Rovaniemen laavut - Vain juopoille?

Juokoon kotonaan!

Teimme kuluvana kesänä pyöräretkiä Rovaniemen ympäristössä vaimoni kanssa, mukana pyöräili kaksi lastamme. Tarkoituksenamme oli pyöräillä ja pitää ansaittuja taukoja kaupungin ylläpitämillä laavuilla.

Muutaman yrityksen jälkeen luovuimme ajatuksestakin, syy oli hyvin yksinkertainen. Useaan otteeseen kävi niin että laavupaikoilla (Kirkkolampi ja Alakorkalo) istui ns. alan miehiä ja naisia. Yleensä vielä aina samat tyypit, eräskin räjähtäneen näköinen pariskunta lähes joka päivä jolla oli mukanaan vielä irti juokseva iso sekarotuinen musta koira.

Pariskunta oli jatkuvasti ympäripäissään ja juomana kelpasi välillä kalja ja välillä kilju. Kielenkäyttö oli törkeää kaikkia muita laavulle saapuvia kohtaan, jopa lapsille haistateltiin. Kun irtiolevasta koirasta erehtyi huomauttamaan, meinasi rouva rynnätä kurkkuun kiinni ja kielenkäyttö oli uskomatonta.

Erään kerran joku laavulle yrittävä selvä pariskunta sai tarpeeksi haistattelusta ja kutsui poliisit paikalle. Rouva kärrättiin laitokselle ja mies ja koira haettiin autolla pois. Taisi olla ainoa kerta kun pääsimme normaalisti paistelemaan makkaroita ja viihtymään luonnon helmassa.

Laavuilla juopottelu pitäisi kieltää, ei kai niitä siinä tarkoituksessa (juopottelupaikoiksi) ole aikoinaan rakennettu?

27

519

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • K-oskenkorva

      On ne laavut rakennettu ihan sitä varten:))
      Samoin keskustan penkit ja linkkaripysäkit -sateensuojaksi:))

      Myös pienet puistot on rakennettu siksi että hapot saavat örveltää niissä ihan päätyökseen ja onhan sinne turvallista sammua jos niin sattuu?

      Me tavalliset ihmiset voidaan käyttää niitä sitten kun ilmat kylmenee ja pääkäyttäjät ovat kaikonneet asuntoloihinsa -tai muuttaneet tavivaaraan.

      Elämä on""

    • hankalampi homma

      Niin Suomessa kun ei ole julkinen juopottelu kiellettyä. On ne vallanneet Arktikumin rannan yhden ihanan metsikönkin, sillä nuotiopaikka ja roinaa ja pelottavia laitapuolen kulkijoita. Minä en ihan oikeasti tiedä minne ne vois mennä. Ovat koko ajan ihmisten silmien alla, kuten sampoaukiollakin. Pissanneet ja sotkeneet kaikki yleisöpenkitkin, täynnä ovat ruskeita länttejä. Voisko poliisit puuttua? en tiedä???
      Sääliksi käy niitä koiraparkoja. Voi mitä elämää.

    • Mikä avuksi?

      Järjestyslain mukaan päihdyttävien aineiden nautttiminen on julkisella paikalla kiellettyä.

      Se ei koske alkoholijuoman nauttimista puistossa tai muulla siihen verrattavalla yleisellä paikalla siten, että nauttiminen sekä siihen liittyvä oleskelu ja käyttäytyminen ei estä tai kohtuuttomasti vaikeuta muiden oikeutta käyttää paikkaa varsinaiseen tarkoitukseensa.

      Poliisilla on myös oikeus puuttua häiriökäyttäymiseen, jos alkoholia on nautittu.

      Periaatteessa näitä alkoholisteja ei olisi pakko sietää näiden laavujen jatkuvana käyttäjänä, mutta poliisin resurssit eivät riitä poistamaan tuota pohjasakkaa jatkuvasti. Ikävä juttu, itsellenikin on käynyt aika usein niin että makkaranpaistot ovat jääneet tekemättä laavuilla kun kiljuveikot ovat siellä istuskelleet koko päivän.

    • seki vielä!

      niin ja sepäs vielä ku ajankulukseen polttavatki ne saatanan laavut!

      o' tempora,o'mores! (voi aikoja,voi tapoja!)

    • Näin ikkään poijjaat

      Annetampa poikien tulistella rauhassa. Pitääkö sitäkin kadehtia.

      • 6+9

        Näinhän se menee. Kun tarpeeksi huonosti on asiat, niin kanssaihmisistä ei tarvitse välittää. Me muut väistämmä, kun kurjuus nauttii olemastaolostaan.


    • Täysin v.ttuuntunut

      Ei muuta kuin tilatkaa poliisit aina paikalle jos koette häiriöksi näitä laavujuoppoja. Kyllä ne vaihtavat juopottelupaikkaansa kun hoksaavat että sieltä viedään putkaan.

      Selväpäisen ihmisen joka varsinkin liikkuu pienten lasten kanssa ei tarvitse kärsiä humalaisten öykkäröinneistä. Irvokkainta on, että näiden öykkäreiden juomatkin maksaa viime kädessä nämä kärsimään joutuneet kansalaiset. Verottaja rokottaa kunnolla tavallista kansalaista, että nämä juopot sosiaalipummit saavat kuukausirahansa sossusta.

    • Mitä te tuotatte

      Antaapa pojat tulistella. Kannattako sitäkin kadehtia? Pysykää yhteiskunnan maksamassa pirtissänne te mitättömät valittajat. Onko pakko mennä sinne laavulle läskiperseessä.
      Oletteko te ansainneet ne laavut? Ette. Olette loisia. Kalliita loisia.
      Aina vain jyrsimässä ja kadehtimassa köyhiä ja kurjia.

    • Painu p.rseeseen

      Oletko jotenkin sairas yksilö, sellainen joka ei tajua normaaleja käyttäytymissääntöjä? Sönkötät jotain oikeuksista, mutta mahtuuko piposi alle tieto että tässä maailmassa on myös velvollisuuksia?

      Kukaan ei täällä kadehdi ketään, vaan kyse on normaalista asiasta. Ihmiset haluavat käydä normaalisti selväpäisenä nauttimassa kesästä laavupaikoilla. Sen tekevät mahdottomaksi kuitenkin örsilöivät puliaiset.

      PS. Juo sitä kiljua vähemmän. Tekstistäsi päätellen taidat olla sinä se loinen joka siellä laavulla örisee ja haisee.

    • Antaa tulistella

      Sekopäät täällä räyhää turhasta. Ei ne laavut teidän ole. Yhteiskunta elättää teidät loiset. olette mitättömiä maanmatosia. Samalnlaista saamatonta massaa. Ymmärsittekö?
      Ei kannata räyhätä ja purkautua fanaattisena. Meille se ei vaikuta.
      No jos se teitä jotenki laukasee haaruksissa. Se on silloin ihan ok.
      Ette ole sen kummempia kuin nuo tulistelijat. Olette mitätöntä paskantavaa, haisevaa populaatiomassaa. Selkiskö jo totuus teille mitättömille loisille.

      Annetaan poikien tulistella. Pitääkö juuri sitäkin kadehtia? Uskomatonta tuo kateus.

      • nähdään laavulla

        Miksi olet työkyvyttömyyseläkkeellä? Ulosantisi perusteella mielenterveyssyistä. Mitäpä jos sinä ja muut persoonasi ottasivat kiltisti ne pillerit ja pysyisivät pois netistä, joka vaikuttaa oleva ainoa kontaktinne ulkomaailmaan.

        Ei kukaan teitä alkoholistimielenterveyskuntoutujia kadehdi. Eräät yrittävät kasvattaa kunnollisia jälkeläisiä, niitä jotka maksaa myös laisesi loisen lorvimisen.


      • Menkää omalle laavul
        nähdään laavulla kirjoitti:

        Miksi olet työkyvyttömyyseläkkeellä? Ulosantisi perusteella mielenterveyssyistä. Mitäpä jos sinä ja muut persoonasi ottasivat kiltisti ne pillerit ja pysyisivät pois netistä, joka vaikuttaa oleva ainoa kontaktinne ulkomaailmaan.

        Ei kukaan teitä alkoholistimielenterveyskuntoutujia kadehdi. Eräät yrittävät kasvattaa kunnollisia jälkeläisiä, niitä jotka maksaa myös laisesi loisen lorvimisen.

        Tehkää oma laavunne. Älä aina tule valmiille loisimaan.


    • Annetaampa tulistell

      On se joillakin kehno tuo ulosanti. Ei osata muuta kuin solvata ja räyhätä. Miksi?
      Pahaoloko vaivaa? Täältä ei taida teille apua löytyä.
      Onko alkoholin puute vai. ottakaa tosellekin jalalle niin rauhoitutte.
      Riippuvuus mikä riippuvuus. Joka juo kerran kuussa itsensä humalaan säännöllisesti on alkoholiriippuvainen hörhö. Tästä on vain yksi suunta, se on alaspäin.
      Mutta joka tapauksessa, annetaan poikien tulistella laavulla. Mitä se teille kuuluu. Ei se teidän laavu ole.
      Pysykää thteiskunnan rahoittamassa pirtissänne kun teillä sellainen on. Pitäskö vielä laavullekin tulla loisimaan ja lihottamaan pyllyä lisää.

    • Vedä etukäteen!

      Laavut on tosiaan tarkoitettu kaikille ja tasapuolisesti. Siksi onkin väärin, että samat puliukot ja akat istuvat siellä kiljupönttöineen jatkuvasti kesäaikaan. Jatka sinä runkkaamistasi sen kiljupöntön vieressä siellä kusenhajuisessa yksiössäsi Ounasrinteellä. Äläkä tule enää laavulle haisemaan tai pukkaan sinut nuotioon.

      • Tehkää oma laavu

        Saamaton kade runkku. Hommaa oma laavusi onneton nössö.
        Pitääkö teille kaikki olla aina ilmaista. Yhteiskunta maksaa teille kaiken. lapsilisät jne...jne...jne...


    • ihme ja kumma

      väen vängälläkö sinne paskaan laavuun pitää änkeä ?

      • 15+9

        Niin. Ihmisillä on sellainen jännä olettamus, kun näitä laavuja tehdään kaupungin, metsähallitusen ja asukasyhteisöiden toimesta yleiseen käyttöön, niin meistä monet kuvittelevat pystyvänsä silloin tällöin "vängetä" itsensa ja perheensä nauttimaan makkaranpaistosta. Kuvitelmammme on ilmeisen väärä. Laavut tehdään jopa talkoovoimilla alkoholiongelmaisten viihdekeskuksiksi.


    • Junantuoma tyttö

      Törmäsin tänä kesänä samaan ongelmaan kuin ketjun aloittaja. Kuvauksesi pariskunnasta osui kohdalleen, se naispuolinenhan oli oikea raivohullu.

      Laavut ovat kaikille tarkoitettuja, ei ainoastaan noille puistokemisteille. Suosittelen ensi kesänä poliisien kiertelyä laavupaikoilla päivittäin mikäli aikaa vain on. Saatte taatusti aina maijan taka-osan täyteen.

      • tavisduunari

        Rovaniemellä on yllättävän paljon juoppoja ja sekopäitä katukuvassa ja näillä laavuilla. Ei muissa kaupungeissa. Iljettää kun puistossa huutelevat perään. Huh ja koiraparka elää sitä elämää.


    • roope3

      entäs sitten kun nämä juokaleet juo niissä omissa yksiöissään yökaudet naapurit häiriityy eikös kuitenki ole parempi että juopottelevat laavulla jotka ovat kuitenkin melko syrjässä

      • Kaikille

        Ne laavut on tarkoitettu kaikkien käyttöön eikä pelkästään
        perfekto fiksujen uskovaisten käyttöön.


    • Super psykologi

      Menkää junantuomat tytöt ja muut pois täältä jos ei ole hyvä olla.
      Te luulette olevanne parempaa väkeä. Ette ole. Olette paskalle haisevia massaan kuuluvia pökäleitä.
      Menette väärällä asenteella laavulle. Ärsytätte siellä näitä teidän mielestänne huonompaa ainesta. Siitähän tässä on kysymys.
      Liittykää kiltisti seuraan mukaan niin varmaan ei muu laavuporukka tästä ota pahakseen. ASennekysymys ratkaisee. Näin se on. Te luulette jne.........

    • joojooo

      joo ei muuta ku poliistit paikalle nin juopot lähtee vittuhun niin että heilahtaa että se on aivan oikein juiopille ja muillekki hörhöiller ja pollisit paikalle ja het niin kyllä hörhöt lähtee mutta minen lähe.

    • Olette hörhöjä kaikk

      Olettako tet sitte hörhöt niitä raittiita. Hörhö mikä hörhö. Jos juo säännöllisesti alkoholi nimistä huumausainetta on huumehörhö.
      Olette kakalle haisevia hörhöjä kaikki. Laidasta lukien.
      Eli putkaan vaan. Pamppua pyllyyn. Siis anukseen putkassa. Kjäh, kjäh, kjäh, kjäh, kjäh, kjäh.........

    • Saman nähnyt...

      Omat seksifantasiasi kuuluvat muihin keskusteluosioihin, ei tänne.

      Tämä puliaisten laavunvalloitus aihe on ihan asiallinen ja tärkeä. En tiedä millä logiikalla täällä jotkut sitä viitsii puolustaakin, taitaa olla asiassa ns. oma lehmä ojassa?

      Laavut on tarkoitettu kaikille käyttäjille ja fiksut ihmiset viipyvät siellä tunnin-pari ja jatkavat matkaa. Se ei varmaan ketään haittaa jos siinä makkaraa paistellessa joku ryypynkin ottaa jos käytös on asiallinen ja toisetkin huomioonottava.

      Täysin tuomittavaa sen sijaan on, että samat yksilöt leiriytyvät koko päiväksi kiljupönttöineen näille laavupaikoille. Jos vielä käytös on alkukantaista örsilöintiä ja ihmisten häirintää niin poliisi voi varmasti puuttua asiaan. Jos ja kun tätä vielä jatkuu päivästä toiseen koko parhaan kesäajan niin ei ihme että joillakin hatuttaa asia.

    • turha ukko olet!

      Mene höpöttäjä marjoja noukkimaan!

    • nukkahiutale

      Ounasrinteellä toimittu tosi fiksusti ,kun on erikseen juoppolaavu ja peräti 2 normaali-ihmisten laavua.Normaali laavuille kylläkin pitemmät matkat,mutta juopothan tunnetusti huonojalkasia eli näin olkoon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5650
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3587
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1710
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1702
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      92
      1166
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1119
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      72
      839
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      828
    Aihe