Lättäpeppu muodokkaammaksi

vinkkejä kaivataan

Onko kovan työn ja tuskan takana saada luonnostaan lättänä peppu edes vähän naisellisemmaksi ja pyöreämmäksi? Miten nopeaa tuloksia syntyy?

Lähtökohta on se, että olen hoikka 163/51 luonnostaan eikä lahduttamisen tarvetta ole. Yläkroppa on siro, pienet rinnat, vatsassa ei ylimääräistä, vyörärö kapea, pitkät kädet, sirot kämmenet ja ranteet, hartiat kuitenkin leveähköt, kyylkiluutkin näkyy hieman vaikkei vedä vatsaa yhtään sisään. Jalat on pitkät ja hoikat, nilkat kapeat ja jalat pienet, reisissä on vähän muotoa. Peppu on oikeastaan sivusta ihan kivan näköinen vyötärön ja lantion väliin syntyy naisellinen kaari ja vatsa kaareutuu myös kivasti, mutta takaa katsottuna leveähköjen hartioiden ja lättänän pepun yhdistelmä ei ole kovin kiva. Eli ulottuvuutta sinne taaksepäinkin olisi kiva saada ja mukava jos housutkin istuisivat paremmin.

En ole tavoittelemassa mitään fitness kroppaa ja kammoksun vähän treenaamista, että menetän viimeisimmätkin rippeet tisseistäni tai että hartioiden alue korostuu liikaa ja saa näyttämään yläkropan liian miehiseltä/poikamaiselta, kun muutenkin kulmikkuutta löytyy esim. noista hartioista. Niin siis ahteria haluaisin vähän ylemmäs ja muodokkaammaksi, eikä laihtumisen tarvetta ole. Miten mun pitäisi siis edetä? Täytyykö tyyliin alkaa syömään enemmän ja treenaamaan pakaralihaksia, jotta saisi kiinteämmiksi nuo lihakset ja vähän lisää kokoa.

Lähtökohtahan nyt on se, että harrastan oikeastaan vain hyötyliikuntaa ja lenkkeilyä. Lähinnä tyyliin kävelyä, töissä tulee käveltyä päivät pitkät ja välillä myös nosteltua. Mitään säännöllistä liikuntaharrastusta minulla ei ole, en käy salilla enkä tee oikeastaan muitakaan lihaskuntoharjoitteita tai harrasta mitään hengästyttävää rääkki liikuntaa. Tuon hyötylikunnan ja perusliikkumisen avulla peruskunto on kuitenkin pysynyt kohtuu hyvänä.

10

1348

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Entinen lattana

      Entinen lattap..se tässä hei! Kyllä onnistuu! Kovaa työtä vaatii, ja aikaa menee, riippuen tietenkin iästäsi. Ehdottaisin silti koko kropan treenaamista kuntosalilla, ns. tavallisella treenaamisella (pari kolme kertaa viikossa) ei hartioistasi mitään ladon ovia tule. Mutta treeni voi silti olla peppupainotteinen. Kyykky, askelkyykky, jalkaprässi siten että ottaa eniten takapuoleen. Maastaveto aluksi ohjatusti. Sellaiset painot, että tuntuu, että hiki lentää ja tekee mieli irvistää. Minulla (50 v) tuloksia alkoi tulla noin vuoden päästä, nyt kolmen vuoden päästä ei lattanasta ole enää tietoakaan! Ruokavalioon tarpeeksi proteiinia.

      Tsemppiä matkallesi kohti jämäkkää ahteria!

      • vinkkejä kaivataan

        Kiitos vastauksestasi. 26 v. olen. Jotenkin kammoksuttaa nuo kuntosalit, että törttöilen siellä vaan tiellä, en osaa käyttää laitteita ja jotku hikipingot treenaa vieressä :) Saako kotona oman kehon painolla treenaamalla tuloksia vai vaatiiko aina tuon kuntosalin ja raskaat painot?


      • 10+19
        vinkkejä kaivataan kirjoitti:

        Kiitos vastauksestasi. 26 v. olen. Jotenkin kammoksuttaa nuo kuntosalit, että törttöilen siellä vaan tiellä, en osaa käyttää laitteita ja jotku hikipingot treenaa vieressä :) Saako kotona oman kehon painolla treenaamalla tuloksia vai vaatiiko aina tuon kuntosalin ja raskaat painot?

        Jos oikeasti haluat muotoa takapuoleen, se vaatii kuntosalille menemisen (ja raskaat painot). Ellet sitten halua hommata kyykkytankoa ja painoja kotiisi, sehän on yksi vaihtoehto tietenkin.

        Ruokavalion merkitystä ei myöskään voi vähätellä. Olet hoikka (luonnostaan) joten voi olla, että sinun on jopa vaikea saada massaa (toisin kuin esim. minun, joka kerään massaa aika helposti, myös sitä lihasta, mutta empä kylä ole mitenkään hoikkarakenteinenkaan). Tarpeeksi ruokaa ja tarpeeksi proteiinia.

        Kuntosalilla on henkilökunta sitä varten, että he opastavat laitteiden käytössä ja ohjelman laatimisessa.


      • Se 5-kymppinen
        vinkkejä kaivataan kirjoitti:

        Kiitos vastauksestasi. 26 v. olen. Jotenkin kammoksuttaa nuo kuntosalit, että törttöilen siellä vaan tiellä, en osaa käyttää laitteita ja jotku hikipingot treenaa vieressä :) Saako kotona oman kehon painolla treenaamalla tuloksia vai vaatiiko aina tuon kuntosalin ja raskaat painot?

        Mieluiten kuntosali, joten kypsyttele asiaa mielessäsi. Ehdottaisin kuitenkin aloittamaan kotona askelkyykyn paino (aluksi 5 tai 10 kg) käsissä, kädet alhaalla tai mieluiten suorana ylhäällä. Astu toisella jalalla pitkä askel eteen ja kyykkää alas siten, että se vastakkainen polvi melkein osuu maahan, ja saman tien astut sillä jalalla, jonka polvi melkein osui maahan, toisen jalan vierelle nousten suoraksi. Nyt toinen jalka astuu eteenpäin jne. Tarvitaan tilaa, olisiko sinulla mahdollisuus tehdä tätä ulkona, tai jossakin, missä voit tehdä ainakin viisi askellusta molemmilla jaloilla eteenpäin, ja sitten kääntyä ja jatkaa vielä viisi askellusparia. Minulle tämä on niin tehokas liike (10 kg levypaino ylhäällä kädet suorana), että kolmen sarjan (jossa kaikissa 10 askellusparia eli 20 askellusta) jälkeen peppu soi ja seuraavana päivänä saattaa istuminen sattua.

        Tee aluksi niin usein, että edellisen treeni kipu on poissa, mutta ota pikku hiljaa tähtäimeksi joka toinen päivä.


    • Ihan aluksi kannattaa hankkiutua eroon tuosta pelosta, että lihakset jotenkin yhtäkkiä kasvaisi liikaa. Niin ei varmasti tule käymään, joten kannattaa kyllä treenata koko kroppaa. Toki niitä pakaroita voi treenissä painottaa, mutta aika yksitoikkoista treeniä saa vetää, jos pelkästään pakaroita treenaa. Sitä tuskin kovin kauaa jaksaa.

      Kotona treenaaminen toki onnistuu, jos hommaat sinne tangon, tarpeeksi painoja ja telineen. Ei ne lihakset tiedä, missä niitä treenataan, kunhan vastus on tarpeeksi kova ja sitä kasvatetaan säännöllisesti. Toki alkuun voi olla hyvä opetella eri liikkeiden tekniikkaa kaikessa rauhassa kotona peilin edessä ilman painoja tai pienien painojen kanssa.

      Ravinnon merkitystä ei varmaan voi liikaa korostaa. Lihas ei kasva, jos sillä ei ole rakennusainetta. Ruokavalio siis kuntoon myös.

    • valmentaja 74

      Kyykkää! Takakyykky, etukyykky, askelkyykky; kunnolla ja syvään. Ks netistä Anna Everin tai Anni Vuohijoen kyykkyreeniä niin huomaat millä lihaksikas peppu kasvaa. Ja ne lihat on sitten kovan työn takana eli turha pelätä että liikaa kasvaa. :)

    • Lattapeppu myös

      olin. Mitätön lauta, siltä minusta tuntui. Sitten päätin että haluan olla naisellisempi. Aloin pikku hiljaa syödä enemmän ja yhtäkkiä huomasin että muotoja olikin tullut, eikä vanhat vaatteet enää sopineet päälle. Olinkin yhtäkkiä löysä ja peppu hyllyi. En tosin ollut lihava 169/56, mutta peilikuva ei miellyttänyt. Tajusin että pelkkä ruoan syöminen ei tee minusta muodokasta, pitää tehdä töitä sen eteen.
      Olen tehnyt kovaa treeniä ihan kotona ja onneksi omistin jo ennestään kunnon treeni välineet. Tärkein oli puuttunut eli motivaatio jonka vihdoin löysin. Tuloksia on tullut varsin nopeasti. Jo parin viikon jälkeen sain vanhat treenihousut sopimaan jalkaani. Olen treenannut vasta toista kuukautta kun minulla on jo nyt pohjelihakset aivan mahtavat, samoin reidet. Takapuolikin on löytynyt. Olen tosin pitänyt vain muutaman lepopäivän ja kaikki treenit oon vetäny 100 lasissa.
      Maasta vedon olen kokenut hyväksi ja askelkyykyn. Tehoa voi lisätä asettamalla toinen jalka taakse esim. tuolin päälle ja kyykkäämällä mahd. syvään. Toistoja pitää olla tarpeeksi, niin että tuntuu ja vastusta pitää olla (puntit). Netistä löytyy tosi hyviä videoita joilla ammattilaiset näyttävät mallia.

    • vtun sali

      Hmh, arvasin ettei täältä irtoa muita vinkkejä, kun että "mene salille".

      KAIKILLA EI OLE RAHAA KÄYDÄ SALILLA.

      Lättäperse siis on ja pysyy, koska kotona ei ilmeisesti voi tehdä asian eteen yhtään mitään.

      • 19+19

        No jos et pysty treenaamaan kunnon painoilla, lihaksen kasvatus on käytännössä mahdotonta. Jos kotona on mahdollisuus saada liikkeisiin tarpeeksi vastusta, kyllähän se pepun muokkaaminen onnistuu kotonakin.


      • 11+15

        Lue tuo edellinen viesti, siinähän tämä 'latta' kertoo, miten on onnistunut.
        Kyykyt ovat hyviä, askelkyykky erityisesti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1839
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1610
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe