Kätilö 2014 syksyhaku Turku

Kätilö123

Hei kaikki! Olen hyvin kiinnostunut kätilön koulutuksesta. Huomasin, että Turussa on tämän syksyn haussa aineistoja.
Osaisiko joku antaa vinkkejä tällaisista kokeista?
Ovatko tällaiset kokeet suhteassa vaikeammat kuin ns "normaalit kätilön kokeet".

58

711

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rompsu

      Ite olen myös hakemassa Turkuun opiskelemaan kätilöksi, joten kiinnostaa muakin tämä. Katselin valintakoetilastoja eikä yleensä ilmeisesti ole tätä syksyn hakua Turussa edes ollut! Keväällä koitin sisään mutten päässyt ja silloin ei tosiaan ollut pääsykoemateriaaleja lainkaan. Mahtaisiko olla niin, että olisi Turussa ensimmäinen kirjapohjainen kätilöhaku tänä syksynä? Vai onkohan tuo ennenkin vaihdellut.

      Hirveän vaikea lukea, kun ei tiedä millaista osaamistasoa oletetaan! Itsellä ei työssäkäyvänä (eikä ehkä muutenkaan..) riitä resurssit ulkoa opetteluun, joten toivottavasti enemmänkin jotain sovellustehtäviä, jossa pitää yleisemmin ymmärtää luetut asiat. Metropoliassa keskustelupalstojen perusteella on kanssa ollut aiemmin tuo sama pääsykoekirja ja ilmeisesti sitten siitä monivalintakysymyksiä. Itse vaan tahtoisin jotain esimerkkejä niistäkin, että millaisia monivalintakysymyksiä! Tiettykään se, että jossain muualla on ollut monivalintoja samasta kirjasta, ei meinaa että Turussakin olisi.
      Mahtaisivatkohan antaa amkin hakutoimistosta jotain perustietoa pääsykokeesta jos kysyy.

    • pisterajat

      Täällä kans yks, joka harkitsee hakua Turun kätilökoulutukseen :) Mua mietityttää nuo pisterajat pääsykokeisiin pääsyyn.. mitä oon vertaillu viime vuosien alarajoihin, niin tuntuu itellä jäävän aina pisteen - kahden päähän vanhoista alarajoista. Tiedättekö tämän kevään pisterajaa & mitä mieltä olette voiko pisteraja laskea sen verran, että pääsisi näillä eväillä yrittämään?

    • Turkuun myöskin..

      Täällä on myöskin yksi Turun kätilökoulutukseen hakeva. Jos ymmärsin oikein niin tästä eteenpäin kätilö tulee olemaan haussa aina vain syksyisin. Muutosta on myös siinä, ettei nyt jaeta lainkaan ensimmäisen hakutoiveen 5 pistettä.

      Itselläni jäi keväällä yhdestä pisteestä kiinni pääsykoekutsut. Saa nähdä miten nyt käy.Keväällä se oli mielestäni 30? Silloin ollut siis eri pisteytys kun tässä haussa. Nythän täydet on sen 30 pistettä kun keväällä oli 35.

      Aineistoa olen alkanut lukemaan. En tiedä myös yhtään millaiset kokeet on tulossa. Ehkä monivalintaa ja esseen kirjoitus?
      Aineisto nyt loppuen lopuksi tunnu aivan mahdottomalta, vaikka ensin sivumäärä vähän jännitti (440s.)


      Se kuinka vaikeat nämä on riippuu varmaan aika paljon siitä mikä on itselle paras tapa näyttää sitä osaamistaan/oppimiskykyään. Vähän harmittaa, ettei ole minkäänlaista haastattelua..

      Tsemppiä lukemiseen :) Jännää!

    • Matamimitami

      Siis häh, enää ei saa 5p ensimmäisestä hakutoiveesta!? Onko fakta? :(

    • pipupa

      Eli viime keväänä olet^^ saanut 25p 5p (ensimmäinen hakutoive?). Nyt tulee olemaan niin että vain kympin oppillaat pääsevät pääsykokeisiin. Koska on aivan sama oletko hakenut jonnekkin sijalta 6 (huonolla motivaatiolla), jos saat täydet pisteet koulumenestyksestä.
      Esimerkki. Hannele on juuri päässyt ylioppilaaksi, hyvillä pistein, hakupisteitä tulee 29p. Hän ei ole edelleenkään varma mitä tahtoo tehdä isona. Mahdollisesti insinööriksi vai suunnittelijaksi, vai kenties kätilö. Hän laittaa haun jokaiselle sijalle, ensimmäisen ja toisen sijan koulut ovat kiinnostaneet häntä aina, viimeisille sijoille haetaan koska voisi ehkä mahdollisesti olla kiva työ, jos sinne eksyy. Viimeiselle sijalle hän laittaa linjan kätilö.
      Pirkko on käynyt ammattikoulun vuonna 2004, ka 8,7. Hän on valmistumisen jälkeen mennyt työelämään. Takana nyt lähes 10vuotta ko.alaa. Hän on aina haaveillut kätilön ammatista. Hänellä on niin palava halu kouluttautua ja siten työskennellä kätilönä. Vaikka hänellä on lapsia, hyvä palkkainen ja vakituinen työ, on hän niin motivoitunut että on valmis "riskeemaan" nämä tämän kutsumus ammattinsa vuoksi. Hän laittaa hakemuksen amk:n, jokaiselle sijalle tämän kätilökoulutuksen. Ensimmäiselle sijalle saman koulun, jonka Hannele laittoi 6.sijalle. Hakupisteitä tulee vain 26p.

      Ennen Pirkko olisi saanut 5p ensimmäisestä hausta, ja päässyt pääsykokeeseen. (26 5). Tänä vuonna (ja tästä edelleen) ei Pirkolla ole enää mahdollisuutta siihen. Hannele pääsee valintakokeeseen sijalta 6.

      Kumman olisitte uskoneet käyvän koulun loppuun? Keskeytyksettä? Motivoituneena? Valmistuneen sydän mukana ammatissa?

      Niinpä niin.

      Toki Pirkko voi lähteä uudestaan opiskelemaan paremmat arvosanat, kun reilu 8,5ka ei enää kouluun pääse.

      • ettämmöst

        Oletetaanpa vielä, että kuitenkin sekä Hannele että Pirkko pääsevät opiskelemaan. Vuoden opiskelun jälkeen Hannele huomaa, että on opiskelemassa juuri oikeaa, hänelle sopivaa alaa. Pirkko puolestaan huomaa, että on sittenkin erehtynyt, ala ei tunnukaan enää omalta.

        Juuri tällaista se on.


    • Turkuun myöskin

      Viime keväänä sain muistaakseni (voin kaivaa laputkin vielä jostakin, mutta aika varma olen) 24-5 eli 29 pistettä ja kokeisiin mun ymmärtääkseni on päässyt 30 pisteellä. Eli minä en päässyt.

      Olen samaa mieltä, haku on kova ja arvosanat täytyy olla tosi hyvät, että pääsee edes yrittämään sisälle. Hausta tekee tietysti kovan myös hakijoiden määrää verrattuna alotuspaikkoihin,

      Se täytyy kuitenkin muistaa, että ykköseksi kannattaa laittaa se kätilö jos se on ehdoton toive kuten minulla, koska jos pääseekin valintakokeisiin ja saa paikan niin esim. Hannele joutuisi vastaanottamaan sen paikan johon on järjestyksessä ensimmäisenä päässyt. Hannele tuskin myöskään jaksaisi lukea koko aineistoa kunnolla joten penkin alle ne kokeet menisi jokatapauksessa. Vaikka sekään ei toki helpota Pirkon oloa, koska Hannele vei turhaan yhden paikan valintakokeissa.

      Motivaatiota tämä tapa voi mitata siltä osin, että jaksaako nähdä vaivan kahlata tuon aineiston läpi ja oppia mitä on lukenut. Muuta hyvää en sitten tästä uudesta tavasta osaakkaan sanoa.

      Mä olen lähihoitaja (valmistunut 2008) ja joutunut tätä haaveammattiani varten korottamaan paljon (!) vanhoja arvosanojani jotta pääsisin valintakokeisiin joten mulla on kyllä nyt paukut kiinni tässä lukemisessa. Kahden pienen lapsen äitinä se on kuitenkin suhteellisen haastavaa, mutta eiköhän tästä selvitä.. Asuntolainakin jo on joten ihan tosissaan sit opiskellaan kun opiskellaan ;)

      Sitä varten mun mielestä haastattelu olis pitänyt jättää. Olis hyvä, että sais naamatusten kertoa omasta motivaatiostaan, siitä tietääkö millainen hoitoala ylipäätään on jne..

      Suosittelen kyselemään omasta ammattikoulusta korotus mahdollisuutta jos pisteet eivät millään vuodesta toiseen riitäisi. Itse korotin arvosanat keskiarvosta 3,22 keskiarvoon 4,42. Vaikka se vaati työtä melkosesti ainakin kun kuopus oli vain muutamia kuukausia kun aloitin, olen tyytyväinen, että sen tein. Vaatii se kyllä myöskin aika paljon rahaa (riippuu kukkarosta).

      Fakta on myös se, ettei ketään oikein osaa varmaksi sanoa millainen haku tästä tulee kun systeemi on niin uusittu

      Ja Matamimitami: Kyllä mä sen ihan faktaksi uskaltaisin sanoa. Opo ammattikoulusta kertoi näin ja eihän sitä enää näy tuolla amk sivuillakaan.

    • heipsan2

      Olen suorittanut ammattitutkinnon näyttötutkintoba. Mahdollisuutta siis korottaa numeroita ei ole :,(

      ^ Paljonko sinulle tulee lähtöpisteitä tuolla keksiarvolla?

    • heipsan2

      ^^Haitko viime keväänä tuolla ka3,22? Ja nyt syksyllä tuolla ka 4,42? :)

    • Rompsu

      Ite olin yhteyksissä amkin hakijapalveluihin, kun iski paniikki noiden pisteiden kanssa. Lähtöpisteiden laskemistapahan on ainakin yo lukion päättötodistus tavassa muuttunut. Keväällä kun hain, sain 32 pistettä ja pääsin kokeeseen. Siitä oli siis 5 pistettä sitä ensisijaisuutta, joka nyt jää pois. Eli koulumenestyksestä tuli mulle 27 pistettä silloin. Nyt kun laskutapa on muuttunut sainkin muistaakseni vaan 23 pistettä koulumenestyksestä! (Täydet yo-tuloksista mut sit kehnommin päättäristä jonka ka 7,72) Nimenomaan on siis toi päättötodistuksen pisteytys tiukentunut. Hakijapalveluista kuitenkin sanoivat, että ei kannata verrata edellisiin pisteisiin liikaa, koska systeemi on pisteiden osalta muutenkin muuttunut, eli ilmeisesti sit ois noi kokeen kutsuttavien koulupisteet matalampia kuin aiemmin.
      Varmaan myös muita hakijoita kiinnostaa, että kuulemma 6.10. aikaisintaan tulee kutsu kokeeseen, et siinä kohtaa kannatttaa kai alkaa ootteleen.

      Oon vaan ite ihan hermoraunio noiden pisteitteni romahduksesta ja siitä, et tuleekohan ees kutsua kokeeseen. :( Käyn myös töissä koko syksyn, niin ei voi omistautua vaan lukeen pääsykokeisiin. Ja kyllähän se nyt hiukan syö kanssa lukumotivaatiota, ettei oo mitään käryä et onko toiveita saada ees kutsua kokeeseen! Pakko vaan tietysti koittaa lukea, kun tietää, että juuri tuota haluaisi opiskella muutaman vuoden "väärän alan" opiskelun jälkeen.

    • epäreiluako????

      Laitanpa lusikan soppaan myös....
      Olen yo, ka 9.0, mutta yo-koe: m, c, a eli minun alkupisteet ovat nyt 21!
      sitten toinen tulee peruskoulun jälkeen toiselta asteelta ja arvosteluasteikolla 1-3 saa keskiarvosta > 2,3 jo 21 pistettä, ja >2,36 ->22p, 2,41> 23p, jne.


      Onko epäreilua asettaa yo - todistus ja toisen asteen koulutodistus vertailuun saman arvoiseksi???? Kummalla on paremmat mahdollisuudet toteuttaa opinnot loppuun, akateemiset taidot yms?
      Tuolla todistuksella ei yo pääse välttämättä edes pääsykokeeseen......ketä uusi valintaperuste suosii????

    • Turkuun myöskin

      Rompsu: Ei tosiaan kannata verrata aikaisemman vuoden pisteisiin. Jos viime keväänä on kokeeseen päässyt 30 pisteellä täysien pisteiden ollessa 35 voisi syksyllä ajatella pääsevänsä kokeisiin vaikka 24 tai 25 pisteellä ainakin? Jos sitä voi suoraan verrata en tiedä..

      Heipsan2: En hakenut tuolla 3.22 vaan joltakin tuon ja nykyisen välillä (täytyy nyt oikeesti varmaan kaivaa ne paperit) Tiesin heti, että tuolla ka 3,22 en pääse kokeisiin joten aloin korottaa arvosanoja. Kun mielestäni olin korottanut tarpeeksi ja haku tuli niin hain, mutta kun en päässyt. Jatkoin sitten vielä syksyllä korottamista. Pisteitä mulle tulee nyt 28/30. Jää ihan himpun 29 pisteestä..

      Onko tuo näytöllä suoritettava tutkinto nimeltään ammattitutkinto/erikoisammattitutkinto? Koska jos on niin amkin sivuilla on tälläinen kohta:

      "Ammatti-, erikoisammattitutkinnoilla ja ulkomailla suoritetuilla tutkinnolla hakevat hakukelpoiset hakijat kutsutaan suoraan valintakokeeseen ilman esivalintaa. Valinta tehdään valintatapa 3:n mukaan (valintakoe 100 pistettä)."

      Yksi ystäväni on käynyt näyttötutkinnon ja hän vahvisti myös tämän ymmärrykseni tästä tekstistä, että silloin kokeeseen pääsee suoraan eikä koulupisteitä lasketa mukaan vaan ainoastaan kokeen pisteet..ilmeisesti jollakin omalla sovelletulla tavallaan. Löydät koko tekstin täältä:http://www.turkuamk.fi/fi/tutkinnot-ja-opiskelu/valintaperusteet-sote-aikuiset-ja-nuoret-syksy-2014/pääsykoepisteet

      Älkää uskoko mitään mun puheita faktoina, koska yirtän vaan nettisivujen perusteella ymmärtää tätä hippasen monimutkaista uutta hakua..

      Ite aion vaan lukea tosissani tän aineiston läpi ja toivoa, että kutsu kolahtaa vaikka enhän mä sitä voi tietää.. Kiva kun sain tuon päivämäärän, koska kutsua voi alkaa odotella. Sen kuoren avaaminen saattaa vähän jännittää :)

    • Oikeudenmukaista

      Miksi ammattikoulun käynyt olisi huonopi kuin lukion?!? Järjetöntä alkaa itkemään sitä jos laitetaan samalle viivalle.

    • Turku-hoito-ala

      Itse hain viime vuonna lukion suoritettuani turun kätilö kouluun, enkä saanut edes kutsua :( Nyt hain uudestaan ja toivon sydämeni pohjasra että valintakoe kutsu tulisi kotiin mutta aika epäilevin mielin..
      Minulla ei myöskään ylioppilaskirjoitukset mennyt odotusten mukaisesti, enimmäkseen B ..

      Onko siis ensisijainen hakutoiveen 5p jäänyt nyt kokonaan pois? :O
      Tuntuu että en tule pääsemään kouluun minne sydämeni eniten haluaa. Ja hoito-alaa siis halunnut lapsesta lähtien !
      Olen myös kuullut että turun amk hoito-aloihin on vaikea päästä.. Ne keillä on erinomainen todistus on sitten asia erikseen ..

    • Mielipide.

      Olen samaa mieltä kanssasi. Moni hyvä opiskelija jää valintakokeen ulkopuolelle, mikä on surullista.
      Ei lukio todistus kerro minkälainen olet esim. sairaanhoitaja koulussa tai millainen sinusta tulee sairaanhoitajana. Koska lukiossa ei kuitenkaan opiskella sairaanhoitoa, niin minun mielestäni kaikki ketkä hakevat kouluun tulisi päästä valintakokeeseen.
      Ymmärrän kyllä että hakijoita on aika suuri määrä, mutta siksi sanoinkin että on niin sääli että hyviä opiskelijoita jää ulkopuolelle :(

    • pippuri3

      Jos ennen on päässyt pääsykokeisiin ka8,50 niin nykyisellä pistelaskulla tulee pääsemään vain ka9,5. (Eli alin pisteraja pääsykokeeseen 29/30).

    • Innokaseeeeeeee

      Käryä kellään että mitähän tuosta "ihminen" kirjasta kannattais lukea? Ulkoa kaikki? On nimittäin pikkusen tuota asiaa.. :D

      Onko kukaan samoilla kokeilla hakemassa kakkosvaihtoehtona terveydenhoitajalinjalle? Onkohan sinne yhtäpaljon tunkua.. Aika jännityksellä saa venailla että riittääkö pisteet vai ei..

    • pippuri3

      Myös etiikka on mielenkiintoista luettavaa ;) Millä pisteillä haet? ^

    • kmw2014

      Moii! Mä hain just tänään kätilö ykkösenä ja terveydenhoitaja kakkosena. Ilmeisesti terveydenhoitajaks on enemmän tungosta ku kätilöksi mut samat testit tehdään :)
      Joku kyseli et mitä siitä kirjasta kandee lukea niin siellähän se oli sanottuna et mitä luetaan. Ite en aio lukee mitään ylimääräistä koska kyllä noistakin aika reipas lukumäärä tulee :)

      s. 44-100 Elimet - kudosten yhdistelmät, Iho
      s. 214-330 Luusto, lihakset, Verenkiertoelimistö
      s. 354-420 Hengityselimistö, Ruoansulatuselimistö
      s. 450-478 Munuaiset ja virtsatiet

      Mulla on näyttötutkinto alla, tosin ihan täysin pistein, mun keskiarvo on 3,0 1-3 asteikolla, mut sillä ei oo siinä mitään väliä koska mut arvioidaan pelkän pääsykokeen perustella. :)

    • pippuri3

      ^Sulla on näyttötutkintoalla, mutta Se on pperustutkinto? Silloin Se pisteytetään. Vai mitä tarkoitat?

      • kmw2014

        Joo olin ite vähän hämilläni ku oon suorittanu oppisopimuksella perustutkinnon. Oon tehny lähes kaiken näyttöinä joten luulin sen olevan näyttötutkinto. Sit ku soitin sinne ni sain tietää et se onki ihan normaali ammatillinen perustutkinto :D eli parempi mitä olin kuvitellu koska nyt saan jo 30 pistettä koulumenestyksestä :) mut multa tosi low points etten ees tienny mikä mun tutkinto oli! Perustelen tän et siitä on niin kauan aikaa ja en muistanu ;)


    • terveydenhoitajaksi
    • Turku-hoito-ala

      Mun mielestä edelleen pitäis saada 5p. Ei ainakaan turun amk sivuilla lue että se olis poistettu..?

    • kmw2014

      Koskakohan tulis kutsu pääsykokeeseen?

    • kerttuperttu

      Kertokaahan millä pisteillä haitte?

    • kmw2014

      35 pistettä. 30 koulumenestyksestä ja 5 ekasta valinnasta :)

    • Kirsiliina

      Mun pisteet on 23/30. Lukion päättötodistuksesta annettavia pisteitä tiukennettiin aika raa'asti viime keväältä, jolloin mulla oli lähtöpisteinä koulun perusteelta 27 ja sit siihen se 5 ekasta valinnasta. Nyt syksyllähän EI tule pisteitä ekasta valinnasta, toisin kuin kmw2014 listasi. (http://www.turkuamk.fi/fi/tutkinnot-ja-opiskelu/valintaperusteet-sote-aikuiset-ja-nuoret-syksy-2014/)

      Vähän on sellanen fiilis, että meikäläiselle ei tipahda kutsua luukusta. Sinäänsä vaan vituttaa kun kirjoituksista tulee täydet, mutta sit lukion päättötodistus on 7,72 keskiarvolla. Niin sitä meille lukiossa sanottiin et sillä päättötodistuksella voi vaikka pyyhkiä persettä kun ei sitä mihinkään tarvitse. No, unohtui vissiin mainita, ettei tarvitse jos hakee yliopistoon.. mut amkiin kyllä. Ois sillon pitänyt panostaa vaan enemmän.

    • kirppupirppu

      Mun ammattikoulun todistus on 8,8. Sillä saa pisteitä vaivaset 24!!! :( Ei enää mahdollisuutta päästä siis sosiaalialalle tuolla ka :(

      • kmw2014

        8,8 on ihan törkeen HYVÄ keskiarvo. Onhan toi nyt ihan naurettavaa ettei sillä muka pääsis ees pääsykokeisiin! Toivotaan että saat kutsun! :)


    • Kätilöksi?

      Alkaa jännittää.. Koskakohan kutsu kolahtaa jos kolahtaa. Sieltähän tulee lappu joka tapauksessa vaikka ei pääsisi kokeisiin? Alkaa myös jännittää toi pääsykoematsku. Muut on nyt luettu ja ne tuntuu ihan ookoolta mut anatomian vasta alotin.. Sen jos meinaa oikeesti ulkoota opetella niin voi mennä aika vähän tiukille. En oo koskaan ollu tälläsissä kokeissa, ei mitään haisua minkälaisia kysymyksiä sieltä tulee. Mun pisteet 28/30

    • kmw2014

      Ups. Kiva ku tää foorumi on mun osalta pelkkiä aivopieruja :D eli ei tuukkaan viittä pistettä ekasta valinnasta.
      Mä soittelin sinne hakutoimistoon perjantaina ja kysyin et koskakohan sieltä tulee kutsua jos tulee, niin he kertoivat, että heillä ei ollut vielä edes rekisteriä hakijoista eli eivät tiedä vastata mitään.. Aika jännä ku siihen on kuitenki enää niin vähän aikaa. Oon käyny postilaatikolla joka päivä ihan innoissani ja sit on ollu hirvee pettymys ku ei oo kirjettä vielä tullu. Mut toivottavasti olisivat saaneet jo rekisterinsä ja pystyisivät lähettämään ne kutsut vaikka ensi viikolla. Sit olis viel pari viikkoo opiskeluaikaa. :)

      Pääsykokeet on ainakin aiemmin ollu monivalintoja, mut nyt ku on uusittu koko systeemi niin mun pelko on et siel on esseitä :D en varmaan enää osaa kirjoittaa esseetä kun vikasta kerrasta taitaa olla jo 8 vuotta aikaa.
      Satuin olemaan naistentautien polilla asiakkaana viime viikolla ja siellä sit luin pääsykokeisiin ja hoitajat ja kätilöt oli tosi innoissaan et ne tapaa jonkun joka sinne hakee. Sit siel oli yks joka oli harjoittelija niin se kerto kokeen olevan tosi helppo. Hän oli kylläkin ollut lähihoitaja 20 vuotta ennen amk opintoja

      Tossa anatomian kirjassa on sellasia pikkusia tekstejä siellä sivun reunoissa, niissä tulee se perusasia selville. Ei varmasti kukaan pysty muistamaan koko aluetta ulkoa :D
      .

    • kätilöksi?

      Mä niin toivoin, että ne olis tänään tullut.. tai edes tällä viikolla, mutta taitaa kyllä mennä ensi viikkoon.

      Lukea ja lukea ja lukea tartteis. Vähän palautella varmaan matikkaa ja englantia tuoreeseen muistiin.

      Jännittää vaan niin hulluna!

    • löjhp

      matikassa vissiin riittää et osaa jakaa ja kertoo ilman laskinta

    • Rompsu

      Tänään tuli mulle kutsu ja lähtöpisteitä mulla oli vaan 23, joten varmasti kaikki sitä enemmän pisteitä keränneet saa kutsunsa myös. Heh, nyt vaan toivon että te kaikki muut olette vielä huonommin ehtineet valmistautua kokeeseen kuin minä, että ois ees jotain toivoa sisäänpääsystä! :D

    • terveydenhoitajaksi

      Terveydenhoitajaksi hain siis Turkuun ja tänään tuli myöskin kirje. Mulla ei lukenut mitään pistemäärää? Luki vain että on kutsuttu koetilaisuuteen. Yllätyin myös ettei olekaan valmistavaa tehtävää?

      • Kätilöksi?

        Niin sitä valmistavaa tehtävää ei ole lainkaan kun ei ole haastatteluakaan. Valmistautumiseksi riittää varmaan tän koealueen kahlaaminen.. Kuinka yksityiskohtaisesti te ootte opetellut? Viel ois useampi sata sivua edessä ja tuntuu, että pitäis kiristää tahtia. (T: öisin lukeva..)


    • Terveydenhoitajaksi

      Nojoo, onhan toi ihan loogista, kun se haastattelukin tosiaan jäi pois.. :D Materiaalia on kyllä ihan jäätävä määrä! Mä oon kaiken lukenu nyt pariin kertaan, mutta tuskasta on..

    • Terveydenhoitajaksi

      Viimeiset päivät käsillä! Täällä ollaan kuumeessa, joten ei kovin hyvillä fiiliksillä.. Mites muut? :)

      • Kätilöksi

        Jännittää ihan älyttömästi, ens yö menee varmaan nukkumatta..
        Täällä vielä täyttä häkää "kertaillaan". Koitan miettiä mitä ainakin pitäis osata? Onko teillä mielessä tärppejä?


    • kmw2014

      Mulla on menny ton anatomian opiskelussa ihan hitosti aikaa. Vielä olis opiskeltavaa !
      Pääsykoemateriaali on niin laaja et kaiken on pakko olla monivalintoja! Jännää täälläkin ihan hitosti ja viel pitäis saada niin paljon pisteitä et pääsee sisään. Aloituspaikkoja on keväällä ollu ja 650 hakijaa!! Paljonkohan on tänä syksynä? Näkeekö sen jostain?

      • Kätilöksi

        Kohta se on menoa. Pelottaa et sieltä tulee jotkut iihan älyttömät kokeet. Anatomiaa on nyt tahkottu, mutta onko muu matsku jäänyt sen jalkoihin se jää nähtäväksi..

        Ei muutaku älyttömästi tsemppiä kaikille. Pää kylmänä tehtävä kerrallaan niin eiköhän tästä selvitä :D


      • Kätilöksi?
        Kätilöksi kirjoitti:

        Kohta se on menoa. Pelottaa et sieltä tulee jotkut iihan älyttömät kokeet. Anatomiaa on nyt tahkottu, mutta onko muu matsku jäänyt sen jalkoihin se jää nähtäväksi..

        Ei muutaku älyttömästi tsemppiä kaikille. Pää kylmänä tehtävä kerrallaan niin eiköhän tästä selvitä :D

        Noo miten meni?? Tää miettii täällä mitkä meni oikeen ja mitkä väärin. Oliko teistä helppo vai vaikea? Riittihän anatomian osuudessa sydämen rakenteessa ja luissa nimet suomeksi? Oletin, että riitti kun muuta ei mainittu.

        Nyt kun osais olla stressaamatta pari viikkoa ja odottaa vaan vastauksia.


    • Hoitsu85

      Jos olisin enenmmän perehtynyt tohon lakiosuuteen vanhus ja näyttö julkaisuun niin varmaan olisin sanonut että helppo mutta kun en perehtynyt. Osasin sydämen ja luut osan suomeks ja osan latinaks. Matikka on mun heikkokohta! Enkku varmaan meni hyvin.

      Pitääkö joka osio saada läpi esim laki, matikka ja enkku?? se jäi vähän epäselväksi? vai arvioidaanko kokonaisuutena?

      Hirveetä ootella sinne 25.11 asti.
      ps. mikä sp.osoite oli sin kun pyytelee niitä tuloksia. Hukkasin lappuni auditorioon XD

    • Kätilöksi

      Joo se oli sillä tavalla, että jokaisesta piti saada se minimi. Se oli aina siinä aluksia kerrottu. Esim maksimit 10p ja mini 3p ja jos joku niistä alueista jää nollille niin sitten se on hylsy koko kokeesta.. Eli kaikesta pitää tietää jotain.

      Mä voin laittaa sen mailiosoitteen kun oon lapun vierellä.
      Kyl on aika jännää odotella. Yhtään en tiedä paljonko meitä oli siellä kätilölinjalle hakijoita..

      • hoitsu85

        mä taisin mokata sen matikan:/ muistatko yhtään mitä siinä oli vähimmäispistemäärä ? Vaikea arvioida kuinka paljon oli. noin 300 hengen auditorio joka toine penkki 3eri suuntausta? mä niin haluun kätilöksi :( toivottavasti pääsin osiot läpi!! Sais tulla nopeesti tieto xD


      • Kätilöksi?
        hoitsu85 kirjoitti:

        mä taisin mokata sen matikan:/ muistatko yhtään mitä siinä oli vähimmäispistemäärä ? Vaikea arvioida kuinka paljon oli. noin 300 hengen auditorio joka toine penkki 3eri suuntausta? mä niin haluun kätilöksi :( toivottavasti pääsin osiot läpi!! Sais tulla nopeesti tieto xD

        Ja siis sehän ei ollut ainut auditorio? Mä olin meinaan sellasessa pienemmässä auditoriossa jossa oli ehkä 30-40 henkeä, koska kaikki ei mahtunut siihen.

        En kyllä muista mitkä minimit siinä oli.. Mä mokasin yhden osan lääkelaskuista muuntamalla mikogrammat väärin milligrammoiksi. Mut muut meni kyllä varmaan ihan oikein, ehkä, toivottavasti..

        Mä haluan myös niin paljon ja ottaa kyllä päähän jos pojot ei riitä. Eiks siellä oo ainakin aikasemmin ollut niin, että kutsuihin pääse kolmin tai nelinkertainen määrä aloituspaikkoihin nähden. Jos luokalla olis vaikka 20 paikkaa niin on siellä sitten aika paljon ulkopuolelle jääviä .. Ja nyt ovat voineet ottaa vielä enemmän kun ei tartte haastatella..(=halvempaa ja nopeempaa)


    • hoitsu85

      Ok en huomannut että porukka jakaantui mutta luulis että sinne kutsuttii se normaali kolminkertainen/nelinkertainen määrä. Jäädään oottelee tuomiota! :)

    • Terveydenhoitajaksi

      Mä kysyin siinä kokeen aikana, että pitääkö luut vastata latinaksi vai suomeksi, niin se opettaja oli aika hämmentynyt ja takelteli vastaukseksi, että "kyllä nää muutkin vastaukset suomeksi on, että eiköhän se suomi riitä".. Ei ihan hirveen luottavainen olo siitä vastauksesta tullut, mutta laitoin sitten kaikki suomeksi. :D

      Mulla kyllä oli ihan hyvä fiilis sen kokeen jälkeen, muutamia epävarmoja vastauksia kyllä tuli, mutta nyt ei auta kuin odotella..

    • Terveydenhoitajaksi

      Mä pääsin!!! Terveydenhoitajaksi Turkuun siis ;) Tässä vielä se mailiosoite, josta saa kysellä pistemääriä 26.11-5.12: [email protected]

      Mites teille kätilöopintoihin hakeneille kävi? Törmätäänkö vuodenvaihteen jälkeen koululla? :)

      • terkkariksi

        Minäkin pääsin terveydenhoitajaksi turkuun! Tuleekohan kirjeitse lisäinfoa ja tieto koulutukseen pääsystä vielä tämän viikon aikana? Erillistä s-postiakaan ei ole ainakaan vielä tullut. Vain tieto opintopolusta. Pisteet ja muut tarkemmat tiedot valinnasta näkyvät kai kirjeessä.


    • kmw2014

      Moi!
      Mä pääsin kätilöksi ja olin just tulossa kysymään jos jollain on tuota sähköpostia tallella mistä saa kysyä niitä pisteitä :) itse ainakin lykkään vuodella opintoja.

      • Kätilöksi?!

        Kiva, että laitoitte tuota mailiosoitetta. Mä lupasin laittaa, mutta unohdin. Mä pääsin opiskelemaan kätilöksi! Oon todella todella ilonen :) ja alotan tammikuussa heti :)


      • kätilöksihaluan

        Olisiko antaa vinkkejä kätilön pääsykokeesee. Haen nyt syksyllä alaa opiskeleen Turkuun, ja ensimmäistä kertaa siis. Kiitos!


    • Terveysalalle hakeva

      Millainen valintakoe oli? Oliko monivalintoja, millaisia laskuja?

      Kaikki vinkit olis tarpeen.

    • j.emilia

      Moikka, täällä ois yksi joka hakee nyt syksyllä Turun Amk:n kätilön koulutukseen. Olis kiva saada jtn vinkkejä koulutukseen aiemmin hakeneilta. Mitä kannattais lukea, millanen koe on jne. Vähän alkaa jo jännittää. Hiukan on pääsykoemateriaalia jo tullut luekeltua vaikka ei vielä tietoa oo pääsenkö edes yrittämään. Haen lukion päättötodistuksella ja ylioppilastodistuksella ja pisteitän tulee se 27/30 että toivon pääseväni niillä kokeeseen. Kakkosvaihtoehtona on ensihoitaja ja kolmantena terveydenhoitaja. Sama pääsykoe näillä kaikilla joten vinkit olis kullanarvosia. Kiitos!

    • OIKEALLA-TIELLÄ

      Terveysalalle hakeva
      27.1.2015 22:51
      Millainen valintakoe oli? Oliko monivalintoja, millaisia laskuja?

      Vieläkö sä haet?
      Valintakokeista pidättäydytty - lähes kaikki läpäisevät vaaaltavan seulan.
      Laskut oli tyyliä 1 1, 10:2, 3 x 3 - luulisin et melkein jokainen pääsee ja pärjää ainakin viidennellä kerralla, vaikka olis millainen jännitys ja / tai pahempiakin henkilökohtaisia puuttehia

      -epäilen kovasti :) et sä haet kyl taas tänäki vuonna, taas ja vieläkin ja vieläkin
      -kestohymyily
      -pitkä etu- ja keskisormi
      -tottelevaisuus, lammasmaisuus, arvostelukyvyttömyys käskyjen noudattamisessa
      -hyvät, todella vaativat, tietokonetaidot (lähes tietotekniikan tohtorin koulutus) melkein pääosassa sekä hoitsun et kätskyn hommissa
      -huono kuulo edistää työssäjaksamista, varsinkin, jos kätskyn hommiin oot haluamassa
      -ronskius, ronskit puheet ja viittaukset
      -jatkuva hölötys: kakaroista, miehestä, vanhemmista ja anopista, kotiasioista, ruoanlaitosta yms arkipäiväisyyksistä mahdollisilla (pian jo poistuvatten) tauoilla kertovat, että olet just oikea ihminen työhösi
      -lycka till !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3120
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2111
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1885
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      72
      1587
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1346
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe