Kylyphuoneen alalaattojen kosteus

pikkis81

Meillä tehtiin v. 2005 rakennetun rivitalon kylpyhuoneeseen kosteusmittaus. Tulokset muuten ok (Gann-mittari 60-70), mutta molempien suihkuhanojen alla parissa laatassa kohonnutta kosteutta (95-120) sekä toisen suihkun kohdalla alalaatoissa selvästi kosteaa (120). Ko. suihkun kohdalla lattianrajan silikonissa oli parissa kohdassa silikonit auki n. 2cm matkalta.

Vesi siis tod.näk. laatan ja vesieristeen välissä. Mutta voiko laattojen kosteuslukemia saada normaaleiksi esim. poistamalla lattianrajan silikonit ja laittamalla lämpöpuhaltimet tilaan pariksi viikoksi?

Laatat eivät ole tummuneet ja ovat ihan hyvin kiinni.

31

3603

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jos laatoitetussa märkätilassa käytetään suihkua, on täysin normaalia että alimmaisten laattojen takana on kosteutta. Laattasaumat evät pidä vettä ja niitten läpi pääsee kosteutta laattojen taakse.
      Seinälaatoituksen kiinnityslaasti on useimmiten levitetty kampalastalla pystysuunnassa. Näin vedellä on laatoituksen takana kulkureitti pystysuunnassa.
      Laatoituksen kulmiin tulee tehdä elastinen sauma, joka tehdään useimmiten silikonilla. Tämä sauma ei ole tehty veden kulkua estämään. Se on ns. liikunta sauma, joka estää laatoitukseen tulevat jännitteet rakenteiden liikkuessa. Useimmiten tämä sauma myös estää veden virtauksen laattojen takana ja siksi alimmaisten laattojen taakse jää vettä. Jos vesieristeet ovat kunnossa, ei kosteudesta ole haittaa.
      Laatoituksen takana olevan kosteuden kuivaaminen on hidasta, koska kuivuminen tapahtuu vain laattasaumojen kautta diffuusiolla (haihtumalla), mikäli tilan ilman suhteellinen kosteus on alempi kuin laatoituksen takana oleva.
      Suihkua ei saa käyttää kuivauksen aikana, koska vesi siirtyy laattasauman läpi kapillaarisesti ja tämä on paljon nopeampi kosteuden siirtymistapa kuin diffuusio.
      Seinien alalaattojen korkeammat kosteuslukemat suihkunurkassa ovat täysin normaaleja, joten miksi pitäisi kuvata?

      • KKartoittaja

        Harvinaisen asiallinen vastaus! Juuri näin


    • Paikallisvalvoja

      Aloittajan kysymukseen vastaus: Kyllä ne laattojen kosteuslukemat voi saada normaaleiksi, mutta aikaa ottaa. Eikä siitä mitään tavoitetta kannata ottaa, jos mitään muita muutoksia ei ole todettavissa.

      Mutta auenneet silikonisaumat tulee ilman muuta korjata, sanokoon kuka mitä hyvänsä niiden merkityksestä veden liikumisen estämisestä tai mistään muustakaan. Päivän selvää on, ettöä auenneesta silikonisaumasta menee enemmän vettä, kuin ehyestä saumasta.

      Ja jos suihkusekoittajan alla on kohonneet arvot muutaman laatan kohdalla, on syytä epäillä laatoissa olevan läpiviennin tiiviyttä. Onko esim leikatun laatan reunat tiivistetty siellä peitekupin alla, vai pääseekö seinälle roiskuva vesi sieltä laatoituksen taakse? Suht helppo selvittää poistamalla peitekuppi.

      Ei sitä laatoitusta välttämättä kummemmin kuivata tarvitse. Auenneet tai puutteellisesti tiivistetyt saumat tulee kuitenkin ensi tilasa korjata. Silikonisauman avaamisen jälkeen tulee tietenkin varmistua, ettei vapaata vettä ole saumoissa estämässä uuden silikonin kiinnittymistä. Joten ehkäpä päivän tai parin tuulettaminen on kuitenkin aiheellista.

      • Kokemusta on

        Minä tuulettaisin kolme päivää.


    • pikkis81

      Kiitokset asiallisista vastauksista!

      Tiedän kyllä tuon alalaattojen kosteuden olevan normaalia, enkä olisi siitä liiemmin huolestunut, mutta mittaaja alkoi puhumaan laattojen kuivaamisesta ja mittaustulosten raportoinnista isännöitsijälle ja mahdollisesta porausmittauksesta.

      Olemme laittamassa asuntoa myyntiin ja hän sitten totesi, että parempi suoraan kertoa ostajille kosteuslukemista, mutta jäin itse nyt vähän epävarmaan fiilikseen siitä vaatiiko kylpyhuoneen tilanne nyt laattojen kuivausta vai ei. Ja kuinka kertoa ostajalle kosteuslukemista niin, että ymmärtää niiden olevan normaaleja? Kun tuntuu, että vähänkin kohonneesta pintamittaustuloksesta vedetään johtopäätös, että on kyse kosteusvauriosta...

      Hanakulmien tiivistyksessä oli käytetty jotain kovamassaa (mittaajan termi), joka ei kuulemma ole yhtä hyvä vaihtoehto kuin silikoni. Massa olikin jostain kohtaa hieman rakoillut.

      • Nukun yöni hyvin

        Kosteusmittaus ei kerro mitään homevauriosta ja siihen se saattaa tökätä muutaman kuukauden jälkeen aikaisemmin homeille altistuneiden oireillessa ostamassaan uudessa asunnossa jos siellä "jotain piilevää häikkää on". Ihminen on vaan paras mittari siinä homekoiraan jälkeen sano allun ronskimpi vel.


      • Kkartoittaja

        Laattojen kuivaaminen on kyllä melko turhaa työtä, varsinkin jos lukemat oli maksimissaan 120.
        Isännöitsijälle tai hallitukselle (sekä ostajalle) kannattaa toimittaa kaikki raportit jotka liittyy asuntoon.

        Porareikämittauksella tarkastetaan onko kosteus päässyt vedeneristeen läpi.

        Eikö raportissa ole mainintaa että suihkunurkassa todettu kosteus on suht normaalia?


    • pikkis81

      Ei raportissa ollut mitään mainintaa, että suihkunurkan kosteus on normaalia. Mielestäni mittaaja yllättyi kovasti, kun lukemat pomppasivat alalaattojen kohdalla. Mietin oliko ammattilainen asialla, eikä siitä syystä tekisi edes mieli näyttää ko. raporttia ostajaehdokkaille. Kannattaisiko teettää mittaus jollain toisella taholla?

      Entä kuinka kauan tuollainen laattojen kuivaus voisi viedä? Viikkoja?

      • Paikallisvalvoja

        Unohda nyt se laattojen kuivaaminen. Ei sillä ole mitään merkitystä, jos vedeneristeet on oikein tehty. Kuinkako kauan laattojen kuivaaminen voi kestää? Varmaan vuoden kuluttua alkavat arvot olla lähes normaalit, edellyttäen että pesuhuoneessa ei käytetä vettä lainkaan. Puolen vuoden kuluttua ovat varmaan jo selvästi alhaisemmat.


      • Kkartoittaja

        Samaa mieltä, unohda kuivaaminen. Jos yllättyi, kaveri on varmaan tullut melko suoraan koulunpenkiltä :)

        Jos haluat, soita toiselle firmalle ja kysy mitä mieltä ne on? Lähetä tarvittaessa raportti niille.


    • vertti-eetuli

      Ketjun aloittajalle. Varmista kämpän kunto ennenkuin sen myyt se on viisasta näinä aikoina kun ostajat ovat tietoisia tosiasioista enempi kuin koskaan. Ostaja (kaveri ) tilasi homekoiran ja lämpökameran ennen asuntokauppoja myyjän suostumuksella ja nyt asuu terveellisesti puhtaassa asunnossa. Eikä maksanut paljoa. Onnea sulle asuntokauppoihisi, sitäkin tarvitaan mutta se ei vielä ole se varmin tie jos luottaa vain onneensa. Tee mitä teet mutta tee se omalla vastuullasi.

    • Hei pikkis81!

      Saamasi vastaukset ovat täysin oikeassa. Olin hyvin iloinen niitä lukiessani :) Jokaisessa kylppärissä missä suihkua käytetään on kosteutta laattojen takana. Saumat eivät ole vedenpitäviä ja sitä varten vedeneristys on keksitty.

      Pulma on kuitenkin nyt se, että sinulla on raportti josta saattaa saada väärän kuvan. Suosittelisin suihkulakkoa ja uutta mittausta. Vaikka laattojen taustat eivät olisi kuivanneet täysin, näkee että kosteus on vähentynyt. Käytä siihen eri yritystä, tai kunnan terveystarkastajaa (esim. meidän kunnassamme ilmainen). Jos lukemat näyttävät edelleen toisenkin tahon mielestä korkeilta, asiaa on syytä tutkia. Myyjän vastuu on omakotitalojen kohdalla se 5 vuotta ja osakekaupoissa 2 vuotta.

      Vaikka itse olen sitä mieltä, että kyseessä on aivan normaali kosteus, niin kosteusvaurion riski on aina olemassa ja se kannattaa muistaa, varsinkin kun asuntoa ollaan myymässä eteenpäin.

      • Salaliittoteoria #2

        Jos kosteutta on tai ollut vääräs paikas ja jää haukottelemaan on homevaurio mahikset olemassa. Ei selviä millään pintakosteusmittarilla ne homevauriot. Ei täällä vääriä vastauksia edes tarjota eikä leikitä vakavien asioiden kanssa vaikka mitään valvontaa ei ole. On opittu nääs valvomaan itse. Myyjän vastuu onneksi on jotain kättä pitempää ostajalla joka on joskus altistunut homeille ja etsii puhdasta asuntoa. Mikä on normaali kosteus? ja mikä on normaali kosteusvaurio? Normaalia homevauriota ei ole olemassakaan rakenteissa, mutta jossain eglantilaisis homeleipätesteis kotikonstein vois ehkä. Ne selviävät jossain vaiheessa nekin jos on homevaurio ei ne itsestään poistu eikä kosteusmittauksilla. Kunhan aikaa kuluu, niin piilevät alkaa itsestänsä ilmoittelemaan josain vaiheessa. Miss sanoikin hyvin "kosteusvaurion riski on aina olemassa ja se kannattaa muistaa, varsinkin kun asuntoa ollaan myymässä eteenpäin." Hyvin sanottu ja asiantuntevasti miss.007 peukut siitä. Tee mitä teet pikkis81, niin kaikki on omissa käsissäsi ja sinun vastuu useamman vuoden. 2 tai 5. Se on pitkä aika jos joku homesairas sattuu kaupat tekemään, odotella miten siinä käykään. Tuo on nyt vaan tätä päivää ja tulevaisuutta yhä enempi asuntokaupoissa. Ostajan "markkinat" lähestyy sittenkin.


      • Allu heräsi just

        Laattasaumat voidaan käsitellä siloksaaniliuoksella, jonka jälkeen vesi ei enää tunkeudu saumojen kautta laattojen alle. Käsittley ei muuta saumojen ulkonäköä eikä muodosta saumaan mitään hengittävyyttä estävää kalvoa, joten laattoejn alusta pääsee kuivumaan.

        Jos kosteusmittauksessa on saatu kohonneita lukiemia suihkun seinästä, on syytä ottaa mikrobinäyte seinän sisältä. Se käy käden käänteessä "ääntä päästämättä ja silmiä räpäyttämättä" kuten joku "viisas" joskus täällä totesi. Näytettä ei siis tietenkään oteta seinän laatoitetulta puolelta vaan takapuolelta ja sieltäkin rakenteita rikkomatta ja avaamatta.


      • vertti-eetu
        Allu heräsi just kirjoitti:

        Laattasaumat voidaan käsitellä siloksaaniliuoksella, jonka jälkeen vesi ei enää tunkeudu saumojen kautta laattojen alle. Käsittley ei muuta saumojen ulkonäköä eikä muodosta saumaan mitään hengittävyyttä estävää kalvoa, joten laattoejn alusta pääsee kuivumaan.

        Jos kosteusmittauksessa on saatu kohonneita lukiemia suihkun seinästä, on syytä ottaa mikrobinäyte seinän sisältä. Se käy käden käänteessä "ääntä päästämättä ja silmiä räpäyttämättä" kuten joku "viisas" joskus täällä totesi. Näytettä ei siis tietenkään oteta seinän laatoitetulta puolelta vaan takapuolelta ja sieltäkin rakenteita rikkomatta ja avaamatta.

        OSA 1.
        Kaveri sanoikin eilen, että heräähän kunnolla Allu ja jotain kamalaa kun miss.007 on poistanut ne hänen sanomisensa ja kaiken lisäksi mun totuudet myös. No ei siinä mitään minäpä kerron taasen niistä omista kokemuksistani kosteus- ja homeongelmien kautta.
        Järvisenkadulla kävi meillä Raksystemsin "huippuosaaja" ottamassa niitä virheellisiä sisäilmanäytteitään (2) Anderseen ja pari lasilevyä lojui makkarissa yöpöydillä pari vikkoa eikä ne olleet edes validoituja... ja samalla "kosteuskartoitti" ja tutki koko kämpän.
        Vuokrakämppä onneksi. Joku Avara Ovenia tai jotain sinnepäin.

        Tässä aloitajan aiheeseen liittyen ja vastaus Allun takapuolelta jälkiä jättömiin näytteiden ottoihin kylppärissä.

        Lainaus alkaa:

        3. Havainnot

        Makuuhuoneessa ovelta katsottuna ikkunan oikealla puolella ulkoseinän nojatessa käsi jäi valkoiseksi. Huoneessa on tehty remonttia (Polygon raportti: työnumero 05112******) joten oletettavasti valkoinen ainnes on remontin aikaista rakennuspölyä. Herkimmät ihmiset voivat saada rakennuspölystä oireita, varsinkin jos rakennuspöly on osin katon vauriokohdalta jyrsittyä, mahdollisesti mikrobeja tai kuolleiden mikrobien osia sisältävää pölyä.

        (Kirjoittajan huomautus näytteistä Polygon ottamista katosta ontelolaatalta löytyi CHAETOMIUM).

        Kylpyhuonetta ei ollut käytetty yli vuorokauteen. Kylpyhuoneessa on suihkuroiskealueella kulmassa laattasauma tummunut (kuva 3.). Laattasaumoissa suihkuroiskealueella on paikoin mustia pilkkuja. Sosiaali- ja Terveysministeriön Asumisterveysohjeessa suihkun roiskevesialueen saumojen tummumista ei katsota asumisterveyteen vaikuttavana haittana ja ratkaisuksi esitetään pintojen pesua sekä käytön jälkeisen kuivumisen tehostamista. Havaittu yhden sauman voimakas tummuminen ei kuitenkaan normaalia. Syynä voi olla viereisen laatan huonosti tehty kiinnitys, esimerkiksi laastiin laatan taustalle on voinut jäädä paljon ilmatilaa, jonne kertyy vettä laattasaumojen kautta.

        Pintakosteustunnistimella seinissä suihkuroiskealueella havaittiin kosteutta. Havaittu kosteus voi olla vedeneristeen paremmalla puolella laattojen taustalla, minne kosteus pääsee laattasaumojen kautta. Märkätiloissa havaitaan yleisesti kosteutta suihkun roiskeveden alueella pintakosteudentunnistimella tarkastettaessa. Oleellista on, että vedeneristys on ehjä, jolloin kosteus ei pääse leviämään ympäröiviin rakenteisiin. Seinärakenteen kosteustilantteesta ei voi varmistua pintaa rikkomattomin keinoin. Esimerkiksi poranreikämittauksella seinärakenteeseen saunan puolelta voidaan saada varmuus kosteustilanteessa.

        Paine-ero ulkoilman ja asunnon välillä mitattiin hetkellisesti. Asunto on lievästi alipaineinen (2...3 Pa) ulkoilaan nähden. Paine-ero on tavanomainen.

        4.YHTEENVETO

        Mikrobinäytteiden tulokset ovat tavanomaisia, eivätkä viittaa mikrobilhteeseen. Yksittäisten näytteiden perusteella ei kuitenkaan voi varmuudella sanoa ettei mikrobi ongelmaa ole.

        Lainaus loppu.

        Minäpä poika tein sellaisen "vedon", että en jäänyt katselemaan hankalien isännöitsijöiden jahkailua enkä epäluotettavaien sisäilmamittausten tuloksia miettimään enempää, vaan pesin ja putsasin kaakelit ja kaapit ja otin ritolat siitä myrkkyluolasta.

        Lääkäri Tuula Putus olikin jo aikaisemmein sanonut, että "Teidän täytyy päästä heti pois siitä asunnosta". Nyt kun ollaan oltu pois sieltä neljä kuukautta, niin ei verta ole mulla tullut suolistosta, keuhkoista eikä kurkusta yhtään kertaa ja nenästä ja poskionteloista loppui verentulo vähä jälkeen juhannuksen. Suosittelen, älkää uskoko kaikkea mitä teille syötetään ja jos jotain kylppärissä epäilette, niin takapuolelta jälkiä jättämättä tehdyt tutkimukset ei ole luotettavia ainakaan jos tuota Raksystemsin kaverin raporttia tutkailee.


    • pikkuhuikka

      Kylpuonerakenteiden kosteuden varmistus on yksinkertaista. Kosteus mitataan seinä- tai lattiarakenteen toiselta puolelta. Yleensä epäilyksen herätessä on myös rakenne helppoa avata vesieristeitä rikkomatta.

      • Pikkunaukku

        Heh heh hee ! näin helppoako se onkin ? Kerrotko vielä miten mittaat esimerkiksi suihkun hanaseinän saunan puolelta, jossa on panelointi. Siittäkö vaan paneloinnin päältä vai suhteellisen kosteuden seinän sisältä.

        Miksi lattian pitäisi olla märkä saunan puolella (paitsi, jos kiukhaalle on heitetty vettä vähän reilummin) ja siten osoittaisi vaurioita. Levyseinähän yleensä kastuu seinän laattasaumojen kautta pikkuhiljaa vedeneristyksen petettyä tai puuttuessa, mutta ei se lattia siittä kastu.

        Edelleen ihmettelen, miksi sitä kaiken paljastavan mikrobinäytteen ottamista ääntä päästämättä ja jälkiä jättämättä ei haluta tehdä. Osaavalle se on maailman yksinkertaisin juttu ja tulos on idioottivarma, oli se sitten positiivinen tai negatiivinen homekasvun suhteen.


    • tuplahuikka

      Jos todellakin on vakavaa syytä epäillä hanakulmien vuotavan niin pintamittarilla sen toki näkee. Silloinhan on saatava asiaan varmistus.
      Se on todellakin helppoa tehdä tarvittaessa vaikka saunan puolelta esim. rasiaporalla. Näin päästään visuaalisesti näkemään mahdolliset vauriot.

      Jollei vaurioita ole niin tiivistetään hanakulmat esim 8 9:llä ja paikataan saunan puolelta tarkastusreikä joka nyt on helppoa.

      Jos vauriota on menee se seinä joka tapauksessa uusiksi.

    • 910

      On täällä tyhmää porukkaa...

    • 911

      On todellakin!

      • Älkää masentako minua. Kyllä tästä taas palsta saadaan...


    • 912

      Olen samaa mieltä, että tyhmää on. Että oikein rasiaporalla reikä seinään, kun on niin helppo paljain silmin todeta, että onko homevaurio vai ei ja on vielä niin helppo korjatakin se rasiaporan reikä.

      Olen kyllä sitä mieltä, että on helpompi tehdä tutkimus eikä venttiä tarvitse korjata lainkaan ja tuloskin on idioottivarma tekniikalla, jossa rakennetta ei avata, ei rikota eikä pöllyytellä villoja ja mikrobeja saunaan.

    • Mittanainen

      Aloittaja!

      Epäpätevä mittaus tehty asuntoon näillä lähtötiedoilla. Mittarin lukemat ovat normaalit. Jos putki vuotaisi tai kyseessä olisi jokin muu vesivahinko, niin kohouma ei rajoittuisi vain pariin laattaan. Tätä tukee jo se mainitsemasi fakta, että sama ilmiö on molempien suihkupisteiden kohdalla.

      Tee näin:
      Korjaa/korjauta puutteellinen silikonisauma, jonka mainitsit. Korjauskehotus tulisi ilmetä jo kosteuskatselmuksesta, mutta kuten vaikutelma antaa ymmärtää, niin kovin tietävä/taitava tekijä ei voi olla kyseessä tai sitten kyseessä on jotakin taka-ajatuksia mahd. kuivausurakoinnista tms. "lisäeuroista".

      Puutteellisen saumakorjauksen jälkeen on turha teetättää uusia mittauksia, koska ostajaehdokas melko varmasti haluaa tämän kuitenkin taas kaupan yhteyteen. Tilatkaa työ luonnollisesti toiselta, osaavalta taholta. Aikaisemmasta analyysistä en puhuisi mitään, koska tämä saattaa asunnon kunnon tuon kosteuden osalta epärealistiseen valoon, koska tekijä ei ole ollut lukeman mukaan pätevä suorittamaan ko. tutkimusta.

      120 on jo korkeahko osoittama kyseiselle mittarille, mutta koska tämä rajoittuu parin laatan alueeseen, niin tässä ei ole mitään poikkeavaa.

      Yhteenvetona, saumat kuntoon niin kaikki on kunnossa tuon kylpyhuoneen osalta.

      Em. perustuu antamiisi lähtötietoihin.

    • takaapäin

      Miksei kukaan neuvo tutkimaan seinän rakennetta. Silloin ei jää mitään arvailtavaksi. Näyte on helppo ottaa takakautta ja ääntä päästämättä eikä maksa sen enempäää kuin turha kosteusmittaus. Vain mikrobinäytteellä saadaan varma vastaus siihen, onko suihkun seinä (laatoitetun seinälevyn sisäpinta) homeessa vai täysin kunnossa. Tää on ihan oikeesti yhtä helppoa kuin kosteusmittaus.

      • Mittanainen

        Ei kyseissä tapauksessa ole syytä epäillä hometta. Kosteus ei ole yhtä kuin home. Myöskään home ei ole yhtä kuin kosteus tai vesi. Yksinkertaista.


      • leipätesti halvin
        Mittanainen kirjoitti:

        Ei kyseissä tapauksessa ole syytä epäillä hometta. Kosteus ei ole yhtä kuin home. Myöskään home ei ole yhtä kuin kosteus tai vesi. Yksinkertaista.

        Ai, että "Mittanainen". Onhan tällä palstalla muitakin kun takapuolipoikia.


      • Jahas Allu taas tääl
        Mittanainen kirjoitti:

        Ei kyseissä tapauksessa ole syytä epäillä hometta. Kosteus ei ole yhtä kuin home. Myöskään home ei ole yhtä kuin kosteus tai vesi. Yksinkertaista.

        Miksi ei ole syytä epäilllä hometta ?! Jos pintamittarilla todetaan kohonneita arvoja, on syytä varmistaa, ettei seinän sisällä asti ole kosteutta ja homekasvustoja. Tämä taas tapahtuu takaapäin, vaivihkaa, rakenteita avaamatta ja enempiä ääniä päästelemättä ja ennen kaikkea jälkiä jättämättä. Tärkeintä on siis se näytteen ottaminen ja sen varmistaminen, ettei seinässä sittenkin vain ole homevaurio. Vain näin menetellen saadaan varmuus. Kaikki muu on arvuuttelua.

        Se näyte ei montaa euroa maksa. Miksi sen ottaminen ja tutkiminen koetaan näin älyttömän vaikeaksi. Operaatio ei ole sen vaikeampi kuin pintakosteusmittaus, jolla siis ei tee yhtikäs mithän.
        .


      • pienellä poralla vai
        Jahas Allu taas tääl kirjoitti:

        Miksi ei ole syytä epäilllä hometta ?! Jos pintamittarilla todetaan kohonneita arvoja, on syytä varmistaa, ettei seinän sisällä asti ole kosteutta ja homekasvustoja. Tämä taas tapahtuu takaapäin, vaivihkaa, rakenteita avaamatta ja enempiä ääniä päästelemättä ja ennen kaikkea jälkiä jättämättä. Tärkeintä on siis se näytteen ottaminen ja sen varmistaminen, ettei seinässä sittenkin vain ole homevaurio. Vain näin menetellen saadaan varmuus. Kaikki muu on arvuuttelua.

        Se näyte ei montaa euroa maksa. Miksi sen ottaminen ja tutkiminen koetaan näin älyttömän vaikeaksi. Operaatio ei ole sen vaikeampi kuin pintakosteusmittaus, jolla siis ei tee yhtikäs mithän.
        .

        Anteeksi nyt kamalasti kun luin tuon kohdan vähän väärin "sittenkin vain ole homevaurio".
        Johtuu varmaan siitä kun taas viikonlopun lähestyessä on näitä takapuolipoikia liikkeellä enemmänkin palstalla ja menossa saunan puolelle pienen poranteränsä kanssa. 10 mm.


    • Uusinta uutta

      Uusin laite Moldetector S201 on tarkoitettu näytteenottoon ilman minkäänlaisten reikien tekemistä rakenteisiin.Tehokas mikroprosessori ohjattu analysaattori tuottaa korkeataajuuksista ultraääntä (ihmiskorvalle kuulumaton on siis äänetön), joka pilkkoo homeiden mitokondrion dna:n ja imee ne rakenteen läpi molekyylimuodossa. Laitteen prosessorin miljardin tietokannan avulla se muuntaa tiedon analogiseen muotoon ilmoittaen homeen määrän ja lajin sukutasolle. Laite on saavuttanut suuren suosion ympäri maailmaa mullistaen näytteenoton täysin. Jo yli neljä mijoonaa luotettavaa tulosta tällä näytteenottolaitteella puhuu puolestaan. Ei enää turhaa reikien porailua ja näytteen tulosten odottelua. Lisävarusteena saatavilla myös kirjoitin sekä wifi ominaisuus.

    • takkapäin vai

      Allu porail edelleenkin sillä pienellä poranteräll (10 mm) takapuolell kylppärin. Mut ei se mittä ymmäräkkään Hi-Fi:stä eikä varsinkaan wifist.

      • Varsin surkki yritys yrittä kuulosta turkulaiselt :D


    Ketjusta on poistettu 32 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      161
      2746
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1806
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      68
      1557
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe