Missä Heinolan säästöt ja sopeutus?

rahaariittää

http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2014/08/26/lahdella-on-liian-raskas-koneisto-ja-tuhti-palvelurakenne?ref=ece_frontpage-section-teaser-groupSection-teaserInlineSmallPicture

Kummaa, että Heinolassa keskitytään enemmänkin rekrytoimaan uusia johtajia jo ennestään paisuneeseen organisaatioon.
Mielenkiintoista nähdä, mitä sotemuutokset saavat aikaan sosiaali- ja terveyspuolen hallinnossa vai pidetäänkö koko hallinto töissä ihan vain työllistämisen ilosta.

Heinola on vielä suurissa ongelmissa, kun kaikki investoinnit tulevat vasten kasvoja. Ylijäämää on kerätty tekemättömillä investoinneilla ja nyt on edessä sen kaltainen suma, ettei kovin hyvältä näytä.
Väkikin vähenee ja verotulot siinä samalla.

Vastuulliset päättäjät olisivat jo ryhtyneet toimeen säästöjen saamiseksi, mutta ei Heinolassa. Meillä kehutaan kivoilla tapahtumilla ja kivalla teatterilla, mutta ei ryhdytä toimeen talouden tasapainoisena pitämiseksi!

9

107

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sepustusta

      Hei, ei nämä vakiosepustukset jaksa oikein ottaa tulta. Jo kello 14 väsätty eikä kukaan tarttunut, en minäkään.

      "Käsialasta" näkee mistä tulee ja ei anna aihetta edes "Suoli24":ssa. Näsemiin.

    • tossukka22

      Iso osa palstan viisaista on myös valtuuston viisaita. Sen näkee kommenteista :)
      Ei löydy perusteluja sille, miksi kaupunki kuihtuu vaikka meillä on kaikki niin ihanaa. Kun keskitytään kehumaan omia tekemisiä, ei aikaa jää oikeille asioille. Puuttuvan osaamisen saa peitettyä kieltämällä kaiken.. Hyvin menee vaikkei menekään.

    • Sakot lisääntyvät

      Heinolan kaupungilla on oman sähkölaitoksen myynnistä kertyneitä varoja. Velkaa on kuitenkin jo otettu energiarahastoa vastava summa, vaikka investoinnit ja koulut on jätetty korjaamatta. Asukkaat maksavat nyt monikansallisille kiskureille erittin kallista energialaskua. Joka toinen katuvalo palaa silloin tällöin, kun kaupunki säästää sähkössä.

      Energiarahaston euroja on sijoitttu huonosti ja kaupunki on menettänyt ko. sijoitusyhtiölle paitsi korot myös sijoitetun pääoman.

      Sen sijaan kaupunki ei ole sijoittanut työllistämiseen. Heinolassa on 17 %:n työttömyysaste ja pitkään kestänyt suurtyöttömyys. Sakkoja on maksettu Kelalle mieluummin kuin aktivoitu työttömiä, vaikka rahaa aktivointitoimenpiteisiin olisi ollut. Suomessa on yli 60 kunnassa menossa kuntakokeilu, jossa työttömät on otettu mukaan aktivointiin. Kokeilussa huolehditaan työttömien työkyvystä muu muassa pitämällä tyttömät mukana sosiaali- ja terveyspalveluissa tehostetusti.
      Onko Heinola suurtyöttömyyskuntana mukana kuntakokeilussa?

      Maaliskuun kehysriihessä tehtiin päätöksiä kuntien lisääntyvästä vastuusta työttömien kuntalaistensa työllistämiseksi. Sanktiot nousevat, joten jotain tarttis tehdä myös Heinolassa. Kehysriihessä kaavailtiin, että vuoden 2015 alusta kuntouttavaa toimintaa heti 300 päivän jälkeen eikä vasta 500 päivän kuten nykyään.

      Aiemmin kunnille siirtyi 50 % yli 500 päivää saaneiden henkilöiden työmarkkinatuesta, jos henkilö ei osallistunut työllistämistä tukeviin toimenpiteisiin. Suunnitelman mukaan kuntien vastuu laajenee ja kunta joutunee maksamaan sakot jo 300 työmarkkinatukipäivän jälkeen. Lisäksi kuntien vastuu työttömien aktivoimiseksi kasvaa 50 prosentista 70 prosenttiin.
      Kela perii sanktioita niiltä kunnilta, jotka eivät huolehdi pitkäaikaistyöttömien aktivointi- ja työllistämistoimista tulevaisuudessa yhä nopeammin ja yhä enemmän.

      Onko Heinolassa valmistauduttu
      - entistä suurempiin sanktioihin
      - pitkäaikaistyöttömien aktivointi- ja työllistämistoimenpiteisiin

      Suomeen tultaneen perustamaan työvoiman palvelukeskuksen verkosto, jossa kunnat, työ- ja elinkeinotoimistot sekä Kela tulevat toimimaan yhdessä, joten työttömien aktivointiin on mahdollista saada valtakunnallista asiantuntemusta. Onko Heinolassa valmiuksia ja osaamista?

      • järkeä peleihin

        Muuten hyvä, mutta voisitko lakata puhumasta 'työttömien aktivoinnista'. Työttömiä ei tarvitse 'aktivoida'. Tarvitaan työpaikkoja. Julkisen puolen luomia hätätyöpaikkoja kutsutaan elvytykseksi. Heinolassakin olisi paljon tehtävää, jossa nyt ilman palkkatyöpaikkaa olevien asukkaiden taidoille olisi käyttöä. Parempi niin kuin antaa suuren osan kansalaisista kurjistua köyhyyteensä, mikä myös entisestään kutistaa tuotteiden ja palvelujen kysyntää. Julkisen puolen yksityistäminen on lopetettava. Yritysten myyminen kiskuriglobalisteille on loputtava. Pieniä paikallisia yrityksiä on tuettava, ja vähintään sallittava niiden olemassaolo. Työttömienkin pitää sallia rekisteröidä toiminimi ilman työttömyystuen menetystä: vasta, kun yritys tuottaa tarpeeksi tuloa, uusi yrittäjä varmasti mielellään jättää työttömyysturvan taakseen. Tämä vie kuitenkin aikaa. Mikä yritys on kykenevä tuottamaan hurjia voittoja heti toiminimen rekisteröinnistä alkaen?!


    • Heinolan tulevaisuus

      OK. Työttömien aktivoinnin sijaan työttömille pitää järjestää työpaikkoja. Virkamiehiä pitää aktivoida työttömien työllistämiseen. Heinola voisi näyttää esimerkkiä ja maksaa esimerkiksi kaupungin varoista starttirahan päätytyttyä toisen vuoden starttirahan. Näin uusi yritys voisi suunnittella kahden vuoden toimintaansa starttirahan turvin. Pienyrittäjät (toiminimet) maksavat jopa enemmän veroa kuin progressiivisesti verotetut palkansaajat. Kyllä kaupunki siten omansa saisi veroina ja kun ei tarvitsisi maksaa sakkoja siitä, kun pitkäaikaistyöttömiä ei ole työllistetty.

      Kun kaupungin maksamasta ylimääräisestä vuoden starttirahasta mainostettaisiin valtakunnallisesti, tehtäisiin projekti, jossa haastateltaisiin uusia yrittäjiä, niin Heinolaan saataisiin varmasti lisää työpaikkoja ja yrittäjiä. Ainakin kannattaa kokeilla.

      Suurtyöttömyyden Heinolassa kalliiksi tulee, jollei mitään tehdä. Parempi työllistää ja kehittää Heinolaan kun maksaa Kelalle sakkoja, vai mitä?

      • Työtön

        Höpö höpö puheita työllistämisestä. Kaupungin tehtävä ei ole tehdä tuottamattomia työpaikkoja.
        Energiarahoja ei saa hölvätä suojatöihin. Valtio syytää kaikenlaisiin työllisyysprojekteihin meidän veronmaksajien rahoja - turhaan.
        Oikeita töitä kiitos!


    • Poliittistapeliä.

      Itsekin ensin olin sitä mieltä että ylimääräisiä johtajia ei tarvita.
      Pitkään mietin miksi tarvitaan uusia johtajia.
      Nyt muutin mieleni kuin ymmärsin syyn.
      Heinolassa on pitkään ollut ongelmana ohijohtaminen.
      Osa työntekijöistä ohijohtaa ja eikä noudata päätöksiä tai hankintalakia.
      Nyt johtajat on sitä varten että estävät ohijohtamista ja estävät vääriä päätöksiä.
      Näin viedään työntekijältä valta. Perustetaan pomon virka hoitamaan ja tekemään päätöksiä.

      Nyt tärkeintä olisi valita pomot Heinolan ulkopuolelta. Todennäköisesti joku sisäpiiriläinen pääsee valtaan ja työhyvinvointi ei parane.

    • Heinolan kohtalo

      Heinolassa työllistäminen koetaan höpö-höpöksi, mikä näkyy hurjana työttömyyslukuna. Työttömyysprosentti on peräti 17, kun valtakunnallisesti se on noin 10 prosenttia. Ehkä muut kunnat eivät koe työllistämistä ja elinkeinojen tukemista höpö-höpöksi. Kun työtä ei ole, väki vähenee. Heinolalaiset muuttavat työn perässä työllistäviin kaupunkeihin. Alkuvuodesta Heinolasta muutti pois noin 200 asukasta. Työikäinen väestö muuttaa, lapsiperheet muuttavat. Heinolaan jää vanhentunut väestö palvetaloihin ja kotihoidon varaan. Mihin sitten tarvitaan 1360 viranhaltijaa ja työntekijää..

      Mitä mieltä olet, Työtön, kaupungin tehtävästä. Mikä se tehtävä mielestäsi on.
      Maan hallitus siirtää työllistämisvastuuta entistä enemmän kunnille. Myös Heinola joutuu maksamaan sakkoja, ellei se työllistä pitkäaikaistyöttömiä tai aktivoi työttömiä koulutukseen.
      Heinolassa on maksettuja sakkoja ennenkin ja nyt sakkoja joudutaan maksamaan entistä nopeammassa tahdissa ja enemmän, ellei työttömiä aktivoida... Kela perii sakot. Kannattaa tukea elinkeinotoimintaa. On monia eri keinoja yritystoiminnan tukemiseksi. Ellei Heinolassa osata, niin kannattaa oppia niistä kaupungeista, jotka saavat uusia yrityksiä ja joissa suurtyöttömyyttä ei ole.

      • Sivusta seurannut

        Kelan sakot on kokonaisuudessaan halvempi ratkaisu kuin erilaiset keinotekoiset työllistämistoimet. Projektipäälliköt työllistävät itseään kovalla palkalla.
        Halvemmaksi tulee maksaa tuet suoraan työttömien tileille.
        Mutta henkisesti ja inhimillisesti asia varmasti toisin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      56
      5431
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3487
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1612
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      198
      1544
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1033
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      799
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe