Jolkkosen viisas puhe kirkon imagosta

Miten vapari-imago?

Jolkkonen varoittelee rakentamasta epärealistisen kiiltokuvamaista julkikuvaa kirkosta.

http://www.savonsanomat.fi/mielipide/artikkelit/kirkko-ja-julkisuus/1885270

Kun katsoo tämän palstan kirkkonäkemyksiä, piispalla ei ole huolta. Vaparit ja muut sensorttiset loanheittäjät pitävät kyllä huolen, ettei turhaa kiiltoa pääse syntymään. Todelliset ja kuvitellut puutteet kaivetaan esiin ja taatusti suurenneltuina.

Jolkkonen toteaa hyvin, että imagon kiillotus johtaa iratutumiseen todellisuudesta. Näin on todella käynyt monessa tapauksessa. Kannattaa huomata, että vapaa-ajattelijoissa vaikuttaa suoranainen imagofasistien ryhmä. Se korostaa imagon merkitystä - todellisuuden kustannuksella. Neutraalisuus, tasa-arvo ja muut vaparien viljelemät käsitteet ovat yhtä kaukana vapariliiton todellisista tavoitteista kuin Orwellin rakkausministeriö.

10

95

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yiok

      Miksi sitten itse tekee päinvastoin kuin opettaa. Jolkkosen puheet kirkon daikoniasta ja hyvänteosta, siihen käytettävistöä resursseita, verrattuhna kirkkon kokonaisvuosibudjettiin oli pahimmanlaatuista kiiltokuvanluomismeininkiä. Jos oikein muistan hän väitti, että e.m. kohteisiin menisi muka 50% kirkon kuluista!

      (Ja kakan marjat.)

      Kirkko kyllä jatkaa valehteluaan, (minkä nuorena oppii sen vanhana taitaa, se käy uskovaiselta ihan huomaamatta vanhasta tottumuksesta, minkäs uskovainen itselleen mahtaa, raamattuhan , kristittyjen oppikirja, käsikirja, on niitä pullollaan), vaikka syytä onkin siitä Jolkkosen tapaan varoitella, koska kuten sanoit, nykyisin ne valheet kyllä paljastetaan. Sen nolompaa kirkolle ja sen edustajille.

    • hggg

      Aika hyvin osuu kirjotukses kohilleen, ku vaihtaa kirkon ja vaparien, uskovaisten ja atesitien roolit päittäin keskenään.

    • tyit

      Kirrkohan se vasta on imagokonsullti, itselleen. Se hämärtää koko parustansa uskon ja luo valheellista imagoa suurena hyväntekijänä, ja houkutta sillä jopa ateisteja pysymään jäseninään. Paljonhan siellä atteja jäseninä on kun liki kaikki suomalaiset on aikoinnaan sinne liitetty, onneksi vähenevässä määrin nykyisin.

      Kuitenkin kirkkom käyttää omien tilinpäätöstensäkin mukaan diakoniaan suoranaisesti alle 1%, siis alle sadasosan, absoluuttisesti n. 7-8 Me, vuotuisesta kirkkoveron tuotosta, joka on liki 1000 Me.

      Lisäksi se kyllä jakelee muiden keräämää apua välikätenä, soluttautumalla mukaan kaikkiin mahdollisiin keräyksiin - ja ottaa kunnian toisten rahoilla auttamisesta itselleen.

    • Siksi PAT

      Artikkelsta näkyy, että kirkossa osataan arvioida kriittisesti myös omaa toimintaa. Vapareista potkitaan ulos, jos siellä yrittää samaa.

      • postimies pat

        saako patissa sanoa jotain myönteistä vapareista? tiedotteiden perusteella ei. tehkää jotain rakentavaa siellä patissa


      • Kyllästynyt

        Miten PAT:n sisällä? Onko vapaa-ajattelijoita vihattava, kuten tämän palstan PAT:n edustaja? Onko kirkkoa rakastettava samoin ja lobattava sen puolesta, kuten PAT täällä? Onko eri mieltä oleva jäsenenne oitis vaparivajakki jne?

        Millaista toimintaa teillä on ihmisille, jotka eivät halua vain sylkeä vihaisia kirjoituksia vapareita vastaan ja kirkon puolesta? Edistättekö jollain tavalla myös uskonnottomien asemaa kirkon aseman lisäksi?


      • Kyllästynyt
        Kyllästynyt kirjoitti:

        Miten PAT:n sisällä? Onko vapaa-ajattelijoita vihattava, kuten tämän palstan PAT:n edustaja? Onko kirkkoa rakastettava samoin ja lobattava sen puolesta, kuten PAT täällä? Onko eri mieltä oleva jäsenenne oitis vaparivajakki jne?

        Millaista toimintaa teillä on ihmisille, jotka eivät halua vain sylkeä vihaisia kirjoituksia vapareita vastaan ja kirkon puolesta? Edistättekö jollain tavalla myös uskonnottomien asemaa kirkon aseman lisäksi?

        Ilmeisesti PAT:n edustajalla ei ole mitään sanottavaa näihin asioihin. Sääli - toisaalta kertonee asioiden todellisen tilan.


    • Nasse..

      Jolkkonen on heittänyt niin monta särmikästä aivopierua että ainakaan kirkon hertäämien mileikuvien kiillottamiseen hän ei syyllisty :))

    • Hienoa! Nyt kaikki evlut kirkon jäsenet lukevat piispan ohjeen "Karkea puhe ja tuomitseva asenne ei ole hurskautta, vaan huonoa käytöstä."

      Enää ei tarvitse kysellä esim. nimimerkiltä "Rahahanat kiinni" on hän seurakunnan töissä tms. Jos hän ei nyt muuta kirjoitustapaansa, hän ei selvästikään ole kirkon kuuliainen jäsen.

      • Siksi PAT

        Vapareista ei saa puhua totta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6649
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4300
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2730
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1603
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1094
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1051
    Aihe