FORTEKOR VET. - SIVUVAIKUTUKSIA?

Elämä on b...

Heips!

Lemmikkini saa lääkityksenä mm. Fortekor vet. -lääkettä. Lääkkeen käytön aloittamisen jälkeen on ilmestynyt eräs lemmikin terveyteen vaikuttava ongelma/ oire, joka on hiljalleen pahentunut. En tiedä johtuuko oire Fortekorista vai ei mutta lääkkeen sivuvaikutuksissa sitä ei ainakaan mainita.

Pyydänkin nyt teitä, jotka olette käyttäneet ko. lääkettä koirillanne tai kissoillanne, laittamaan kokemuksianne tähän. Eli oletteko huomanneet mitään sivuvaikutuksia? Laittakaa sellaisetkin oireet ja sairaudet, joiden ei tiedetä kuuluvan Fortekorin sivuvaikutuksiin mutta joiden epäilette alkaneen tai voimistuneen lääkityksen aloittamisen jälkeen. Voitte vastata myös siinä tapauksessa, ettei mitään sivuvaikutuksia ole ollut. Tietääkseni Fortekoria käytetään kissoilla hiukan eri syystä kuin koirilla mutta sivuvaikutukset voivat hyvinkin olla samanlaisia.

En nyt heti paljasta, että mistä oireesta tässä on kyse, koska en halua johdatella kenenkään vastauksia. Kiitos jo etukäteen ja tsemppiä kaikille sairaan lemmikin omistajille ja vähän muillekin.

14

6257

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kisupieni

      Minun vanha kissani on syönyt pari vuotta Fortekoria säännöllisesti munuaisten vajaatoimintaan. Munuaisarvot ovat palautuneet normaaleiksi, eikä sivuvaikutuksia ole ollut. Kissa on vähän ärtyisä kahdelle muulle kissalleni ja nukkuu paljon, mutta se johtuu varmaan sen korkeasta iästä, ja ärtyisyys nivelkivuista.

      • Elämä on b...

        Kiitos vastauksesta ja hyviä kissanpäiviä sinne!
        Yritetään saada mahd. monta vastausta, jos vaikka eräs tietty oire nousisi esiin. Voi olla hakuammuntaa tämä mutta olen jo aika epätoivoinen. Jos oireet vaan entisestään pahenevat, on pakko päätyä eutanasiaan. En kuitenkaan halua eläimen kärsivän. Ei se elämän pituus vaan laatu!


      • Toiv. provo
        Elämä on b... kirjoitti:

        Kiitos vastauksesta ja hyviä kissanpäiviä sinne!
        Yritetään saada mahd. monta vastausta, jos vaikka eräs tietty oire nousisi esiin. Voi olla hakuammuntaa tämä mutta olen jo aika epätoivoinen. Jos oireet vaan entisestään pahenevat, on pakko päätyä eutanasiaan. En kuitenkaan halua eläimen kärsivän. Ei se elämän pituus vaan laatu!

        Miten olisi jos veisit kissasi eläinlääkärille ja kertoisit hänelle kissan oireista sekä epäilyistä että ne johtuvat lääkkeestä. Jos et saa yhdeltä lääkäriltä tyhjentävää vastausta ja apua kissallesi, vie se seuraavalle ja kysy hänen mielipidettäään ennen kuin päädyt kissasi tapattamaan ehkä vaivan vuoksi jonka pätevä eläinlääkäri olisi keksinyt ja siihen avun tiennyt.


    • Kuntokatti

      Meillä kaksi kissaa ovat syöneet Fortekoria jo vuosia (ainakin vuodesta 2010, toinen kai jo pidempäänkin), en ole huomannut mitään sivuvaikutuksia.

      • kisuliini&koiruli

        Tietääkö kukaan vaihtoehtoista lääkettä Fortekorille?


    • Sekä että?

      Olet laittanut saman kysymyksen myös koirapalstalle? Meneekö sulla Fortekor vet-lääkettä,sekä koiralle että kissalle?

      • Elämä on b...

        Ei mutta kyseistä lääkettä käytetään molemmille eläimille - sekä kissalle että koiralle. Ja sivuvaikutus, jota haen, voi aivan hyvin ilmetä sekä kissalla että koiralla. Siksi kysymys on molemmilla palstoilla. Salapoliisityötä... Tämä ei ole pelkästään oma päähänpinttymäni vaan eräs lääkealan ammattilainen antoi vinkin, kun kysyin häneltä Fortekorista ja kerroin lemmikkini oireista ja epäileväni niiden välillä olevaa yhteyttä.
        Kiitos, kun laitatte vastauksia.


    • Kol mio

      Vaihtoentoinen lääke fortekorille riipuu mihin vaivaan sitä syödään, esim munusáis ongelmiin on käytetty myös Nelio nimistä valmistetta

    • Elämä on b...

      Kiitos vastauksista. Käymme pekunoiden kanssa aina silloin tällöin kurkkaamassa josko olisi tullut lisää vastauksia. Iloista talvea kaikille ja pitäkää lemmikit lämpimässä.

    • mouru

      Jatkatko vielä samalla lääkkeellä? Esiintyykö oire yhä? Mouruaminen/ulvominen on yksi oire, jonka olen nähnyt mainittavan lääkkeen yhteydessä. Toivottavasti kissasi jakselee hyvin!

    • pissaaminen

      koiralleni on määrätty fortekor vet 5mg ja puolikas aamulla .nyt se on alkanut pissaan lattialle vaikka on illalla käytetty ulkona ja monesti päivällä onko lääkkeellä tuommoista sivuvaikutusta sydän lääkkeksi määrättiin???koirani on 11 v

      • Anonyymi

        Mun koira aloitti eilen Fortekorin ja tämän päivän annoksen jälkeen alkoi helvetinmoinen pissaralli. Koiralla suorastaan pakonomainen tarve pissata koko ajan.


      • Anonyymi

        ^ lisäys että lopetan lääkkeen tähän kahteen annokseen ja katson katoaako oire. Jos ei katoa, niin sitten lienee tulehdus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ^ lisäys että lopetan lääkkeen tähän kahteen annokseen ja katson katoaako oire. Jos ei katoa, niin sitten lienee tulehdus.

        Hyvä ja toimiva lääke. Koira popsinut jo 3 vuotta. Poistaa nestettä. Ennenkaikkea myös keuhkoista.
        Itsekkin vedin muutaman tabletin. Vahingossa. Saman kokoinen paketti ja ilman silmälaseja..en kuollut😂


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2201
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1948
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1908
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1700
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe