Isännöintialan työajat paremmiksi?

alaa seuraava

Kuten tiedämme, isännöitsijällä on usein työajan jälkeen alkavia iltakokouksia. Joskus kokous alkaa klo. 17, joskus klo. 18, joskus klo. 19.

Miten voi olla, että iltatyötä säännöllisesti tekevällä alalla on vakiintunut klo. 8-16 työaika? Eikö juuri isännöitsijän työhön sopisi parhaiten esim. klo. 9-17 työaika, jolloin kokoukset saisi alkamaan jo työajalla (esim. klo. 16.30) tai heti työajan päättyessä (esim. klo. 17)?

Mitä ala voisi tehdä, jotta se olisi uusien alalle hakeutumassa olevien silmissä vetovoimaisempi? Palkkatasoa tuskin halutaan nostaa, joten pitäisikö työaikaa kohtuullistaa? Tehdäänkö klo. 9-17 normipäiväksi isännöintialalla ja lyödään kaupanpäälle liukuva työaika?

9

158

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • turhaa rutinaa

      Kannattaa miettiä alan vaihtoa esim poliisit saavat aina yövuoron jälkeen nukkua aamulla.

      • haave elää

        Minä tavoittelen työtä, jossa saa isännöitsijän palkan sillä 8 tunnin työajalla.

        Ei kiinnosta ylityöt eikä iltatyöt. Minulle haave on klo. 9-17 työ ilman ylitöitä.


    • Entinen manageri

      Isännöintialalla on paljon epäkohtia, jonka vuoksi alalle ei tunkua ole, varsinkaan nuoret, joita alalla kyllä kipeästi tarvittaisiin. Isännöitsijöiden keski-ikä on yli 50-vuotta. Monet alalle hakeutuvat ovat jo varttuneempaa väkeä, jotka ovat valtaosaltaan alanvaihtajia, jotka ovat joutuneet saneeratuiksi edellisistä työpaikoistaan, todella harvalle ala on kutsumusammatti. Ala on eritäin raskas ja vaihtuvuus alalla on suurta, moni käy kokeilemassa miutta harva alalle jää, isännöitsijöiden vaihtuvuus on suurta. Itse jaksoin alalla sitsemisen vuotta, kunnes sain tarpeekseni. Työ vei lähes kaiken ajan ja yksityiselämä kustannuksellai, ei kerennyt harrastamaan ja perhe-elämä kärsi. Aika kuvaavaa on että omalta kurssiltani , jossa aikoinani isännöitsijän ammattitutkinnon suoritin 2/3 osaa ei enää toimi isännöitsijänä. Suurimmat epäkohdat alalla ovat juuri mahdottomat työajat, liian pienet palkkiot, jonka vuoksi joudutaan ottamaan liikaa taloja, joita ei sitten ehditä kunnolla hoitamaan. Alalta puuttuu myös täydellisesti työntekijöiden edunvalvonta, eikä alalla tunnu olevan halua näihin epäkohtiin puuttua, vaikka tarve olisi ilmeinen. Arvostan niitä sitkeitä sissejä jotka alalla vielä jaksavat . Alalle olisi kyllä pakko saada huomattavia parannuksia, että ala kiinnostaisi ja työssä pysyttäisiin. Tähän alalla ei näytä kuitenkaan halua olevan. Ollaan jumiuduttu vanhoihin kaavoihin ja epäkohtiin ei puututa. Jossain vaihessa tuo tilanne vielä räjähtää käsiin, isännöitsijät kun eläköityvät kovaa tahtia ja uusia alalle ei ole riittävästi tulossa.

      • Entinen manageri

        No tulipas paljon kirjoitusvirheitä, kun kiireessä kirjoitti. Ajatukset nyt toivottavasti kuitenkin tulivat selville.


      • puhut asiaa
        Entinen manageri kirjoitti:

        No tulipas paljon kirjoitusvirheitä, kun kiireessä kirjoitti. Ajatukset nyt toivottavasti kuitenkin tulivat selville.

        Ei täällä kirjoitusvirheitä kytätä. Sisältö on tärkeämpää.

        "Ala on eritäin raskas ja vaihtuvuus alalla on suurta, moni käy kokeilemassa miutta harva alalle jää, isännöitsijöiden vaihtuvuus on suurta. Itse jaksoin alalla seitsemisen vuotta, kunnes sain tarpeekseni. Työ vei lähes kaiken ajan yksityiselämän kustannuksella, ei kerennyt harrastamaan ja perhe-elämä kärsi."

        Siinä faktaa, jonka tajuaa jo siinä vaiheessa kun on ollut isännöitsijänä 3 kuukautta. Iltakokouksia ei sinällään ole paljon, mutta kun niitä nyt kuitenkin on helposti lähes 100 vuodessa. Niin se on kuitenkin aika paljon.

        Vaikka kevään aikana olisi "vain" 50 iltakokousta, niin kuka normaali ihminen haluaa uhrata rajallisesta elämästään omaa vapaa-aikaansa neljänä iltana viikossa yli 12 viikkoa putkeen?

        Eikä siinä mitään, että koko kevät tehdään 12 tuntista työpäivää, mutta silloin palkankin pitäisi olla tuollaista yleislääkärin palkan tasoa sen kevään ajan.

        Ongelma onkin siinä, että isännöitsijän palkkataso on sellainen, että se palkka pitäisi saada normaalin työajan puitteissa, mutta isännöitsijäpä joutuu tekemään siihen sitten "ilmaiseksi" kaikki iltakokoukset päälle.


    • Alalla ollut

      Olen samaa mieltä entisen managerin kanssa. Olen myös entinen isännöitsijä ja nykyisin aivan toisella inhimillisemmällä alalla. Jos olisin tiennyt milaista hullunmyllyä koko isännöintiala on, en olisi edes koko alalle hakeutunut. Niin paljon masokistin vikaa minusta ei löytynyt, että olisin vielä alalla jatkanut.

      Uskomatonta että nykypäivänä löytyy vielä ala, jolla ei ole minkäänlaista edunvalvontaa. Tekijät loppuvat ellei ala aidosti muutu. Koko isännöitsijän toimenkuva pitäisi uudistaa ja työmäärää kohtuullistaa. Ei kukaan jaksa tehdä jatkuvasti ylipitkiä työpäiviä ja olla aina negatiivisten asioiden kanssa tekemisissä.

      • Teryleenihousut

        Ehkäpä juuri siksi alalle on pesiytynyt hyvin sairaita tyyppejä joilla ei ole mitään inhimillisyytä muita kohtaan.


      • Työ tiedetään
        Teryleenihousut kirjoitti:

        Ehkäpä juuri siksi alalle on pesiytynyt hyvin sairaita tyyppejä joilla ei ole mitään inhimillisyytä muita kohtaan.

        Kyllä isännöitsijältä edellytetään kylmäpäisyyttä. Olla lähtemättä kaikkien juoruämmien mukaan. Niitähän riittää taloyhtiöissä .


      • Kylmärinki
        Työ tiedetään kirjoitti:

        Kyllä isännöitsijältä edellytetään kylmäpäisyyttä. Olla lähtemättä kaikkien juoruämmien mukaan. Niitähän riittää taloyhtiöissä .

        Asiakaspalvelua ja oikeudenmukaisuutta.
        Hännystelijöitä ei tarvita. Juoru-ukot ja sisäpiirit pahimpia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1675
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      19
      1545
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      69
      1444
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      46
      1411
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      50
      1333
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1278
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      10
      1153
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1114
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1105
    Aihe