin meni kuin sanot nähneesi, mutta vaatimattomasta alusta se yrittäjänkin ura on aloitettava, vaikkapa vain ihan duunarina. Saatpa nähdä, että kohta taa Merisalolla on yritys pystyssä - ellei sitten ole kansanedustajana.

        suoraltakädeltä oliko Kekkosen aikana tosiaan niin, ettei konkurssirikoksista joutunut linnaan kuten väität mutta soppii tuota ainakin eppäillä?


    • Näinn oN

      kuule Kapi.

      Me jotka asummen täällä lähempä'nä niitä tapahtumia tiedämme että vaalirahoityksella ja rikoksella ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa.

      Vaalirahpoitus on annettu Noususuhdanteen aikana. Vasta VUOSI sen jälkeen Yritys ajautui konkurssitlaan nopeasti tuleen taantuman vuoksi. Yksi kiinteistö josta oli aiekauppakirja tehty ja joka oli remontoitu uuteen käyttöön jäi myymättä, koska ostajalta rahoitus vedettiin pois. Samaan aikaan yrityksellä oli iso rakennusprojekti (kelkkatehdas) menossa johon olisi tarvinnut käyttöpääomaa.

      Eli Tuomioistuin edellytti Merisalolta kristallipallon omistamista tuomitessaan Merisalon konkurssirikoksesta. Merisalon lisi pitöänyt nähdä yli vuoden päähä'n tulevaisuuteen ja tietää että silloin tuölee lama, tai taantumaksiko sitä mainittiin.

      Joskus Suomessa tehdään oikeusmurhia. Nyt sellainen on nähty,. Tumio on Median paineen alla tehty kyseenalaisten todisteiden perusteella.

      Voi tietenkin syyttä taitamattomuudesta. Mutta sehän onkin SUOMESSA Yrittäjä'ltä Hirvittä'vin rikos joista pitää tuimita elinkautinen. Suomessa ei yrittäjän epäonnistumista ja taitamattomuutta liiketoiminnassa hyväksy rikoslakikaan.

      Amerikassa tuollainen olisi meriitti. Suomessa se on rikos.

    • ministeri ainesta

      Sinä et sitten sitä huomannut, että Merisalo haukkui hallituksen pystyyn ja oli Juhantalon kanssa sitä mieltä. että suomi on kuollut maa, mitään ei rahoiteta ja investoinnit on pysähtyneet.

      Ahoa hän kehui vuolaasti.

      Ohjelma oli mielenkiintonen ja Merisalo osasi sanoa asiat niinku kansan kielellä.
      Stubbimainen mitäänsanomaton pelleily on tylsää ohjelmaa.

      • Pitkälti samaa mielt

        Ainoastaan tämä rukoilukohtaus, joka herkisti Kapin kyyneliin, oli narsistisuudessaan oksettava.

        Eipä siinä Klani Eerokaan tullut kovin suoraselkäiseksi kehutuksi ;))

        Suomen kakkosmies sentään...


    • JOHTAJA J:LLÄ

      Pari kommenttia:
      Milloin Tiilikainen oli pyytänyt vaalirahaa Merisalolta?

      Miten pystyt katsomaan tv:a vain toisella silmällä? Minä kun äsken yritin niin ei siitä oikein meinannut tulla mitään.

      • JOHTAJA J:LLÄ

        Piti vielä lisätä, että Väyrynen on tässäkin asiassa aivan ylivertainen, Väyrynen pystyy katsomaan katonrajaan sijoitettua televisiota ja samaan aikaa toista joka on sijoitettu vastakkaiseen nurkkaan lounaaseen ja vielä eri kanavia.

        Väyrynen näkee myös venäläisten ilmatilaloukkaukset tahattomiksi, kun Suomi ja Viro kavensivat venäjän lentorajoja laidoilta.


      • keput haisoo!
        JOHTAJA J:LLÄ kirjoitti:

        Piti vielä lisätä, että Väyrynen on tässäkin asiassa aivan ylivertainen, Väyrynen pystyy katsomaan katonrajaan sijoitettua televisiota ja samaan aikaa toista joka on sijoitettu vastakkaiseen nurkkaan lounaaseen ja vielä eri kanavia.

        Väyrynen näkee myös venäläisten ilmatilaloukkaukset tahattomiksi, kun Suomi ja Viro kavensivat venäjän lentorajoja laidoilta.

        Sonnimies on myös kova loukkaamaan ilmatilaa, vähän väliä kirjoittanut tännekin, että pieree päivät pitkät (märkiä) ja päästää mölähtelyjä!


      • pankkopoikain rakkau
        keput haisoo! kirjoitti:

        Sonnimies on myös kova loukkaamaan ilmatilaa, vähän väliä kirjoittanut tännekin, että pieree päivät pitkät (märkiä) ja päästää mölähtelyjä!

        Sonnimies on Väyrysen miehiä ja miesten mies...!


    • Onpa tämä myöhään illalla ex-tempore tekemäni avaukseni kirvoittanut jo mukavasti kielenkantoja. Muutamiin vastineisiin olen vastaillut, enkä ainakaan nyt vastaile enempiin, kun ohjelmassani on nyt muuta. Ehkä osallistumiseni tälle avaukselle jo riittää lopullisestikin, sillä aihe ei ole sittenkään kovin tärkeä, ja monet sille tulleet vastineet näkyvät olevan pahasti tämänkin aiheen sivusta.

      Mutta johan nuotio taas palaa avaukseni edessä, joten jääkööt sille lämmittelemään ne, joita läheisyyteni ei lämmitä tällä erää tätä kauemmin.

    • Upeaa Kapi;-)))))))

      Herra Kapteeni evp, jälleen kerran onnittelut upeasta avauksesta ja alle keskustalaisen käsityskyvyn, nuotio on jo syttynyt!!! Teidän avaukset nostaa jopa koko tätä Kapi, anteeksi Keskusta-Palstaa 10 suositummain palstan joukossa, kun oli matkoilla tämä Kapi,, anteeksi taas, oli sijoilla 9-8 ja heti kun palasit, niin tulos on jokaisen nähtävissä. Tosin ikävää siinä on, että maaseudulla kasvaa samaan tahtiin närästyslääkkeiden kulutus, varsinkin eräällä ns johtajalla;-)))))

    • Merisalo esiintyi sympaattisesti ja rehdin oloisesti ja myönsi, että hätäpäissään tuli action-vuosina vähän lipsahduksiakin. Hänet tosiaan tuomittiin konkurssirikoksista eli nyktermein useasta törkeästä velallisen epärehellisyydesta ja törkestä kirjanpitorikoksesta yms. yli neljäksi vuodeksi vankeuteen. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että hän yritti anastaa merkittävän määrän rahaa velkojiltaan. Tämähän oli tietysti törkeä rikos, minkä Merisalo on nyt sovittanut vankeudellaan. Sitä en tiedä, mitä rikokset uhrit ovat häneltä saaneet korvaukseksi menetyksistään.

      Yhdessä asiassa merisalo ei näyttänyt tuntevan katumusta. Hän suorastaan rehvasteli sillä, kuinka vaalirahoituksessa onnistuttiin niin, että 80 % saajista meni läpi ja loput 20 %:kin palvelivat näiden läpimenoa. Tällainen on tietysti demokratian häpäisyä ja täydellistä ymmärtämättömyyttä valtiomuotomme perusteista. Kansanedustajia ei ole tarkoitus ostaa rahalla vaan kansan pitäisi heidät valita edunvalvonta- ja pätevyyskriteereillä. Ainakin vaalirahoituksen olisi pitänyt olla näkyvää niin, että äänestäjät ymmärtävät sen, että siinä yritysmaailma yritti rahalla hyvin voimakkaasti vaikuttaa lopputulokseen.

      Tässä on koko poliittisen järjestelmämme ydin. Poliitikoilla on kaikissa maissa taipumusta vesittää tätä demokratian perustaa rahoituksen ja mediavallan turvin. Näin ovat tehneet Berlusconi ja Putin ja heistä voimme ymmärtää, mihin järjestelmä ajautuu, jos pahalle antaa edes pikkusormen. Sen vuoksi oli erinomainen asia, että vaaliroituksesta nousi niin suuri kohu kuin nousi. Tästä voimme ennen muuta kiittää Kepun Timo Kallia, joka meni tv:ssä typeryyksiissään kertomaan, eteivät hänen vaaliraha-asiansa kuulu kenellekään. Kalli teki tällä lausunnollaan maalle ja demokratialle suuren palveluksen. Siitä soppa alkoi. Maa tarvitsee näköjään tällaisia yksinkertaisia miehiä, jotka hölmöyksissään kertovat vahingossa totuuden.

      Merisalon henkilöhistoria kertoo, ettei hän ole mikään rehti mies, päinvastoin. Sen vuoksi Kepu voisi olla hänelle kaikkein luontevin puolue. Lopussahan hän puhui lämpimästi Kauko Juhantalosta. Samanmieliset ja samantapaisilla kokemuksilla höystetyt löytävät aina lopulta toisensa.

      • Juhantalon koplaus..

        Täytyy myöntää, että harvinaisen hyvä kirjoitus tällä palstalla. Kyllä huomaa, että
        olet toisiaan asiaan paneutunut ja tekemäsi johtopäätökset vaikuttavat erittäin älykkäiltä ja oikeilta. Itselleni tuli käsitys, että paatunut rikollinen ja juuri tuo, että eivät ymmärtää pitävänsä pilkkana demokratiaa ja Merisalon mainitsemat listat kertoi tarkasta suunnitelmallisuudesta, jotenkin jäi myös kuva, että Merisalo oli
        sellainen "honkkeli", samoin kuin Vanhanen, että sopivat hyvin tuon teon julkisivuiksi, mutta kovemmat kaverit olivat suunnitelman takana.


      • kapi-vaari

        Onpa vielä tullut vastine, jota on aiheellista kommentoida:

        En minä ihan vakavissani ollut Merisalon rehtiydestä puhuessani, kai sinä sen ymmärsit. Mutta sympaattisesti hän kyllä esiintyi tuossa hyvässä tv-ohjelmassa. Taitava kelmi siis.

        Järjestämänsä vaalirahoituksen eräille poliitikoille tuottamalla hyvällä tuloksella ”rehvastelussa” puhui kyllä katkeruus siitä, että nuo paljolti saamansa tuen avulla eduskuntaan päässeet poliitikot osoittautuivat kovin kiittämättömiksi. Tuo toisaalta osoittaa, että ei Merisalo pidä demokratiaa suuressakaan arvossa, mutta eivät sitä ole liioin arvostaneet nuo tuetut poliitikotkaan, korruptiotahan sellainen on. Oikeassa olet antaessasi tunnustusta Timo Kallille tuon vaalirahoitussopan joutumisesta huomion kohteeksi. Mutta se ei varmaan ollut Kallin tarkoitus.

        Joo, annan periksi: kyllä Merisalo noilla meriiteillään olisi varmaan sopivampi kepun kuin kokoomuksen kansanedustajaksi. Siellä hänelle olisi nyt paikka auki, kun Juhantalo ei enää kai pyri eduskuntaan.


      • Huippu korruptiota

        Merisalon & co antama vaalirahoitus on tasan yhtä moraalitonta ja tuomittavaa kuin ay-liikkeen antama "puoluetuki". Esim JHL antaa SDP:lle vuosittain satojatuhansia euroja vuodessa. Sillä rahalla se ostaa mieleisiään päätöksiä edustajilta.

        Ay liikkeen rahassa on sekin moraaliton puoli, että se on verovaroin subventoitua (verovähennysoikeus !) mutta silti sitä käytetään hyvin yksipuolisesti


      • Uusi-Ukki, se homo.
        kapi-vaari kirjoitti:

        Onpa vielä tullut vastine, jota on aiheellista kommentoida:

        En minä ihan vakavissani ollut Merisalon rehtiydestä puhuessani, kai sinä sen ymmärsit. Mutta sympaattisesti hän kyllä esiintyi tuossa hyvässä tv-ohjelmassa. Taitava kelmi siis.

        Järjestämänsä vaalirahoituksen eräille poliitikoille tuottamalla hyvällä tuloksella ”rehvastelussa” puhui kyllä katkeruus siitä, että nuo paljolti saamansa tuen avulla eduskuntaan päässeet poliitikot osoittautuivat kovin kiittämättömiksi. Tuo toisaalta osoittaa, että ei Merisalo pidä demokratiaa suuressakaan arvossa, mutta eivät sitä ole liioin arvostaneet nuo tuetut poliitikotkaan, korruptiotahan sellainen on. Oikeassa olet antaessasi tunnustusta Timo Kallille tuon vaalirahoitussopan joutumisesta huomion kohteeksi. Mutta se ei varmaan ollut Kallin tarkoitus.

        Joo, annan periksi: kyllä Merisalo noilla meriiteillään olisi varmaan sopivampi kepun kuin kokoomuksen kansanedustajaksi. Siellä hänelle olisi nyt paikka auki, kun Juhantalo ei enää kai pyri eduskuntaan.

        Jombemilloin aiot julkaista uusia kuvia munakarvoistasi? Vai oletko raakanut harvat ja harmaat jo pois????


      • Eiköhän se Merisalokin kadu tekojaan, mutta rehvastelun avulla hän yritti nostaa omaa asemaansa muiden silmissä, mikä on inhimillistä varsinkin koettujen tappioiden jälkeen. Kun hän lisäksi liitti siihen täsmäesimerkein poliitikkoja kohtaan yleisesti tunnetun halveksunnan antaen kuitenkin myönnytyksiä perusinhimillisellä tasolla, voi sanoa, että Merisalo veti tuon osuuden taitavasti.

        Samalla Merisalo osoitti kuitenkin tuntevansa huonosti äänestäjien käyttäytymistä ja jopa poliittista päätöksentekoprosessia. Hänhän esimerkiksi kertoi saaneensa tietyiltä henkilöiltä arvioita ehdokkaista, jotka menisivät todennäköisesti läpi sekä ehdokkaista, jotka ovat tulevaisuuden kykyjä. Aivan turhaan siitä tai edes tiedosta ehdokkaiden ajattelumaailmasta maksoi vaalirahoituksen muodossa. Sanomalehdet onnistuvat ennen vaaleja ennustamaan läpimenijät 80 prosentin todennäköisyydellä. Siihen kykenevät omassa vaalipiirissään tavalliset politiikkaa seuraavat äänestäjätkin. Runsaalla vaalimainonnalla on merkitystä vain uusien kasvojen läpiajossa joko heti edessä olevissa vaaleissa tai myöhempiä vaaleja ajatellen.

        Vaikuttamisyrityksiä ajatellenkin vaalirahoittajat maksoivat usein turhasta. Tästä parhaimpana esimerkkinä Ilkka Kanervan syntymäpäiväjuhlat. Kanervahan oli pelkkä Varsinais-Suomen maakuntahallituksen puheenjohtaja, joka esitteli kaavoituksesta vastaavan virkamiehen esityksen eri puolueista valitulle elimelle. Tietääkseni Kanerva ei edes tyrmännyt virkamiehen esitystä ja vaikka olisi niin tehnytkin, maakuntahallituksen jäsenet olivat todennäköisesti muodostaneet kantansa esitykseen jo edeltä käsin joko itsenäisesti tai poliittisina ryhminä. Jos kaavoitukseen halutaan vaikuttaa, rahakirjekuoren kanssa pitää mennä jo valmisteluvaiheessa virkamiehen puheille.


      • Perhon Pamaus ry
        Uusi-Ukki, se homo. kirjoitti:

        Jombemilloin aiot julkaista uusia kuvia munakarvoistasi? Vai oletko raakanut harvat ja harmaat jo pois????

        Pankkopoju pääsi taas kirjoittamaan homppelifantasioistaan, sonnimies on hyvä ja jatkaa vahvuusalueellaan... Mistä näitä kepu oikein sikiää....


      • MPP
        Huippu korruptiota kirjoitti:

        Merisalon & co antama vaalirahoitus on tasan yhtä moraalitonta ja tuomittavaa kuin ay-liikkeen antama "puoluetuki". Esim JHL antaa SDP:lle vuosittain satojatuhansia euroja vuodessa. Sillä rahalla se ostaa mieleisiään päätöksiä edustajilta.

        Ay liikkeen rahassa on sekin moraaliton puoli, että se on verovaroin subventoitua (verovähennysoikeus !) mutta silti sitä käytetään hyvin yksipuolisesti

        Olet väärässä. Merisalon ja kummpaneiden antama vaaliraha erosi kahdessa suhteessa siitä, mitä työmarkkinajärjestöt jakavat vaalirahaa. Kehittyvien maakuntien Suomen antama vaalirahoitus pyrittiin pitämään salassa. Työmarkkinajärjestöjen vaalirahoitus on ollut yleisesti tunnettua sekä työntekijä- että työantajatahojen osalta. Lisäksi perinteinen vaaliraha on ollut vähemmän kohdennettua. Työanantajajärjestöt ovat tukeneet yleisesti sellaisia ehdokkaita, joiden arvelevat olevan yritysmyönteisiä ja työntekijäjärjestöt vastaavasti ehdokkaita, jotka ymmärtävät ajaa palkansaajien etua. Merisalon projekti sen sijaan oli hyvin suuniteltu ja kohdennettu. Siinä pyrittiin suoranaisesti ostamaan Suomeen rahalla seuraava hallitus. Tämän vuoksi siinä oli paljon enemmän korruption makua kuin perinteisessä vähemmän kohdentumattomassa yleisessä vaalituessa. Korruption makua lisää se, että rahoittajina oli varsin pieni liikemiesryhmä, joka järjesteli peijaisia ja yhteisiä lauluiltoja Kampissa keskeisten poliitikkojen kanssa kuten Merisalon kertoi. Suhde haluttiin läheiseksi kaikin tavoin ja Merisalo puheidensa mukaan odotti vähintään kiitollisuutta rahan saajilta.

        Ay-liikkeen puoluetukea voi siis paljon paremmin verrata työntekijäjärjestöjen puoliuetukeen. Kehittyvien maakuntien Suomen harjoittama rahoitus oli vallan jotain muuta. Merisalon projektissa oli taustalla jopa suoraa odotuksia suorasta taloudellisesta hyödystä, mikä kävi ilmi viimeistään silloin, kuin Topi Sukari kiivastui Jan Vapaavuorelle ja kertoi, että hänellä on myös kunnon kavereita hallituksessa. Juuri tällaiset odotukset lähentivät tukea korruption suuntaan ja siitähän tuli aluksi jopa tuomioita.

        AY-liikkeen raha ei ole verovaroin subventoitua. Ay-liikkeen raha on jäsenmaksuja. Vain jäsenmaksuja subventoidaan, mutta subventio kohdistuu maksajalle, ei saajalle. Se käyttääkö ay-liikkeeseen kuuluva sitten saamansa subventiohyödyn jonkun puolueen rahalliseen tukemiseen, ei taida olla juurikaan tiedossa. Sen sijaan yritykset, jotka antavat vaalirahaa, voivat olla sellalisia, jotka ovat saaneet julkiselta vallalta taloudellista tukea. Tämä tuki voi olla suoraa yritystukea, verohelpotuksia kuten yritysverotuksen laskemista taikka aliverotusta esim. osingoista.

        Ay-liikkeen puoluetukea ei kaiketi käytetä kovin yksipuolisesti. Sitä jaetaan tasaisesti niille puolueille, jotka ovat huolehtimassa palkansaajien eduista. Samalla periaatteella uskoisin esim. MTKn jakavan tukea puolueille.


      • Kommentti ...
        MPP kirjoitti:

        Olet väärässä. Merisalon ja kummpaneiden antama vaaliraha erosi kahdessa suhteessa siitä, mitä työmarkkinajärjestöt jakavat vaalirahaa. Kehittyvien maakuntien Suomen antama vaalirahoitus pyrittiin pitämään salassa. Työmarkkinajärjestöjen vaalirahoitus on ollut yleisesti tunnettua sekä työntekijä- että työantajatahojen osalta. Lisäksi perinteinen vaaliraha on ollut vähemmän kohdennettua. Työanantajajärjestöt ovat tukeneet yleisesti sellaisia ehdokkaita, joiden arvelevat olevan yritysmyönteisiä ja työntekijäjärjestöt vastaavasti ehdokkaita, jotka ymmärtävät ajaa palkansaajien etua. Merisalon projekti sen sijaan oli hyvin suuniteltu ja kohdennettu. Siinä pyrittiin suoranaisesti ostamaan Suomeen rahalla seuraava hallitus. Tämän vuoksi siinä oli paljon enemmän korruption makua kuin perinteisessä vähemmän kohdentumattomassa yleisessä vaalituessa. Korruption makua lisää se, että rahoittajina oli varsin pieni liikemiesryhmä, joka järjesteli peijaisia ja yhteisiä lauluiltoja Kampissa keskeisten poliitikkojen kanssa kuten Merisalon kertoi. Suhde haluttiin läheiseksi kaikin tavoin ja Merisalo puheidensa mukaan odotti vähintään kiitollisuutta rahan saajilta.

        Ay-liikkeen puoluetukea voi siis paljon paremmin verrata työntekijäjärjestöjen puoliuetukeen. Kehittyvien maakuntien Suomen harjoittama rahoitus oli vallan jotain muuta. Merisalon projektissa oli taustalla jopa suoraa odotuksia suorasta taloudellisesta hyödystä, mikä kävi ilmi viimeistään silloin, kuin Topi Sukari kiivastui Jan Vapaavuorelle ja kertoi, että hänellä on myös kunnon kavereita hallituksessa. Juuri tällaiset odotukset lähentivät tukea korruption suuntaan ja siitähän tuli aluksi jopa tuomioita.

        AY-liikkeen raha ei ole verovaroin subventoitua. Ay-liikkeen raha on jäsenmaksuja. Vain jäsenmaksuja subventoidaan, mutta subventio kohdistuu maksajalle, ei saajalle. Se käyttääkö ay-liikkeeseen kuuluva sitten saamansa subventiohyödyn jonkun puolueen rahalliseen tukemiseen, ei taida olla juurikaan tiedossa. Sen sijaan yritykset, jotka antavat vaalirahaa, voivat olla sellalisia, jotka ovat saaneet julkiselta vallalta taloudellista tukea. Tämä tuki voi olla suoraa yritystukea, verohelpotuksia kuten yritysverotuksen laskemista taikka aliverotusta esim. osingoista.

        Ay-liikkeen puoluetukea ei kaiketi käytetä kovin yksipuolisesti. Sitä jaetaan tasaisesti niille puolueille, jotka ovat huolehtimassa palkansaajien eduista. Samalla periaatteella uskoisin esim. MTKn jakavan tukea puolueille.

        "Ay-liikkeen puoluetukea voi siis paljon paremmin verrata työntekijäjärjestöjen puoliuetukeen"

        Niin, ay-liike on juuri työntekijäjärjestöjen rahaa.

        KMS:n tuki oli täysin julkista, eli edustajat sen kertoivat ilmoituksissaan, paitsi siis Kalli joka siten aukaisi pandorran lippaan. AY liikkeen raha taas kierrätetään niin monen mutkan kautta (veronmaksaja -> liitto-> puolue -> puolueen paikallisjärjestö -> ehdokas), että sen alkuperä on mahdotonta jäljittää. Mutta on selvää, ettei esim JHL jakaisi tukea puolueelle, joka vaatisii julkisten työpaikkojen tuntuvaa leikkausta. Niinpä vasemmistopuolueen on ostettu puolustamaan ylisuurta julkista hallintoamme. Aivan samoin KMS koetti saada yksityisiä yrityksiä suosivia päättäjiä hallitukseen. Toinen näistä päätösten ostajista pelaa vahvasti verovaroin subventoidulla rahalla, toinen yritysten yksityisellä rahalla. Siinäkin on ero.


      • MPP kirjoitti:

        Olet väärässä. Merisalon ja kummpaneiden antama vaaliraha erosi kahdessa suhteessa siitä, mitä työmarkkinajärjestöt jakavat vaalirahaa. Kehittyvien maakuntien Suomen antama vaalirahoitus pyrittiin pitämään salassa. Työmarkkinajärjestöjen vaalirahoitus on ollut yleisesti tunnettua sekä työntekijä- että työantajatahojen osalta. Lisäksi perinteinen vaaliraha on ollut vähemmän kohdennettua. Työanantajajärjestöt ovat tukeneet yleisesti sellaisia ehdokkaita, joiden arvelevat olevan yritysmyönteisiä ja työntekijäjärjestöt vastaavasti ehdokkaita, jotka ymmärtävät ajaa palkansaajien etua. Merisalon projekti sen sijaan oli hyvin suuniteltu ja kohdennettu. Siinä pyrittiin suoranaisesti ostamaan Suomeen rahalla seuraava hallitus. Tämän vuoksi siinä oli paljon enemmän korruption makua kuin perinteisessä vähemmän kohdentumattomassa yleisessä vaalituessa. Korruption makua lisää se, että rahoittajina oli varsin pieni liikemiesryhmä, joka järjesteli peijaisia ja yhteisiä lauluiltoja Kampissa keskeisten poliitikkojen kanssa kuten Merisalon kertoi. Suhde haluttiin läheiseksi kaikin tavoin ja Merisalo puheidensa mukaan odotti vähintään kiitollisuutta rahan saajilta.

        Ay-liikkeen puoluetukea voi siis paljon paremmin verrata työntekijäjärjestöjen puoliuetukeen. Kehittyvien maakuntien Suomen harjoittama rahoitus oli vallan jotain muuta. Merisalon projektissa oli taustalla jopa suoraa odotuksia suorasta taloudellisesta hyödystä, mikä kävi ilmi viimeistään silloin, kuin Topi Sukari kiivastui Jan Vapaavuorelle ja kertoi, että hänellä on myös kunnon kavereita hallituksessa. Juuri tällaiset odotukset lähentivät tukea korruption suuntaan ja siitähän tuli aluksi jopa tuomioita.

        AY-liikkeen raha ei ole verovaroin subventoitua. Ay-liikkeen raha on jäsenmaksuja. Vain jäsenmaksuja subventoidaan, mutta subventio kohdistuu maksajalle, ei saajalle. Se käyttääkö ay-liikkeeseen kuuluva sitten saamansa subventiohyödyn jonkun puolueen rahalliseen tukemiseen, ei taida olla juurikaan tiedossa. Sen sijaan yritykset, jotka antavat vaalirahaa, voivat olla sellalisia, jotka ovat saaneet julkiselta vallalta taloudellista tukea. Tämä tuki voi olla suoraa yritystukea, verohelpotuksia kuten yritysverotuksen laskemista taikka aliverotusta esim. osingoista.

        Ay-liikkeen puoluetukea ei kaiketi käytetä kovin yksipuolisesti. Sitä jaetaan tasaisesti niille puolueille, jotka ovat huolehtimassa palkansaajien eduista. Samalla periaatteella uskoisin esim. MTKn jakavan tukea puolueille.

        Vaalirahoituksen salaaminen olikin moraalisesti kyseenalaisinta koko keississä. Peiteltyä on kuitenkin ollut työmarkkinajärjestöjenkin antama tuki. Sama on koskenut myös ruotsinkielisiä säätiöitä, jotka ovat kyllä viisaasti sisällyttäneet sääntöihinsä oikeuden jakaa rahaa poliittiseen toimintaan, mutta eivät julkistaneet rahavirtojen suuntaa.

        Kohusta oli se hyöty, että vaalirahoituksen julkistaminen ehdokas ehdokkaalta on tullut myös käytännössä pakolliseksi. Pitäisi kuitenkin päästä siihen, että vaalirahoitusta voi seurata reaaliajassa, jo vaalikampanjan aikana. Näin aktiivinen äänestäjä voisi jo ennen äänestyspäätöstään harkita, onko vaalirahoittajalla hänelle jotain merkitystä. Myös julkistettavan avustuksen alaraja 1500 euroa on turhan korkea.


      • Ostettu päätös
        Pystyyn_kuollut kirjoitti:

        Vaalirahoituksen salaaminen olikin moraalisesti kyseenalaisinta koko keississä. Peiteltyä on kuitenkin ollut työmarkkinajärjestöjenkin antama tuki. Sama on koskenut myös ruotsinkielisiä säätiöitä, jotka ovat kyllä viisaasti sisällyttäneet sääntöihinsä oikeuden jakaa rahaa poliittiseen toimintaan, mutta eivät julkistaneet rahavirtojen suuntaa.

        Kohusta oli se hyöty, että vaalirahoituksen julkistaminen ehdokas ehdokkaalta on tullut myös käytännössä pakolliseksi. Pitäisi kuitenkin päästä siihen, että vaalirahoitusta voi seurata reaaliajassa, jo vaalikampanjan aikana. Näin aktiivinen äänestäjä voisi jo ennen äänestyspäätöstään harkita, onko vaalirahoittajalla hänelle jotain merkitystä. Myös julkistettavan avustuksen alaraja 1500 euroa on turhan korkea.

        Vaaliraha sinällään ei ollut salaista, tai siis ehdokkaat sen ilmoittivat silloisten säädöten mukaan. KMS:n takana olleet tahot olivat kuitenkin suurelta yleisöltä "näkymättömissä" eli rahan alkuperä ei ollut kaikilta osin avoin. Eikä ole ay-rahakaan, sillä edelleenkään kaikkea puolueiden kautta kierrätettävää rahaa ei ilmoiteta. Suoraan ehdokkaalle menevä tuki on ilmoitettava, mutta puolueelle menevää ei.

        Itsessään oikein hyvä esimerkki siitä, kuinka ay-liike on ostanut itselleen sopivan päätöksen


    • Kommenttia

      Puutun tuohon Merisalon antamaan "arvostukseen" eri poliitikoille.

      Hän kehui suoraselkäisiksi niitä, jotka eivät hylänneet häntä sotkun aikana ja sen jälkeen, tähän joukkoon kuuluivat mm Matti Vanhanen ja Ben Zyskowicz. Toinen kehujen aihe oli poliittisen pelin ja selän takana kieroilun taito, tästä kehuja saivat mm. Heinäluoma ja Häkämiehet.

      Näillä kehuilla on siis merkittävä ero

      Vanhanen sai toki pyyhkeitä asioiden väistelystä julkisuudessa. Heinäluoman saamat pyyhkeet kohdistuvat hänen pyrkimykseensä kieltää saamansa tuki, koska se kierrätettiin SDP:n kassan kautta.

      Heinäluoman toiminta on tyypillistä demariuta, poliittinen peli, seläntakana toimiminen ja peittely. Siinä onkin yksi merkittävä syy SDP:n surkeaan tilaan nykysin. Heinäluoman toiminta näkyy läpi, ja saa puolueen näyttämään päämäärättömästi harhailevalta. Urpilainen oli pääsemässä eroon Heinäluoman pelin vaikutuksista, niinpä johtoon juntattiin Rinne joka pelaa Heinäluoman tyylillä ja hänen tuellaan. SDP:n alamäki jatkuu, jatkuu, jatkuu...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      377
      3518
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      192
      1621
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      66
      1307
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      145
      1182
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      853
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      164
      835
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      116
      804
    8. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      799
    9. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      50
      793
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      782
    Aihe