Järjestelyn määrä

luintuollaisen

Järjesteltävien velkojen maksettava määrä suhteessa kaikkiin velkoihin.

Tuolla jollain sivulla oli kertomuksia velkajärjestelyyn päässeistä. Janne 44v, jolla oli peliriippuvuus ja päättynyt parisuhde. Velkaa 180 000e ja maksuvaraa 700e/kk, tulo 1800e/kk. Maksua kertyy 25 000.

Siis voiko tällä kaavalla päätellä sen yleisesti paljonko velallinen maksaa suhteesta jörjestelyssä oleviin velkoihin. Tuo esimerkin luku oli n. 15%

Itse olen asiani hoitanut ihminen. Ei jenin jeniä velkaa ja periaatteessa vastustan koko tälläistä sosiaalipoliittiikka, että on paljon ihmisiä jotka elää liki kädestä suuhun sillä mitä on... ja sitten parustilanteessa samassa asemassa oleva toinen ihminen velkaantuu ja juhlii lainarahalla ja pääsee veloista eroon maksamalla jotain määrää kolme tai viisi vuotta...... Se tässä entiten kummastuttaa, että jos esimerkin 180 000e lainasta tosiaan katoaa yli 150 000e, niin se on satoja miljoonia euroja vuosittan ja miljardeja viiden vuoden päästä, jos vaikka 10 000 ihmistä toimii näin. Se ei paljoa lohduta, että ne on pari vuotta tuon toimenpiteenpäälle jossain tarkistuksessa ja saavat sitten taas elää normaalisti... Osa porukasta kun ei opi mitään.....

6

152

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MAP

      Ymmärrän ajatuksesi hyvin. Nämä ovat niitä yhteiskunnan valintoja. Ilman velkajärjestelyä ylivelkaantunut ei saisi koskaan maksettua velkojaan ja sen seurauksena hän olisi jopa kymmeniä vuosia sosiaalitoimen tuen varassa. Parempi antaa ihmiselle mahdollisuus päästä takaisin töihin ja veronmaksajaksi. Moni siinä myös onnistuu, moni ei. Kateellinen ei kannata olla kenellekään velkajärjestelyn läpikäyneelle.

      • 1+1

        "Parempi antaa ihmiselle mahdollisuus päästä takaisin töihin ja veronmaksajaksi."

        Estääkö velkojen maksaminen töihin paluun?


    • "Siis voiko tällä kaavalla päätellä sen yleisesti paljonko velallinen maksaa..."
      - Ei voi. Jokainen velkajärjestely on yksilöllinen, jotkut eivät tilitä pennin hyrrää, jotkut maksavat kaiken velkansa korkoineen päivineen.

      "..toinen ihminen velkaantuu ja juhlii lainarahalla ja pääsee veloista eroon ..."
      - Juhlijoille harvemmin myönnetään velkajärjestelyä. Useimmiten näissä velkaantumisen syy on työttömäksi jääminen, avioero, vakava sairastuminen tai takausvastuu jonkun muun veloista. Kun elämältä on ensin viety pohja alta, terveys ja työkyky mennyt, on vain kohtuullista, ettei ihmistä lisäksi roikuteta velkahirressä lopun elämäänsä.

      "..jos vaikka 10 000 ihmistä.."
      - Velkajärjestelyjä myönnettiin viime vuonna himpun alle 4000 kpl. Maksuhäiriömerkintöjä on n. 360 000 suomalaisella, eli vain prosentti heistä pääsee velkajärjestelyyn.

      • 1+1

        "eli vain prosentti heistä pääsee velkajärjestelyyn."

        Lukuja ei kai voi ihan verrata suoraan prosenttilaskulla, koska maksuhäiriöisten määrä on pitemmältä ajalta (voimassa oleva maksuhäiriömerkintä), kun taas mainitsemasi velkajärjestelyiden määrä on yhden vuoden luku. Maksuhäiriöisten ihmisten luvussa lienee sitä paitsi mukana paljon pikkuvelkoja, joihin ei edes haeta/myönnetä velkajärjestelyä.


      • 1+1 kirjoitti:

        "eli vain prosentti heistä pääsee velkajärjestelyyn."

        Lukuja ei kai voi ihan verrata suoraan prosenttilaskulla, koska maksuhäiriöisten määrä on pitemmältä ajalta (voimassa oleva maksuhäiriömerkintä), kun taas mainitsemasi velkajärjestelyiden määrä on yhden vuoden luku. Maksuhäiriöisten ihmisten luvussa lienee sitä paitsi mukana paljon pikkuvelkoja, joihin ei edes haeta/myönnetä velkajärjestelyä.

        Olet oikeassa, luvut eivät ole yhteismitallisia - lisäksi kaikilla velkajärjestelyyn hakeutuneilla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Lukujen vertailu antaa lähinnä osviittaa siitä kuinka harvinaista on talousongelmien ratkaisu velkajärjestelyn avulla. Ap kun on kovin huolissaan siitä, että järjestelyyn pääsisi liian helposti.


    • Ghghfgtyu

      Järjestelyyn ei todellakaan pääse helposti. Itse kävin tuomarin tentattavana ja ennen kuin edes käräjäoikeuteen päästiin, oli kulunut vuosi siitä, kun olin ensimmäisen kerran soittanut velkaneuvojalle. Tämä vuosi kului papereitten kuntoon laittamiseen, yhteyttä otettiin sinne ja tänne, itselläni oli vielä sotilaallisessa järjestyksessä kaikki paperit, voin vain kuvitella, miten joku kippaa ne avaamattomat kuoret jätesäkissä velkaneuvojalle, joka alkaa niitä alusta asti setvimään. Päätöksestä meni vielä 9 kk, ennen kuin tein ensimmäisen vj mukaisen lyhennyksen, tässä välissä selvittäjä oli tehnyt omia laskujaan joita niitäkin jouduttiin muuttamaan, kun myin asuntoni ja alunperin kaikki laskettiin niin, että asunnon olisi voinut säilyttää.

      Kevytmielinen velkaantuminen, eli shoppailu, pelaaminen jne on ehdoton ei velkajärjestelyyn pääsylle, ja käsittääkseni myös pitää olla ihan vakituiset tulot, paitsi jos nyt on ihan joku onneton sillanalla asuja, jonka ei voi koskaan olettakaan selviävän veloistaan muuten tai saavan työtä.

      Itse maksan 52 % veloistani takaisinmaksuohjelmassa, eli n. 42000 e plus kolmen vuoden aikana lisäsuorituksia ehkä yht. 10000 e, joten mielestäni velkojat saavat kyllä pääomansa ihan kirkkaasti takaisin, kulut ja korot olivatkin ihan kohtuuttomia. Jotkut tosin saavat 0-ohjelman, ja ovat sitten 5 v luottotiedottomia.

      Oma "lusimiseni" päättyy ensi kesänä, onneksi tämä ei ole elinkautinen. Olen kiitollinen tästä mahdollisuudesta, jonka olen saanut, ja opiksi olen ottanut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6629
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4283
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2700
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1588
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1121
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1084
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1041
    Aihe