Lämminvesivaraaja ei tyhjene

Järki ei riitä

Olen koittanut tyhjentää varaajaa lomani ajaksi. Varaajassa on kuvan mukainen syöttösekoitusventtiili http://aijaa.com/ET0SXH

Suljin vedet asunnosta ja avasin hanan kylppäristä. Sitten avasin tyhjennysventtiilin (kuvassa auki) syöttösekoitusventtiilistä, mutta varaajasta ei tule kuin litran verran haaleaa vettä. Missä voisi olla vika?

En ole vielä koittanut puhaltaa ilmaa hanan kautta, mutta jotenkin epäilen olisiko vika siinä. Mulla on kaksi näitä varaajia samalla venttiilillä ja toinen toimii ok.

11

2214

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Epäselvä kysymys

      Jospa tyhjensit sen varaajassa olevan kierukan. Oletko varma että ne kaksi varajaa on sittenkin samanlaisia?

      • Järki ei riitä

        Tarkennetaan. Varaajat ovat eri vuosilta, tämä joka ei tyhjene on kymmenen vuotta nuorempi. Molemmissa on samainen syöttösekoitusventtiili, tosin toinen on luonnollisesti vanhempi, mutta käytännössä vastaava.

        Tässä vanhemmassa varaajassa riittää kun avaa syöttösekoitusventtiilistä joko tyhjennyshanan, varoventtiilin tai yksinkertasesti lavuaarilta pesuhanan ja vesi virtaa ulos, varaajasta kuuluu pulputus.

        Oraksen ohjeen mukaan pitäisi riittää, että katkaisee vedet asunnosta, ottaa varaajasta töpselin pois seinästä ja avaa tyhjennyshanan. Näin toimiessani saan tästä uudemmasta varaajasta karkeesti litran verran vettä pihalle, sekin siis tullee putkista tms.

        http://www.oras.com/ProductDocuments/Syottosekoitusventtiili.pdf


    • näkemättä mahdoton

      Onko kytkennät tehty siten, että tyhjennys on kytketty siihen putkeen, jossa on nousuputki säiliön yläosaan ja siksi ei laske säiliötä tyhjäksi.

      • Järki ei riitä

        Hyvä vinkki mutta tsekkasin ja kytkennät ovat molemmissa varaajissa samanlaiset. Kuvassa näkyvä oikeanpuoleinen ylöspäin lähtevä putki on kytketty punaisella merkittyyn liittimeen varaajassa ja kuumiaa vettä käytettäessä. Vasen on kylmä.


    • turhaa on...

      Ei varaajaa tyhjennetä loman ajaksi. Siellä annetaan olla veden ihan normaalisti ja varaajan annetaan olla päällä normaalisti. Säästö on minimaalinen kun otat huomioon, että lasket 300L puhdasta vettä viemäriin ja loman jälkeen täytät varaajaan taas 300L puhdasta vettä. Voihan siinä tietty jokusen kymmentä senttiä säästää. Joka tapauksessa varaajan lämmönhukka on minimaalinen, joten ei varaaja käyttämättömänä sähköä kuluta juurikaan. Turhaa työtä.

    • joko arvoitus ratkes

      Kyseistä varaajaa tuntematta, pääseekö sinne säiliöön korvausilmaa mitään kautta, pois juoksutettavan veden tilalle? Muutenhan se ei tyhjene, laskeeko avaamasi hana ilmaa läpi vastavirtasuuntaan?

    • Järki ei riitä

      Avasin hanan suihkusta ja lavuaarista joihin varaaja kehittää lämmintä vettä. Molemmat ovat Oraksen hanoja, mutta sitä en tiedä liikkuuko ilma sisäänpäin. Tämä kyllä selittäisi ongelman. Sen verta lisätietoja, että kun laskin sen litran pihalle ja laitoin töpselin takasin, alkoi varaajasta kuulumaan porina ja se ruiski pikkasen kerrallaan vettä pihalle tyhjennyshanasta. Viittaisiko tämä juuri ilman puutteeseen?

      Toiselle kommentoijalle tiedoksi että varaaja on alle satalitranen, mutta syy tyhjennykseen on se että se sijaitsee kuivassa kaivottomassa tilassa.

      • Varoventtiili?

        "Toiselle kommentoijalle tiedoksi että varaaja on alle satalitranen, mutta syy tyhjennykseen on se että se sijaitsee kuivassa kaivottomassa tilassa."

        Mihin sinulla kuivassa lattiakaivottomassa tilassa on johdettu laskemaan varaajan varoventtiilin putki?


      • Järki ei riitä
        Varoventtiili? kirjoitti:

        "Toiselle kommentoijalle tiedoksi että varaaja on alle satalitranen, mutta syy tyhjennykseen on se että se sijaitsee kuivassa kaivottomassa tilassa."

        Mihin sinulla kuivassa lattiakaivottomassa tilassa on johdettu laskemaan varaajan varoventtiilin putki?

        Seinän läpi pesuhuoneeseen.


    • Leifur

      Vesiputkiston tyhjentäminen talveksi. Riittääkö kompressori. Jos kyllä, millainen? Aikaisemmin tyhjensin kaikkia hanoja avaamalla, pienen mutkan takia kaikki vesi ei valunut pois. Viimetalvena jäätyi sekoitin ja hajosi.
      Mikä neuvoksi?

      • ihan mikä vaan...

        Ihan minkälainen kompressori vaan. Ei sillä ole mitään väliä minkälainen se on.

        Hanoista kannattaa irrottaa säätöosat. Niihin jää vettä kuitenkin aina jokunen tippa, jotka jäätyessään riittävät rikkomaan hanan.

        Itse olen mökillä asentanut kaikki putket hieman laskeviksi jakotukille päin ja liittänyt putket jakotukkiin pikaliitinpesillä. Kun irrottaa kaikki putket jakotukilta niin ne valuvat itsekseen tyhjiksi. Mittari toki irti ja lämpimään ja hanojen säätöosille sama homma. Ja keväällä käyttöönotto lastenleikkiä, sen kun tökkää putket paikoilleen ja ruuvaa mittarin ja säätöosat kiinni.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2844
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      530
      2692
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1865
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1837
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1748
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1679
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1312
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      89
      1135
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      60
      1129
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1102
    Aihe