Geeneissä vika?

12+14=26

Onko se geenien syy,jos ihminen menee psykoosiin? Tätä väittävät psykiatrit. Vai onko vika jossain muualla?

9

90

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paremmat geenit

      Ovat tavallaan oikeassa sillä psykopatia johtuu geeneistä eikä psykopaatit saa psykoosia.

    • tiedä ketä kuunnella

      Ei ole geenien syy. Psykiatrit puhuvat niin paljon hölönpölöä, että jos rupeat niitä kuuntelemaan et ymmärrä omasta etkä muiden voinnista pian enää yhtään mitään. Psykoosit ovat normaali ihmisreaktio elämän vastoinkäymisiin ja muihin ongelmiin ja tapahtumiin. Eivät ole vaarallisia millaan tavalla. Ainoa "vaara" aiheutuu siitä, että epätoivoisessa tilassa saattaa tehdä äkkinäisiä päätöksiä esimerkiksi elämänsä päättämiseksi jne. mutta silloin mieliala onkin jo todella maassa ja epätoivo katossa.

      Sitten kokonaan eri ilmiö on psykoaktiivisilla aineilla aiheutettu sekava tila eli psykoosi. Aine on voinut olla esim. hallusinogeeni, kannabis tai vaikka 'masennuslääke' tai mikä tahansa muu psykoaktiinen aine. Reaktio on myös yksilöllinen ja riippuu annoskoostakin jne.

      • kuulostaa tutulta

        tapaus olli


    • false psychiatry

      Komppaan "tiedä ketä kuunnella"-nimimerkkiä. Psykiatrien mielestä kaikki virheet johtuvat geeneistä, vaikka kasvatuksella on oma vaikutuksensa suhteessa 50-50.
      Jos kyseessä olisi geenivirhe, se osoitettaisiin dna-testeillä, mutta psykiatriassa ei tehdä kliinisiä tutkimuksia, joten "psykoosi johtuu geenivirheistä" on false-flag.

      Kasvatusvirheitä tehneet kasvattajat saavat aina vapautuksen syytteistä eivätkä joudu vastuuseen teoistaan psykiatrien mielestä, vaikka nimenomaan kasvattajat ovat aiheuttaneet kaiken, mm. psykoosin, harhaluulot, masennuksen, skitsofrenian, unettomuuden jne.

      • 435.

        Ei se nyt aina ole kasvattajienkaan syy,jos menee psykoosiin. Tietysti heilläkin on varmasti osuutensa,mutta minä menin viimeksi psykoosiin eräänlaisen pitkään jatkuneen naapurien kiusaamisen takia.


    • kokemuss

      No psykiatreihin nyt ei kannata luottaa.

    • juuölk

      Käsittääkseni psykoosin virallisena selitysmallina käytetään ns. stressi-haavoittuvuusmallia, jossa kaikkein synnynnäisiltä ominaisuuksiltaan kaikkein "haavoittuvimmat" ihmiset sairastuvat herkemmin psykoosiin kuin vähemmän haavoittuvat. Siis toisin sanoen stressaavat elämäntapahtuvat saavat tietynlaiset ihmiset oireilemaan psykoottisesti, kun taas jotkut menevät psykoosiin vain äärimmäisissä tilanteissa. Mitään suoraa geneettistä syytä ei olla löydetty skitsofrenian taustalla, eikä kukaan virallisen liturgian osaava psykiatri niin ajattelekaan. Psykiatrit eivät oikeasti tiedä, mistä skitsofrenia johtuu (koska kyseistä sairautta ei ole olemassakaan). Joskus harhaisuuteen liittyy tunnettuja fyysisiä sairauksia, kuten syfilis taikka dementia. Toisaalta voimakkaat "harhat" ovat mahdollisia ilman, että ihminen olisi mitenkään fyysisesti sairas lääketieteellisessä mielessä. Unen puute, eristys yms. lisäävät harhojen kokemisen todennäköisyyttä. Itse uskon, että tietynlainen tapa "prosessoida" ympäröivää todellisuutta ja olla suhteessa toisiin ihmisiin on osin perinnöllinen/synnynnäinen. Ihmiset ovat erilaisia jo syntymästään saakka, tätät tosiasiaa ei voi muuttaa miksikään. Yhteiskunta kuitenkin vaikuttaa osaltaan siihen, mitkä ominaisuudet tulkitaan/osoittautuvat heikkouksiksi ja mitkä voimavaroiksi tietyissä olosuhteissa. Toisin sanoen kaikki elävä tässä maailmassa on osin geneettisen koodin ilmentymää - kyse on kuitenkin vuorovaikutuksesta useimmissa kiellellisesti jäsennellyissä ominaisuuksissa. Esimerkiksi piirre "rohkeus" omaa ensinnäkin kulttuurisen merkityksen, ja toisaalta siihen merkitykseen liittyy lukematon määrä erinäisiä geneettisiä tekijöitä. Psykoosi on epämääräinen termi itsehallinnan menettäneelle ihmiselle, joka kokee sillä hetkellä "jotain" hyvin poikkeavaa, mitä kukaan muu ei havaitse ja jota ei kyetä rationalisoimaan sosiaalisen todellisuuden tulkintakakehyksen puitteissa. Psykoosi itsessään sisältää hyvin kirjavan kokoelman hyvin erilaisia "harhoja". Toinen tuntee sulautuvansa universumiin, kun taas toinen näkee päiväunia CIA:n salaisista operaatioista ja kolmas juttelee "näkymättömille" hahmoille. Neljäs kokee kuulevansa vain toisten ihmisten ajatuksia tai kuulevansa "ääniä", jotka pilkkaavat häntä ilkeästi. Heidän kokemuksissaan ei välttämättä ole lainkaan niin paljon yhteistä, kuin yleensä ajatellaan, minkä vuoksi käsite "psykoosi" on jo itsessään harhaanjohtava termi erinäisille "tiloille". On vaikea löytää näiden "tilojen" yhteistä "geenivirhettä", koska ne poikeavat toisistaan.Todellisuudessahan kukaan ei koe eikä havaitse maailmaa minkään kollektiivisen kriteerin mukaan, vaan kaikki ovat enemmän tai vähemmän mielensä vankeja. Me emme ole vain osa tämän hetkistä sosiaalista todellisuutta -meillä on omat muistikuvamme, persoonamme, tunteemme, jotka vaikuttavat käytökseemme ja havaintomaailmaamme. Joskus ne ovat niin poikkeavia, että psykiatrit puhuvat hulluista ja teologit vääräuskoisista.

      • 10+17

        Hyvin kirjoitettu ja hyviä pointteja toit esiin. Olet käyttänyt aikaa asian miettimiseen ja pohdintaa. Ilahduttavaa nähdä, että Suomi24:llakin liikkuu ihan fiksua porukkaa.


    • kokemuksestakerron

      Mistään geeneistä psykoosi ei yksistään johdu. Ihminen on niin monen osatekijän summa että mikään sairaus ei ole yhdestä tekijästä kiinni. Psykiatreja ei kannata kuunnella. Niin kipeätä ammattikuntaa mitä hullujen huoneella pyörii ei löydy mistään muualta. Traumat, erityisesti varhaislapsuudessa tapahtuneet, ovat yksi iso altistava tekijä psykooseille.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1342
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1255
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1150
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1042
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      996
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      995
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      983
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      962
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      961
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      960
    Aihe