Tunnustatko Jeesuksen ihmisten edessä?

28.8

Joka tunnustautuu minun omakseni ihmisten edessä, sen minäkin tunnustan omakseni Isäni edessä taivaissa. Mutta joka ihmisten edessä kieltää minut, sen minäkin kiellän Isäni edessä taivaissa.
Matt. 10:32–33

Omantunnon herkälle kristitylle tämä raamatunkohta aiheuttaa ahdistusta. Entä, jos tunnustaminen on ylitsepääsemättömän vaikeaa? Jos se on täydellistä vastavirtaan uimista ja jättää ihmisen yksin mielipiteinensä. Entä, jos kukaan ei kysy mitään, pitääkö silloin alkaa evankelioida ympäristöään kysymättä haluaako se kuulla sanomaamme vai ei? – Enemmän taitaa olla siitä kyse, että olisimme valmiita vastaamaan uskomme perusteista silloin kun niitä kysytään ja ne on luonteva esittää. Tarkoitus ei ole varmaankaan, että kristityt tekevät itsestään mahdollisimman vaikeita lähimmäisiä. On hyvä rukoilla, että Jumala avaa tilanteita, jolloin uskon esillä pitäminen on luonnollista. On hyvä valmistautua vastaamaan, kun uskomme perusteita kysytään. Ja jos uskoa riittää, voi Jeesuksesta kertoa iloisesti ja reippaasti ja häpeilemättä oma-aloitteisestikin lyömättä ketään otsaan. Todistuksen voi antaa myös siten, että ei keskity lähimmäisten pahaan, vaan siihen hyvään, jonka on saanut Jeesuksessa kohdata.Sro.

13

76

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tiestä

      Roomalaiskirje 10
      8 Mutta mitä se sanoo? "Sana on sinua lähellä, sinun suussasi ja sinun sydämessäsi"; se on se uskon sana, jota me saarnaamme.
      9 Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut;
      10 sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan.

      Jumala vaikuttaa tahtomisen ja tekemisen senkin suhteen milloin evankelista evankelijoi, opettaja opettaa ja niin edelleen, mutta jokainen uskovainen tuo esille hyvän rundaudesta HYVÄÄ. Ilosanoma on ilosanomaa, ei toisista synnin etsimistä ja heille tuomioiden lukemista.
      Usko on aivan henkilökohtainen asia ja kukaan ei koskaan kykene toista siihen painostamaan, mutta jokainen uskovainen saa voiman kertoa siitä ihmeellisestä Tiestä, jonka Jeesus avaa uskovilleen.

      Ei kaste ole uskon ulkoinen tunnustaminen, kuten täällä muutamat opettavat, vaan uskon tunnustaminen on se, että me uskomme sydämestämme sen, että Jumala on herättänyt kuolleista Jeesuksen ja tunnustamme Jeesusta, eli Jeesuksen opetuksia suullamme. Jos joku lähimmäisesi haluaa tehdä vaikka jotakin sellaista, jonka sinä tiedät olevan Jeesuksen opetusten vastainen, niin sinä joudut tunnustamaan Jeesuksen opetuksia, vaikka saatkin lähimmäisesi vihat niskaasi. Sellaista on Jeesuksen usko. Suun tunnustus tulee ihmisellä ajatuksista ja ihana asia on se, että Jeesus muuttaa lihallisen ihmisen hengelliseksi, hyviä hedelmiä hedelmöiväksi ja sitä vaellusta seuratessaan monet kääntyvät kysymään mistä sinä tuon rauhan ja ilon olet saanut. Kuullessaan tunnustuksen he kääntyvät itse Jumalan puoleen ja pyytävät, että hekin pääsisivät noista hyvistä hedelmistä pelastuksen kautta osalliseksi ja saisivat sen valtavan armon, jossa saa kasvatuksen uudestisyntymisen ihmeeseen.

      • nikojt_eikirj

        Mutta minkälainen onkaan sellainen usko joka ei teoissa ja sanoissa näy ja jota pidetään vakan alla!?

        Ei uskoa ole tarkoitettu vain meille itsellemme. Uskova on suolana maailmassa, valona synkkeydessä. Kuinka tätä voisimme olla, jos kaiken kätkisimme vain itsellemme, peljäten ulkopuolisten ja maailman reaktioita?!

        Jeesuksen omat ovat Kristuksen sotureita, myös heikkoudessa. Usein siellä missä maailman silmin katsottuna on epävarmuus, heikkous ja hyljeksintä on todellisuudessa Jumalan voima!

        Ei Jumala ensin valinnut rohkeita ja karismaattisia miehiä omaksensa, vaan köyhiä, oppimattomia ja monessa heikkoja! Hän käyttää särjettyjä astioita, hyljättyjä, jotta Hänen voimansa tulisi ilmi heikkoudessa!

        Mitä me pelkäisimme kun Hän on meidän kanssamme!!


    • TMarko

      Useimmitenhan se Jeesuksen omaksi tunnustautuminen tulee esille erilaisissa tilanteissa joissa ihmiset jotka eivät ole Jeesuksen omia toimivat Jeesuksen opetusta vastaan. Tilanne voi olla työpaikalla vaikka se, että työporukat juttelee jostakusta pahaa jonkun selän takana. Jeesuksen oma ei tietenkään tahdo sellaiseen osallistua ja jopa saattaa sanoa asiasta muille jos tarve vaatii. Sama kaikenlaisessa pahassa juoruilussa joka varastaa aikaa vain työnteolta. Kyllä Jeesuksen oma erottuu hyvin pian pilkkaajien ja panettelijoiden keskeltä jos on sellaiseen joukkoon joutunut. Valo paljastaa pimeyden. Joku voi saada piston sydämeensä kun taas toiset löytävät uuden pilkan kohteen.

    • tunnustautumisesta.

      Jeesuksen tunnustaminen tapahtuu elämällä Hänen tahtonsa mukaisesti.

      Miksi?

      Kun uudestisyntyy Uuden Aadamin kautta, Jumalan Valtakunta on sisäisesti silloin ihmisessä.

      Se ei Jeesuksen tunnustus vain huulilla ""Herra, Herra". vaan usko näkyy myös teoissa, se on Pyhän Hengen työ.

      Tänään Jeesuksen nimi tulee pilkastuksi, kun nimikristityt tekevät tyhjäksi Jumalan sanan omilla teoilla ja opeilla.

      ts. muotojumalisuutta ei tarvita.

      Tulipa vain mieleen viimeisen RistinVoiton yleisökirjoituksesta romaniveljen vastauksesta Pasasen kirjoitukseen.
      Hän oli heimolaisena puhunut perinnäissääntöjä vastaan, toiset veljet oli kuljettanut hänet pois, koska nämä heimoveljet olisi antaneet "selkään".

      Jos tämänpäivän "valkolaisten" seurakunnassa puhuu isien perinnäissäännöistä, saa varmasti selkäänsä. Esim. Helluntaikirkon "edesmennyt" johtaja sanoi, että raamatusta sanat mitkä luin on totta, mutta hän ei kääntele isoa laivaa.

      ts. mikä on Jeesuksen todistus. Aika pitkälle marttyyreiden huulilla ainakin.

      Ihmisen muotojumalisuus ja maailma hyökää sitä vastaan.

      Näin sopii kysyä, mikä on todistus " tästä Jeesuksesta " ... Onko se ihmisten ajatusten muotoon rakentunut päätelmä, vai kirjoitettu sana.

      • TMarko

        Just näin elävä usko toimii kun kirjoitit. Aamen.


    • juupa juu ja niinpä niin

      Kuinka voit aloittaja tunnustaa Herraa Jeesusta Kristusta Jumalan Poikaa ihmisten edessä, Kun Isä Jumalaa rukoilee. Aloittamalla on uusi liitto ja uuden liiton Herra täysin pimennossa. Elää vanhassa liitossa.

    • Ethän luikertele

      Tunnustatko sinä ihmisille, että Jeesus Kristus on Herrasi?

      • juupa juu ja niinpä niin

        Tunnustan joka päivä jos tulee ihmisiä vastaan ja saan todistaa heille, että Herrani on Jeesus Kristus Jumalan Poika.


    • Hyi olkoon!

      En todellakaan tunnusta!

    • Itkeä ja..

      Sitten saat hävetä.

    • simppeliä on

      Syvännöltä kysyttiin aikanaan miten hän todistaa juutalaislle siellä israelissa Jeesuksesta !?

      hän vastasi; vastaan kun kysytään ja elän niin, että kysytään.

      ehkä tämä neuvo sopii jokaiselle tänäänkin.

    • * Tarkoitushan onkin todistaa Jeesuskesta, ja siihen Pyhä Henki myös yhtyy, ei niinkään alkaa kertomaan omaauskoontulon kokemusta. Kun kertoo Jeesusken kärsimyksistä, Golgatasta, Hänen pyhästä verestään sovituksesta lahjavanhurskaudesta, syntien anteeksi saamisesta, Jumalan rakkaudesta, jonka toi ihmiselle Pojassaan. Rististä, jossa Jeesus sovitti syntimme . Tämä on hyvä muistaa, kun todistaa Herrasta, " Katso Jumalan karitsa, joka pois otti maailman synnin."
      * Samoin, " Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että antoi ainutsyntyisen Poikansa, että kuka ikinä Häneen uskoo, saa synnit anteeksi ja ianakikkisen elämän, ettei kukaan hukkuisi "!
      * Todistaa voi astua esiin, sopivalla ja sopimattomaan aikaan. Siis ei ole aika eikä paikkaa, jossa ei voisi todistaa Jeesuksesta. Ja mieluimmin Hänen nimessään !

      • juupa juu ja niinpä niin

        Sinähän todistat kirjoituksiesi perusteella ihmisille mohikaani, että Jeesus on Jumala. Eli valheen hengessä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2131
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1938
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1888
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1488
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe