NASA luottaa Ubuntuun

parhaat työkalut

Robotit matkalla kohti vieraita planeettoja - NASA luottaa Ubuntuun
http://www.mbnet.fi/artikkeli/muuta/robotit_matkalla_kohti_vieraita_planeettoja_nasa_luottaa_ubuntuun

"Yhdysvaltain avaruushallinnon Kennedy Space Centerissä luotetaan Ubuntuun.

NASA:n projekteilla on kaikilla eräs yhdistävä tekijä: Ubuntu-käyttöjärjestelmä.

NASA ei suinkaan ole ainoa avoimen lähdekoodin ohjelmistoja hyödyntävä tunnettu taho. Muita vastaavia ovat esimerkiksi CERN sekä Fermi-laboratorio.

NASA:lla on Kennedy Space Stationilla pieni tiimi, joka työskentelee robottien parissa. Robottien tarkoituksena on joskus koluta tuntemattomien taivaankappaleiden pintaa. Tästä syystä niiden kehitystyössä tulee luottaa vain parhaiksi todettuihin työkaluihin.

Aivan uusinta uutta ei NASA:n tietokoneista kuitenkaan löydy. Avaruushallinnon julkaisemissa robottikuvissa vilahtaa taustalla erehdyttävästi Ubuntu 12.04 LTS:ää muistuttava käyttöjärjestelmä."

-- Kun halutaan parhaiksi todetut työkalut, käyttöjärjestelmä on Linux.

28

126

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • parhaista paras

      Ei ihme että Kiina siirtyy omaan Linux-käyttöjärjestelmään ja Venäjä on siirtymässä Linuxiin. Kuten myös monet Euroopan, Etelä-Amerikan ym. valtion laitokset.

    • best sell

      Nsa luottaa Windowsiin.

      • Anonyymi

        Ei luota,,, Windowsin käytölle ole mitään perusteita


    • Jes, Ubuntu valloittaa avaruudenkin, näin se on nähtävä.

      Windowsit eivät kelpaa muille taivaankappaleille.

    • windows on paska

      Jos windowsin kaltainen epävakaa paska laitettaisiin avaruusaluksen tietokoneisiin niin siitä tulisi kaikkien aikojen lyhin avaruuslento.

      Itseasiassa FAA on kieltänyt nimenomaisesti windowsit avaruusaluksissa, siksi, että ISS-asemalla tapahtui aikoinaan windowsin vakava saastuminen joka uhkasi aseman turvallisuutta.

      Microsoftilla on pysyvä porttikielto avaruuteen. Windows on niin heikolaatuinen, epäluotettava ja kaatumisherkkä, että mikään lentokone tai avaruusalus ei voi käyttää koskaan Windowsia.

    • Linux Marsiin

      Linux lentää itse asiassa Marsiin MarsOne:n Mars dragon X-aluksen mukana ja jopa sitä edeltävillä rahtilennoilla Marsiin. Nimenomaan siis Linux. Myös Marsin tuleva ihmisten asuttama siirtokunta tulee perustumaan Linuxiin ihan kaikessa mikä laitetaan tietokoneen valvottavaksi tai ajettavaksi.

      Windows ei pääse Marsiin, vaan uuden maailman asuttaminen on Linuxin juhlaa. Mark Shuttleworth on itse lähdössä (maksavana asiakkaana muuten!) Marsiin ja vie taatusti Ubuntun mukanaan sinne.

      Hain itsekin MarsOnen vapaaehtoiseksi lähtijäksi, mutta olen mukana vasta seuraavan porukan karsinnoissa kun nykyiset valitut on koulutettu ja lähetetty matkaan.

      • Linux for ever

        Se oli sitten siinä. Linux voitti kilpajuoksun. Maailmankaikkeudessa ei ole sijaa windowsille.


    • kelvoton windows

      Hauskaa miten windowsin faneilla ei ole tähän aiheeseen mitään sanottavaa. Täydellinen tappio Windosws-kapitalisteille. NASA:lle ei Windows kelpaa ja avaruudessa ihmiskunnan tulevaisuus rakennetaan Linuxilla. Niin huono se Windows on, ei kelpaa edes ISS-asemalla eikä minkään muunkaan avaruuteen lentävän aluksen käyttikseksi.

      Microsoft on joukko ammattitaidottomia räpeltelijöitä kun eivät saa lentokelpoisen turvallista käyttöjärjestelmää aikaiseksi. Apple OsX on käynyt avaruudessa (Burt Rutanin aluksessa muuten) ja Linux lentää avaruuteen rutiininomaisesti jatkuvasti erilaisten satelliittien ja luotaimien mukana sekä miehitetyillä lennoilla.


      NASA jättää riemukkaasti lisenssimaksut maksamatta ja käyttää ilmaista Linuxia, vieläpä windows-fanien vihaamaa Ubuntua!

    • Lyhyt pyrähdys

      Windows lentää korkeintaan kartanolle.

    • Turvallisin käyttis
    • Linux huipputuote

      Tietysti Linux-ubuntu tärkeisiin tehtäviin. Winturathan on tarkoitettu lasten ja lapsenmielisten leikkeihin. Mikkiksen motto on aina ollut: Rahat pois huimilta ja parhaiten se onnistuu vuotavilla Win tekeleillä:DD

    • windows imee

      Veti win-hihhulit hiljaiseksi.

    • jeps.

      Upean näköistä, siellä Ubuntussa data pyörii ruudulla :)

      • jeps.

        Muistu tästä vielä mieleen kun ex-työpaikan palaverissa joku jäi nysväämään yhtä kosmeettista pikkupugia, ex-pomo ärähti siihen: ettei täällä olla softaa tekemässä mihinkään satelliittiin, haha :D silloin kyllä hymähdytti.


    • ei näy...

      Missä Sepon, Karin, Jallun ja HISKIN vastaukset?

    • Tubutint tuhoo...†

      Tässä!

      Onko kiva jutella itsekseen?

      • ms:lle turpaan

        Sinulla vaan ei ole mitään mahdollisuutta mussuttaa NASA:n valintoihin.

        NASA noudattaa täsmälleen lentotoiminnassaan FAA:n määräyksiä ja kansainvälistä ilmailulakia ja määräyksiä. Windows on yksiselitteisen kielletty lentokoneissa ja avaruusaluksissa.

        Onneksemme Microsoft ei voi säätää ilmailulakia eikä pääse vaikuttamaan lentoturvallisuusmääräyksiin.

        KERRANKIN Microsoft joutuu taipumaan voimassa olevien LAKIEN edessä!


      • jeps.
        ms:lle turpaan kirjoitti:

        Sinulla vaan ei ole mitään mahdollisuutta mussuttaa NASA:n valintoihin.

        NASA noudattaa täsmälleen lentotoiminnassaan FAA:n määräyksiä ja kansainvälistä ilmailulakia ja määräyksiä. Windows on yksiselitteisen kielletty lentokoneissa ja avaruusaluksissa.

        Onneksemme Microsoft ei voi säätää ilmailulakia eikä pääse vaikuttamaan lentoturvallisuusmääräyksiin.

        KERRANKIN Microsoft joutuu taipumaan voimassa olevien LAKIEN edessä!

        Microsoftin tekeleet pitäisi kieltää myös MS Flight Simulatorissa


    • paska windows

      Jos NASA nysväisi windowsin kanssa niin joka ainoa lento kokisi Columbian ja Challengerin kohtalon. Blue screen of death pamahtaisi lentokannen mittariston ruuduille ja sitten se alus tulisi miten sattuu väärässä kulmassa ilmakehään tai paiskautuisi matkalle kuuhun tai tähtienväliseen avaruuteen.

    • Winshit

      Kuinkahan moni näistä akkunafaneista olisi todella valmiita menemään akkunavetoiseen avaruussukkulaan. Siinä sitä saisi testattua uskonsa lujuuden.

      Luulen että sukkulassa olisi tilaa kun ei ole matkustajia.

      • wwwwwwwwwwwwwwwwwwww

        Tältäkin palstalta saisi eräät laittaa sellaiseen ms-rakettiin.


      • 321km - virus

      • windows haisee
        321km - virus kirjoitti:

        Näin siinä käy kun käyttää winkuraa avaruudessa...
        http://www.space.com/5778-space-station-computers-catch-virus-orbit.html

        Windows on niin paska, että se saastuu maan kiertoradallakin viruksilla. Avaruudessa asti saastuminen on ainutlaatuinen huonon laadin todistus. ISS kiitää 321 km:n korkeudessa kerran 90 minuutissa maapallon ympäri. Sinne asti yltävät windowsin haitakkeet. Hyvä ettei pudottanut koko asemaa ilmakehään. Linuxiin vaihto koko ISS-asemalla oli kriittisen tärkeä lentoturvaa parantava muutos.


    • kauhuskenaario

      Miettikääpä sitä skenaariota, että jenkit ovat laittaneet ydinaseita sisältävän satelliitin kiertoradalle ja siinä sattuu olemaan windows sisällä.

      Fakta on se, että kiertoradalla takuuvarmasti on ydinasein ladattuja satelliitteja.

    • Linuks vaatimaton †

      Yksinpuhelu jatkuu edelleen.

      Linukshihhuli uskoo tuon yhden ja ainoan tapauksen johdosta, että linuks "valloittaa avaruuden" ja sitä kautta koko maailman.

      Illuusioita on monenlaisia, mutta ehkä tämä saa linukshihhulin edes hieman järkiinsä:

      Windows 7.................51.22%
      Windows XP...............24.82%
      Windows 8.1................6.56%
      Windows 8...................5.92%
      Mac OS X 10.9............4.12%
      Windows Vista.............3.05%
      Linux...........................1.68%

      http://netmarketshare.com/operating-system-market-share.aspx?qprid=10&qpcustomd=0&qpct=6

      • avaruus Linuxille

        Linux todella valtaa avaruuden. Maan kiertorata on on geosynkroniradalle asti Linuxin hallussa, koska joka ainoassa satelliitissa ja luotaimessa on nykyisin sulautettu Linux ohjausohjelmistona. ISS-asema on täysin Linuxin valtakuntaa.

        Linux on mennyt kuuhun luotaimien mukana, samoin Marsiin mm. Curiosityn mukana, eli Mars alkaa jo valmiiksi olla Linuxin hallinnassa (siksikin, että Marsissa ei ole yhtään windows-vetoista alusta!).

        Miehitetyt lennot vievät Linuxin voimalla Marsiin, sitten lähiasteroideille ja lopulta tähtienväliselle matkalle kun ensimmäinen tähtienvälinen miehitetty lento lähtee (enkä siis tarkoita vanhoja Voyager-luotaimia).

        MarsOne tai Venäjän Roscosmoksen alukset vievät miehitettynä Linuxin ensimmäisenä Marsiin ihmisen käyttöön siellä. Perässä seuraavat Kiinan avaruusohjelman lennot ja ESA ja hännänhuippuna jos koskaan NASA.

        Windows on niin huono, että sille ei ole tarvetta avaruudessa, eikä sitä koskaan kelpuuteta lentoturvalliseksi siinä määrin, että FAA sallisi Windowsin avaruuteen lentävissä aluksissa, ei sitä sallita myöskään normaalissa lentoliikenteessä. Applen Ipad ja Linux ovat läpäisseet FAA:n tiukan seulan joka määrittää sen onko softa lentoturvallinen ja luotettava vai ei.

        Linux ei valtaa avaruutta äkkiä (ihan jo etäisyyksien vuoksi), mutta tosiaan maan kiertorata on tukevasti Linuxin hallinnassa samoin kuin Mars ja kuu jo valmiiksi. Seuraavien 100 vuoden aikana Linux leviää jo lähitähtiin ja kaikkialle omassa aurinkokunnassamme.

        Alfa Centauri on vain 4,5 valovuoden päässä. Kohtuullisella 10%:a valonnopeudesta yltävällä vauhdilla sinne lentää 80:ssa vuodessa. Linux taittaa helposti tuon matkan ensimmäisen tähtienvälisen tehtävän mukana.

        Linux muuten lentää maan kiertoradalla jo Androidinkin muodossa. Eräät minisatelliitit käyttävät Android Linuxia ohjausohjelmistonaan.

        http://www.itviikko.fi/uutiset/2012/08/28/pysyyko-android-puhelin-hengissa-avaruudessa/201236563/7

        Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa rakentaa älykännyköistä kuutionmuotoisia, noin litran vetoisia satelliitteja. Ensimmäiset on määrä lähettää kiertoradalle vielä tänä vuonna.

        Nanosatelliitit kootaan standardielektroniikasta, mikä tekee niistä todella halpoja verrattuna muihin satelliitteihin. Kehitteillä olevat prototyypit maksavat kukin noin 3 500 dollaria eli 2 800 euroa.

        Satelliitit ovat kanttiinsa 10 senttiä. Ne painavat vain pari kiloa.

        Nasan mukaan kaupan hyllyltä ostettavat älypuhelimet sisältävät paljon tekniikkaa, jota voidaan hyödyntää nanosatelliiteissa. Suorittimet, käyttöjärjestelmät, useat minianturit, tarkat kamerat, gps-vastaanottimet ja radiot ovat sellaisenaan käyttökelpoisia.

        Nasa sanoo rakentaneen kaksi erityyppistä älypuhelinsatelliittia, joita hallitaan kännyköillä.

        PhoneSat 1.0 -nanosatelliitin tärkein tehtävä on pysyä hengissä avaruudessa. Tämä satelliitti on rakennettu HTC Nexus One -puhelimesta. Se ottaa valokuvia Maasta ja lähettää valokuvat takaisin maahan yhdessä omien tilatietojensa kanssa.

        PhoneSat 2.0 -nanosatelliitin alusta on Samsungin Nexus S -älypuhelin. Siinä on kaksisuuntainen S-kaistan radio, jonka avulla laitetta voidaan ohjata maasta. Siinä on myös energiaa tuottava aurinkopaneeli.

        -Eli Linuxin ylivoimaa avaruudessa, MIcrosoftilla on porttikielto maan ilmakehän ulkopuolelle.


      • wwwwwwwwwwwwwwwwwwww

        Netmarketsharen tilastot eivät kerro tilanteesta muuta kuin sen että windows pohjaiset bottiverkot ovat voimissaan.

        Windowsin osuus on 14% ja laskussa eikä se pilipalitilastoilla muuksi muutu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6599
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4253
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2670
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2050
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1578
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1407
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1121
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1074
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1041
    Aihe