Bändipaidassa ry:lle..

Kontr.

Voi tätä ajan iltaa. Katselin Helsingin rauhanyhdistyksellä, kuinka nuoret olivat tulleet sankoin joukoin sanan kuuloon. Ajattelin, että ompa hieno asia. Eihän tämä sinänsä tavatonta ole, uskovaisten seuroissa on aina ollut paljon nuoria.
Itse maailman reissun tehneenä tein kuitenkin ikäviä havaintoja. Huomasin, että nuoret ovat tulleet "rohkeammiksi". Uskalsivat siis pitää päällä bändipaitoja. Eihän kaikki uskovaiset tunne bändejä, varsinkaan ns. undergound-bändejä.
Huomasin, että yhdellä nuorella oli erään grungebändin paita. Yhdellä oli skeittilaudassa ns. folkmetallia soittavan bändin tarra. Nuoret olivat muutenkin innokkaasti näyttäneet tuunailevan lautoja. Yhdessä laudassa oli kahden eri rap-artistin tarrat. Näimpä yhdellä keski-ikäisellä miehelläkin rock-bändipaidan mutta hän ei taatusti tiennyt kantavansa päällään bändipaitaa... Kirpparilta lienee ostanut sen. Nämä nuoret takuulla tietävät, mitä päälleen pukevat, mitä tarroja skeittilautoihinsa ja scootteihinsa liimailevat... Uskovat, ettei kukaan ns. kalkkis niitä kuitenkaan tajua. Viestittävät ehkä muille teineille, että ollaan ns. vapaampia..

Meinasin lähestyä näitä nuoria, mutta toisaalta, eipä se ole minun tehtävä. Ja tuskin nuoret siitä hirveänä ilahtuvatkaan. Miten tällaisessa tilanteessa olisi ollut järkevintä toimia. Ennenkin nuoret saattoivat kuunnella sopimatonta musiikkia, mutta eivät sentään tuoneet sitä näin näkyvästi esiin.

8

155

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ateisti81

      No mitä ihmeellistä on siinä, että pitää jotain bändi paitaa? Ja että oikeen limaillut tarroja skeittilautoihin. Ja eikös rohkeus ole hyvä asia? Vai pitäisikö pelätä kaikkia?

      Tämä kaikki on aivan normaalia nuorten ihmisen käytöstä. Eikö tämä ole parempi asia, kun että joisivat alkoholia tai käyttäisi huumeita?!!

      Olitko ihan tosissasi? Voi herran tähden sun kirjoitustas. Joko kirjoitus on joku trolli muuten sinä olet henkisesti sairas ihminen.

      • henkinen pöö

        kuulehan tuo kirjotus on hyvä ja asiallinen mitä ei näillä paltoilla enää näe ja eikä myös sulla täällä on sairaita varmaan kaikki siekin


    • icaros334

      Ei ole sopivaa tulla herranhuoneeseen epäjumalaa kuvaava paita päällä. Muutenkin nykymeno kauhistuttaa. Kirosanojakin viljellään. Persetti ja paskatti kuuluu yhä useamman nuoren sanavarastoon. Mihin tämä maailma on oikein menossa?

      • Ateisti81

        Mistä päättelet että ne paidat kuvaili epäjumalaa? Niin no en itse tiedä minkälaisia nuku nouriso on. Mutta kyllä sitä minunkin nuoruudessa jo kiroiltiin. itseasiassa minäkin kiroilin silloin enemmän kun nykyään.


      • Kontr
        Ateisti81 kirjoitti:

        Mistä päättelet että ne paidat kuvaili epäjumalaa? Niin no en itse tiedä minkälaisia nuku nouriso on. Mutta kyllä sitä minunkin nuoruudessa jo kiroiltiin. itseasiassa minäkin kiroilin silloin enemmän kun nykyään.

        Sopiiko uskovaiselle nuorelle tämän bändin paita? http://ghost-official.com/

        Jos olet sitä mieltä, että tämä bändi ei edusta mitään epäjumalan palvontaa, niin mitä sitten. Nuorukaisen paidassa oli tuo G-logo jossa tuo risti väärinpäin. Vaikka kaikki eivät ehkä tajunneet, että tuo on risti ja se on vieläpä väärinpäin, niin luulen, että aika moni tajusi... Tai sitten ehkä eivät kiinnittäneet huomiota.
        Sen verran itekkin oon perillä tästä underground-musiikista, että tajuan kyllä aika hyvin, mitkä ovat bändien logoja, mitkä vaatemerkkien logoja jne.
        Olen nähnyt ry:llä mm. Himin Heartagrammin, Nirvanan "naaman" ilman tekstiä, Rolling Stonesin "huulet", Robinin "R:n" ja Rammsteinin "R " logon.
        Uskon, että monet heistäkin, jotka eivät näistä bändeistä tai artisteista tajua tuon taivaallista, tietää niiden olevan bänditunnuksia...


    • Hyvä Kirjoitus

      Kirjoitathan Toistekin.

    • voi raukkoja

      Kunhan ne nuoret ensin tulevat uskolle kuuliaisiksi, niin ne paidatkin jää vähemmälle.

      Tavan mukaan joukossa hengailu ei paljoa Jumalan edessä auta.

    • veli etupenkki

      Hei mäki oon parempi ihminen ku mulla ei oo pändipaitoja,skeittaan kyllä ja kuuntelen musiikkia. Mitäköhän musta ajatellaan?!? siis KYLLÄ..lestaadiolaisuus on vika päässä. kuunnelkaa nyt itekki mitä ää höpöttää

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      156
      2722
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1806
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1550
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe