Uni ei ole tullut kolmeen yöhön

Rakkaudesta sairas

ja paino on pudonnut lyhyessä ajassa 4 kiloa. Ruoka ei oikein maistu ja vatsassa on ikävä kipristys koko ajan. Myös hiuksia on alkanut lähteä, selkää kutisee ja olo on levoton. Onko mitään vastalääkettä ja voiko tähän kuolla?

6

286

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muustaeitietoa

      Särkyneeseen sydämeen voi jopa kuolla
      Julkaistu 21.11.2011
      Yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan naiset kärsivät ”särkyneen sydämen syndroomasta” seitsemästä yhdeksään kertaa todennäköisemmin kuin miehet, uutisoi USA Today.

      Särkyneen sydämen syndrooma johtuu yleensä tunnepitoisesta parisuhteen loppumisesta tai läheisen ihmisen kuolemasta. Syndrooma voi aiheuttaa musertavia sydämen vajaatoiminnan tai sydänkohtauksen kaltaisia oireita. Yleensä potilaat kuitenkin toipuvat ilman pysyviä vaurioita.

      Tyypillisessä särkyneen sydämen tilanteessa nainen on juuri menettänyt aviomiehensä, kertoo tohtori Mariell Jessup Pennsylvanian yliopistosta. Jessup on erikoistunut sydämen vajaatoimintaan ja hoitanut monia vastaavanlaisia tapauksia.

      Japanilaiset lääkärit tunnistivat kyseisen syndrooman ensimmäisen kerran vuonna 1990 ja nimesivät sen Takotsubo-kardiomyopatiaksi. Tako tsubot ovat mustekala-ansoja, jotka muistuttavat murtunutta sydäntä.

      Sydän “särkyy”, kun suuri shokki – jopa hyvänlaatuinen sellainen, kuten lotossa voittaminen – laukaisee adrenaliinin ja muiden stressihormonien ryöpyn, jotka saavat aikaan sen, että sydämen pääkammio pullistuu äkkiä eikä toimi enää oikein. Testit ovat osoittaneet dramaattisia muutoksia sydämen sykkeen rytmissä sekä sydänkohtaukselle tyypillisiä aineita veressä. Testeissä ei kuitenkaan ole löytynyt valtimotukoksia, jotka tyypillisesti aiheuttavat sydänkohtauksen. Useimmat särkyneestä sydämestä kärsivät potilaat toipuvat muutamassa viikossa, mutta myös harvoissa tapauksissa se saattaa osoittautua kuolettavaksi.

    • Palstatohtori vastaa

      Onneksi olkoon, varhainen hoivasuhteesi on ollut hyvä ja tehnyt sinusta voimakkaisiinkin tunteisiin kykenevän persoonan. Näitä tapauksia on täällä taas ollut runsaasti kuuman kesän jälkeen. Kyseessä on ikään kuin vauvan eroahdistus hoitajastaan -tässä tapauksessa rakastetustaan, ja unen kadottaminen on tyypillistä hieman komplisoidummissa tapauksissa. Tällöin alkutapahtuma on yleensä ollut katsekontakti juuri sillä hetkellä, kun Amor on osunut paikalle nuolineen. Lievemmissä ja nopeammin ohimenevissä tapauksissa kyse on ylensä ollut sattumanvaraisesta läheltäpiti -laukauksesta.
      Limbinen järjestelmäsi on nyt yliaktiivinen, ja tuottaa hypotalamusta ärsyttäviä signaaleja koko ajan, minkä takia hormoonitasosi heittelevät ja aiheuttavat kiihdyttävän hermojärjestelmän yliaktivaation.
      Vastamyrkkyä ei ole olemassa, ja taudilta ei suojaa rokote, ikä tai elämänkokemus. Hoidoksi suosittelen nyt lämmintä suihkua, sitten kaakaota, johon laitat tummaa suklaata sulamaan. Kofeiini-, kola- ja alkoholipitoisia juomia tulee välttää hoidon aikana. Asetu lattialle lepäämään, hengitä rauhallisesti vatsaan asti, sinne, missä pahin kipristys tuntuu. Kuuntele Vivaldin kitaramusiikkia. Rauhoitu. Jos ajatuksesi karkaa häneen, keskity uudelleen hengitykseesi. Hakeudu ystävän kainaloon ja pyydä häntä hieromaan selkää. Syö pieniä määriä lempiruokiasi useita kertoja päivässä. Sinulla on nyt lupa hemmotella itseäsi kuin pientä vauvaa.
      Ennuste riippuu tietysti tunnelähteiden latauksesta, voimakkaassa molemminpuolisessa latauksessa tauti saattaa johtaa seuraavaan vaiheeseen, joka on vielä vaikeampi. Muussa tapauksessa tunteesi vähitellen alkaa helpottaa, mutta tämäkin voi kestää useita kuukausia. Yllämainittuja ohjeita noudattamalla voit helpottaa oloasi tämän prosessin aikana. Turvallista päivää!

      • tuskafestarit

        Minä en tykkää Vivaldin kitaramusiikista. Mielummin koko sinfoniaorkesteri.


      • tuskafestarit
        tuskafestarit kirjoitti:

        Minä en tykkää Vivaldin kitaramusiikista. Mielummin koko sinfoniaorkesteri.

        Kesäkin meni. Syksyä odotellessa...


      • kainaloonsiitä
        tuskafestarit kirjoitti:

        Kesäkin meni. Syksyä odotellessa...

        Mee ny hyvä ihminen jonkun kainaloon, sillä se lähteepi


    • jos taas ymmärrän

      1 1=1?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      49
      4985
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3277
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1412
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1245
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      957
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      728
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      697
    Aihe