Vladimir Putinin operaatio kääntymässä itseään vastaan

Häirikkö piiritetään

Vladimir Putinin operaatio kääntymässä itseään vastaan?
]http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/71618-natolta-vahva-viesti-ita-euroopalle-putinin-pelko-toteutumassa

Ukrainan kriisi

Venäjän presidentti Vladimir Putin on perustellut maan Ukrainan-politiikkaa ja etenkin Krimin valloitusta huolella sotilasliitto Naton vaikutusvallan kasvamisesta Venäjän rajoilla. Nyt uhka Naton läsnäolon vahvistumisesta Itä-Euroopassa näyttää toteutuvan Venäjän sotatoimien seurauksena.

Naton pääsihteeri Anders Fogh Rasmussen kertoo The Guardianin mukaan, että sotilasliitto tulee ensi viikon kokouksessaan päättämään monikansallisten joukkojensa lähettämisestä itäeurooppalaisiin jäsenmaihinsa Venäjän rajoille. Joukkojen sijoittaminen Baltiaan ja Puolaan on enemmän tai vähemmän pysyvä ratkaisu, vaikka tätä Rasmussen ei suostu aivan suoraan sanomaan.

– Lyhyt vastaus on kyllä [kysymykseen siitä, ovatko joukot pysyviä]. Välttääkseni väärinkäsityksiä käytän muotoilua ”niin pitkään kuin on tarpeellista”. Itäiset liittolaisemme tulevat olemaan tyytyväisiä, kun näkevät valmiussuunnitelmamme, Rasmussen sanoo.

Uudet joukot tulevat tarkoittamaan myös uusien Nato-tukikohtien perustamista. Tällä hetkellä Itä-Euroopan ainoa Nato-tukikohta sijaitsee Puolan Szczecinissä.

Fogh Rasmussen ei peittele sitä, että suunnitelma on suora vastaus Baltian maiden ja Puolan huoleen Venäjän valloitustoimien leviämisestä. Liittouman sotilaiden lähettämisellä kaikki jäsenvaltiot sidotaan turvaamaan itäeurooppalaisia jäseniä.

– Idea on välittää potentiaalisen hyökkääjän tietoon, että jos he edes ajattelevat hyökkäystä Nato-maahan, he eivät kohtaa pelkästään kyseisen maan sotilaita vaan myös Nato-joukkoja. Tämä on tärkeää.

Krimin aseellisen mutta hienovaraisen valloituksen jälkeen Vladimir Putin kertoi, että Venäjän huolena oli Nato-tukikohdan nousu Ukrainan Sevastopoliin, jossa Venäjän Mustanmeren laivasto pitää majaansa. Vuokrasopimuksen loppumisen uhkaan reagoitiin valtaamalla alue."

- Häirikkö Venäjä piiritetään ja saartoa kiristetään NATO-aseistuksella, NATO-joukoilla ja uusilla NATO-tukikohdilla. Suomi, Ruotsi ja muut rajan läheiset ympärysmaat tekevät NATO:n kanssa isäntämaasopimuksen, jolla isäntämään pyynnöstä NATO voi käyttää maata läpikulkumaana tai tuoda sinne kalustoaan.

Venäjä saa siis häiriköinnillään ympärilleen aivan rajojen tuntumaan massiivisen sotilasvoiman, ja saa myös puolueettomat maat pelottelullaan kannattamaan NATO-jäsenyyttä ja tekemään hetimiten isäntämaasopimukset, jolloin NATO-joukot saadaan maahan tarvittaessa hyvinkin pian kaikkine kalustoineen.

Krimin haltuunotto lisäsi NATO-kannatusta Suomessa, Itä-Ukrainan invaasio ja Venäjän suorat sotatoimet lisäisi kannatuksen yli 50%:iin. Jonkun muun rajanaapurin kriisi esim. Baltian maiden, kasvattaisi Suomen NATO-kannatuksen hyvin suureksi, todennäköisesti niin suureksi, että Suomen hallinto saisi maamme NATO:on hyvinkin nopeasti. Siis sen lisäksi että jo nyt kirjoitamme NATO:n kanssa isäntämaasopimuksen, jolla Suomi saa NATO-joukot maahan kriisissä Venäjän kanssa hyvin pian.

Pienen ison miehen uho johtaa siis juuri siihen, mitä Venäjä pelkäsi. Kasvojen menetyksen pelossa Putinilla ei ole muuta tietä kuin pahentaa tilannetta entisestään.

Huono juttu!

18

109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EU:sta suurin

      EU on yli 500 miljoonalla asukkaallaan yli 50 miljoonaa asukasta suurempi kuin Venäjä ja USA yhteensä. EU:n yhtenäinen, oma puolustus tekisi meistä ylivoimaisen sotilasmahdin(tai mieluummin puolustusvallan) jonka kimppuun Venäjäkään ei kävisi. Nyt olemme liian hajanainen ja NATO:n kautta USA:n talutusnuorassa. EU:n yhtenäinen vakavasti otettava puolustusjärjestelmä ei veisi paljonkaan nykyistä enemmän resursseja mailta, enemmänkin kyse on hallinnosta ja yhtenäisyydestä uhkien edessä. EU:n sotilaallinen pelote turvaisi kaikki jäsenmaat. NATO tarkoittaa isäntää, EU:n oma vakavasti otettava puolustusliittojärjestelmä pitäisi EU:n itsensä herrana ja vahvana suurvaltaliittona jota eivät pienemmät kiusaisi, siis lähinnä Venäjä.

      Ei anneta siis valtaa muille vaan pidetään se Euroopassa.

      "Euroopan unioni (EU on 28 eurooppalaisen jäsenvaltion muodostama taloudellinen ja poliittinen liitto. Euroopan unionin jäsenvaltioiden yhteenlaskettu väkiluku on yli 500 miljoonaa. Jos EU olisi valtio, se olisi väkimäärältään kolmanneksi suurin".
      Lähde: http://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_unioni

      "Vuonna 2011 Venäjä oli maailman yhdeksänneksi väkirikkain maa noin 139 miljoonalla asukkaallaan".
      Lähde: http://fi.wikipedia.org/wiki/Venäjä

      Amerikan yhdysvallat on väkiluvultaan kolmanneksi suurin valtio. Yhdysvalloissa arvioitiin heinäkuussa 2012 olevan noin 314 miljoonaa asukasta".
      Lähde: http://fi.wikipedia.org/wiki/Yhdysvallat

    • Isäntämaa

      Venäjän hallituksen lehti: "Suomelta uusi askel kohti Natoa"
      http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2014082718609013_ul.shtml

      "Venäjän hallituksen lehden Rossiiskaja Gazetan mukaan isäntämaasopimus Naton kanssa on Suomelta uusi askel kohti Natoa.

      Suomen liittyminen Naton niin sanottuun isäntämaasopimukseen on huomattu myös Moskovassa. Venäjän hallituksen virallinen lehti uutisoi Suomen nyt päästävän Nato-joukot alueelleen.

      Se määrittelee millä ehdoilla Naton nopean toiminnan joukot saisivat operoida Suomen maaperältä käsin.

      Rossiiskaja Gazeta käy läpi, miten sopimus "velvoittaa Suomen valtion ratkaisemaan (Naton) tekniset ja logistiset tehtävät" kuten tarjoamaan sotilaille ruokaa, polttoainetta ja ammuksia.

      - Lisäksi Naton nopean toiminnan joukot saavat oikeuden vapaasti liikkua Suomen ilma-, maa- ja merialueilla, mikäli kriisi on puhkeamassa.

      Lehden mukaan Suomen hallitus on jo kiirehtinyt rauhoittelemaan omaa väestöään, joka on "ehdottomasti Suomen alueelle perustettavia Naton tukikohtia vastaan". Rossiiskaja Gazeta sanoo Suomen hallituksen korostavan, ettei isäntämaasopimuksessa ole kyse sitovasta, kansainvälisestä sopimuksesta. Näin päätösvalta ulkomaisten joukkojen kutsumisesta säilyy Suomen hallituksella.

      Rossiiskaja Gazeta toteaa myös, että itse isäntämaasopimuksesta on Suomessa kohistu jo aiemmin.

      - Siitä huolimatta Suomen hallitus valmisteli kyseistä sopimusta vastahakoisesti. Silti se piti viimeiseen saakka salaisuutena tällaisen sopimuksen loppuun viemisen, lehti hämmästelee."

      • tekosyy?

        "Lehden mukaan Suomen hallitus on jo kiirehtinyt rauhoittelemaan omaa väestöään, joka on "ehdottomasti Suomen alueelle perustettavia Naton tukikohtia vastaan".

        Tähän perustuen ja Suomen väestöä auttaakseen Putin antaa käskyn venäjän joukkojen maahantuloon(?)


    • Riidanhaastajat lehd

      No kohta loppuu lama ja valitus, kun Putin tuo tankkinsa Suomen rajalle ja posauttaa kerran. Sen jälkeen alkaa uudelleen rakennus ja tarvitaan kaikkea uutta, eri asia on sitten montako tekijää on jäljellä sen jälkeen.
      Ärähtää se karhukin härnättynä ja lehtien uutisointi on sen mallista ettei siihen enää kauan mene, muutenhan Putin menettää "kasvonsa" kun antaa naapurien uhitella.

      • Totta toinen puoli

        Ymmärrämme Putinia: EU, niinkuin NATO:kin sijoittavat joukkojaan Venäjän rajoille. Viimeksi Suomi n pättänyt NATO:n luvatsa osallistua Suomen puopklustukseen. ja sotaharjoituksiin.

        Putin sanoi, että heidän on pakko lisätä tiedustelulentojaan NATO:n joukkojen liikumisista naapurimaissa. Miksi Suomen puolustusministeri (ruots.) todistaa naama peruslukemilla, että Venäjän tiedustelulentokoneet ovat "eksyneet" ukkosten vuoksi? Naurettavaa ja lapsellsita? NATO:n sotaharjoitukset,alkoivat juuri tänään Saaristomerellä!


    • Huo Lestunu

      Aikooko NATO miehittää Baltian? Koska on Suomen vuoro? Mitä tapahtuu kun ohjukset ammutaan alas juuri Suomen alueelle? Kysyn vaan, herrat kokoomushaukat.

      • 12+20

        Baltiaa ei noin vain miehitetä!

        Natomaina se aiheuttaisi välittömästi Artikla-5 käyttöönoton ja se tarkoittaisi että Putin olisi tehnyt sen viimeisen virheensä.

        Nato on 10 kertaa suurempi kuin Venäjä.


      • ei voittajia
        12+20 kirjoitti:

        Baltiaa ei noin vain miehitetä!

        Natomaina se aiheuttaisi välittömästi Artikla-5 käyttöönoton ja se tarkoittaisi että Putin olisi tehnyt sen viimeisen virheensä.

        Nato on 10 kertaa suurempi kuin Venäjä.

        Mitä se hyödyttää kun kummallakin on ydinaseita vaikka muille jakaa. Kumman tahansa tappio johtaa siihen että viimetöikseen häviäjän bunkkerissa painetaan punaisia nappeja ja ihmiskunta kuolee globaalin ydintuhon säteilyyn. Täysimittaisen ydinsodan jälkeen ei ole voittajia. Kyse on vain siitä, kuinka kauan käytetään perinteisiä aseita joissa Venäjä voittaa sen rajan tuntumassa esim. Baltian maissa.


      • 4+4
        ei voittajia kirjoitti:

        Mitä se hyödyttää kun kummallakin on ydinaseita vaikka muille jakaa. Kumman tahansa tappio johtaa siihen että viimetöikseen häviäjän bunkkerissa painetaan punaisia nappeja ja ihmiskunta kuolee globaalin ydintuhon säteilyyn. Täysimittaisen ydinsodan jälkeen ei ole voittajia. Kyse on vain siitä, kuinka kauan käytetään perinteisiä aseita joissa Venäjä voittaa sen rajan tuntumassa esim. Baltian maissa.

        Ehkäpä juuri siksi Baltiaa ei vallata!


        Jos Venäjä tekee jotakin niin sille tulee turpaan Naton toimesta kertaa kymmenen.


    • Natoon vaan

      Ryssiä pitääkin härnätä että tietävät paikkansa. Tuli Nato-harjoituksetkin sopivaan paikkaan. Lentokielto vielä ryssille EU:n alueelle ja rajat kiinni niin sitten on hyvä.

      • 25252525

        vitun tsuhna, saisit isänmaalliselta Venäläiseltä turpaasi helposti.


      • Älytöntä kiihotusta

        "Natoon vaan"
        Kuulut varmaan nuorisoon, joka on elänyt koko elämänsä tekemättä yhtään mitään ja kohtaamatta muita vastoin käymisiä kuin joskus viikkorahan menetyksen.

        Nimitys ryssä on jo vanhanaikainen, jos et sitä tiedä ja sen hokeminen osoittaa kypsymättömyytesi.

        Et tiedä sodasta yhtään mitään ja jos se alkaa et sinä ole siitä kertomassa jälkeenpäinkään, tuskin on kovin moni muukaan.

        Tuollaisten ryssittely on keskenkasvuista.
        Kasva aikuiseksi jos ehdit.


      • hieno homma
        Älytöntä kiihotusta kirjoitti:

        "Natoon vaan"
        Kuulut varmaan nuorisoon, joka on elänyt koko elämänsä tekemättä yhtään mitään ja kohtaamatta muita vastoin käymisiä kuin joskus viikkorahan menetyksen.

        Nimitys ryssä on jo vanhanaikainen, jos et sitä tiedä ja sen hokeminen osoittaa kypsymättömyytesi.

        Et tiedä sodasta yhtään mitään ja jos se alkaa et sinä ole siitä kertomassa jälkeenpäinkään, tuskin on kovin moni muukaan.

        Tuollaisten ryssittely on keskenkasvuista.
        Kasva aikuiseksi jos ehdit.

        Kuulostat vanhalta taistolaispaskalta


      • Kansainvälisiä asioita
        hieno homma kirjoitti:

        Kuulostat vanhalta taistolaispaskalta

        Suomalaisten on viisainta pitää mölyt mahassaan ja pyrkiä elämään sovussa naapureidensa kanssa. Sama koskee tietysti Venäjää, tuskin kriisit ja sodat sielläkään missään suuressa suosiossa ole.
        Maailma on mennyt niin tekniseksi, että Suomen puolustus ei onnistu pelkästään kivääreillä, tarvitaan paljon kalliimpaa tekniikkaa ja ammattisotilaita. Suomi on länsimaa ja on luontevaa hoitaa puolustusta yhdessä pohjoismaiden ja Euroopan kanssa.
        Eiköhän Ukrainassa pitäisi nyt tehdä tuo vanha toimiva ratkaisu, perustaa länsi ja itä Ukraina. Molemmanmieliset voivat sitten muuttaa kumpaan valtioon haluavat. Muuri väliin ja rajat kiinni, kiväärit pois ja monen henki säilyy.


      • ...jaa
        Älytöntä kiihotusta kirjoitti:

        "Natoon vaan"
        Kuulut varmaan nuorisoon, joka on elänyt koko elämänsä tekemättä yhtään mitään ja kohtaamatta muita vastoin käymisiä kuin joskus viikkorahan menetyksen.

        Nimitys ryssä on jo vanhanaikainen, jos et sitä tiedä ja sen hokeminen osoittaa kypsymättömyytesi.

        Et tiedä sodasta yhtään mitään ja jos se alkaa et sinä ole siitä kertomassa jälkeenpäinkään, tuskin on kovin moni muukaan.

        Tuollaisten ryssittely on keskenkasvuista.
        Kasva aikuiseksi jos ehdit.

        Onko russia vanhanaikainen nimitys, pitäisikö muuttaa taas neuvostoliitoksi? Ryssa on ryssa vaikka voissa paistais.


      • hieno hommako muka
        hieno homma kirjoitti:

        Kuulostat vanhalta taistolaispaskalta

        "Kuulostat vanhalta taistolaispaskalta"


        En ole koskaan kuulunut mihinkään tuollaisiin, enkä muihinkaan aatteellisiin järjestöihin.

        Sinulla noita sanoja on vain vähän ja aina aiheena näitä hokemia, ota lääkkeesi, mene hoitoon etc....

        Eli näitä trollaajia, joilla ei ole mitään järkevää sanottavaa, eikä ilmeisesti älyäkään.


    • varmuuskeino?

      Onko tämä NATO:n sotaharjoitus ja 60 sotalaivaa Turun Aurajoessa sitä varten että Venäjä ei tee mitään kun Suomi kirjoittaa Isäntämaasopimuksen NATO:n kanssa?

      Joku sostilaslentojohdosta kertoi uutisissa että Hornetit lentää tällä hetkellä vain tarkastuslentoja ei harjoituslentoja. Nyt on nähty Horneteja ilmassa aika paljon monina päivinä, joten onko noita ilmatilalaoukkauksia enemmänkin kuin on kerrottu, vai mitä tarkastuslentoja ne tekee?

    • kaksi diktaattoria

      Kaksi diktaattoria Putin ja Kim Jong-un ovat jääneet 1800- luvulle. Vallan väärinkäyttäjiä ja tarkoitushakuisia sodanlietsojia. Molempien paikka olisi kansainvälisessä rikostuomioistuimessa, eikä toimia maan päämiehinä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe