mäkikangas

lavat pyöriin

tietääkö kukaan milloin mäkikankaalla alkaa tuulimyllyjen pystytys? Perustuksiahan siellä on jo valettu pitkään ja nosturi ollut pystyssä jo noin kuukauden.

10

134

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nostturikuski k

      ens keskiviikkona alkaa pystytys. klo 13 saa tulla paikalle kattomaan.

    • mahtava juttu

      kiitos tiedosta. täytyy mennä koko perheen kanssa.

      -jaakko-

    • "Lavat seis!, jos lähimpää asumukseen on alle 2-km, aiheuttuu tuulivoima-rupeleista matalataajuista äänihaittaa, joka aiheuttaa ärtyneisyyttä, unettomuutta, lapsettomuutta, yms haittaa, et kai sinäkään halua sellaista itsellesi?

      • ja kaikki taas

        ---kepun syytä???


    • semminkin, kun kyse on Bisneshuijjareista, vie rahaa kunnalta ja sinulta arvoisa vero-raskautettu, tääss on "paskahomma"- rahastus ja aina sama juttu; paulaan lankiaa"!

    • gopyo

      "Uusiutuvan energian politiikassa on Suomessa ongelmakohtia, muuallakin kuin aurinkoenergian verotuksessa. Suurin epäkohta on heikosti tuottavan tuulivoiman kohtuuton tuotantotuki, josta valtiontaloudelle ja kansalaisille aiheutuva rasitus vain kasvaa vuosi vuodelta. Syöttötariffilaki on korjattava ja tuulivoimatuki puolitettava. Myös korotettu tuulivoimatuki on aiheeton. Se on poistettava uusilta hankkeilta.

      Tuulivoiman tuotantotuki perustuu syöttötariffilakiin, joka tarjoaa tuulisähkön tuottajalle nyt jopa yli sadan, parhaimmillaan jopa kahden sadan prosentin valtion tuen sähkön myynnistä saatavan markkinahinnan lisäksi. Laki on aikoinaan säädetty hyvässä tarkoituksessa – on arvioitu, että kotimaisten turbiinivalmistajien osuus voisi olla jopa 80 prosenttia asennetuista turbiineista. Tämä on osoittautunut toiveajatteluksi. Yhtään kotimaista valmistajaa ei ole enää tarjoamassa vaihtoehtoa eurooppalaisille tai aasialaisille jättiyhtiöille.
      Tuet valuvat ulkomaisille sijoittajille

      Valtion ensi vuoden budjettiehdotuksessa aiotaan tuulivoiman tuotantotukeen varata 137,9 miljoonaa euroa. Lähivuosina tuen vuotuinen määrä kasvaa nopeasti yli 200 miljoonaan euroon. Tämä määrärahatarve jatkuisi vuosittain aina 2020-luvun loppupuolelle.

      Varsinkaan tässä taloustilanteessa ei voida hyväksyä sitä, että yhdelle ja Suomen olosuhteissa varsin tehottomalle ja tuotannoltaan täysin ailahtelevalle uusiutuvan energian muodolle maksetaan valtion varoista ylisuuria tukia. Tuulivoimarakentamisen taloudellinen hyöty kotimaassa on vähäinen ja lyhytaikainen. Tuet valuvat pääasiassa ulkomaisille sijoittajille.

      Ulkomaisten yhtiöiden tarjoamilla investoinneilla rahoitetaan ulkomailta hankitut voimalat koneistoineen. Jopa pystyttäjät tulevat voimaloiden mukana ulkomailta. Suuri osa hankekehittäjistä ei edes hallinnoi voimaloita, vaan myy ne eteenpäin. Paikallisille asukkaille jää kärsimys suurten tuulivoimaloiden ympäristöhaitoista. Niistä on jo tehty runsaasti valituksia.

      Syöttötariffilakia pikaisesti korjaamalla säästetään kymmeniä miljoonia euroja jokaisena tulevana vuonna. Varat voitaisiin nykyistä tehokkaammin sijoittaa esimerkiksi hallitusohjelmassa luvatun mukaisesti bioenergian kehittämiseen tai aurinkoenergian tuotannon tukemiseen. Varoja voitaisiin suunnata myös uusiutuvan energian kotimaisen laitevalmistuksen ja tuotannon tutkimukseen.

      Kalevi Nikula

      puheenjohtaja,

      Tuulivoima-kansalaisyhdistys ry

    • "lavat seis!

      Stubbi sannoi, etä on otettava 4,5 miljardia uutta Riihikuivaa velkaa, sama rahan vie tuulivoima bisnesenkelit valtion/veronmaksajain lompsasta 4500000000e

      Sipilä korjasi 6,5 miljrd€

      • vaje onkin 7,5 miljardia, onko Stubbi käynyt Ojalan laskuoppia?


    • joko lavat alkoi bisnesenkeleille euroja pyörittään, oo se muuten pölijää hommaa kiehittää ulkomaalaisille työllä-ja veroilla hankittua rahaa, tuhansia miljoonia.
      Suomalainen on semmonen se lyö päätään petäjään olipa se idässä tai lännessä, seon se HURMOS henki ja YHTEISÖLLISYYS, se vetää korpiasukasta kun osaa oikiasti ylätuuleen puhua.

    • k-roju

      Voi kun nämäkin rahat mitkä menevät ulkolaisille sijoittajille käytettäisiin kotimaiseen bioenerkian ja hakkeen tukemiseen, sillä olis aivan toisenlainen vaikutus kotimaiseen työllistämiseen.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe